8 نتیجه برای اصغری
محمدرضا پژند و هادی اصغری،
دوره 15، شماره 2 - ( 10-1375 )
چکیده
– دربارۀ رفتار کشسان1 – مومسان2 سازه های تنش مستوی3 سخن به میان می آید. در این راستا، یک سطح تسلیم4 پنج پارامتری5 ارائه خواهد شد. معیار مزبور با قانون جریان6 وابسته کار می کند. قانون سخت شوندگی ترکیبی7 که از ترکیب قوانین سخت شوندگی همگن8 و پویا9 تشکیل می شود مورد استفاده قرار می گیرد. رابطه های سطح تسلیم پیشنهادی نوشته شده و بر آن اساس، برنامۀ رایانه ای10 برای تحلیل غیر خطی11 مواد مهیا شده است. در پایان کار، تجربه های عددی حاصل از رابطه های پیشنهادی نیز به نظر خوانندگان می رسد.
هوشنگ نصرتی، منصور کبگانیان و علی اصغر اصغریان جدی،
دوره 19، شماره 2 - ( 10-1379 )
چکیده
روش بافندگی جت هوا یک تکنیک پیشرفته با کارایی بالادست که در سطح جهان با بیشترین اقبال مواجه شده است. در این روش، حرکت نخ پود ناشی از نیروی اصطکاک بین جریان هوای خارج شده از جت هوا و نخ پود است. نخ پود پس از رها شدن از گیرۀ نگهدارنده و قرار گرفتن در معرض جریان هوا دارای حرکت تحت کنترل نیست. در نتیجه حرکت آن بسیار پیچیده بوده و از فاکتورهای متعددی که مربوط به خواص ساختمانی نخ و جریان هواست متأثر می شود. محققان بسیاری تلاش کرده اند که با به دست آوردن معادله های حرکت نخ و شبیه سازی فرایند پودگذاری جت هوا، تجزیه و تحلیل نسبتاً روشنی از این فرایند به دست آورند تا در بهینه سازی شرایط پودگذاری و طراحی ماشین از آن بهره ببرند.
در کار حاضر یک ماشین بافندگی جت هوای تک نازل با به دست آوردن معادلۀ دینامیکی حرکت نخ پود شبیه سازی شده است. از حل معادلۀ دیفرانسیل حاصل به روش عددی نمودارهای موقعیت، سرعت و کشش نخ پود نسبت به زمان به دست آورده شده اند که ضمن شناسایی بهتر سیستم، اطلاعات مفیدی برای کنترل کشش نخ پود در ماشین بافندگی جت هوا فراهم می کند.
محمود سلیمی و سعید اصغری،
دوره 24، شماره 1 - ( 4-1384 )
چکیده
در این مقاله یک مدل تحلیلی برای نورد سرد ورق توصیف شده است. این مدل بر اساس روش تحلیل قاچی و روانسازی هیدرودینامیک توسعه یافته است. مشخصات نورد به کمک معادلات تعادل، امکان ایجاد کرنش سختی و با فرض اینکه روانساز همانند یک سیال نیوتنی رفتار کند، استخراج شده است. تنش برشی اعمالی به ورق با محاسبه ضخامت لایه روانساز و به کارگیری رابطهای برای ضریب لزجت- فشار- دما به دست آمده است. معادله دیفرانسیل حاکم با ترکیب این معادلات به دست آمده و حل شدهاست. از حل معادله نهایی، نیروی نورد، گشتاور و تنش برشی اعمالی به ورق به دست آمده است. برای اثبات صحت مدل پیشنهادی این مقادیر با مقادیر تجربی و تحلیلی سایر محققان مقایسه شده است. همچنین ملاحظه شد که با به کارگیری این مدل تحلیلی به میزان زیادی در محاسبات و زمان لازم صرفه جویی میشود.
رحیم لطفی اوریمی، ولی اصغری، محمدرضا لشکربلوکی،
دوره 30، شماره 1 - ( تیر 1390 )
چکیده
نانوذرات ZnS به روش رسوب شیمیایی در ابعاد nm 3-5 با استفاده از مهارکننده تیوگلیسرول(TG) در حلال متانول تحت اتمسفر ازت تهیه و در دماهای مختلف تحت بازپخت قرار گرفت. بررسی طیف XRD نمونههای مختلف نشان میدهد که با افزایش دمای بازپخت علاوه بر اندازه ذرات، ساختار بلوری نیز به تدریج از مکعبی به ششگوشی تغییر میکند که حاکی از ناپایداری ساختار مکعبی این گروه از نانوساختارهاست. طیف جذبی UV-Vis حاصل از نمونهها بیانگر کاهش باندگپ (افزایش اندازه نانوذرات) با افزایش دمای بازپخت است. بررسی طیفهای گسیل و جذب فوتولومینسانس نمونههای بازپختشده در دماهای مختلف بیانگر شیفت قرمز قلههای گسیل در ناحیه مرئی و فرابنفش با افزایش دمای بازپخت است.
زهرا اصغری، کریم زنگنه مدار، سعید برجی، حسن عباس زاده، شهرام سیدین،
دوره 33، شماره 1 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1393 )
چکیده
در این تحقیق، فرایند تفجوشی فعالشده پودر مولیبدن با استفاده از روشهای فعالسازی شیمیایی، مکانیکی و سطحی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، نانو پودر حاصل از آسیاب و احیا، در دماهای 900، 1100 و 1400 درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت تفجوشی شد. جهت مقایسه روشهای فعالسازی تفجوشی (فعالسازی شیمیایی و مکانیکی) و تاثیر آنها بر ویژگیهای ریزساختاری، از پودر میکرو مولیبدن تجاری و افزودنی نیکل استفاده شد. نمونهها تحت فشار 400 مگاپاسکال فشرده و در دمای 1400 درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت تحت اتمسفر هیدروژن تفجوشی شدند. ریزساختار و ترکیب شیمیایی نمونههای تفجوشی شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به EDS1 و نیز به روش پراش پرتو X ارزیابی شدند. چگالی نمونهها پس از تفجوشی به روش ارشمیدس اندازهگیری شد. با تفجوشی در دمای 1400 درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت، چگالی نسبی نمونه حاصل از پودر میکرو 80%، نانو پودر (فعالسازی سطحی) 93% ، پودر میکرو همراه با 20% نانو پودر مولیبدن (فعالسازی مکانیکی) 86% و پودر میکرو مولیبدن همراه با 5/1% نیکل (فعالسازی شیمیایی) 95% بهدست آمد. نتایج نشان داد که افزودنی نیکل، با تشکیل لایههای بین فلزی ترد δ-NiMo در مرز دانهها سبب ایجاد میکروترکهای مرز دانهای و تضعیف خواص مکانیکی میشود.v
محمدرضا پاک منش، مرتضی شمعانیان، سعید اصغری،
دوره 36، شماره 4 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان 1396 )
چکیده
در این تحقیق، بهینهسازی پارامترهای جوشکاری لیزر ضربانی Nd:YAG بر اتصال لبه روی هم فویل فولاد زنگنزن L316 با هدف پیشبینی هندسه جوش توسط روش رویه پاسخ انجام شد. بدین منظور اثر توان لیزر، مدت ضربان و فرکانس جوشکاری مورد بررسی قرار گرفت. روش آماری مذکور بهخوبی توانست با توسعه چندجملهای درجه دوم بهمنظور تأثیر پارامترهای جوشکاری بر عرض جوش بهکار برده شود. نتایج نشان داد، عرض جوش در سطوح بالایی، میانی و پایینی مقطع جوش با افزایش مدت ضربان و توان لیزر زیاد میشود اما میزان اثر این پارامترها در سطوح مذکور متفاوت است. اثر مدت ضربان در مدلهای عرض بالایی، میانی و پایینی جوش بهترتیب 76، 73 و 68 درصد محاسبه شد و اثر توان لیزر بر آنها بهترتیب 18، 24 و 28 درصد اندازهگیری شد. درنهایت با بر هم نهادن این مدلها، شرایط بهینه جوشکاری جهت دستیابی به نفوذ کامل جوش و جوش بدون عیب ارائه شد.
صادق یوسفی، بهروز قاسمی، محمد تجلی، علیرضا اصغری،
دوره 36، شماره 4 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان 1396 )
چکیده
در این مقاله، نانوصفحات هیدروکسید منیزیم با خلوص بالا توسط روش رسوبدهیتر با استفاده از شورابه غنی از یونهای منیزیم بهعنوان پیشماده و NaOH بهعنوان عامل رسوبدهی بدون استفاده از عامل پراکندهساز در دمای اتاق با موفقیت سنتز شد. مشخصهیابی و بررسی خصوصیات مختلف نانوپودر بهدست آمده توسط آزمون پراش پرتو ایکس، میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی، طیف سنجی انرژی پرتوایکس، طیف سنجی مادون قرمز و طیف جذبی انجام شد. نتایج آزمون پراش پرتو ایکس و میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی نشان داد که پودر هیدروکسید منیزیم دارای نانوصفحاتی با میانگین اندازه کریستالیت 1/17 نانومتر و فاقد هرگونه ناخالصی است؛ که با نتایج طیف سنجی انرژی پرتوایکس و طیف سنجی مادون قرمز کاملاً در توافق بود. علاوه بر این، بررسی خصوصیات نوری نانوصفحات هیدروکسید منیزیم توسط طیفسنجی UV-Vis، یک گاف نواری نوری 5/5 الکترون ولت را نشان داد. این گاف نواری پهن میتواند نوآوری مفید در وسایل نوری- الکترونیکی زیرمیکرون باشد.
سجاد اصغری، عبدالمجید اسلامی، ابوذر طاهری زاده، نوید سعیدی،
دوره 39، شماره 3 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی-پاییز 1399 )
چکیده
در این پژوهش، تأثیر حرارت ورودی جوش بر ریزساختار و خواص مکانیکی اتصال غیرمشابه فولادهای خط لوله API-B و API-X42هبررسی شد. ارزیابی ریزساختارها نشان داد که با افزایش حرارت ورودی فریت سوزنی در ریزساختار فلز جوش کاهش یافت، درحالی که مقادیر فریت ویدمن اشتاتن، فریت چندوجهی و فریت مرزدانهای افزایش یافت. همچنین نتایج آزمون ریزسختی سنجی مشخص کرد که با افزایش حرارت ورودی جوشسختی فلز جوش و منطقه متأثر از حرارت کاهش مییابد. نتایج آزمون کشش نشان داد که با افزایش حرارت ورودی جوش شکست از فلز پایه API-B به منطقه متأثر از حرارت منتقل میشود. نتایج آزمون ضربه نیز مشخص کرد که با افزایش حرارت ورودی جوش افت شدید در انرژی ضربه منطقه متأثر از حرارت در هر دو طرف فلزات پایه رخ داد، که این ناشی از رشد بیش از حد اندازه دانهها است.