11 نتیجه برای صادقی
حسین میرمحمد صادقی، امیرمسعود کی نیا،
دوره 7، شماره 1 - ( 4-1368 )
چکیده
برای آنالیز تقریبی ارتعاش پایه ها در آب مدل خطی ساده از نوع اجزاء محدود ارائه می شود. مشخصات این مدل با مساوی قرار دادن کار نیروهای غیر خطی ارتعاش پایه در آب و کار نیروهای استهلاکی در مدل خطی نظیر بدست می آیند. در این مقاله مشخصات مدل خطی معادل به صورت روابط به فرم بسته ارائه شده و دقت آن مورد ارزیابی قرار می گیرد. نتیجه این تحقیق نشان می دهد که به کمک مدل پیشنهادی تأثیر آب در ارتعاش پایه را می توان با افزایش جرم پایه و افزایش استهلاک ارتعاشات در نظر گرفت.
محمدصادق صادقی پور و رامین رزمی،
دوره 17، شماره 1 - ( 4-1377 )
چکیده
با به کارگیری تکنیکهای عددی آزمایش شده و مورد تایید، یک کد اجزای محدود برای تحلیل جریانهای دائم درهم در محیطهای دو بعدی با هندسۀ پیچیده تهیه شده است. برای جلوگیری از نوسانات حل عددی از روش اجزای محدود پتروف گالرکین استفاده شده و مدل درهمی به کار رفته مدل دو معادله ای k-ω است. معادله های گسسته شده به روش بلوک ضمنی به صورت دستگاه معادله های غیر خطی درآمده و با کمک روش نیوتن – رافسون خطی شده است. دستگاه معادله های جبری خطی شده به روش جبهه1 حل شده-اند که در نهایت یک حل کاملاً ضمنی را ایجاد می کند. با استفاده از این کد چند مسئلۀ نمونه از جریانهای آرام و در هم حل شده و نتایج حاصله با نتایج کارهای عددی و تجربی موجود مقایسه شده اند. سازگاری بین نتایج بسیار مطلوب است.
علیرضا خالو و پویا باقری صادقی، ،
دوره 18، شماره 1 - ( 1-1378 )
چکیده
در این تحقیق رفتار ممان – انحنا و نرمی با استفاده از تحلیل غیرخطی روی مقاطع اعضای بتن پیش تنیده بررسی شده است. در این راستا اثر پارامترهای مختلف طراحی روی نرمی اعضای خمشی با استفاده از مدل مصالح شامل منحنیهای تنش – کرنش بتن و فولادهای پیش تنیدگی و معمولی تعیین شده است. متغیرهای مورد بررسی شامل اندیس فولادگذاری (ω ̅) ، مقاومت فشاری بتن، نسبت پیش تنیدگی جزیی (PPR)، مقدار تنش پیش تنیدگی مؤثر (fpe)، محصور شدگی، نسبت فولاد فشاری (γ)، شکل مقطع و نوع فولاد پیش تنیدگی است. اندیس فولادگذاری مؤثرترین پارامتر روی نرمی خمشی است. این متغیر اثرات چندین متغیر دیگر مانند مقاومت فشاری بتن و نسبت فولادگذاری را در بر می گیرد. در حداکثر اندیس فولادگذاری بر اساس آیین نامۀ ACI (1β36/0) نرمی انحنایی بین 5/1 تا 0/3 و در ω ̅ برابر 2/0 که حداکثر مقدار برای امکان باز توزیع لنگر خمشی است، مقادیر بالاتر از 0/4 و نرمی 0/10 و بالاتر برای مقادیر ω ̅ کمتر از 10/0 قابل حصول است. اثر مقاومت نهایی فولاد پیش تنیدگی و شکل مقطع روی نرمی نامحسوس است. اثر محصور شدگی روی نرمی قابل توجه است.
مهدی نعمت بخش، سعید جانی، محمد صادق صادقی پور و سعیدنوری خراسانی،
دوره 18، شماره 1 - ( 1-1378 )
چکیده
آدم ریوی1 یکی از بیماریهای حاد است که در اثر به هم خوردن تبادلات میرگی و فاکتورهای موثر در این تبادلات که مجموعاً قانون استارلینگ نامیده می-شود، پدید می آید. هدف، ارائۀ مدلی ریاضی از چگونگی ایجاد ادم ریه به منظور درک بهتر و کاملتر از مکانیزمهای درگیر با این پدیده است.
با استفاده از آناتومی و فیزیولوژی ریه، خواص پوستۀ حبابچه ای تعیین و نیروهای حاکم بر تبادلات سیالات در ریه بررسی شد. همچنین با استفاده از خواص بستر عروقی و پوستۀ حبابچه ای معادلۀ دیفرانسیلی با مشتقات جزئی غیر خطی برای تعیین فشار داخل بستر عروقی تعیین شد و با در نظر گرفتن خواص فضای میانبافتی مطرح شده و پمپ لنفاوی مدل ریاضی شبیه سازی شد. نتایج حل مدل ریاضی با اعمال شرایط مشخصی روی بستر عروقی نشان می دهد که با افزایش فشار بستر عروقی، کاهش غلظت پروتیین بستر عروقی و همچنین با از بین رفتن دیوارۀ داخلی عروقی شدت رشد ادم ریوی افزایش می یابد. به طوری که بر حسب مقادیر مختلف فشار هیدروستاتیک، غلظت پروتیین بستر عروقی و یا وضعیتهای مختلف دیوارۀ مویرگی ممکن است ادم ریه به حالت پایدار برسد یا به صورت افزاینده رشد کند تا جایی که ادم داخل حبابچه ای تشکیل شود و باعث از بین رفتن دیوارۀ حبابچه شود.
محمدتقی احمدیان و شاپور صادقی،
دوره 19، شماره 1 - ( 4-1379 )
چکیده
در این پژوهش برای بررسی خوش فرمانی، یک مدل ناخطی که در برگیرندۀ حرکتهای گردشی، غلت، روبه جلو، کناری و اثر شیرجه است ساخته شده است. در مدل ناخطی، عملکرد تایر و سیستم تعلیق آورده شده است. مدل تایر، برپایه نظریه اصطکاک بیضوی و داده های تایر کالسپان است که نیروی کناری و گشتاور برگردان را تابعی از زاویه لغزش و کجک، نیروی جهشی چسبندگی تایر و جاده، عدد لغزش، ارائه می کند اثر سیستم تعلیق بر تغییر پارامترهای دینامیکی نشان داده شده و انتقال وزن ناشی از شتاب روبه جلو و شتاب کناری و گشتاور غلت بدنه در نظر گرفته شده است. با برهم نهی این اثرها معادله های حرکت نهایی پیدا شده و پایسخ مشخصه های خوش فرمانی و همچنین اثر اعمال پادغلت بر خوش فرمانی نشان داده شده است.
عبداله شاد آرام، حسن خالقی و محمد صادق صادقی پور،
دوره 20، شماره 2 - ( 1-1380 )
چکیده
در این مقاله یک روش اصلاح شده شکافت بردار شار1 برای حل معادلات کامل ناویراستوکس دوبعدی تراکمپذیر معرفی میشود. در اثر این اصلاح، پخش عددی در محاسبات کاهش یافته است. کد رایانهای تهیه شده با استفاده از این الگوریتم را میتوان به طور دقیق و ساده، برای تحلیل میدانهای جریان پیچیده همراه با ناپیوستگیها در خواص جریان، نظیر اندرکنشهای موج ضربهای با لایه مرزی به کار برد. در این روش به منظور استفاده از الگوریتمهای مختلف، از روشهای شکافت آپ ویند جابهجایی2 و شکافت بردار شار با پخش عددی کم3 استفاده شده است. برای افزایش دقت و یکنوایی4 جوابها، متغیرهای پایستار5 در فصل مشترک سلولها با اعمال محدودگر6 به کمک روشهای MUSCL7 برونیابی شدهاند. با استفاده از این روش چهار مسئله نمونه حل شده و نتایج آنها با نتایج حاصل از حل عددی و / یا اندازهگیری تجربی دیگران مقایسه شدهاند. بررسیها نشان میدهد که ضمن کاهش پخش عددی، سازگاری خوبی بین نتایج مقایسه شده وجود دارد.
واژگان کلیدی : معادلات ناویراستوکس تراکم پذیر، شکافت بردار شار، آپ ویند جابهجایی، پخش عددی
سیدعبدالکریم حسینی، غلامرضا افخمی، عباس طبیبی و عبدالحسین صادقی،
دوره 23، شماره 1 - ( 4-1383 )
چکیده
از عمده عواملی که بر خصوصیات فیزیکی نخهای پنبهای تاثیر میگذارد، ویژگیها و خصوصیات الیاف مصرفی نظیر طول، ظرافت، استحکام، رسیدگی و ... است. مشخص کردن ارتباط بین خصوصیات الیاف با استحکام نخ یکی از اهداف این تحقیق است که با استفاده از مدل رگرسیون چند متغیره و روش استپ وایز1 انجام گرفت. کمینه کردن قیمت مخلوط الیاف پنبه در حالیکه کیفیت مخلوط در حد مورد نظر باشد یکی دیگر از اهداف این تحقیق بود که با استفاده از برنامه ریزی خطی و ایجاد یک برنامه رایانهای، درصدهای مناسب مخلوط تعیین شد. پنبه مصرفی عمدتا با درجه های یک سفید، یک پست، دو سفید و دو پست و سیستم ریسندگی چرخانه ای و نخ تولیدی نمره 20 انگلیسی بود
حسین میرمحمدصادقی و حبیباله بیات،
دوره 24، شماره 1 - ( 4-1384 )
چکیده
توسعه استفاده از بتن غلتکی بدون پوشش در سازه های هیدرولیکی مهم ایجاب می کند که عوامل مؤثر بر مقاومت سایشی آن ، به ویژه در بخش سرریز بررسی شود. در این مقاله، ضمن تحلیلی بر مشاهدات آزمایشگاهی از چگونگی وقوع پدیده سایش و فرسایش که در برخورد مالشی جریانهای دو فازی با سرعت زیاد به وجود می آید به معرفی معیارهای لازم برای نشان دادن مقاومت سایشی و فرسایشی بتن غلتکی در اثر پارامترهای مختلف از قبیل دانه بندی، نسبت مصالح سنگی، جنس و شکل سطح سنگدانه ها، انرژی تراکمی (که این عوامل میتواند به تنهایی با پارامتر "شعاع هیدرولیکی متوسط مخلوط " معرفی شود)، سن نمونه و نسبت عیار سیمان و ... هم می پردازد. به گواه مراجع و مآخذ، اگر چه بیشتر تحقیقات انجام شده تاکنون، بر ویژگیهای سایشی بتن های معمولی که اغلب نیز با رویه های بسیار صاف و صیقلی ساخته می شوند انجام شده، ولی در این مقاله به معرفی تحلیل پدیده سایشی و فرسایش و تحقیقات انجام شده در زمینه تعیین مقاومت سایشی و فرسایشی بتن غلتکی و کاربرد آنها در پژوهشهای جدید با بهره گیری از دستگاه سنجش مقاومت سایشی و فرسایشی بتن با جریان فورانی چند فازی اهتمام دارد و با تجزیه و تحلیلهای تک و چند متغیره نتایج حاصل ، گرافها و روابطی کاربردی برای مقدار سایش و فرسایش بر حسب پارامترهای فوق الذکر ارائه شده است.
محمود سلیمی، مصطفی جمشیدیان، علی بهشتی وعبدالرحیم صادقی دولت آبادی، ،
دوره 26، شماره 2 - ( 10-1386 )
چکیده
رفتار مکانیکی ورقهایی که به صورت سرد نورد می شوند به طور قابل توجهی به تنش پسماند وابسته است. این تنش بعضا در فرایندهای خمش- واخمش به وجود می آید. اندازه گیری تنش پسماند بیشتر محدود به روشهای سطحی است و مشخص کردن توزیع تنش در جهت ضخامت ورق، مشکل و وقت گیر است. این مقاله حل بسته ای را ارائه می کند که در ان فرایند خمش- واخمش به صورت یک مسئله الاستوپلاستیک با شرایط کرنش صفحه ای مدل می شود. ماده مورد بررسی نیز به صورت ناهمسانگرد فرض شده است. حل عددی به کمک روش اجزای محدود، به منظور بررسی و تأیید صحت حل تحلیلی آورده شده است. این تحقیق در بررسی تاثیرات فرایندهای باز و بسته کردن ورق حول کویل پیچ، همتراز سازی ورق و از بین بردن موج ورق کاربرد دارد.
احمد زارع، مرتضی هادی، علی قاسمی، هادی کریمی ، محسن صادقی،
دوره 34، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1394 )
چکیده
هدف از این پژوهش تولید ترکیب بینفلزی Ti47Al48Mn5 و ارزیابی رفتار اکسیداسیون آن در دمای °C 1000 با ریزساختارهای مختلف است. علت انتخاب منگنز به عنوان عنصر آلیاژی، افزایش چقرمگی این آلیاژ در دمای اتاق است. تولید آلیاژهای Ti47Al48Mn5 بهروش آلیاژسازی مکانیکی، پرس سرد و عملیاتحرارتی انجام گرفت. با انجام عملیات آلیاژسازی مکانیکی بهمدت 30 ساعت بر روی مخلوط پودری متشکل از Ti47Al48Mn5 (درصد اتمی)، محلول جامد آلومینیم و منگنز در تیتانیم بهدست آمد که با افزایش زمان آلیاژسازی مکانیکی تا 50 ساعت به فاز غیربلورین تبدیل شد. سپس پودرها با پرس سرد فشرده شدند و تحت عملیاتحرارتی با اتمسفر آرگون در دماهای °C 1100 و °C1400 قرار گرفتند تا بهترتیب ریزساختارهای دوپلکس و کاملاً لایهای حاصل شود. نتایج آزمون اکسیداسیون در دمای °C 1000 نشان داد که ریزساختارهای مختلف آلیاژ Ti47Al48Mn5 تاثیر کمی بر مقاومت به اکسیداسیون این آلیاژ دارد و برای هر دو ریزساختار سازوکارهای یکسان اکسیداسیون برقرار است.
نیما صادقی ، اسکندر کشاورز علمداری،
دوره 34، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1394 )
چکیده
در پژوهش حاضر پس از لیچینگ لجن آندی مس در محلول کلریدی، با استفاده از روش استخراج حلالی و حلال آلی اکتانول-کروزن محلول باردار تخلیص شد. ماکرومولکول استخراج شده بهصورت HAuCl4.2L تعیین شد و جدایش ناخالصیها (آهن، مس و سلنیوم) از محلول آبی در حضور طلا مورد مطالعه قرار گرفت. بررسیهای نظری انجام شده بر روی نمودار مککیب-تیلی در حلال40% حجمی اکتانول و
3 مولبرلیتر از اسیدکلریدریک نشان میدهد که در نسبت حجمی آلی به آبی (O/A) 75/0، طی 5 مرحله استخراج بهصورت جریان متقابل، غلظت طلا در فاز آبی از 200 میلیگرم بر لیتر به 7 میلیگرم بر لیتر کاهش مییابد. محلول آمونیاک توانایی تهی سازی طلا از فاز آلی فوق را دارد. همچنین برای تعیین تعداد مراحل تهیسازی، نمودار تعادلی ایزوترم تهیسازی طلا در حضور آمونیاک رسم شد.