4 نتیجه برای منصوری
سید حسین منصوری، سید مسعود حسینی سروری، علی کشاورز و محمد رهنما،
دوره 16، شماره 1 - ( 4-1376 )
چکیده
در این مقاله، روش تولید شبکۀ دو بعدی متعامد منطبق بر مرز برای تنوع گسترده ای از اجسام در جریانهای خارجی و داخلی بر پایه انتگرال گیری عددی از تبدیل شوارتز-کریستوفل ارائه شده است. برای اولین مرتبه در این مورد از نرم افزار متمتیکا1 به دلیل تواناییهای بالای آن در انجام عملیات سمبولیک، عددی و گرافیکی استفاده شده است. از ویژگیهای این روش، دقت بالای آن (مرتبۀ پنجم)، در برگرفتن تمامی اشکال با هندسه های گوناگون در جریانهای خارجی و داخلی، توانایی تولید شبکه های متعامد و کنترل فضای شبکه است. برای جریانهای داخلی و اشکال دو بعدی همبند ساده یا همبند چندگانۀ متقارن در جریانهای خارجی شبکه می تواند منطبق بر حل جریان پتانسیل سیال تراکم ناپذیر باشد. برای اشکال دو بعدی همبند چندگانۀ کلی در جریانهای خارجی، یک شبکۀ نوع C تولید می شود. مثالهای نمونه شامل جریان خارجی روی تپه های خاکی، ایرفویلهای متقارن، نیمرخ خودروها و شبکۀ نوع C برای ایرفویلهای نامتقارن و جریان داخلی درون مجراهای با اشکال مرزی دلخواه ارائه شده است. همچنین، برای سهولت انجام محاسبات، یک برنامۀ کامپیوتری در محیط متمتیکا تهیه شده است.
فرناز منصوری، مهدیه مهران،
دوره 39، شماره 1 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار 1399 )
چکیده
در این پژوهش، سنتز نانوهرمهای وارونه روی بستر سیلیکونی تکبلوری بررسی شد. این ساختارها طی فرایند MACE و با استفاده از فلز مس در محلول نیترات مس، هیدروژن پراکساید و هیدروفلوئوریک اسید در زمانهای زدایش مختلف تهیه شدند. نتایج بهدست آمده از تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی نشان دادند که زمان، فاکتور مهمی در شکلگیری نانوساختارهای هرم وارونه بوده و با افزایش زمان سنتز، ساختارها بهمرور از بین میرود. پس از سنتز، برخی از نمونهها بهمدت یک دقیقه در محلول پتاسیم هیدروکسید دو درصد و شش درصد ایزوپروپیل الکل شدند که سبب شکلگیری هرمهای نانومتری در کنار نانوهرمهای وارونه روی سطح سیلیکون شد. رفتار خود تمیزشوندگی سطح سیلیکون تحت تأثیر این ساختارهای ترکیبی قرار گرفت. برای بررسی مشخصههای بلوری ساختارهای سنتز شده از الگوی پراش پرتو ایکس (XRD) استفاده شد. بهعلاوه رفتار خود تمیزشوندگی نمونهها مطالعه شد. نتایج نشان داد که نانوهرمهای وارونه رفتار آبدوستی سطح سیلیکونی را تقویت میکنند درحالی که پسزدایش، رفتار آبگریزی سطح را بهبود میدهد. این ساختارها با توجه به داشتن خاصیت جذب نور و رفتار خود تمیزشوندگی مناسب، میتوانند در بهبود عملکرد سلولهای خورشیدی مورد استفاده قرار گیرند.
محمد خسروی، محمد منصوری، علی غلامی، یدالله یعقوبینژاد،
دوره 40، شماره 1 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار 1400 )
چکیده
در جوشکاری توپودری، ریزساختار و خواص مکانیکی اتصال آلیاژ فولاد 304 AISI توسط نانوصفحات اکسید گرافن (GO) و اکسید گرافن احیا شده (RGO) بررسی شد. در این پژوهش ریزساختار خط جوش توسط روشهای متالوگرافی و میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی، فازهای تشکیل شده توسط روش پراش پرتوی ایکس و تغییرات آلوتروپی کربن توسط آزمون طیفسنجی رامان ارزیابی شده است. اکسید گرافن با استفاده از روش هامر اصلاح شده سنتز شده و با استفاده از هیدرازین احیا شد. بر این اساس، خمیر اکسید گرافن و اکسید گرافن احیا شده در غلظتهای مختلف 1 ، 3 و 10 میلیگرم بر میلیلیتر برای پرکردن شکاف جوش استفاده شده است. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اکسید گرافن احیا شده تا 10 میلیگرم بر میلیلیتر، استحکام کششی و سختی جوشکاری بهترتیب تا 23 و 43 درصد بهبود مییابد. مکانیزم افزایش خواص مکانیکی را میتوان احتمالاً به ایجاد ممانعت نانوصفحات اکسید گرافن احیا شده در برابر رشد دانه و درنتیجه ریز شدن اندازه دانه آلیاژ خط جوش در حین فرایند انجماد حوضچه جوش متناسب دانست.
حمیدرضا کریمی حارث آبادی، حجت الله منصوری، محمدرضا لقمان استرکی، مجید طاووسی، حسین جمالی،
دوره 40، شماره 1 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار 1400 )
چکیده
هدف از این پژوهش مقایسه و بررسی تغییرات فازی و ریخت پودرهای اکسید زیرکونیم پایدار شده با ایتریا (YSZ) به روشهای همرسوبی و نمک مذاب است. برای سنتر پودرهای YSZ بهروش همرسوبی از عامل رسوب دهنده آمونیاک و در روش نمک مذاب از مخلوط نمکهای کربنات سدیم و کربنات پتاسیم بهعنوان نمک مذاب مرکب استفاده شد. مشخصهیابی نمونهها با روشهای پراشسنجی پرتوی ایکس، میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی، طیفسنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه، آزمون توزین حرارتی و آزمون گرماسنجی تفاضلی انجام شد. بررسی نتایج نشان داد که تنها نمونه همرسوبی تهیه شده از پیشماده اکسیکلرید زیرکونیم و نیترات ایتریم دارای تکفاز اکسید زیرکونیم پایدار شده با ایتریا با شبکه بلوری تتراگونال و توزیع اندازه ذرات در محدوده 30 تا 55 نانومتر هستند. پودر سنتز شده بهروش نمک مذاب دارای مخلوط فازی از زیرکونیا با شبکه بلوری مونوکلینیک و زیرکونیای پایدار شده با ایتریا با شبکه بلوری تتراگونال و اندازه ذرات 200 نانومتر است.