S. M. Zahrai and B. Rad. Analytical Investigation of TADAS Damper Applied in Seismic Rehabilitation & Design of Concrete Structures. Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal) 2007; 25 (2) :51-64
URL:
http://jame.iut.ac.ir/article-1-391-fa.html
چکیده: (6965 مشاهده)
در سالهای اخیر، زلزله های مخرب شدت آسیب پذیری ساختمانهای موجود در مقابل این دسته از نیروهای ناشی از طبیعت را به خوبی نشان داده اند. یکی از مؤثرترین مکانیزمها برای استهلاک انرژی زلزله توسط تغییر شکلهای غیر الاستیک قطعات فولادی انجام میگیرد. هدف از این تحقیق، بررسی کاربرد میراگرهای TADAS1 ، استفاده از آنها در استهلاک انرژی زلزله وارد بر ساختمانهای بتنی و بررسی رفتارسازههای مجهز به این میراگرهاست. در این مقاله ابتدا میراگرهای TADAS و رفتار سازه دارای چنین میراگرهایی بررسی میشود. سپس از یک نوع میراگر در چهار ساختمان نمونه بتنی با خصوصیات مختلف استفاده میشود. همچنین با اعمال زلزله های گوناگون سعی شده نتایج جامعتری بهدست آید. در این رابطه میراگرهای لازم طراحی شده و عملکرد لرزهای ساختمانهای نمونه به کمک تحلیل دینامیکی غیر خطی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
در اثر نصب میراگرها، پارامترهایی نظیر جابهجایی نسبی و مطلق طبقات، شاخص آسیب طبقات و همچنین کل سازه و تشکیل مفاصل پلاستیک بهصورت قابل ملاحظهای کاهش یافته و نیز استهلاک انرژی هیسترتیک توسط اعضای سازهای کاهش چشمگیری مییابند. علیرغم کاهش نیروهای داخلی اعضای سازهای، بهعلت افزودن سیستم مهاربندی برش طبقات کمی افزایش مییابند، ولی قسمت عمده این نیروها در میراگرها متمرکز میشوند. در این مقاله همچنین ترکیب سیستم قاب خمشی و دیوار برشی به همراه میراگر TADAS نیز مطالعه شده است که بهطور مشابه کاهش قابل ملاحظهای در پارامترهای فوق بهخصوص جابهجایی نسبی و مطلق طبقات و نیز استهلاک انرژی هیسترتیک در اعضای سازهای را نشان میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1393/8/3 | انتشار: 1385/10/25