Alirezaei Varnosfaderani N, Mousavi Ghahfarokhi S E, Zargar Shoushtari M. Effect of Annealing Temperature on the Structural, Magnetic and Optical Properties of SrCo2Fe16O27 Hexaferrite Nanostructure. Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal) 2019; 38 (3) :41-55
URL:
http://jame.iut.ac.ir/article-1-986-fa.html
علیرضایی ورنوسفادرانی نازنین، موسوی قهفرخی سید ابراهیم، زرگر شوشتری مرتضی. تأثیر دمای پخت بر خواص ساختاری، مغناطیسی و اپتیکی نانوساختار هگزافریت SrCo2Fe16O27. نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی. 1398; 38 (3) :41-55
URL: http://jame.iut.ac.ir/article-1-986-fa.html
گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز ، musavi_ebrahim@yahoo.co.uk
چکیده: (5404 مشاهده)
در این پژوهش، نانوساختارهای هگزافریت نوع W با فرمول SrCo2Fe16O27 بهروش سل- ژل خود احتراقی تهیه شدند. تأثیر دمای پخت بر خواص ساختاری، مغناطیسی و اپتیکی این نانوساختارها، بررسی شد. ریخت شناسی و ساختار بلوری نمونه ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی و پراش پرتوی ایکس مشخصه یابی شد. براساس نتایج حاصل از الگوهای پراش پرتو ایکس، مشاهده شد که در دمای پخت 1000 درجه سانتیگراد بیشترین میزان فاز اصلی تشکیل شده است. بررسی تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی نشان داد که ریختشناسی نمونه های ساخته شده، صفحه ای است. برای تأیید تشکیل فاز اصلی از آزمون مادون قرمز تبدیل فوریه استفاده شد. نتایج آنالیز مادون قرمز تبدیل فوریه تشکیل جایگاه های چهاروجهی و هشت وجهی به عنوان ویژگی مهم هگزافریت ها را تأیید کرد. خواص مغناطیسی نمونه ها توسط مغناطیس سنج نمونه ارتعاشی اندازه گیری شد و نشان داد که با افزایش دما، مغناطیس اشباع (Ms) افزایش می یابد. همچنین خواص اپتیکی نمونه ها توسط آزمایش طیف سنجی جذب مرئی- فرابنفش و طیف سنجی فوتولومینسانس مورد بررسی قرار گرفتند. طبق نتایج حاصل از هر دو طیف، اندازه شکاف انرژی تقریباً یکسان بوده و با افزایش دما تقریباً ثابت است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیک ماده چگال تجربی دریافت: 1397/5/6 | پذیرش: 1398/5/19 | انتشار: 1398/9/10