S.A. Shojaosadati, M.R. Rezaei and B. Rasouli. Optimization of Single Cell Protein Production from Cheese Whey Under Batch and Continuous Cultivation. Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal) 1999; 18 (1) :33-42
URL:
http://jame.iut.ac.ir/article-1-150-fa.html
سید عباس شجاع الساداتی ، محمدرضا رضایی و بهنام رسولی . بهینه سازی تولید پروتیین تک یاخته از آب پنیر تحت شرایط کشت غیرمداوم و مداوم. نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی. 1378; 18 (1) :33-42
URL: http://jame.iut.ac.ir/article-1-150-fa.html
چکیده: (7039 مشاهده)
در این تحقیق ابتدا میکروارگانیسم مورد نظر جداسازی، خالص سازی و پس از ارزیابی براساس مقدار کاهش COD آب پنیر و تولید تودۀ زیستی، انتخاب شد. جنس این میکروارگانیسم مخمر تریکوسپرون2 تعیین شد. پس از بهینه سازی شرایط، دمای C˚30، 6 = pH اولیه، میزان هوادهی v.v.m 2 و دور به هم-زن 800 دور در دقیق به عنوان مناسبترین شرایط به دست آمد. تحت این شرایط شدت رشد ویژه3، 1-h 59/ 0= μ و زمان دو برابر شدن4 تودۀ زیستی h 16/1 محاسبه شد. با به کارگیری شرایط بهینه، میزان کاهش COD در ظرف مدت 24 ساعت، 52 درصد و تولید تودۀ زیستی 1-g L 73/8 به دست آمد.
تحت شرایط کشت مداوم دمای C˚ 34، دور به هم زن 800 دور در دقیقه، میزان هوادهی v.v.m 2، شدت رقیق سازی5 1-h 42/0-36/0 و pH حین تخمیر 4-5 به عنوان بهترین شرایط به دست آمد. تحت این شرایط مقدار تودۀ زیستی تولید شده 1-g L 17/8، درصد کاهش COD 21/53 و محصول دهی6 1-h 1-g L 4/3 حاصل شد.
تودۀ زیستی تولید شده از نظر میزان پروتیین، اسیدهای نوکلئیک، چربی، خاکستر و رطوبت مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج به دست آمده پروتیین تک یاختۀ حاصله از نظر ارزش تغذیه ای برای طیور و دام مناسب است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1393/8/3 | انتشار: 1378/1/26