7 نتیجه برای امیری
محمد چالکش امیری،
دوره 14، شماره 1 - ( 10-1372 )
چکیده
ستاره امیری و سید حسین امیرشاهی،
دوره 26، شماره 2 - ( 10-1386 )
چکیده
نحوه پیشگویی فاکتور انعکاسی الیاف فاقد ماده مات کننده1، به عنوان یک محیط شفاف2، توسط دو نظریه مدل هندسی3 و کیوبلکا-مانک مطالعه و نتایج حاصله مقایسه شده است.
به منظور شبیه سازی الیاف شفاف از شبکه ای از لوله های مویین شیشه ای4 حاوی آب و محلول مواد رنگزا استفاده شد. نتایج حاصله نشان می دهند که به طور کلی پیشگویی فاکتور انعکاسی برای شبکه های تهیه شده از لوله های مویین توسط مدل هندسی اگرچه پیچیدگی و حجم محاسباتی بیشتری را نیاز دارد ولی نسبت به نظریه کیوبلکا-مانک به نتایج واقعی نزدیکتر است. در واقع به دلیل بالا بودن مقدار جذب در نمونه های تیره و در نتیجه کم بودن سهم انتشارات داخلی5 در چنین محیطهایی، مدل هندسی در پیشگویی فاکتور انعکاسی چنین زمینه هایی موفقتر عمل می کند. در حالی که مدل کیوبلکا-مانک در پیشگویی انعکاس نمونه های روشن به طور نسبی نتایج بهتری را حاصل می آورد. عدم کسب نتایج قابل قبول در پیشگویی مقدار انعکاس نمونه های روشن توسط مدل هندسی از نقاط ضعف جدی این نظریه در تخمین رفتار انعکاسی الیاف فاقد ماده مات کننده تلقی می شود.
حمید امیری، سید محمد میرکاظمی، علی بیت اللهی،
دوره 34، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1394 )
چکیده
در این پژوهش رفتار غیربلورینه شدن ترکیب و تاثیر عملیات حرارتی بر ریزساختار و خواص مغناطیسی شیشهسرامیک سیستم
Na2O-Fe2O3-CoO-B2O3-SiO2 برای دستیابی به فریت کبالت از روش شیشه-سرامیک مورد بررسی قرار گرفت. شیشه اولیه توسط عبور مذاب از غلطکهای فولادی در حال چرخش با سرعت 240 دور بر دقیقه،بهدست آمد. نتایج XRD شیشه حاصله دستیابی به یک ماده غیربلورینه را تایید کرد. در ادامه، تحلیل گرمایی در اتمسفر نیتروژن تا حداکثر دمای 1200 درجه سانتیگراد روی پولکهای شیشهای با دو دانه بندی ریز (کوچکتر از µm53) و درشت (mm6/0-5/0) و با سرعت گرمادهی 10 درجه بر دقیقه انجام شد و براساس نتایج بهدست آمده، عملیاتحرارتی پولکهای شیشهای در بستری از گرافیت و در دماهای 521، 570 و 670 درجه سانتیگراد بهمدت یک و دو ساعت صورت گرفت. همچنین رفتار تبلور فریت کبالت از شیشه با افزودن 1% مولی ZrO2 بهعنوان جوانهزا بررسی شد. نتایج XRD نمونههای عملیاتحرارتی شده نشان داد که بخشی از فازهای تبلور یافته فریت کبالت است. با توجه به بررسی خواص مغناطیسی توسط مغناطومتر نمونه مرتعش (VSM) بهترین دما و زمان عملیات-حرارتی برای رسیدن به بالاترین حد اشباع مغناطیسی دمای 670 درجه سانتیگراد و زمان دو ساعت انتخاب شد که میزان آهنربایش آن emu/g 8/11 بهدست آمد. مطالعات ریزساختاری این نمونه با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) انجام شد. با توجه به نتایج، میانگین اندازهای حدود
200 نانومتر برای ذرات فریت کبالت ساخته شده تخمین زده شد.
افشین امیری مقدم، مهدی کلانتر،
دوره 36، شماره 1 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار 1396 )
چکیده
هدف از این تحقیق بهدست آوردن پودر کامپوزیت WC-Co از اکسیدهای فلزی WO3 و Co3O4 بهروش درجا و احیای کربوترمیک است که از کربن فعال بهعنوان عامل احیا کننده استفاده شده است. در این مطالعه پودر اکسیدهای فلزی کبالت و تنگستن بههمراه 17 درصد کربن (30 درصد اضافه بر مقدار استوکیومتری) در یک آسیای گلولهای ماهوارهای، با گاز محافظ آرگون بهمدت 20 ساعت مورد مخلوطسازی قرار گرفتند. نتایج آزمون حرارتی افتراقی و آزمون توزین حرارتی برروی نمونه مخلوط پودری نشان میدهد که در دمای 1050 درجه سانتیگراد اکسیدها بهطور کامل احیا شده و کاربید تنگستن و کبالت شکل میگیرند. نمونههای فشرده شده مورد عملیات احیای کربوترمیک در دمای 1050 درجه سانتیگراد و بهمدت زمان مختلف 1، 2 و 4 ساعت تحت لایه پوششی محافظ از مخلوط پودر کربن + آلومینا با نسبت 1 به 1 قرارگرفتند. طبق نتایج مطالعات پراش پرتوی ایکس، بهترین زمان نگهداری در کوره 4 ساعت است که در این شرایط واکنشهای احیا و کربنیزه شدن تنگستن کامل میشود. ارزیابی نمونههای احیا شده در سه شرایط لایه محافظ مخلوط پودری آلومینا + کربن، لایه محافظ فویل نسوز فولادی و اتمسفر آرگون، نشاندهنده وجود اکسیدهای احیا نشده و فازهای اضافی در اتمسفر آرگون و لایه محافظ فویل نسوز در مقایسه با لایه محافظ مخلوط آلومینا + کربن میباشد. نتایج اندازهگیری خواص فیزیکی و مکانیکی برروی نمونه کامپوزیت زینتر شده در شرایط حرارتدهی با سرعت 5 درجه سانتیگراد در ثانیه تا دمای 1500 درجه سانتیگراد و زمان نگهداری 2 ساعت تحت لایه محافظ آلومینا + کربن نشاندهنده کسب خواص بهینه بوده (چگالی نسبی 80 درصد، چقرمگی 1/8 مگاپاسکال، میکروسختی ویکرز معادل 67/15 گیگاپاسکال) که قابل مقایسه با روشهای پیشرفته و در عین حال پرهزینه میباشد.
حمداله صالحی، دکتر پیمان امیری، یاسمین لویمی مطلق،
دوره 37، شماره 1 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار 1397 )
چکیده
در این مقاله ویژگیهای الکترونی و اپتیکی ساختار انبوهه تیتانیوم کاربید و نانوسیمهای باریک آن در چارچوب نظریه تابعی چگالی و با استفاده از بسته محاسباتی کوانتوم اسپرسو مورد بررسی قرار گرفتهاند. نتایج حاکی از آن است که این ترکیب در ساختار انبوهه رفتار فلزی از خود نشان میدهد ولی قطرهای کوچک نانوسیمها برخلاف ساختار انبوهه، رفتار نیمرسانا را نشان میدهند. این خصوصیت نیمرسانایی در قطرهای بزرگتر قابل اغماض است. در هر دو ساختار نتایج الکترونی با محاسبات اپتیکی مربوط به ساختار مورد بررسی، سازگار است. با توجه به نتایج اپتیکی، ساختار انبوهه تیتانیوم کاربید دارای بیشترین مقدار ضریب شکست است، این مقدار با کاهش قطر نانوسیمها، کاهش خواهد یافت. همچنین نتایج اپتیکی نشان میدهند که با افزایش اندازه نانوسیمها مقدار تابع اتلاف افزایش مییابد و به مقدار متناظر آن در ساختار انبوهه نزدیک میشود
غلامرضا فغانی، علیرضا خواجه امیری،
دوره 38، شماره 4 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان 1398 )
چکیده
آلیاژ Ti-6Al-4V بهدلیل خواص ویژهای از جمله چگالی کم، استحکام و مقاومت بهخوردگی بالا کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف بهویژه هوافضا پیدا کرده است. با اینحال، یکی از مشکلات عمده استفاده از این آلیاژ، خواص تریبولوژیکی ضعیف آن تحت بارهای نسبتاً زیاد است. در پژوهش حاضر، بهمنظور بهبود خواص تریبولوژیکی آلیاژ (Ti-6Al-4V)، از اضافه کردن ذرات کروم به ورق در محیط حاوی نیتروژن در فرایند جوشکاری قوس تنگستن (TIG) استفاده شد. بررسیهای ریزساختاری بهکمک میکروسکوپ نوری، آنالیز پراش پرتوی ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی، تشکیل ذرات TiN، TiCr2 و Cr2N در زمینهای از فاز سخت تیتانیم را تأیید کرد. سختی لایه آلیاژی شده با TIG به HV0.3 1000 افزایش یافت که چهار برابر بیشتر از سختی آلیاژ پایه بود. همچنین، نرخ سایش نمونههای آلیاژسازی شده با کروم و نیتروژن تحت بار 30 نیوتن و مسافت 1000 متر، 9/5 برابر نسبت به نمونه آلیاژ بدون پوشش، کاهش یافت.
حمداله صالحی، نسیم ژولایی با خدا، پیمان امیری،
دوره 38، شماره 4 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان 1398 )
چکیده
در این پژوهش، خواص اپتیکی تنگستن دیسولفید شامل تابع دیالکتریک، ضریب شکست استاتیکی، سهم موهومی تابع دیالکتریک، شکاف اپتیکی، طیف اتلاف انرژی و خواص مغناطیسی آن مطالعه شده است. محاسبات توسط بسته محاسباتی کوانتوم اسپرسو برپایه نظریه تابعی چگالی و با روش شبهپتانسیل انجام شده است. ضرایب شکست استاتیکی مربوط به این ترکیب در راستاهای مختلف x و z بهترتیب معادل 66/3 و 55/2 محاسبه شد. اندازه شکاف اپتیکی حاصل از سهم موهومی تابع دیالکتریک، معادل 45/1 الکترونولت محاسبه شد. همچنین انرژی پلاسمون حجمی حاصل از طیف اتلاف انرژی در راستاهای x و z بهترتیب برابر با 95/17 الکترونولت و 25/17 الکترونولت بهدست آمد.