۹ نتیجه برای رضایی
محمد رضایی پژند و محمد رضا سالاری،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده
مقاله ای که در پیش رو دارید به روش گسستۀ۱ مستقیم تحلیل حساسیت۲ می پردازد. جزء مثلثی خمشی با لنگر ثابت و شش درجه آزادی به کار رفته و مشتقهای صریح مورد نیاز تحلیل حساسیت آن حساب شده است. از این مشتقها، روش اجزای محدود و برنامه-ریزی خطی پیاپی استفاده خواهد شد و شکل بهینۀ مسأله صفحۀ خمشی به دست می آید. نمونه های عددی، که نشان دهندۀ کارایی مشتقهای ارائه شده است، به نظر خوانندگان می رسد.
سید عباس شجاع الساداتی، محمدرضا رضایی و بهنام رسولی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۷۸ )
چکیده
در این تحقیق ابتدا میکروارگانیسم مورد نظر جداسازی، خالص سازی و پس از ارزیابی براساس مقدار کاهش COD آب پنیر و تولید تودۀ زیستی، انتخاب شد. جنس این میکروارگانیسم مخمر تریکوسپرون۲ تعیین شد. پس از بهینه سازی شرایط، دمای C˚۳۰، ۶ = pH اولیه، میزان هوادهی v.v.m ۲ و دور به هم-زن ۸۰۰ دور در دقیق به عنوان مناسبترین شرایط به دست آمد. تحت این شرایط شدت رشد ویژه۳، ۱-h ۵۹/ ۰= μ و زمان دو برابر شدن۴ تودۀ زیستی h ۱۶/۱ محاسبه شد. با به کارگیری شرایط بهینه، میزان کاهش COD در ظرف مدت ۲۴ ساعت، ۵۲ درصد و تولید تودۀ زیستی ۱-g L ۷۳/۸ به دست آمد.
تحت شرایط کشت مداوم دمای C˚ ۳۴، دور به هم زن ۸۰۰ دور در دقیقه، میزان هوادهی v.v.m ۲، شدت رقیق سازی۵ ۱-h ۴۲/۰-۳۶/۰ و pH حین تخمیر ۴-۵ به عنوان بهترین شرایط به دست آمد. تحت این شرایط مقدار تودۀ زیستی تولید شده ۱-g L ۱۷/۸، درصد کاهش COD ۲۱/۵۳ و محصول دهی۶ ۱-h ۱-g L ۴/۳ حاصل شد.
تودۀ زیستی تولید شده از نظر میزان پروتیین، اسیدهای نوکلئیک، چربی، خاکستر و رطوبت مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج به دست آمده پروتیین تک یاختۀ حاصله از نظر ارزش تغذیه ای برای طیور و دام مناسب است.
محمدرضایی پژند و صفا پیمان،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۱ )
چکیده
درباره ضریب طول مؤثر ستون در قابهای خورجینی سخن به میان می آید. برای محاسبۀ این ضریب، یک شیوۀ تقریبی با دقت مناسب پیشنهاد خواهد شد. از سوی دیگر، با بهره جویی از روش تحلیلی دقیق، طول مؤثر ستون در چند قاب خورجینی پیدا می شود و نتیجه با پاسخ فن پیشنهادی مقایسه می شود. این قیاس نشانگر درستی رابطه سازی پیشنهادی و دقت مناسب آن است. باید آگاه بود، روش پیشنهادی مشابه راهکار ژولین و لورنس است، با این تفاوت که شیوۀ پیشنهادی برای قابهای خورجینی به کار می رود و آن دیگری برای قابهای صلب مناسب است.
واژگان کلیدی: قاب خورجینی، طول مؤثر، بار انشعاب، سختی دورانی، تحلیل ماتریسی، ضریب ستون.
قاسم مصلحی و علیرضا رضایی،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۳ )
چکیده
در این مقاله مسئله برش دو بعدی۱ با تقاضا، مورد بررسی قرار میگیرد. در این مسئله باید با برش ورقهای مستطیل شکل بزرگ، مستطیلهای کوچکتر مورد نیاز به نحوی تولید شوند که ضمن تامین تقاضاهای آنها، ضایعات یا تعداد ورقهای مصرفی حداقل شد. حل این مسئله در هر صنعتی که برش صفحات در آن مورد نیاز باشد از نظر کاهش ضایعات حائز اهمیت خواهد بود. در اکثر مقالات، تقاضای قطعات در نظر گرفته نشده و تنها به مسئله حداقل کردن ضایعات در یک ورق پرداخته شده است. مسئله برش جزء مسائل Np-hard بوده و روشهای دقیق قادر به حل عملی آن نخواهند بود، لذا الگوریتمی فراابتکاری۲ با استفاده از روشSA ۳برای حل مستقیم مسئله برش با تقاضا، ارائه شده است. در این الگوریتم جواب اولیه با رویهای قانون گرا ایجاد شده و از یک SA داخلی، در فرایند تولید جواب همسایگی در هر تکرار حلقه SA اصلی استفاده شده است این امر موجب کارایی مناسب الگوریتم شده است. به دلیل وجود نداشتن مسائل نمونه به اندازه کافی، روشی برای تولید مسائل تصادفی برش با تقاضا ارائه شده است و به این ترتیب مسائلی در محدوده ۱۰ تا۵۰ نوع قطعه و با تقاضای کل حداکثر ۲۴۰۰ تولید و توسط الگوریتم حل شده است. نتایج محاسباتی نشان دهنده قابل قبول بودن الگوریتم است. این الگوریتم توانسته است برای مسائلی با۳۰ نوع قطعه و تقاضای کل ۵۰۰ جوابی با ضایعات کمتر از ۶ درصد را بیابد
سویل دلجوان، مهدی قاسمی کاکرودی، محمدجواد زرودی، فیروز رضایی،
دوره ۳۵، شماره ۱ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار ۱۳۹۵ )
چکیده
پروسکایتها بهدلیل داشتن عیوب ذاتی اکسیژن از مهمترین غشاهای هادی اکسیژن هستند که در ساخت راکتورهای غشایی اکسیداسیون جزئی متان مد نظر قرار میگیرند. بررسی اثر دپه کردن فاز پروسکایت برای داشتن عیوب اکسیژن بیشتر و افزایش سرعت انتشار اکسیژن از غشا، در کنار حفظ پایداری ساختار همواره از محورهای اصلی پژوهش در این زمینه بوده است. در این پژوهش بر اساس محاسبه اثر دپانت بر میزان انحراف از ساختار ایدهآل، کاتیون تانتالم بهعنوان دپانت مناسب فاز پروسکایت Ba(Co۰,۸Fe۰,۲)O۳−δ انتخاب شد. بررسیها اثر این دپانت را در افزایش حجم عیوب با وجود بهبود ضریب انبساط حرارتی و بدون کاهش قدرت پیوند نشان میدهد. بر اساس نتایج، ترکیب Ba(Co۰,۷Fe۰,۲Ta۰,۱)O۳−δ ترکیب مناسبی در ساخت غشاهای راکتورهای اکسیداسیون جزئی متان است.
محمد رضازاده، رحمت اله عمادی، احمد ساعتچی، علی قاسمی، مسعود رضایی نیا،
دوره ۳۵، شماره ۳ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده
در فرایند تفجوشی پلاسمای جرقهای، اعمال همزمان فشار مکانیکی و بار الکتریکی روی نمونه پودری، موجب حصول نمونهای با چگالی نزدیک به مقدار نظری میشود. در این پژوهش به شبیهسازی اجزای محدود کوپل الکتریکی- حرارتی- مکانیکی سیستم تفجوشی پلاسمای جرقهای و استفاده از الگوریتم بهینهسازی چند هدفه برای بهینهسازی متغیرهای قالب، پرداخته شده است. شبیهسازی صورت گرفته برای نمونه کامپوزیتی Si۳N۴-SiO۲ با نسبت مولی ۱:۱ مطابقت خوبی با آزمونهای تجربی داشت. به کمک الگوریتم ژنتیک چند هدفه، بهینهسازی ابعاد قالب به منظور حداکثر نمودن دمای مرکز نمونه و حداقل کردن "تنش فون میسز" در قالب صورت گرفت. نتایج نشان میدهد پس از بهینهسازی ابعاد قالب، دمای مرکز نمونه حدود ۸ درصد افزایش و اختلاف دمای مرکز نمونه و سطح قالب در حدود ۱۸ درصد کاهش یافت. این موضوع موجب یکنواختی بهتر در توزیع تخلخل نمونه نهایی گردید.
نازنین علیرضایی ورنوسفادرانی، سید ابراهیم موسوی قهفرخی، مرتضی زرگر شوشتری،
دوره ۳۸، شماره ۳ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
در این پژوهش، نانوساختارهای هگزافریت نوع W با فرمول SrCo۲Fe۱۶O۲۷ بهروش سل- ژل خود احتراقی تهیه شدند. تأثیر دمای پخت بر خواص ساختاری، مغناطیسی و اپتیکی این نانوساختارها، بررسی شد. ریخت شناسی و ساختار بلوری نمونه ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی و پراش پرتوی ایکس مشخصه یابی شد. براساس نتایج حاصل از الگوهای پراش پرتو ایکس، مشاهده شد که در دمای پخت ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد بیشترین میزان فاز اصلی تشکیل شده است. بررسی تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی نشان داد که ریختشناسی نمونه های ساخته شده، صفحه ای است. برای تأیید تشکیل فاز اصلی از آزمون مادون قرمز تبدیل فوریه استفاده شد. نتایج آنالیز مادون قرمز تبدیل فوریه تشکیل جایگاه های چهاروجهی و هشت وجهی به عنوان ویژگی مهم هگزافریت ها را تأیید کرد. خواص مغناطیسی نمونه ها توسط مغناطیس سنج نمونه ارتعاشی اندازه گیری شد و نشان داد که با افزایش دما، مغناطیس اشباع (Ms) افزایش می یابد. همچنین خواص اپتیکی نمونه ها توسط آزمایش طیف سنجی جذب مرئی- فرابنفش و طیف سنجی فوتولومینسانس مورد بررسی قرار گرفتند. طبق نتایج حاصل از هر دو طیف، اندازه شکاف انرژی تقریباً یکسان بوده و با افزایش دما تقریباً ثابت است.
اشکان ذوالریاستین، شیوا نوازنی، مجید رضایی آبادچی، نسترن ریاحی نوری،
دوره ۳۹، شماره ۳ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی-پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
در این مقاله، خواص الکتریکی و آبگریزی پوششهای سیلیکون رابری پخت شونده در دمای محیط(RTV) دوجزئی، بررسی شده و تأثیر افزودن آلومینیوم تریهیدرات (ATH)، روی این خواص بررسی شده است. بههمین منظور، نانوکامپوزیت RTV-ATH بهوسیله اختلاط فیزیکی ساخته شده و خواص الکتریکی (شامل ضریب تلفات عایقی، اتلاف دیالکتریک، استحکام دیالکتریک، مقاومت سطحی و حجمی) و آبگریزی آن با RTV خالص مقایسه شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که ثابت دیالکتریک RTV خالص از ۳/۱۱ به ۴/۱۳ در نمونه کامپوزیتی افزایش یافت. اتلاف دیالکتریک نمونه کامپوزیتی نسبت به نمونه خالص در حدود ۰/۰۶ افزایش ولی در مقابل استحکام دیالکتریک کامپوزیت RTV-ATH نسبت به RTV خالص در حدود چهار کیلوولت بر میلیمتر بهبود را نشان داد. همچنین حضور آلومینیوم تریهیدرات سبب افزایش مقاومت حجمی و کاهش مقاومت سطحی پوششهای کامپوزیتی شده است. از سوی دیگر با بررسی آبگریزی پوششهای خالص و کامپوزیتی بهروش پاشش، تغییری در کلاس آبگریزی برای پوشش کامپوزیتی نسبت به RTV خالص مشاهده نشد و هر دو نمونه در کلاس آبگریزی HC۲ مورد پذیرش استاندارد قرار داشتند. نمونهها توسط آزمونهای پراش پرتو ایکس، میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی ساختاری شدند و وجود فازهای اصلی در آنها تأیید شد.
ندا ذاکری، حمیدرضا رضایی، جعفر جوادپور، مهشید خرازیها،
دوره ۳۹، شماره ۴ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
در سالهای اخیر استفاده از داربستهای نانوکامپوزیتی پلیمر- سرامیک در مهندسی بافت استخوان بهدلیل شباهت این ساختارها به بافت طبیعـی اسـتخوان، مورد توجه قرار گرفته است. در این میان، پلیکاپرولاکتون در ساخت داربستهای استخوانی مورد توجه است. کامپوزیت کردن پلیکاپرولاکتون با فازهای سرامیکی مانند زئولیت که توانایی بهبود تشکیل استخوان را دارند میتواند منجر به بهبود کارایی این پلیمر در داربستهای استخوانی شود. هـدف از ایـن پـژوهش، سـاخت داربسـت نانوکامپوزیتی پلیکاپرولاکتون - زئولیت با خواص مکانیکی، زیست تخریبپذیری و زیست فعالی مناسب بـرای کـاربرد در مهندسـی بافـت استخوان اسفنجی است. برای ساخت این داربست از دو روش ریختهگری حلال – شستشو ذرات و خشک کردن انجمادی در کنار هم استفاده شد. بررسـیهـای میکروسکوپی نشان داد که انـدازه تخلخـلهـای داربستهای حاصل بـین ۲۰۰ تـا ۴۰۰ میکرومتر است. نقشه توزیع عنصری، توزیع یکنواخت فاز نانوزئولیت را در زمینه پلیکاپرولاکتون تأیید کرد. همچنین با توجه به نتایج طیفسنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه نوع اتصال نانوذرات زئولیت به زمینه پلیکاپرولاکتون اتصال فیزیکی تعیین شد. نتایج بررسی خواص مکانیکی داربستها نشاندهنده افزایش مدول یانگ و استحکام فشاری (به ترتیب از ۰/۰۴ تا ۰/۳ و ۳ تا ۷ مگاپاسکال) بعد از اضافه شدن فاز نانوزئولیت به داربستها بـود. با افزودن نانوزئولیت آبدوستی پلیکاپرولاکتون افزایش یافت و کاهش وزن بیشتری مشاهده شد (برای داربست حاوی ۲۰ درصد زئولیت ۱/۶ ± ۵۳/۵۲ درصد)، همچنین تشـکیل هیدروکسـی آپاتیـت در محـیط شبیهسازی شده بدن سرعت گرفت. نتایج نشان میدهد که داربستهای ساخته شده قابلیت کاربرد در مهندسی بافت استخوان اسفنجی را دارند.