۷ نتیجه برای رضوی
محمد رضا مدرس رضوی، حمید نیازمند و سیدعلی میربزرگی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۰ )
چکیده
در این پژوهش به بررسی عددی میدان جریان تراکم ناپذیر در اطراف یک کره جامد در رینولدزهای پایین (تا حدود ۲۷۰) پرداخته شده است. برای توسعه قابلیتهای روش حجم محدود، از روش مختصات منطبق بر مرز استفاده شده است. برای گسسته کردن معادلات دیفرانسیل جزیی به روابط جبری از روش حجم محدود با آرایش مرتب شده متغیرها۱، برای مدل کردن شارهای جابه جایی از روش وان لیر و برای مرتبط کردن میدانهای فشار و سرعت، از الگوریتم سیمپلسی استفاده شده است. سیستم معادلات جبری حاصل نیز توسط روش TDMA حل شدهاند. برای بررسی صحت روندها و الگوریتمهای مورد استفاده، میدان جریان حول کره جامد در رینولدزهای (۲۱۰-۲۰) تحلیل شده و با نتایج تجربی و عددی موجود مقایسه شده است. پس از آن به بررسی میدان جریان حول کره جامد در رینولدزهای (۲۷۰-۲۱۰) پرداخته شده است. نتایج به دست آمده از جریان خارجی حول یک کره در رینولدزهای پایین (۲۷۰-۲۱۰) نشان داده است که اگرچه جریان پایدار است اما عدم تقارن پدید آمده در صفحات متعامد به خوبی قابل مشاهده است و مرحله از بین رفتن تقارن هندسی خطوط جریان در رینولدز ۲۱۱ شروع میشود.
واژگان کلیدی : کره جامد، برخاستگی، تحلیل سهبعدی، مختصات منطبق بر مرز
حسین عسکریانابیانه، رضا محمدی، حسین ترکمن، فرزاد رضوی و سیدابراهیم افجهای،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده
در تمام روشهای محاسبه امپدانس دیده شده توسط رله دیستانس از مبدل آنالوگ به دیجیتال استفاده میشود. دقت بالای امپدانس اندازهگیری توسط رله دیستانس نقش مهمی در قطع صحیح و بهموقع قسمت خطا شده سیستم قدرت دارد. در این مقاله نشان داده میشود که چگونه خطای بسیار کم در محاسبه دامنه در لحظه مورد نظر در فرایند نمونهبرداری باعث بهوجود آمدن خطاهای بزرگ در محاسبات امپدانس خواهد شد، بهمنظور حل این مسئله یعنی کم کردن خطاهای بهوجود آمده روش جدیدی بر اساس درونیابی درجه۳ برای نمونهبرداری بهینه معرفی میشود. بهعبارت دیگر در این روش زمان و مقدار نمونههای بهدستآمده اولیه توسط تکنیک درونیابی به نمونههایی در زمانهای واقعی و بهمقدار دامنه واقعی تبدیل میشوند. با استفاده از این تکنیک میتوان دقت بسیار زیادی در محاسبات بهدست آورد. در این راستا الگوریتمهای مهمی همچون تبدیل فوریه گسسته، تبدیل فوریه گسسته نیمسیکل، مانموریسون، حداقل مربعات، حداقل مربعات با حذف مقدارDC و پرودار۷۰ برای محاسبه امپدانس در نرمافزارPSCAD طراحی و پیادهسازی شدهاند و تاثیر تکنیک جدید در هر یک از این روشها مورد بررسی قرار گرفته اند و مقدار کاهش خطا با بهکارگیری روش جدید نشان داده شده است.
احد صمدی، امیر عبداله زاده، سید حسین رضوی، حمید اسدی،
دوره ۲۹، شماره ۱ - ( تیر ۱۳۸۹ )
چکیده
مراحل اولیه رسوبگذاری در یک آلیاژ دو جزیی Ni-Al، با استفاده از روشهای گرماسنجی (DSC)، پراش سنجی اشعه XRD) X ) و اشعه الکترونی و مشاهدات ریزساختاری با میکروسکوپهای الکترونی FEG-SEM و TEM مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور نمونههایی از آلیاژ رقیق Ni-۱۱,۶at.%Al تهیه شده و رسوبگذاری در آنها در حین سرمایش پیوسته از دمای انحلال با نرخهای سرمایش ۱۷۰، ۲۵ و ۰.۰۳ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان میدهند که در اثر کوئنچ سریع، جوانهزنی همگن از طریق منظم شدن توأم با جدایش فازی اتفاق میافتد. اما با کاهش نرخ سرمایش به ۲۵ جوانهزنی و رسوبگذاری به صورت ترجیحی و ناهمگن روی عیوب ریزساختاری انجام میگیرد. توانایی روشهای تجربی فوقالذکر در تشخیص و شناسایی مراحل اولیه رسوب گذاری نیز موضوع دیگری است که در این مقاله مورد ارزیابی قرار گرفته است.
محمد خواجه لکزای، رضا شجاع رضوی، سیدمسعود برکت،
دوره ۳۴، شماره ۳ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده
روش رسوبدهی همواره یکی از روشهای مهم در تهیه نانوپودرهای سرامیکی بهشمار رفته است. در این پژوهش اثر متغیرهای غلظت و مدت زمان پیرسازی، که از مهمترین متغیرهای تاثیرگذار این روش است، بررسی شده است. نانو پودر اکسید ایتریم (ایتریا) بهروش رسوبدهی تهیه شد. از میکرو پودر ایتریا بهعنوان پیش ماده و از کربنات هیدروژن آمونیوم بهعنوان عامل رسوب استفاده شد. در روش رسوبدهی ترکیب مورد نظر در چهار زمان ۳، ۶، ۱۲ و ۲۴ ساعت پیرسازی شد. همچنین سه غلظت ۲۵/۰، ۵/۰ و ۷۵/۰ مولار برای بررسی غلظت پیش ماده مورد استفاده، بررسی شد. فازهای تشکیل شده در این روش و رفتار گرمایی و اندازه ذرات، توسط پراش پرتو ایکس، تحلیل حرارتیگرمایی TG و DTA و میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شدند. در هر دو مورد با بررسی زمان پیرسازی و یا غلظت میانگین، حالت بهینه تعیین شد. از تحلیل مشخصه یابی طیفسنجی فروسرخ (FTIR) نیز برای بررسی و تشخیص پیوندهای ترکیبها قبل و بعد از عملیات حرارتی در دماهای ۹۰۰، ۱۰۰۰ و ۱۱۰۰ درجهسانتیگراد استفاده شد.
سلمان قلیپور، سیدرحمان حسینی، رضا شجاعرضوی،
دوره ۳۵، شماره ۱ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار ۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، بررسی خسارت هیدروژنی آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵، پس از انجام آنیل انحلالی و پیرسازی دومرحلهای است. آنیل انحلالی در دماهای ۵۰۰ تا ۵۷۵ درجه سانتیگراد بهمدت ۱ تا ۲۰ ساعت انجام شد. مرحله اول پیرسازی دومرحلهای، در دماهای ۱۸۰، ۲۰۰ و ۲۲۰ درجه سانتیگراد بهمدت ۳۰ دقیقه و مرحله دوم پیرسازی در دماهای ۱۲۰ و ۱۵۰ درجه سانتیگراد بهمدت ۱۰، ۱۵ و ۲۰ ساعت انجام گرفت. بررسی ساختاری بهروش SEM و بررسی ترکیب شیمیایی رسوبها بهروش EDS صورت گرفت. افت استحکام کششی در فرایند ۶T پس از هیدروژندهی ۱۵۰ مگاپاسگال بود ولی در فرایند دومرحلهای این کاهش به ۵۰ مگاپاسگال رسید. در مجموع، استحکام کششی پس از شارژ هیدروژن، در فرایند پیرسازی دومرحلهای نسبت به فرایند ۶T بهشدت افزایش یافت.
شیما شیرینپرور، رضا شجاع رضوی، فاطمه داور، محمدرضا لقمان استرکی، سعید قربانی،
دوره ۳۵، شماره ۴ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده
در این تحقیق، نانوپودر ایتریا آلائیده شده با لانتانیم و نئودیمیم بهروش سل-ژل احتراقی تهیه شد. اسید سیتریک و گلایسین بهترتیب بهعنوان عامل ژلساز و احتراق استفاده شد. تأثیر نسبت های مولی اسید سیتریک به گلایسین بر اندازه و مورفولوژی دانه ها بررسی شد. برای ارزیابی نمونه بهینه شده از آزمون های پراشسنج پرتوایکس (XRD)، تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، تجزیه حرارتی (TG-DTA)، طیفبینی مادون قرمز با تبدیل فوریه (UV-Vis) و طیفبینی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) استفاده شد. نمونه بهینه، با استفاده از نسبت مولی اسید سیتریک به گلایسین برابر با ۰۶/۱: ۰۶/۱، دارای محدوده اندازهدانه ۴۰-۳۰ نانومتر و مورفولوژی کاملاً کروی است و همچنین فاقد آگلومره بوده و تراز انرژی فرعی برابر با ۲۹/۳ الکترون ولت دارد.
سید علی رضوی، سید فخرالدین اشرفی زاده،
دوره ۳۶، شماره ۲ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده
عملیات پیرسختی در فولاد زنگنزن ۱۷-۴ PH خواص آن را در محدوده گستردهای تغییر میدهد. دو چرخه عملیات حرارتی پرکاربرد برای این آلیاژ پیرسازی در دمای ۴۸۰ درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت (A۴۸۰-۱) و پیرسازی در دمای ۶۲۰ درجه سانتیگراد به مدت چهار ساعت (A۶۲۰-۴) است. مطالعات صورت گرفته بر رفتار خستگی این آلیاژ در دو چرخه عملیات حرارتی یاد شده نه تنها محدود بوده بلکه بیشتر از نوع محوری بوده است. در این پژوهش پس از انجام مطالعات ساختاری، سختیسنجی و آزمون کشش، رفتار خستگی آلیاژ تحت دو چرخه پیرسازی بهوسیله آزمون خستگی چرخشی خمشی ارزیابی شد. نتایج آزمون کشش نشان داد استحکام تسلیم و استحکام نهایی نمونه A۴۸۰-۱ حدود ۴۰ درصد بیشتر از نمونه A۶۲۰-۴ است. این در حالی است که ازدیاد طول نسبی نمونه A۶۲۰-۴ نسبت به نمونه A۴۲۰-۱ ۳۰ درصد افزایش یافته است. نتایج آزمون خستگی نشان داد حد خستگی نمونه پیر شده ۵۰ مگاپاسکال بیشتر از نمونه فراپیر شده است. این نشاندهنده مقاومت بیشتر نمونه A۴۸۰-۱ در مقایسه با نمونه A۶۲۰-۴ به خستگی است.