6 نتیجه برای مسعود ربانی
سید محمدتقی فاطمی قمی و مسعود ربانی، ،
دوره 18، شماره 1 - ( 1-1378 )
چکیده
در مطالعۀ شبکه های پرت احتمالی، توجه به ساختار شبکه به عنوان یک راهکار جدید مطرح است. در مقالۀ حاضر، شبکه های هامنی1 به عنوان یک کلاس ویژه از شبکه ها بررسی می شوند. دو مکانیزم ساختاری تحت عناوین انقباض و حذف کمانی به منظور تبدیل شبکه های هامنی به شبکه های سری – موازی معرفی می شوند. ساختار شبکه های سری – موازی به گونه ای است که فقط با استفاده از دو عملیات ضرب و پیچش2 می توان تابع توزیع زمان تکمیل شبکه را محاسبه کرد. در مقالۀ حاضر برای اولین بار، شبکه های سری – موازی از نظر ساختاری مطالعه می شوند. نتیجۀ بررسی مزبور مؤید تعلق این شبکه ها به کلاس شبکه های هامنی است.
یک قضیه کلیدی قابلیت و امکانپذیری مکانیزمهای انقباض و حذف کمانی را برای شبکه های هامنی غیرسری – موازی تبیین می کند.
مسعود ربانی،
دوره 21، شماره 1 - ( 4-1381 )
چکیده
در اکثر مدلهای کنترل موجودی در حالت احتمالیف همچون مدلهای مرور دائم1 و دوره ای2 فرض می شود که مدت کمبود موجودی در یک سیکل، کاملاً کوچک است. لذا آن را حذف کرده و متوسط تعداد سیکلها در یک سال را با کمک رابطۀ D/Q که D متوسط تقاضای سالانه و Q مقدار سفارش است، تخمین می زنند. این فرض، مسئله را ساده می کند. ولی برای وقتی که هزینه های فروش از دست رفته3 و پس افت4 کوچک باشند، واقع بینانه نیست. در این مقاله به جای فرض مزبور، مدت کمبود موجودی در محاسبه طول سیکل موجودی منظور می شود و تأثیر این موضوع در یک سیستم موجودی مرور دائم بررسی می شود.
واژگان کلیدی: کنترل موجودی، تقاضای احتمالی، مرور دائم، سیکل موجودی
مسعود ربانی، کامران رضائی و محمدمهدی لطفی محمدآبادی، ،
دوره 23، شماره 1 - ( 4-1383 )
چکیده
در این مقاله روشی جدید برای ایجاد یک کران پایین روی تابع توزیع دقیق زمان تکمیل شبکههای پرت احتمالی ارائه میشود که مبتنی بر سادهسازی ساختار این گونه شبکهها است. مکانیزم طراحی شده با بهرهگیری از مضاعفسازی برداری، ساختار شبکه را ساده میکند، به نحوی که تابع توزیع شبکه با استفاده انحصاری از دو عامل ضرب و پیچش قابل محاسبه باشد. نحوه انتخاب بردارهای قابل مضاعفسازی در روش جدید با روش مضاعفسازی دودین متفاوت است به گونهای که باید آن را روشی کاملاً متمایز قلمداد کرد. در این روش با استفاده از مکانیزمی جدید بهترین بردارها برای مضاعفسازی انتخاب میشوند. اثبات میشود که تعداد مضاعفسازی برداری با استفاده از این روش کمینه میشود. تابع توزیع حاصل از این روش کران پایین تابع توزیع دقیق شبکه و البته کران بالای توزیع روش کلیندورفر و دودین است. بعد از ارائه الگوریتم این روش، کارایی آن مورد بررسی قرار میگیرد و با ارائه مثالهایی نتایج عددی الگوریتم با تابع توزیع دقیق شبکه و همچنین الگوریتم دودین مقایسه میشود
مسعود ربانی، کامران رضائی و نسیم صیدفروش لاهیجی،
دوره 24، شماره 1 - ( 4-1384 )
چکیده
مسئله تعادل بین هزینه و زمان، یکی از مهمترین مباحث در مدیریت پروژه و مورد علاقه پیمانکاران پروژه هاست.
هدف مسئله تعادل بین هزینه و زمان، تحلیل حساسیت هزینههای پروژه، نسبت به تغییرات مدت زمان انجام فعالیتها به منظور به دست آوردن بهترین ترکیب کاهش زمانی فعالیتها به نحوی است که مجموع هزینههای پروژه مینیمم شود. در الگوریتمهای ابتکاری ارائه شده در این زمینه، تصمیم گیری در زمینه کاهش زمان فعالیتها، بر مبنای مینیمم شیب هزینه فشرده سازی فعالیت صورت میگیرد. اما از آنجایی که پروژهها دارای بازههای زمانی طولانیاند، میتوان گفت که نرخ بهره بر آنها تأثیرگذار است. در این مقاله، یک روش ابتکاری نوین به منظور به دست آوردن بهترین ترکیب کاهش زمانی فعالیتها با احتساب نرخ بهره و با هدف مینیمم کردن ارزش فعلی هزینه های پروژه ارائه شده است
رضا توکلیمقدم، مسعود ربانی و محمدعلی بهشتی، ،
دوره 27، شماره 1 - ( 4-1387 )
چکیده
در این مقاله، یک مدل برنامهریزی غیرخطی عدد صحیح ترکیبی با هدف کاهش هزینه توقف خط در خطوط مونتاژ چند مدلی ارایه میشود. امروزه با توجه به دلیل تنوع زیاد محصولات برای پاسخگویی سریع به تقاضاهای متنوع مشتریان، اکثر شرکتهای تولیدی از خطوط مونتاژ چند مدلی استفاده میکنند. از آنجا که معمولا زمان مونتاژ، ترکیب و مقدار قطعات مورد نیاز برای هر مدل متفاوت است، حداقل کردن توقف خط یک عامل عمده که در تعیین توالی پردازش محصولات مطرح میشود. توقف خط موجب بیکاری اپراتورها، بیکاری ماشینها، کاهش تولید و افزایش هزینه سربار و در نهایت کاهش بهره وری میشود. به علت پیچیدگی این مدل که جزء خانواده مسایل NP-hard است، یک روش فراابتکاری بر اساس الگوریتم ژنتیک برای به دست آوردن حلهای نزدیک به بهینه در ابعاد بزرگ و در زمان معقول طراحی و پیشنهاد میشود. برای نشان دادن کارایی این الگوریتم پیشنهادی، نتایج محاسباتی با حلهای به دست آمده از نرمافزار لینگو مقایسه شده است.
مسعود ربانی، رضا توکلیمقدم و هاشم وحدانی، ،
دوره 27، شماره 2 - ( 10-1387 )
چکیده
در این مقاله، رویکردی جدید برای حل مدل موجودی برای اقلام فاسد شدنی با جریان نقدی تنزیل یافته ارائه شده است. اقلام تولیدی با نرخی متغیر با زمان که از یک توزیع ویبول پیروی میکند، دچار خرابی میشوند. در این مدل موجودی، دو نوع کمبود یعنی تقاضای پس افت1 و فروش از دست رفته2 در نظر گرفته شده که در این حالت تقاضا برای اقلام تولیدی با نرخی متغیر، که تابعی از زمان است دچار پس افت می شود. در حالت کلی تقاضا تابعی خطی و نزولی از قیمت محصول است. هدف از مدل موجودی ارائه شده، تعیین سیاست بهینه قیمتگذاری محصول و طول مدت تولید در یک سیکل کامل است بهطوری که ارزش فعلی کل سود حاصله در طی افق برنامهریزی محدود، بیشینه شود. در انتها مثال عددی برای حل مدل موجودی با استفاده از رویکرد ابتکاری پیشنهادی به صورت سه مرحله ای ارائه شده است.