5 نتیجه برای زهری
مجتبی ازهری، رسول میرقادری،
دوره 7، شماره 1 - ( 4-1368 )
چکیده
پلهای کابلی ایستا یکی از سیستم های سازه های متداول برای پوشانیدن دهانه های 400-200 متر می باشند. کابلها در این پلها که نقش عمده در ظرفیت باربری آنها دارند مقادیر عمده ای از بار قائم را از روی عرشه پل گرفته و به برج انتقال می دهند. سختی کابلها در طول مسیر بارگذاری متغیر بوده و با نیروی محوری و طول آن بطور غیر خطی متناسب می باشند و باعث رفتار غیر خطی سیستم خواهد گردید. در این مقاله با استفاده از سری های فوریه و می نیمم کردن انرژی پتانسیل کل تحلیل خطی و غیرخطی این پلها انجام گرفته و آنالیز کامپیوتری بصورت دو روش "همگرایی تکراری" و "سختی نرمی" انجام گرفته و نتایج و سرعت همگرایی دو روش با یکدیگر مقایسه گردیده است. هم چنین نحوه قرار گرفتن کابلها که تفاوتهای فاحشی در رفتار خطی و غیر خطی ایجاد کرده و نتیجتاً تأثیر قابل ملاحظه ای روی باربری پل خواهد گذاشت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مجتبی ازهری و سینا هوشیار،
دوره 16، شماره 2 - ( 10-1376 )
چکیده
– روش نوارهای محدود اسپلاین برای تحلیل پایداری صفحات و ورقهای تا شده در اثر فشار و خمش طولی، فشار عرضی و برش بیان می شود. این روش قادر به منظور کردن شرایط مرزی مختلف است. ضرایب کمانش موضعی صفحات با شرایط مرزی مختلف تحت تأثیر فشار، خمش و برش محاسبه و همگرایی روش در مقابل افزایش تعداد گره ها در جهت طولی نشان داده می شود. اندرکنش پایداری صفحات با ابعاد گوناگون تحت تأثیر خمش و برش مورد مطالعه قرار می گیرد.
شهابالدین حاتمی، مجتبی ازهری و محمد مهدی سعادتپور، ،
دوره 26، شماره 1 - ( 4-1386 )
چکیده
در مقالۀ حاضر، روشهای اجزای محدود استاندارد و طیفی براساس نظریه کلاسیک ورق برای تحلیل ارتعاش و پایداری دینامیکی ورقهای نازک دارای حرکت محوری و تحت اثر نیروهای غشایی، توسعه داده شده اند. فرمولسازی اجزای محدود استاندارد به کمک اصل هامیلتون و مستقل از نوع جزء استخراج شده است. البته برای حل مثالهای عددی یک جزء چهارضلعی ایزوپارامتریک با توابع درونیابی لاگرانژ بسط داده شده است. روش اجزای محدود طیفی در واقع حل معادلۀ دیفرانسیل حاکم بر رفتار ورق دارای سرعت محوری است. روش طیفی هرچند محدودیتهایی را از حیث شرایط مرزی ورق و نیروهای غشایی داراست، اما منجر به حل دقیق ارتعاش آزاد و پایداری دینامیکی ورق متحرک بر روی غلتکهای موازی می شود. این روش می تواند مبنای خوبی برای تعیین میزان دقت روشهای عددی باشد.
محمدهادی انفرادی و مجتبی ازهری،
دوره 26، شماره 1 - ( 4-1386 )
چکیده
هدف اصلی این مقاله بررسی کمانش موضعی صفحات مستطیلی تحت بارهای میانی و انتهایی (داخل صفحه) است. در این صفحات علاوه بر بارهایی که در دو انتها وجود داردف بارهای میانی نیز موازی لبه های بارگذاری شده وارد می شود که باعث پیچیده تر شدن کمانش این صفحات می شود. با توجه به اینکه حل مسائل صفحات با روشهای تحلیلی برای بعضی شرایط تکیه گاهی و بارگذاری معمولاً سخت و طولانی است، استفاده از روشهای عددی بهتر به نظر می رسد. برای حل این مسئله با توجه به محدودیتهای دو روش نوار محدود عادی و مختلط، روش نوار محدود اسپلاین انتخاب شده است. در این روش از توابع چند جمله ای اسپلاین (B3) در جهت طولی و از توابع شکل هرمیتی در جهت عرضی، برای درونیابی مقادیر گره ای استفاده می شود. روش نوار محدود اسپلاین به خاطر داشتن درجه آزادی کمتر در گره ها و داده های ورودی کمتر، به روش المان محدود برتری دارد و سریعتر به جواب همگرا می شود. برای بعضی حالات بارگذاری و تکیه گاهی نمودارهایی از ضریب کمانش موضعی صفحات با بارهای میانی و انتهایی تنظیم شده است. از این ضرایب کمانش در طراحی صفحات قائم که مجبور به تحمل بارهای میانی (صفحات افقی متصل به آنها) هستند استفاده می شود.
فاطمه رفعتی، نرگس جوهری، فائزه زهری،
دوره 40، شماره 4 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان 1400 )
چکیده
ویژگیهای مکانیکی و ساختاری داربستهای مهندسی بافت یکی از عوامل مهم در بازسازی و ترمیم بافت محسوب میشوند. از اینرو، در پژوهش حاضر، به بررسی تأثیر میزان نانوذرات اکسید روی و مورفولوژی داربست بر خواص مکانیکی داربستهای نانوکامپوزیتی پلیکاپرولاکتون/ نانوذرات اکسید روی پرداخته شد. در این پژوهش، داربستهای نانوکامپوزیتی پلیکاپرولاکتون/ نانوذرات اکسید روی به روش ریختهگری حلال/ شستشوی ذرات نمک و با سه غلظت متفاوت 0، 5 و 15 درصد وزنی نانوذرات اکسید روی تهیه شدند. سپس، از روش پراش پرتو ایکس (XRD) بهمنظور تأیید فازهای مطلوب در ترکیب داربست استفاده شد. استحکام فشاری داربستهای ساخته شده نیز بهعنوان شاخصی از خواص مکانیکی، ارزیابی شد. همچنین، بهمنظور بررسی مورفولوژی و تخلخل داربستها و توزیع نانوذرات اکسید روی در داربست از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. نتایج بهدست آمده نشان داد که با افزودن نانوذرات اکسید روی بهعنوان تقویتکننده، استحکام فشاری داربستها افزایش مییابد. از سوی دیگر، با افزایش نانوذرات اکسید روی به بیش از 5 درصد وزنی، استحکام فشاری کاهش یافت. در واقع، داربست نانوکامپوزیتی پلیکاپرولاکتون/ اکسید روی با 5 درصد وزنی اکسید روی بیشترین میزان استحکام و مدول فشاری و یکپارچگی ساختار را داشت.