N. Zarrinfar and A. Saidi. Control Of C/Ti Ratio in Titanium Carbide - Copper Master Alloys Produced by SHS Reactions and its Effect on the Carbide Dispersion In Liquid Copper. Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal) 2003; 21 (2) :125-132
URL:
http://jame.iut.ac.ir/article-1-262-fa.html
نوید زرین فر و علی سعیدی . کنترل نسبت کربن به تیتانیم در آلیاژ ساز مس - کاربید تیتانیم تولید شده به روش سنتز احتراقی و تأثیر آن بر قابلیت پخش شدن ذرات کاربید تیتانیم در مس مذاب. نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی. 1381; 21 (2) :125-132
URL: http://jame.iut.ac.ir/article-1-262-fa.html
چکیده: (6268 مشاهده)
کاربید تیتانیم به عنوان استحکام بخشی مناسب برای تولید کامپوزیتهای ذره ای زمینه فلزی به کار می رود. یکی از مشکلات استفاده از این کاربید به عنوان استحکام بخش در کامپوزیتهای زمینه مسی، عدم ترشوندگی کاربید تیتانیم در سیستم Cu-TiC است. این خاصیت با کاهش نسبت کربن به تیتانیم در کاربید، بهبود می یابد.
در این مقاله، روشی عملی برای بهبود توزیع ذرات کاربید تیتانیم در مس مذاب ارائه شده و برای این منظور بر نسبت C/Ti در کاربید تیتانیم تاکید شده است. مشاهده شد که نسبت C/Ti در مخلوط خام حاوی پودرهای تیتانیم و کربن، با این نسبت در کاربید پس از احتراق برابر است اما در مخلوط خامی که حاوی مس باشد، نسبت C/Ti در کاربید پس از احتراق بیشتر است. با توجه به ارتباط پارامتر شبکه کاربید تیتانیم با نسبت C/Ti در این کاربید و در مخلوط خام، نموداری رسم شد که از طریق آن می توان نسبت C/Ti در مخلوط خام را به این نسبت در کاربید ربط داد.
در آلیاژسازهایی که حاوی 30 درصد وزنی مس بوده و نسبت C/Ti در مخلوط اولیه برابر 1 باشد. پس از احتراق، شبکه پیوسته ای از کاربید تیتانیم با نسبت 1C/Ti= به دست می آید که قابلیت پخش شدن در مس مذاب را ندارند. با کاهش این نسبت به 3/0، ذرات کاربید تیتانیم با نسبت 5/0 به دست می آید که به راحتی در مس مذاب پخش می شود.
واژگان کلیدی: سنتز احتراقی، کاربید تیتانیم
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1393/8/3 | انتشار: 1381/10/25