۵ نتیجه برای زند رحیمی
هادی ابراهیمی فر، مرتضی زند رحیمی،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( دى ۱۳۸۹ )
چکیده
به منظور افزایش بازدهی و عمر کاری صفحات اتصال دهنده فلزی مورد استفاده در سلولهای سوختی اکسید جامد از پوششهای محافظ و رسانا استفاده میشود. در این پژوهش فولاد فریتی زنگ نزن ۴۳۰ AISI در یک مخلوط پودری پایه کبالت به روش سمانتاسیون فشرده پوشش داده شد و تأثیر ضخامت لایه اکسیدی کرومیا (Cr۲O۳) بر روی مقاومت سطحی ویژه (ASR) توسط آنیل همدما در ۸۰۰ºC و آنیل ناهمدما در دماهای بین ºC ۴۰۰-۹۰۰ بررسی شد. نتایج نشان داد که تشکیل اسپینلهای MnCo۲O۴ و CoCr۲O۴ در طول اکسیداسیون، هدایت الکتریکی را بهبود میدهد. افزایش زمان آنیل همدما و افزایش دمای آنیل باعث افزایش ضخامت لایه اکسیدی شده که در نتیجه موجب افزایش ASR میشود.
مریم حائریفر، مرتضی زند رحیمی،
دوره ۳۴، شماره ۱ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار ۱۳۹۴ )
چکیده
- در این تحقیق پوشش نانو کریستالی Mn-Cu با روش رسوبدهی الکتریکی از حمام حاوی سولفات آمونیوم بر زیر لایه فولاد زنگنزن ۳۰۴ AISI ایجاد شد. اثرات چگالی جریان رسوبدهی بر ریزساختار، ساختار بلوری و ترکیب شیمیایی پوششها بررسی گردید. نتایج نشان داد که در چگالی جریانهای پایین، پوششهای غیر پیوسته با مقدار مس زیاد به دست می آید. با افزایش چگالی جریان، پوششهای غیربلوری، فشرده و غیریکنواخت با مقادیر کم مس ایجاد می شوند. حضور مقدار بسیار کم مس در لایه نازک رسوب یافته از تبدیل فاز نرمتر Mn-g به فاز شکننده Mn-a جلوگیری به عمل می آورد. با تغییر در چگالی جریان پوششدهی، در اندازه دانه پوششها تغییر چندانی ایجاد نشد.
محمد محمودی صالح آباد، مرتضی زند رحیمی، هادی ابراهیمی فر،
دوره ۳۷، شماره ۳ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده- برای افزایش مقاومت به اکسیداسیون و خوردگی داغ فولادها میتوان عناصر مختلفی از جمله آلومینیوم، کروم، سیلیسیم، تیتانیوم و یا ترکیبی از آنها را روی سطح نفوذ داد. در این تحقیق با استفاده از فرایند سمانتاسیون فشرده پوشش همزمان آلومینیوم- تیتانیوم روی زیرلایه فولاد زنگنزن فریتی ۴۳۰ AISI ایجاد شد. پوشش توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و پراش پرتو ایکس (XRD) مورد بررسی قرار گرفت. پوشش حاصل شامل دو لایه به ضخامت حدود ۱۴ میکرومتر بود. نتایج آزمون پراش پرتو ایکس وجود فازهای FeTi، ۲TiO، AlTi، Ti۳Al و Ti۵Al را نشان داد. اکسیداسیون همدما و اکسیداسیون سیکلی در دمای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد روی نمونههای بدون پوشش و پوششدار انجام شد. نتایج اکسیداسیون همدما و سیکلی نشان داد پوشش نفوذی آلومینیوم- تیتانیوم باعث بهبود مقاومت به اکسیداسیون فولاد زنگنزن فریتی ۴۳۰ AISI شد.
مهدی اکبرزاده، مرتضی زند رحیمی، احسان مرادپور،
دوره ۳۷، شماره ۴ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
- دی سولفید مولیبدن (MoS۲) یکی از رایجترین پوششهای روانکار جامد است. در این تحقیق پوششهای کامپوزیتی MoS۲-Cr بهروش کندوپاش مغناطیسی جریان مستقیم، روی فولاد AISI۱۰۴۵ عمال شد. نسبت کروم در پوشش با استفاده از تارگتهای مختلف کنترل شد. پوششها با استفاده از پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، طیفسنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDX) و نانوفرورونده و نانوخراش مشخصهیابی شد. نتایج نشان داد که ضخامت و سختی پوششهای ایجاد شده بهترتیب ۶ میکرومتر و ۱۳۰۰-۸۵۰ ویکرز بود. حضور کروم در پوشش MoSx باعث بهبود چسبندگی و افزایش سختی پوشش میشود. میزان بلورینگی ساختار با افزایش میزان کروم کاهش مییابد. مقدار بهینه افزودن کروم برای ایجاد بهترین خواص سایشی پوششهای MoS۲-Cr، ۱۳ درصد اتمی تعیین شد. سایش ورقهای و تریبوشیمی و خراشان با مکانیزم خیش ریز بهعنوان مهمترین مکانیزمهای حاکم در سایش پوشش تعیین شد.
هادی ابراهیمی فر، مرتضی زند رحیمی، فاطمه اخلاص پور،
دوره ۳۸، شماره ۳ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
یکی از مؤثرترین راه ها برای بهبود مقاومت به اکسیداسیون اتصال دهنده های مورد استفاده در پیلهای سوختی اکسید جامد، اعمال یک لایه پوشش رسانای محافظ است. در این پژوهش، فولاد فریتیCrofer ۲۲APU در یک مخلوط پودر پایه تیتانیوم بهروش سمانتاسیون فشرده پوشش داده شد. ترکیب پودر برای پوششدهی تیتانیوم به صورت۲۰ درصد وزنی Ti، ۵ درصد وزنی NH۴Cl بهعنوان فعالکننده و ۷۵ درصد وزنی Al۲O۳ بود. بهینه دما و زمان برای دستیابی به بهترین کیفیت پوشش از لحاظ چسبندگی و عدم تخلخل ۸۰۰ درجه سانتیگراد بهمدت زمان هفت ساعت بود. پوشش تیتانایز حاصل شامل فازهای TiFe، TiFe۲ و TiCr۲ بود. نتایج مربوط به آزمون های اکسیداسیون همدما و اکسیداسیون سیکلی در دمای ۹۰۰ درجه سانتیگراد، نشان داد که نمونههای پوشش داده شده با تیتانیوم مقاومت به اکسیداسیون بهتری نسبت به نمونههای بدون پوشش دارند. مطالعات ساختاری و فازی نمونه های پوشش دار و اکسید شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی و آزمون پراش پرتو ایکس انجام شد. در طول فرایند اکسیداسیون، پوشش به فازهای TiFe، TiFe۲، TiFe۲O۵، TiO۲ و TiCr۲O۴ تبدیل شده است. افزایش وزن نمونههای پوشش دار نسبت به نمونههای بدون پوشش کمتر بود که نشان میدهد پوشش بهطور مؤثری زیرلایه را در برابر اکسیداسیون حفظ میکند. همچنین، مقاومت الکتریکی نمونههای پوشش دار از نمونههای بدون پوشش بالاتر بود.