۸ نتیجه برای اسماعیلی
ابراهیم شیرانی، اصغر اسماعیلی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۷۱ )
چکیده
هدف از این مقاله ارائه روش و تدوین یک برنامه کامپیوتری است که پروسه های انتقال (جرم، ممنتم و انرژی) را در قلب یک راکتور هسته ای که با سوخت میله ای کار می کند، شبیه سازی نماید. برای تحلیل جریان پیچیدۀ مغشوش و دوفازی در قلب رآکتور، ابتدا آن را به کانالهایی که توسط میله های سوخت محصور شده اند تقسیم کرده، سپس یک مدل ریاضی از هندسه مسئله را معرفی می کنیم. آنگاه معادلات حاکم بر جریان را با استفاده از فرضیاتی نظیر دایم، یکنواخت و همگن بودن سیال در هر مقطع و نیز مدلهایی برای ضریب انتقال حرارت و هداصطکاکی در جریان دوفازی مغشوش ساده کرده و نهایتاً از روش توسعه یافته اویلر و روش قدم به قدم به طریق عددی حل می کنیم.
برمبنای معادلات جریان، فرضیات ساده کننده، مدلهای معرفی شده و روش عددی مذکور برنامه ای کامپیوتری تدوین شده است. این برنامه قادر است جریان یک فازی و دوفازی را مورد تحلیل قرار دهد و برای یک هندسه مشخص اعمال شده و نتایج قابل قبولی به دست دهد.
کاظم اسماعیلی و جلیل ابریشمی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۷۹ )
چکیده
تاکنون تحقیقات زیادی در مورد پرش هیدرولیکی روی حوضچه های با کف افقی و بعضاً با شیب کم انجام گرفته است. مطالعات روی حوضچه های شیبدار (مثبت) نیز نسبتاً قابل ملاحظه است. لیکن در مورد حوضچه های با شیب معکوس کار قابل توجهی انجام نشده است. این تحقیق در ادامۀ مطالعات مربوط به پرش روی شیبهای معکوس و پلۀ مثبت، خصوصیات پرش روی شیبهای معکوس و پلۀ منفی را مورد بررسی قرار می دهد. تحقیقات حاضر ضمن ارائۀ میزان تأثیر همزمان شیب معکوس و پلۀ منفی در پرش هیدرولیکی نشان می دهد که پله های منفی نقش مؤثری در پایداری پرش داشته موجب افزایش نسبی طول پرش و همچنین عمق ثانویه پرش می شوند.
سید مهدی میراسماعیلی و سعید شبستری،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۵ )
چکیده
در این تحقیق، پدیده تشکیل تخلخل در آلیاژهای Al-Si بهسازی شده و عوامل مؤثر بر آن مورد مرور و بررسی قرار گرفت. عملیات بهسازی آلیاژهای ,Al-Si تخلخل را در قطعات ریختگی که به طور نسبی عاری از مکهای انقباضیاند، افزایش میدهد. البته در مذابهای بهسازی شده که به طور نسبی دارای مقدار هیدروژن کمی هستند (کمتر از Al، cc/۱۰۰g ۱/۰)، تأثیر عملیات بهسازی بر افزایش تخلخل قابل ملاحظه نیست. در واقع تخلخلهای بوجود آمده در اثر عملیات بهسازی از نوع گازیاند. از طرفی تحقیقات به عمل آمده بیانگر این است که عناصر بهساز تأثیری بر مقدار هیدروژن محلول در مذاب نداشته و از این رو این عناصر نمیتوانند از طریق افزایش هیدروژن در مذاب سبب افزایش تخلخل شوند. همچنین گرچه عملیات بهسازی سبب افزایش دامنه انجماد به میزانoC ۱۰-۴ میشود ولی افزایش جزیی تخلخل ناشی از این افزایش دامنه انجماد در حدی نیست که بتواند افزایش قابل ملاحظه تخلخل در اثر عملیات بهسازی را توجیه کند. از طرفی آخرین بررسیهای به عمل آمده نشاندهنده آن است که کاهش تنش سطحی مذاب در اثر عملیات بهسازی با ۰۲/۰ درصد وزنی استرانسیم بسیار جزئی (۵%) است، از این رو عملیات بهسازی از طریق کاهش تنش سطحی مذاب نیز نمیتواند سبب افزایش تخلخل شود. علاوه بر این گرچه محققان زیادی معتقدند که استرانسیم با افزایش سرعت اکسایش مذاب و بنابر این با افزایش مقدار آخال اکسیدی در مذاب سبب افزایش تخلخل میشود، ولی مشاهدات سیستماتیک به عمل آمده بیانگر عدم مشارکت فیلمها و آخال اکسیدی استرانسیم در تشکیل تخلخل در آلیاژهای بهسازی شده است.
استرانسیم و سایر عناصر بهساز دیگر که سبب افزایش تخلخل میشوند (سدیم و کلسیم)، تمایل زیادی به تشکیل ترکیبات بین فلزی چند گانه با آلومینیم و سیلیسیم در دامنه انجماد دارند. مطالعات سیستماتیک به عمل آمده نشان دهنده حضور و مشارکت ترکیبات بین فلزی استرانسیم (احتمالاً Al۲Si۲Sr)، در مجاورت بیشتر تخلخلهاست، بنابراین عملیات بهسازی با استرانسیم میتواند با تشکیل این ترکیبات بین فلزی در دامنه انجماد سبب افزایش تخلخل شود.
رضا اسماعیلی، محمدرضا دشت بیاض،
دوره ۳۲، شماره ۲ - ( دى ۱۳۹۲ )
چکیده
- در تحقیق حاضر از روش شبیهسازی دینامیک مولکولی برای پیشبینی خواص الاستیک شامل مدول الاستیک، مدول برشی و ضریب پواسون نانو کامپوزیت زمینه فلزی Al-SiC با درصدهای مختلف تقویتکننده استفاده شده است. برای انجام شبیهسازی از بستهی نرم افزاری متن باز LAMMPS استفاده گردیده است. پس از قرار دادن اتمهای آلومینیوم و سیلیکون کارباید در مکانهای اولیه خود، بین آنها پتانسیل بین اتمی مناسب تعریف شده است. از پتانسیل EAM برای اتمهای آلومینیوم، و از پتانسیل Morse برای اتمهای Al-C و Al-Si و از پتانسیل Tersoff برای اتمهای C-C، Si-C و Si-Si استفاده شده است. مقایسه نتایج شبیهسازی با مدلهای میکرومکانیکی فگت، روس و هالپین- تسای نشان داده است که پیشبینی خواص الاستیک با توجه به اصول الاستیسیته حدی به مدل حد بالای فگت نزدیک است.
علیرضا میرحبیبی، محمد اسماعیلی،
دوره ۳۳، شماره ۱ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده
از جمله پارامترهای حائز اهمیت در ارتباط با کامپوزیت ها، خواص نهایی محصول از لحاظ مکانیکی(چقرمگی) و برهمکنش سطح مشترک در اثر تنش اعمالی است. در پژوهش ارائه شده استحکام خمشی به عنوان معیاری از خواص مکانیکی در کامپوزیت کربن-کربن حاصل از چوب بررسی شد. هم چنین چگالی حجمی نمونه و درصد تخلخل های باز برای تعیین بازده متراکم سازی و کیفیت محصول محاسبه شدند. برای تفسیر نتایج و بررسی اثر مورفولوژی و فاز نهایی بر خواص مکانیکی، از میکروسکوپ الکترونی و نوری و روش های آنالیز پراش اشعه ایکس و رامان اسپکترواسکوپی استفاده شد. نتایج تحقیقات نشان می دهند که می توان از ابتدایی ترین مواد یعنی چوب، برای تهیه محصولی منحصر به فرد با خواصی مطلوب به نام کامپوزیت کربن- کربن استفاده کرد.
محمدرضا دشت بیاض، رضا اسماعیلی،
دوره ۳۴، شماره ۲ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده
- در این پژوهش بر اساس نتایج حاصل از شبیهسازی دینامیک مولکولی، مدلی برای پیشبینی خواص الاستیک نانوکامپوزیت زمینه آلومینیم تقویتشده با ذرات کاربید سیلیسیم ایجاد شد. همچنین دو مدل برای پیشبینی چگالی و قیمت نانوکامپوزیت پیشنهاد شد. سپس با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک برای کمترین چگالی و قیمت و بیشترین خواص الاستیک، درصد بهینه کسر حجمی تقویتکننده بهدست آمد. بر اساس نتایج بهدستآمده از بهینهسازی، کسر حجمی بهینه تقویتکننده ۴۴/۰ بهدست آمد. برای این کسر حجمی بهینه، بهترتیب مدول یانگ بهینه ۸۹/۱۶۵ گیگاپاسکال، مدول برشی بهینه ۳۷/۱۱۱ گیگاپاسکال، قیمت بهینه ۷۵/۸ دلار بر پوند و چگالی بهینه ۹۲/۲ گرم بر سانتیمتر مکعب به دست آمد.
سارا نیکبخت کتولی، علی دوست محمدی، فریبا اسماعیلی،
دوره ۳۵، شماره ۱ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار ۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از این پژوهش ساخت نانوالیاف الکتروریسی شده کیتوسان (CS)/پلی وینیل الکل (PVA) حاوی نانولوله کربنی (CNT) و نانوذرات شیشه زیست فعال (BG) (در مقادیر ۵ و ۱۰ درصد وزنی) برای کاربردهای مهندسی بافت عصب بود. شکل، ساختار و خواص مکانیکی نانوالیاف کامپوزیتی ریسیده شده، بهترتیب با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و آزمونهای سنجش خواص مکانیکی مشخص شد. در آزمون کشت سلولی برونتنی، سلولهای بنیادی کارسینومای جنینی (رده P۱۹) بر روی داربست الکتروریسی شده کشت داده شد. نتایج نشان داد که وجود نانولوله کربنی و نانو ذرات شیشه زیست فعال بر شکل نانوالیاف کیتوسان/پلی وینیل الکل تأثیر چندانی نمیگذارد. بیشترین استحکام کششی (۹/۷ مگاپاسکال) در نمونه کامپوزیتی با ۵ درصد وزنی نانوذرات شیشه زیست فعال، مشاهده شد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که نانولولههای کربنی و نانوذرات شیشه زیست فعال ترکیبشده در داربستهای نانوالیاف کیتوسان/پلی وینیل الکل با قطر نانومتری و تخلخل بالا میتواند ضمن تأمین خواص مکانیکی مناسب، بستر مناسب برای رشد سلولی را نیز فراهم کند و بهطور بالقوه گزینهای بسیار مناسب برای استفاده در مهندسی بافت عصب باشد.
فریبا نظری، محسن حکیمی، حسین مختاری، امیرسجاد اسماعیلی،
دوره ۳۵، شماره ۲ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش آسیابکاری بهعنوانی روشی برای ساخت آلیاژهایی دوتایی Mn-Ga و تأثیر آسیابکاری بر فرایند تشکیل فاز نمونههای Mn:Ga با نسبت ۲:۱ و ۳:۱ در زمانهای ۱، ۲ و ۵ ساعت مورد مطالعه قرار گرفت. در نمونههای Mn:Ga با توجه به نتایج حاصل شده، ترکیب Mn۱,۸۶Ga با ساختار تتراگونال و گروه فضایی I۴/mmm فاز پایدار بود و همچنین مقادیری از ترکیب Mn۳Ga با ساختار اورتورومبیک و گروه فضایی Cmca در محصول شناسایی شد. اثر افزودن Ge نیز با هدف جانشین کردن اتم Ge با اتم Ga، با مطالعه در نمونه Mn:Ga:Ge با نسبت
۵/۰: ۵/۰: ۳ مطالعه شد. با این که بهبود ویژگیهای مغناطیسی با افزودن Ge قابل انتظار است، اما برای نمونه مورد بررسی افزایش وادارندگی رخ داد و مغناطش اشباع نمونه تغییر محسوسی نداشت. افزایش Ge سبب از بین رفتن شانس تولید فاز نامتقارن اورتورومبیک Mn۳Ga شد و در مقابل دو ساختار جدید Mn۱۱Ge۸ و MnGaGe در نمونه ایجاد شد. این تحول فازی با مطالعه رفتار مغناطیسی نمونهها تأیید شد. این رفتار میتواند از نیروهای نامتوازن الکترواستاتیک مرتبط با برهمکنش تبادلی منگنز در ترکیب ساختار اورتورومیبک Mn۳Ga و جایگزین شدن برخی اتمهای Ge با Ga ناشی شده باشد.