۴ نتیجه برای قنبری
سعید شکاریان، علی قنبری و محسن صابرماهانی، ،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده
تحلیل پایداری شیبها تقریبا همواره بر اساس روش تعادل حدی صورت میپذیرد و میزان مقاومت برشی توده خاک و نیروی کششی عناصر تسلیح نقش اساسی در پایداری را ایفا میکنند. در روش تعادل حدی معمول کل توده مورد بررسی به تعدادی قطعه قائم تقسیم شده و پایداری هر قطعه مورد ارزیابی واقع میشود. در سالهای اخیر برای ارزیابی پایداری شیبهای خاکی که با المانهای افقی مسلح سازی شدهاند روشهای نوینی مبتنی بر قطعات افقی معرفی شده است. در این نوشتار به منظور تعمیم و توسعه روش قطعات افقی به توده های خاکی که با المانهای مایل مسلح شده اند روش قطعات مایل توسط نگارندگان ابداع و معرفی شده است. در روش قطعات مایل ضمن آنکه تعداد مجهولات کاهش یافته و فرمولبندی ساده تری برای تحلیل ارائه میشود، تعادل لنگر و نیروها در همه قطعات مورد توجه واقع شده و همچنین نیروی کششی هر المان مسلح کننده به طور مجزا محاسبه میشود. این در حالی است که در روش قطعات افقی صرفا مجموع کل نیروی مسلح کنندهها براورد میشود. مقایسه نتایج تحلیلی حاصله از روش قطعات مایل با نتایج نرم افزارریسا۱ نشان میدهد که نتایج این تحلیل بین ۵ تا ۱۰ درصد با نتایج نرم افزار مذکور اختلاف دارند.
حمید امیدوار، بهزاد فلاح قنبری، مرتضی تمیزیفر،
دوره ۳۰، شماره ۲ - ( دى ۱۳۹۰ )
چکیده
در این مقاله رفتار سیلان پلاستیک و تغییرات ریز ساختاری آلیاژ Ti-۶Al-۴V در محدوده دمایی۷۵۰ تا ۱۰۵۰ درجه سانتیگراد و در گستره تغییرات نرخ کرنش ۱s- (۰۰۱/۰-۱/۰) در شرایط فشار همدما مورد بررسی واقع شده است .هدف در این مقاله تخمین انرژی اکتیواسیون و تحلیل سینتیکی کروی شدن در محدوده ساختار دو فازی این آلیاژ است. منحنیهای تنش-کرنش حقیقی این آلیاژ در زیر دمای ۹۵۰ درجه سانتیگراد به اندازه محدودی نرم شدن سیلان (که به تبلور مجدد دینامیکی نسبت داده شده است) را نشان میدهد. دردماهای بالاتر، تنش سیلان با کرنش پلاستیک رابطه تقریبا خطی و پایداری پیدا میکند تا اینکه در دماهای نزدیک ۱۰۱۵ درجه سانتیگراد (دمای استحاله بتا) تقریبا تنش سیلان از دما مستقل میشود. با تحلیل دادههای تنش سیلان و با بهرهگیری از معادله زنر هولومان و معادله اصلی سیلان پلاستیک (معادله سلارز)، انرژی اکتیواسیون تبلور مجدد دینامیک محاسبه شده و معادله ساختاری سیلان بهدست آمد. همچنین نتایج بهدست آمده در دو روش با هم وهمچنین با نتایج سایر محققان مقایسه شد.
محمد رجبی، محمد شاهمیری، محسن قنبری،
دوره ۳۷، شماره ۴ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش، اثر بور و زیرکونیوم بر ریزساختار و خواص مکانیکی آلیاژهای بر پایه Fe۳Alمورد مطالعه قرار گرفته است. بهمنظورآلیاژسازی از کوره القایی تحت خلأ استفاده شد و ریختهگری در قالب فلزی صورت گرفت. بررسیهای ریزساختاری، فازشناسی، خواص مکانیکی فشاری، کششی و همچنین شکستنگاری روی نمونهها انجام گرفت. بر اساس مشاهدات ریزساختاری، ریزساختار آلیاژها بهصورت دندریتی است و فازهای رسوبی بهطور عمومی در مناطق بین دندریتی حضور دارند. افزودن بور و زیرکونیوم موجب تشکیل فازهای رسوبی بورایدی ولاوه در آلیاژ میشود. بررسی تأثیر عناصرآلیاژی افزوده شده به آلیاژ نشان میدهد، زیرکونیوم بهعلت تشکیل فازهای لاوه بیشترین تأثیر را بر بهبود خواص مکانیکی آلیاژها دارد. بررسی مکانیزم شکست در بین آلیاژها، حاکی از شکست ترد در آنها است..
علی مهدیخانی، حسام فلاحآرانی، فاطمه دبیر، عارف قنبری،
دوره ۴۱، شماره ۲ - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
در این تحقیق تأثیر پراکسید هیدروژن و پراکسید بنزوئیل بر ویژگیهای ساختاری و خصوصیات سطحی چارچوب فلزی آلی MOF-۵و(Zn۴O(BDC)۳) مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور چارچوب فلزی آلی به روش اختلاط مستقیم سنتز شده و در ادامه بهمنظور بهبود ویژگیهای MOF-۵ سنتز شده، نسبتهای مولی پیش مادهها نسبت به لیگاند برای به حداقل رساندن خطای محاسبات استوکیومتری و همچنین فرآیند شستشو اصلاح شد. با هدف مشخصهیابی ترکیبات سنتز شده و بررسی اثر پراکسیدها و فرآیند شستشو بر خواص نمونهها، اندازهگیریهای پراش پرتو ایکس، طیفسنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه و آنالیز جذب و واجذب نیتروژن انجام گرفت. با توجه به آزمونهای انجام شده، نمونه سنتز شده با حضور پراکسید بنزوئیل و همچنین با روش شستشو اصلاح شده (DM-P-۰۳) دارای ویژگیهای ساختاری، تخلخل، منافذ فعال و مساحت سطح ویژه مطلوبتری در مقایسه با نمونه سنتز شده با پراکسید هیدروژن است. در این نمونه متوسط اندازه بلورک ۱۸/۵ نانومتر، سطح ویژه ۲۳۰۷ مترمربع بر گرم، مجموع حجم حفرهها ۱/۲۱۲ سانتیمتر مکعب بر گرم و میانگین قطر حفرهها ۲/۱۰۱ نانومتر است. بنابراین نمونه DM-P-۰۳ بهعنوان نمونه بهینه انتخاب شده و برای انجام آزمونهای ریزساختاری و وزن سنجی-گرماسنجی افتراقی آمادهسازی شد. بر اساس تصویر میکروسکوپی الکترونی گسیل میدانی این نمونه از ذرات کوچک شبه کروی نامنظم تشکیل شده و شکلگیری این ریزساختار به حضور پراکسید بنزوئیل نسبت داده شده است. با توجه به آنالیز وزن سنجی-گرماسنجی افتراقی ترکیبات روی باقی مانده در نمونه بررسی و پایداری حرارتی ساختار MOF-۵ تا دمای ۴۷۰ درجه سانتیگراد تأیید شد.