جستجو در مقالات منتشر شده


5 نتیجه برای اسدی

کمال میرطلائی و نواب اسدی زید آبادی،
دوره 19، شماره 1 - ( 4-1379 )
چکیده

تدابیر مربوط به ساختارهای باربر ابداعی ساختمانهای بلند بیشتر به طرحهایی برمی گردد که تغییر مکان جانبی را محدود می سازند. این محدودیت تغییر مکان تا حد تغییر مکان مجاز، باید با استفاده از حداقل مقدار فولاد یا بتن مصرفی حاصل شود. این روند نیز تنها با استفاده از برخی روشهای ابداعی که موجب استفادۀ کامل از ظرفیت تمامی عناصر سازه ای ساختمان بلند می شود، نتیجه می شود. شایان ذکر است که یکی از کارامدترین این سیستمها، ساختار مهار بازویی است. در این تحقیق یک مدل سازه ای ساده و سازگار برای تحلیل این نوع سیستمها ارائه شده است. این روش تحلیلی پیشنهادی قادر است با در نظر گرفتن مشخصات سازه ای ثابت یا متغیر در راستای ارتفاع و نیز با فرض وجود کمربند انعطاف پذیر، سازه را تحلیل کند. نتایج این تحقیق شامل شرایط مختلف هندسی از قبیل موقعیت و تعداد بهینه مهارهای بازویی برای کمینه کردن رانش سازه تحت اثر انواع بارهای جانبی است.
احد صمدی، امیر عبداله زاده، سید حسین رضوی، حمید اسدی،
دوره 29، شماره 1 - ( تیر 1389 )
چکیده

مراحل اولیه رسوب‌گذاری در یک آلیاژ دو جزیی Ni-Al، با استفاده از روشهای گرماسنجی (DSC)، پراش سنجی اشعه XRD) X ) و اشعه الکترونی و مشاهدات ریزساختاری با میکروسکوپهای الکترونی FEG-SEM و TEM مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور نمونه‌هایی از آلیاژ رقیق Ni-11.6at.%Al تهیه شده و رسوب‌گذاری در آنها در حین سرمایش پیوسته از دمای انحلال با نرخهای سرمایش 170، 25 و 0.03 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهند که در اثر کوئنچ سریع، جوانه‌زنی همگن از طریق منظم شدن توأم با جدایش فازی اتفاق می‌افتد. اما با کاهش نرخ سرمایش به 25 جوانه‌زنی و رسوب‌گذاری به صورت ترجیحی و ناهمگن روی عیوب ریزساختاری انجام می‌گیرد. توانایی روشهای تجربی فوق‌الذکر در تشخیص و شناسایی مراحل اولیه رسوب گذاری نیز موضوع دیگری است که در این مقاله مورد ارزیابی قرار گرفته است.
منصور اسدی، سید رحمان حسینی،
دوره 35، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1395 )
چکیده

در این مقاله فرایندهای RRA، T73 و T6 با هدف ارتقای خواص مکانیکی آلیاژ آلومینیم 7075 انجام و سختی، استحکام کششی و استحکام خمشی آلیاژ مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است. به این منظور محلول­سازی در دمای 530 درجه سانتی­گراد به­مدت 16 ساعت انجام شد. برای عملیات T6، پس از آنیل انحلالی، پیرسازی در دمای 150 درجه سانتی‌گراد به­مدت 24 ساعت صورت گرفت. در فرایند T73 پس از آنیل انحلالی، نمونه در دو مرحله به‌ترتیب در دماهای ‌120 و 180 درجه سانتی­گراد و به­مدت 7 و 20 ساعت پیرسازی شد. عملیات RRA در سه مرحله انجام شد. مرحله اول همانند T6، مرحله دوم عملیات بازگشت در دمای 200 درجه سانتی­گراد به­مدت 20 دقیقه و در مرحله سوم مجدداً پیرسازی همانند T6 انجام شد. بررسی ریز‌ساختار و سطح شکست نمونه­ها توسط میکروسکوپ­های نوری (OM) و الکترونی روبشی (SEM) انجام شد. برای بررسی ترکیب شیمیایی رسوب­ها از طیف‌سنجی با تفکیک انرژی EDS)) استفاده شد. ارزیابی سختی، استحکام کششی و خمشی مطابق با استانداردهای ASTM E384-99 ، ASTM B557-06 و DIN 50121 انجام گرفت. عملیات RRA باعث افزایش استحکام کششی از 466 به 485 مگاپاسکال و سختی از 110 به 165 ویکرز شد. پس از عملیات T6 استحکام کششی از 466 به 505 مگاپاسکال و سختی از 110 به 160 ویکرز افزایش یافت. در فرایند T73 تغییری در استحکام کششی (465 مگاپاسکال) حاصل نشد ولی استحکام تسلیم از 394 به 410 افزایش و سختی از 110 به 84 ویکرز کاهش یافت. استحکام خمشی در فرایندهای T73، RRA و T6 به‏ترتیب از 797 به 844، 920 و 1030 مگاپاسکال افزایش یافت. با انجام فرایند RRA در دما و زمان بهینه سختی، استحکام کششی و استحکام خمشی فرایندهای T6 و T73 بهبود پیدا کرد.


محمدتقی اسدی خانوکی، روح‌اله توکلی، حسین آشوری،
دوره 38، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1398 )
چکیده

در این پژوهش، اثر دما بر اندازه متوسط مشخصه­ های سطح شکست و همچنین ارتباط بین مورفولوژی ­های سطح شکست و انعطاف ­پذیری شیشه ­فلز حجمی پایه لانتانیوم، که یک آلیاژ به‌نسبت ترد محسوب می­ شود، بررسی شده است. به‌همین منظور، پس از تهیه آلیاژ، نمونه­ های آماده شده در دماهای مختلف تحت آزمون خمش سه نقطه ­ای قرار گرفتند و سپس سطوح شکست آنها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی آنالیز شدند. نتایج نشان می ­دهد که عرض ناحیه رشد پایدار ترک (ΔW) با بهبود انعطاف­پذیری (δp) افزایش می­یابد. در مقابل، اندازه متوسط مشخصه­ ها در دو ناحیه رشد پایدار ترک (Ds) و رشد سریع ترک (Df) و همچنین عرض پله برشی (ΔL) با افزایش انعطاف­پذیری کاهش می­ یابند که این حکایت از کاهش ناپایداری نوارهای برشی و توزیع یکنواخت ­تر کرنش مومسان روی نوارهای برشی دارد. یکسان بودن مقیاس  ΔLو Ds تأکید می­ کند که تشکیل طرح رگ ه­ای ناشی از رفتار لغزش چسبنده و چندمرحله ­ای در داخل نوار برشی از طریق ناپایداری انحنای جریان است. به ­علاوه، نتایج به ­دست آمده درخصوص ارتباط انعطاف­ پذیری و مورفولوژی سطح شکست شیشه ­فلز در دماهای مختلف بیانگر کاهش اندازه مشخصه ­ها با افزایش انعطاف­ پذیری است.
 

محمدتقی اسدی خانوکی،
دوره 39، شماره 3 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی-پاییز 1399 )
چکیده

در این تحقیق اثر دما و نرخ کرنش بر رفتار جریان مومسان شیشه‌فلز حجمی آلیاژ پایه زیرکونیم در حین آزمون خمش سه‌نقطه‌ای بررسی و ارتباط بین حساسیت به نرخ کرنش (m) و نوع جریان مطالعه شده است. بررسی منحنی‌های تنش- کرنش خمشی، نشان‌دهنده دو نوع جریان مضرّس و غیرمضرّس وابسته به دما و نرخ کرنش است. در دماهای بالای یک دمای بحرانی و یا نرخ‌های کرنش کمتر از یک حد بحرانی، جریان مضرّس پدیدار می‌شود که ناشی از فعال شدن همزمان نواحی استحاله برشی (STZ) و فرایندهای آسایش ساختاری وابسته به زمان است. همچنین در دماهای بالاتر از 0/4 دمای انتقالی شیشه، m منفی و در زیر آن دما، m مثبت خواهد بود. دلیل منفی بودن m ، نبودن زمان کافی برای فعال شدن فرایندهای آسایش ساختاری در نرخ‌های کرنش بالا است که باعث افزایش حجم آزاد در نوارهای برشی و درنتیجه نرم شدن ماده می‌شود. مقایسه انرژی فعال‌سازی نواحی استحاله برشی و انرژی لازم برای شروع جریان مضرّس نشان می‌دهد که این دو انرژی تقریباً با هم برابر بوده و ارتباط نزدیکی بین پدیده جریان مضرّس و عملکرد نواحی استحاله برشی وجود دارد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal)

Designed & Developed by : Yektaweb