Jafari M, Rafiei M, Mostaan H. Effect of Temperature and Time on the Joint Properties of AISI420 Steel to SAF2507 Steel Produced by Transient Liquid Phase Process. Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal) 2020; 39 (2) :65-80
URL:
http://jame.iut.ac.ir/article-1-1076-fa.html
جعفری محمد، رفیعی مهدی، مستعان حسین. تأثیر دما و زمان بر خواص اتصال فولاد 420 AISI به فولاد 2507 SAF ایجاد شده توسط فرایند فاز مایع گذرا. نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی. 1399; 39 (2) :65-80
URL: http://jame.iut.ac.ir/article-1-1076-fa.html
مرکز تحقیقات مواد پیشرفته، دانشکده مهندسی مواد، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی. ، m.rafiei@pmt.iaun.ac.ir
چکیده: (3172 مشاهده)
در این پژوهش، تأثیر دما و زمان بر خواص اتصال غیرمشابه فولاد زنگنزن مارتنزیتی 420 AISI به فولاد زنگنزن سوپردوفازی 2507 SAF ایجاد شده توسط فرایند فاز مایع گذرا بررسی شد. لایه میانی پایه نیکلی از نوع BNi-2 با ضخامت 25 میکرومتر در بین نمونههای آماده شده قرار گرفت و فرایند اتصالدهی در دماهای 1050 و 1100 درجه سانتیگراد و زمانهای مختلف انجام شد. بررسی ریزساختار اتصال، توسط میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترونی روبشی و آزمون طیفسنجی توزیع انرژی پرتو ایکس انجام شد. همچنین آزمایش ریزسختیسنجی و آزمایش استحکام کششی برشی روی نمونهها انجام گرفت. نتایج بیانگر تکمیل انجماد همدما در نمونههای اتصالیافته در دمای 1050 درجه سانتیگراد با زمان 45 دقیقه و در دمای 1100 درجه سانتیگراد با زمان 30 دقیقه بود. ارزیابی ریزسختی نمونهها نشان داد که ناحیه انجماد غیرهمدما دارای بالاترین میزان سختی (520 ویکرز) و ناحیه انجماد همدمای کامل دارای کمترین میزان سختی (300 ویکرز) در دمای 1050 درجه سانتیگراد بود. همچنین ارزیابی استحکام کششی برشی نمونهها نشان داد که نمونه اتصالیافته بهمدت زمان یک دقیقه در دمای 1050 درجه سانتیگراد، دارای کمترین مقدار استحکام، یعنی 196 مگاپاسکال و نمونه اتصالیافته با زمان 60 دقیقه در دمای 1100 درجه سانتیگراد دارای بیشترین مقدار استحکام، یعنی 517 مگاپاسکال بودند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
جوشکاری و اتصال دریافت: 1398/12/9 | پذیرش: 1399/5/18 | انتشار: 1399/6/30