6 نتیجه برای رفیعی
محمد اقدسی، فریماه مخاطب رفیعی و قاسم مصلحی،
دوره 17، شماره 1 - ( 4-1377 )
چکیده
مقالۀ حاضر خلاصه ای از نتایج شبیه سازی یک سیستم تولیدی دومرحله ای2 است که براساس فلسفه JIT بنا شده است. این سیستم تولیدی دومرحله ای یک خط مونتاژ اتوماتیک است که از دو ایستگاه مونتاژ تشکیل شده است. محصول نهایی با سوار کردن دو پیش مونتاژی3 با یک قطعه، کامل می شود. مدل ارائه شده برای این سیستم دومرحله ای با استفاده از زبان SLAM ساخته شده است. با ثابت در نظر گرفتن ظرفیت گاریهای 4 حامل این پیش مونتاژیها، سعی در براورد تعداد آنها شده است و این کار با هدف به حداقل رساندن موجودی در جریان5 صورت گرفته است. همچنین اثرات تغییر متوسط تقاضا و پراکندگی6 آن بر تعداد گاریها نیز مورد بررسی قرار گرفته اند. در انتها یک مدل شبیه سازی از یک سیستم سنتی کارگاهی برای سیستم فوق ساخته شده و برخی خصوصیات دو سیستم تولیدی با یکدیگر مقایسه گردیده اند.
فریماه مخاطب رفیعی و محمد معطر حسینی،
دوره 17، شماره 2 - ( 1-1377 )
چکیده
این مقاله روشی در خصوص حل مسئلۀ ELSP2 که در آن محصولات چندین بار و با اندازه های مختلف در یک سیکل روی یک ماشین با معیار حداقل کردن هزینه های نگهداری و آماده سازی تولید می شوند را ارائه می کند. مسئله به دلیل ماهیت ترکیبی آن که ناشی از تأثیر فرکانس، اندازه و ترتیب تولید هر محصول است از نوع Np-hard است و یافتن جواب بهینه آن با روشهای معمول مستلزم صرف وقت بسیار است. از روشهای جدید ابتکاری مناسب برای حل این نوع مسائل ترکیبی می توان از SA نام برد که تاکنون برای حل مسئله ELSP استفاده نشده است. در این مقاله علاوه بر بررسی چگونگی استفاده از SA برای این مسئله، اثرات تغییرات فرکانس تولید بر ترتیب و اندازه تولید مورد بررسی قرار گرفته اند. نتیجۀ به دست آمده نشاندهندۀ کاهش هزینه است.
مسعود سبحانی و منصور رفیعیان، ،
دوره 18، شماره 1 - ( 1-1378 )
چکیده
در این مقاله، روش جدیدی به منظور طراحی کنترل کنندۀ مقاوم برای فرایندهای چند متغیرۀ خطی و نامعین که دارای محدودیتهای سخت زمانی1 بر روی بردار خروجیها و سیگنالهای کنترل در پاسخ به اغتشاشات ورودی پله ای هستند، ارائه می شود. در این روش، فرایند چند متغیرۀ m×m به 2m فرایند یک متغیره تجزیه می شود و سپس با استفاده از نظریه پس خور کمّی2 (QFT) کنترل کننده-های مطلوب طراحی می شوند. کنترل کننده هایی که با این روش به دست می آیند قطری بوده و از آنجا که هریک از کنترل کننده ها جداگانه طراحی می شوند، امکان خوبی برای به دست آمدن پهنای باند3 مناسب فراهم می شود که این خود باعث اقتصادی شدن طرح می شود. کاربرد این روش توسط یک مثال نشان داده شده است.
فریماه مخاطب رفیعی،
دوره 21، شماره 1 - ( 4-1381 )
چکیده
یک مدل دو مرحله ای برای طراحی سلولهای ساخت ارائه شده است. در مرحلۀ اول این مدل برای اولین بار با تعداد سلول به صورت یک متغیر تصمیم گیری برخورد شده است. در مرحلۀ دوم با استفاده از تعداد معلوم سلول و استفاده از دو تابع هدف حداقل کردن ظرفیت بدون استفادۀ سیستم و حداکثر کردن مشابهت در گروه قطعات تخصیص داده شده به سلولها، طراحی سلول انجام می شود. به دلیل اینکه جواب حاصل از مرحلۀ دوم با دو تابع هدف متفاوت منجر به جوابهایی می شود که نمی توانند همزمان اهداف فوق را ارضا کنند. یک روش ابتکاری با استفاده از مفهوم ضریب مشابهت سلولی پیشنهاد شده است که جوابهای خوبی را ایجاد می کند.
واژگان کلیدی: سلول سوخت، ضریب مشابهت سلولی، مدل دومرحله ای، الگوریتم ابتکاری
مسعود پورکبیریان، حسین مستعان، مهدی رفیعی،
دوره 36، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1396 )
چکیده
در این پژوهش، اتصال غیرمشابه فولاد کم آلیاژ 4130 به فولاد زنگنزن آستنیتی L316 بهروش جوشکاری قوسی تنگستن- گاز مورد بررسی قرار گرفت. از دو فلز پرکننده ERNiCr-3 و فولاد زنگنزن ER309L بـه ایـن منظـور اسـتفاده شـد. پـس از جوشـکاری، ریزساختار مناطق مختلف هر اتصال شامل فلز جوش، مناطق متأثر از حرارت و فصل مشترکها با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی خواص مکانیکی اتصال از آزمونهای ضربه و کشش استفاده شد. مشاهدات انجام شده توسط SEM نشان داد که در آزمون ضربه، شکست نمونهها بهصورت نرم میباشد. در آزمون کشش نمونه جوش داده شده با سیم جوش ER309L از فولاد پایه L316 دچار شکست شد، اما نمونه جوش داده شده با سیم جوش ERNiCr-3 از محل جوش دچار شکست شد. بررسیها نشاندهنده وجود سـاختار دندریتی در فلزات جوش پایه نیکلی بود. ریزساختار فلـز پرکننده فولاد ER309L بهصورت سلولی- دندریتی بوده و بهدلیل وجـود فاز فریـت دلتـا در نـواحی بـین دنـدریتی آستنیت زمینه، هیچگونه ترکی در این اتصال مشاهده نشد.
محمد جعفری، مهدی رفیعی، حسین مستعان،
دوره 39، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1399 )
چکیده
در این پژوهش، تأثیر دما و زمان بر خواص اتصال غیرمشابه فولاد زنگنزن مارتنزیتی 420 AISI به فولاد زنگنزن سوپردوفازی 2507 SAF ایجاد شده توسط فرایند فاز مایع گذرا بررسی شد. لایه میانی پایه نیکلی از نوع BNi-2 با ضخامت 25 میکرومتر در بین نمونههای آماده شده قرار گرفت و فرایند اتصالدهی در دماهای 1050 و 1100 درجه سانتیگراد و زمانهای مختلف انجام شد. بررسی ریزساختار اتصال، توسط میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترونی روبشی و آزمون طیفسنجی توزیع انرژی پرتو ایکس انجام شد. همچنین آزمایش ریزسختیسنجی و آزمایش استحکام کششی برشی روی نمونهها انجام گرفت. نتایج بیانگر تکمیل انجماد همدما در نمونههای اتصالیافته در دمای 1050 درجه سانتیگراد با زمان 45 دقیقه و در دمای 1100 درجه سانتیگراد با زمان 30 دقیقه بود. ارزیابی ریزسختی نمونهها نشان داد که ناحیه انجماد غیرهمدما دارای بالاترین میزان سختی (520 ویکرز) و ناحیه انجماد همدمای کامل دارای کمترین میزان سختی (300 ویکرز) در دمای 1050 درجه سانتیگراد بود. همچنین ارزیابی استحکام کششی برشی نمونهها نشان داد که نمونه اتصالیافته بهمدت زمان یک دقیقه در دمای 1050 درجه سانتیگراد، دارای کمترین مقدار استحکام، یعنی 196 مگاپاسکال و نمونه اتصالیافته با زمان 60 دقیقه در دمای 1100 درجه سانتیگراد دارای بیشترین مقدار استحکام، یعنی 517 مگاپاسکال بودند.