5 نتیجه برای حسین سرپولکی
مهناز فلاحتیان، حسین سرپولکی، سیدمحمد میرکاظمی،
دوره 31، شماره 2 - ( دى 1391 )
چکیده
ترکیباتی با ساختار اسپینل بهعلت خواص ساختاری و فیزیکی منحصر بهفرد همواره مورد توجه بودهاند. با مطرح شدن ساختارهای نانو و کاربردهای متعدد آنها بهدلیل ایجاد خواص منحصر بهفرد تلاش در تولید و سنتز نانوساختار این محصولات فزونی یافته است. در این تحقیق برای سنتز نانو اسپینل هرسینیت FeAl2O4 از نیتراتهای آلومینیم و آهن استفاده شد و از ساکاروز و پلی وینیل الکل بهعنوان یک زمینه پلیمری استفاده شد. پیش ماده حاصل در دمای oC1000 در اتمسفر هوا پیش پخت شد و محصول بهدست آمده در دماهای مختلف در اتمسفر احیا گرمادهی شد. نتایج پراش اشعه ایکس نشان داد که دمای تشکیل اسپینل تک فاز در این روش در حدود oC900 بوده و همچنین تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی مشخص کرد که اندازه ذرات در نمونه های کلسینه شده در حدود 30 تا 100 نانومتر است.
نصیبه میعادی، حسین سرپولکی، حسین قصاعی،
دوره 32، شماره 1 - ( تیر 1392 )
چکیده
در تحقیق حاضر، کامپوزیت مولایت – زیرکونیا به کمک زینتر واکنشی مخلوط پودرهای آلومینا و زیرکن و به روش ریخته گری ژلی ساخته شد. ریخته گری ژلی یک فرایند شکل دهی جدید سرامیکی است این فرایند بر اساس آماده سازی دوغابی حاوی پودر سرامیکی، پراکنده ساز و محلول منومری اولیه. است. به منظور دستیابی به دوغابی پایدار، با بار جامد بالا (80% وزنی) و قابل ریخته گری، خواص رئولوژی دوغاب مورد بررسی و بهینه سازی قرار گرفت. پس از ریخته گری دوغاب, منومرها با پلیمریزه کردن دوغاب، آن را به قطعات ژلی تبدیل می کنند. بعد از تشکیل ژل، قطعات از قالب خارج و تحت شرایط کنترل شده خشک شدند. خروج مواد آلی و زینتر نمونه ها در محدوده دمایی 1400 تا 1700 درجه سانتیگراد انجام گرفت. تخلخل ظاهری و دانسیته کلی نمونه های زینتر شده با روش غوطه وری در آب اندازه گیری شد. فازهای تشکیل شده و ریزساختار نمونه ها توسط طیف به دست آمده از پراش اشعه X و تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شد. نتایج نشان داد به دلیل نفوذ بسیار آهسته یون های Al3+ در سیلیس آمورف ناشی از تجزیه زیرکن، زینتر واکنشی و تشکیل مولایت، در دمای °C1700 به طور کامل رخ داده است. همچنین نمونه های زینتر شده در این دما کمترین درصد تخلخل ظاهری (4% ≈) و بیشترین دانسیته کلی (gr/cm-3 40/3 ≈) را نشان دادند.
فاطمه حسین زاده، حسین سرپولکی،
دوره 32، شماره 2 - ( دى 1392 )
چکیده
- اهمیت و کاربرد کاربیدها به طور گسترده ای در حال رشد است و این نه تنها از جنبه تجاری، بلکه بر اساس کاربردهای دیرگدازی و استحکامی آنهاست. کاربید تیتانیوم سخت ترین کاربید در میان کاربیدهای فلزات واسطه تجاری است. هدف از پژوهش حاضر سنتز نانوذرات کاربید تیتانیوم به روش شیمیایی سلژل با استفاده از فرآوری سل تیتانیا به کمک آلکوکسید تیتانیوم است. برای ساخت سل از تیتانیوم ایزوپروپوکساید(TTIP) به عنوان پیشماده تیتانیوم و ساکارز به عنوان منبع تامینکنندهی کربن استفاده شده است. به کمک تحلیل XRD، تاثیر اتمسفر کلسیناسیون در بسترهای گرافیت و کک و سپس اتمسفر آرگون و هیدروژن بر محصول نهایی مشخص شد. به کمک تحلیل XRD، تاثیر اتمسفر کلسیناسیون در بسترهای گرافیت و کک و سپس اتمسفر آرگون و هیدروژن بر محصول نهایی مشخص شد. هر چه اتمسفر احیاییتر و عاری از اکسیژن و نیتروژن باشد احتمال دستیابی به یک کاربید تیتانیوم با خلوص بالا، بسیار زیادتر میشود. در بستر گرافیتی و کک، فازهای اکسیکاربیدی و اکسید تیتانیوم حاصل میشود اما در اتمسفر آرگون و مخلوط آرگون و هیدروژن محصول نهایی کاربید تیتانیوم است. تاثیر عوامل مختلف مانند نوع ماده اولیه، دما و زمان کلسیناسیون بر استوکیومتری و مقدار کاربید تیتانیوم به کمک تحلیلهای XRD و SEM مورد مطالعه قرار گرفته شده است. با افزایش دما از ºC1100 به ºC1400، از مقدار فاز اکسی کاربید تیتانیوم (TiCxOy) کاسته میشود و در دمای ºC1400 کاربید تیتانیوم خالص سنتز شده است. شرایط بهینه برای سنتز کاربید تیتانیوم نانوساختار در اتمسفر Ar+25%H2 در دمای ºC1400 و زمان یک ساعت تعیین شده است.
لیلا اکبرشاهی، حسین سرپولکی، حسین قصاعی،
دوره 33، شماره 1 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1393 )
چکیده
در این پژوهش با توجه به خواص منحصربه فرد سیلیس ذوبی و کاربردهای زیاد آن، قطعات سیلیس ذوبی با 77% وزنی بار جامد به روش ریختهگری- ژلی شکل داده شده، رفتار رئولوژی این دوغاب ها بررسی و شرایط تفجوشی نمونه ها بهینه شده است. نمونه تفجوشی شده در شرایط بهینه دارای چگالی کلی ، تخلخل باز 13/18%، جذب آب 60/10%، انقباض خطی پس از پخت 5/3%، تخلخل بستهی 09/1% و چگالی نسبی 80/78% بوده و ضریب انبساط حرارتی آن در محدوده دمای محیط تا 1000 درجهی سانتیگراد، 1/ₒC 6-10ₓ 4432/0 اندازه گیری شده است. نتایج نشان میدهد که با افزایش دما و زمان، علاوه بر افزایش سیلان ناروان، تبلور نیز توسعه مییابد. علاوه بر آن دمای بالای تفجوشی و زمان کوتاه، شرایط مناسبی را برای به دست آوردن نمونهای با کمترین میزان تبلور و دانسیته کلی بالا، فراهم میکند.
شیما معصومی، حسین سرپولکی، بیژن افتخاری یکتا ، منصور سلطانیه ،
دوره 33، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز 1393 )
چکیده
در این پژوهش ترکیب هرسینیت، FeAl2O4، با استفاده از روش نمک مذاب و در بستر کک، در دمای °C800 و زمان نگهداری 3 ساعت تولید شد. از نسبت استوکیومتری Al2O3 وFeCl2.4H2O در ترکیب هرسینیت، بهعنوان مواد واکنشدهنده و از مخلوط یوتکتیک نمکهای NaCl-KCl-LiCl بهعنوان محمل نمک مذاب استفاده شد. مواد واکنشدهنده و نمکهای مذاب با نسبت 1 به 3 با هم مخلوط شدند. بهمنظور بررسی فازی، بررسی رفتار گرمایی و تعیین شکل ذرات پودر بهدست آمده، پس از شستشو و فیلتر کردن نمکها، آزمونهای پراش اشعه X (XRD)، DTA-TG و SEM، انجام شد. اثر عواملی همچون دما و زمان نگهداری بر تولید هرسینیت به روش نمک مذاب بررسی شد. دمای شروع تشکیل هرسینیت با استفاده از این روش °C700 بود و با افزایش دما تا °C900 و افزایش زمان نگهداری مقدار هرسینیت تشکیل شده افزایش و مقدار آلومینا و هماتیت در ترکیب نهایی کاهش یافت. شکل ذرات بهدست آمده مکعبی و هرمی بود و با افزایش دما و زمان نگهداری درصد ذرات دارای شکل مکعبی و هرمی افزایش یافت.