جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای احمد ابریشم چی

احمد ابریشم چی، عباس افشار،
دوره 13، شماره 1 - ( 4-1372 )
چکیده

برنامه ریزی و مدیریت بهره برداری بهینه از منابع آبهای زیرزمینی با توجه به ویژگیهای منابع آب زیرزمینی نظیر غیریکنواختی خصوصیات و عدم قطعیت ها، کار پیچیده ای است. در این مقاله یک مدل بهینه سازی استوکستیک با پارامتر گسترده به منظور برنامه ریزی و بهره برداری منابع آبهای زیرزمینی ارائه شده است. در این مدل از روش کرنل گسسته برای شبیه سازی جریان آب زیرزمینی و محاسبۀ سطح ایستابی استفاده می شود. مدل مزبور مدلی ماهیانه با افق برنامه ریزی برابر یک سال و دارای تابع هدف و قیود احتمالی خطی است و با استفاده از روش قاعدۀ تصمیم گیری خطی فرمولبندی می شود. با حل این مدل، میزان بهره برداری بهینه از آبهای زیرزمینی همراه با قاعدۀ بهره برداری تعیین می شود. سه خصوصیت بهینه سازی، استوکستیک، و پارامتر گسترده که به صورت یکجا در این مدل جمع شده، ویژگی عمده و متمایز کننده آن از سایر مدلهای موجود است. این مدل را می توان به راحتی به وسیلۀ هر الگوریتم برنامه ریزی خطی حل کرد. برای نشان دادن نحوۀ کاربرد مدل، مسئله ای نیمه واقعی حل شده و نتایج آن از طریق شبیه سازی ارزیابی و بحث شده است.
سید سعیداسلامیان، احمد ابریشم چی و کیوان فرزام نیا،
دوره 19، شماره 2 - ( 10-1379 )
چکیده

اساسیترین مرحله در طراحی سیل بندها، سدها، زهکشها، زیرگذرها و دیگر تأسیسات آبی، تخمین حداکثر دبی لحظه ای سیل برای دوره های برگشت مختلف است. به دلیل کوتاه مدت بودن و یا عدم وجود دورۀ آماربرداری سیل در تعدادی از حوضه های آبخیز غرب کشور، استفاده از روشهای معمول تحلیل فراوانی سیل منجر به ایجاد خطای تخمین زیاد، خصوصاً برای دوره های برگشت طولانی، می شود. بدین منظور، در این تحقیق، برای تخصیص این حوضه ها به مناطق همگن هیدرولوژیک، روش تحلیل افتراقی به کار گرفته شد و در نهایت، دبی های حداکثر لحظه ای برای دوره های برگش مورد نظر در حوضه های دارای آمار ناقص براورد شد. اختلاف کم بین نتایج حاصل از روش تحلیل افتراقی و مقادیر واقعی، دقت نسبتاً خوب این روش را نشان داد.
محمد تقی ستاری، سید سعید اسلامیان و احمد ابریشم چی،
دوره 21، شماره 2 - ( 10-1381 )
چکیده

محدودیت شدید منابع آب و هزینه هنگفت احداث تاسیسات آبی جدید لزوم بهره برداری بهینه از سیستمهای مخازن فعلی در کشور را تشدید می کند. برای مدیریت و توزیع مناسب آب در سیستم 9 مخزنۀ حوضۀ کلامرز میانه اقدام به استفاده از مدلهای ریاضی بهینه سازی شد. با توجه به تصادفی بودن مقدار دبی رودخانه و حجم ثابت مخازن و همچنین سطح ثابت اراضی زیر کشت یک مدل بهینه-سازی خطی با محدودیت احتمالی نوشته شد و با استفاده از نرم افزار GAMS اجرا شد. این مدل صرفا برای تنظیم درون سالی مخازن به کار گرفته شد. با استفاده از یک قاعدۀ خطی برداشت مقادیر پارامترهای بهره برداری برای ماههای نیاز و همه مخازن توسط مدل استخراج شد. همچنین با استفاده از مدل اقدام به محاسبۀ مقادیر ضرایب انحراف دبی کل رودخانه به هر یک از مخازن و مقادیر حجم آب خروجی از سیستم در ماههای مورد نظر محاسبه شد. نتایج حاصل از مدل با بیش از 60% کمبود نسبت به تقاضا، نشانگر عدم توجه کافی به حجم بهینه مخازن در موقع احداث و توسعۀ بی رویه اراضی زیر کشت بدون در نظر گرفتن پتانسیل آبی رودخانه کلامرز بوده است. واژگان کلیدی: سیستم چند مخزنه، بهره برداری بهینه، مدلهای بهینه سازی، مدلهای محدودیت احتمالی خطی

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal)

Designed & Developed by : Yektaweb