6 نتیجه برای لقمان استرکی
شیما شیرینپرور، رضا شجاع رضوی، فاطمه داور، محمدرضا لقمان استرکی، سعید قربانی،
دوره 35، شماره 4 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان 1395 )
چکیده
در این تحقیق، نانوپودر ایتریا آلائیده شده با لانتانیم و نئودیمیم بهروش سل-ژل احتراقی تهیه شد. اسید سیتریک و گلایسین بهترتیب بهعنوان عامل ژلساز و احتراق استفاده شد. تأثیر نسبت های مولی اسید سیتریک به گلایسین بر اندازه و مورفولوژی دانه ها بررسی شد. برای ارزیابی نمونه بهینه شده از آزمون های پراشسنج پرتوایکس (XRD)، تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، تجزیه حرارتی (TG-DTA)، طیفبینی مادون قرمز با تبدیل فوریه (UV-Vis) و طیفبینی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) استفاده شد. نمونه بهینه، با استفاده از نسبت مولی اسید سیتریک به گلایسین برابر با ۰۶/۱: ۰۶/۱، دارای محدوده اندازهدانه ۴۰-۳۰ نانومتر و مورفولوژی کاملاً کروی است و همچنین فاقد آگلومره بوده و تراز انرژی فرعی برابر با ۲۹/۳ الکترون ولت دارد.
فاطمه محمدی بداغآبادی، محمدرضا لقمان استرکی، مظاهر رمضانی، امیر الحاجی،
دوره 38، شماره 3 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز 1398 )
چکیده
در این پژوهش، سنتز نانوذرات لیتیوم فلورید (LiF) بهروش سل - ژل فلوئورولیتی مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین، اثر نسبت مولی یونهای لیتیوم به منبع فلوئور و دمای کلسیناسیون بر اندازه و ریخت نانوذرات LiF مورد بررسی قرار گرفت. از لیتیوم استات (C2H3LiO2)، تریفلوئور استیکاسید (TFA)، اتیلن گلیکول مونوبوتیل اتر و اولئیک اسید بهترتیب بهعنوان منابع یون های لیتیوم و فلوئور، حلال و مهارکننده رشد استفاده شد. از آنالیزهای حرارتی، پراش پرتو ایکس (XRD) و تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) به ترتیب برای بررسی رفتار حرارتی ژل اولیه و تعیین فاز و ریخت نمونه ها استفاده شد. نتایج نشان داد نسبت مولی دو به یک Li+/TFA و دمای 400 درجه سانتیگراد، نانوذرات LiF با میانگین اندازه ذرات 100-80 نانومتر بهدست می دهد.
محمد رضا لقمان استرکی، حانیه قالی باف طوسی، احسان محمد شریفی، حسن شیخ، امیر الحاجی،
دوره 38، شماره 4 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان 1398 )
چکیده
هدف از این پژوهش، ارزیابی اثر عوامل کیلیتشونده گلیسیرول (کیلیتشونده سهدندانهای،GLY) و اتیلن دیآمین (کیلیتشونده دودندانهای، en) بر ریخت و تغییرات فازی نانوذرات اسپینل سنتز شده بهروش سل - ژل است. مشخصهیابی نمونهها با پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) مجهز به طیفسنج تفکیک انرژی پرتو ایکس (EDX) انجام شد. نتایج فازیابی نمونهها نشان داد که هر دو نمونه سنتز شده با عوامل GLY و en دارای فاز مکعبی اسپینل بودند. نمونه سنتز شده با اتیلن دیآمین دارای ریخت هرمیشکل و اندازه ذره در محدوده 55-50 نانومتر بود، درحالی که نمونه تهیه شده با گلیسیرول دارای ریخت کروی با اندازه ذرات کوچکتر در محدوده 25-20 نانومتر بود. درنهایت، سازوکار پیشنهادی برای تغییرات ریخت نانوذرات اسپینل مورد بحث قرار گرفت.
علی قاسمی، محمدرضا لقمان استرکی، شهاب ترکیان، غلامرضا گردانی،
دوره 39، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1399 )
چکیده
هدف این پژوهش، بررسی اثر آلایش مقادیر مختلف نئودیمیم بر ریخت، تغییرات فازی و خواص مغناطیسی نانوذرات فریتی (0/10، 0/07، 0/05، 0/03، 0/01، 0 = x)رNi0.7Zn0.3NdxFe2-xO4 سنتز شده بهروش سل-ژل کمپلکس شونده است. در این روش، از تریاتانول آمین (TEA) بهعنوان عامل ژلشونده و عامل کیلیت کننده استفاده شد. مشخصهیابی نمونهها با آنالیزهای پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) و تفکیک انرژی پرتو ایکس (EDX) انجام شد. نتایج فازیابی نمونهها نشان داد همه نمونههای سنتز شده دارای فاز فریت اسپینلی بودند. ارزیابی مغناطیسی نمونهها نشان داد که نمونه آلایش شده با Nd0.01، ریخت شبه- کروی و اندازه ذرات در محدوده 60 نانومتر با بیشترین مغناطش اشباع emu/gر50 و نیروی وادارندگی Oeر103 دارد.
عباس زمانی، محمدرضا لقمان استرکی، سید رحمان حسینی، مظاهر رمضانی، امیر الحاجی،
دوره 39، شماره 3 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی-پاییز 1399 )
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی اثر دما، زمان، pH، غلظت عامل پوشاننده (مرکپتو استیک اسید)، نسبت مولی روی به سلنیوم و نسبت مولی سلنیوم به عامل احیا کننده (سدیم بور هیدرید) بر ریخت، تحولات فازی و اندازه ذرات سلنید روی تهیه شده بهروش هیدروترمال است. مشخصهیابی نانوذرات سلنید روی به روشهای میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی، طیفسنجی تفکیک انرژی پرتو ایکس، پراشسنجی پرتو ایکس، طیفسنجی پلاسمای جفت شده القایی، طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز و آنالیز حرارتی انجام شد. نتایج طیفسنجی تفکیک انرژی نشان داد که نسبت درصد اتمی روی به سلنیوم در نانوذرات سلنید روی منتخب، 1:1 است و عناصر بهصورت یکنواخت در نانوذرات توزیع شدهاند. بر اساس نتایج طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز و آنالیز حرارتی همزمان، عامل پایدار کننده مرکپتو استیک اسید به نانوذرات سلنید روی متصل و موجب پایداری نانوذرات شده است. در نهایت، با حداقل دما (130 درجه سانتیگراد) و زمان فراوری (15 ساعت)، کمترین مقدار عامل احیا کننده و عامل پوشاننده نسبت به پژوهشهای قبلی؛ نانوذرات سلنید روی با اندازه ریز، توزیع اندازه باریک، ریخت کروی (متوسط اندازه حدود 20 نانومتر) و ساختار بلوری مکعبی بهدست آمد.
حمیدرضا کریمی حارث آبادی، حجت الله منصوری، محمدرضا لقمان استرکی، مجید طاووسی، حسین جمالی،
دوره 40، شماره 1 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار 1400 )
چکیده
هدف از این پژوهش مقایسه و بررسی تغییرات فازی و ریخت پودرهای اکسید زیرکونیم پایدار شده با ایتریا (YSZ) به روشهای همرسوبی و نمک مذاب است. برای سنتر پودرهای YSZ بهروش همرسوبی از عامل رسوب دهنده آمونیاک و در روش نمک مذاب از مخلوط نمکهای کربنات سدیم و کربنات پتاسیم بهعنوان نمک مذاب مرکب استفاده شد. مشخصهیابی نمونهها با روشهای پراشسنجی پرتوی ایکس، میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی، طیفسنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه، آزمون توزین حرارتی و آزمون گرماسنجی تفاضلی انجام شد. بررسی نتایج نشان داد که تنها نمونه همرسوبی تهیه شده از پیشماده اکسیکلرید زیرکونیم و نیترات ایتریم دارای تکفاز اکسید زیرکونیم پایدار شده با ایتریا با شبکه بلوری تتراگونال و توزیع اندازه ذرات در محدوده 30 تا 55 نانومتر هستند. پودر سنتز شده بهروش نمک مذاب دارای مخلوط فازی از زیرکونیا با شبکه بلوری مونوکلینیک و زیرکونیای پایدار شده با ایتریا با شبکه بلوری تتراگونال و اندازه ذرات 200 نانومتر است.