11 نتیجه برای مهران
محمدکاظم جعفری، محمد داودی و مهران سید رزاقی،
دوره 22، شماره 1 - ( 4-1382 )
چکیده
تعیین مشخصات دینامیکی سازههای مهم از جمله سدهای خاکی در مناطق لرزه خیز جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر این مبنا برای اولین بار در ایران آزمایش ارتعاش محیطی بر روی سد مخزنی مارون صورت گرفته است و به کمک روشهای جدید پردازش سیگنال، مشخصات دینامیکی این سد از جمله فرکانسها، اشکال و میراییهای مودی بدنه سد به دست آمده اند. همچنین مدلهای اجزای محدود این سد با استفاده از نرم افزار رایانه ای ANSYS تهیه شده است و با بالا بردن دقت مدلسازی از نظر شرایط هندسی، مشخصات مصالح، شرایط مرزی- تکیه گاهی و نهایتا کالیبراسیون مدلFEM سد با نتایج آزمایشات ارتعاش محیطی، مدل عددی سد مارون در محدوده کرنشهای کوچک تدقیق شده است.
واژگان کلیدی: سد خاکی- مشخصات دینامیکی-آزمایشات ارتعاش محیطی- تحلیل مودال
ابوالفضل اسلامی، مهران کریمپور فرد و نادر شریعتمداری،
دوره 24، شماره 1 - ( 4-1384 )
چکیده
در سالهای اخیر تعیین ظرفیت باربری پیهای عمیق(شمعها) براساس نتایج
آزمونهای درجا به عنوان مکمل روشهای تحلیل استاتیکی و دینامیکی مورد توجه مهندسان ژئوتکنیک قرارگرفته است. روشهای مختلف تعیین ظرفیت باربری شمعها برمبنای نتایج آزمایش نفوذ استانداردSPT)) در این مقاله نقد و بررسی شده است. روشی جدید برای تعیین ظرفیت باربری براساسN (شماره ضربات حاصل ازSPT) برای شمعهای کوبیدنی در خاکهای دانهای ارائه شده است. در روش جدید به چگونگی پردازش دادهها، محدوده گسیختگی و بار نهایی شمع در حالت فرورفت کامل پرداخته شده است. یک بانک اطلاعاتی حاوی 42 مورد عملی شمع شامل نتایج آزمایش بارگذاری استاتیکی و نتایج SPT انجام شده در مجاورت شمعها، برای ارزیابی روشها تدوین شده است. نتایج حاصل از بررسی خطاهای روشهای مختلف درتعیین ظرفیت باربری شمعها به روشهای آماری و احتمال تجمعی نشان میدهد که روش جدیدمبتنی بر نتایجSPT، ظرفیت باربری شمعها را با دقت بیشتر و پراکندگی کمتری نسبت به روشهای رایج پیش بینی کرده و به عنوان یک راه حل مناسب میتواند در طراحیهای ژئوتکنیکی مورد استفاده قرار گیرد.
اصغر ابراهیمی، سید علی اکبر موسویان و مهران میرشمس، ،
دوره 24، شماره 2 - ( 10-1384 )
چکیده
بهرهبرداری روزافزون از فضای آسمان با ارسال سفینهها و ماهوارهها، مقتضی انجام عملیات مختلف نصب و تعمیرات در مدار است، که به نوبه خود کاربرد روباتهای فضانورد را مطرح ساختهاست.
دراین مقاله، به منظور به حداقل رساندن مدت زمان مانور چرخشی فضاپیماهای عامل و نیز ماهوارهها، با توجه به محدودیت و هزینه حمل منابع انرژی در فضا، استفاده از کنترلکنندههای حداقل زمان به شکل bang-bang مورد بررسی قرار میگیرد. اگر فقط مود جسم صلب در مسئله کنترلی در نظر گرفته شود، بهدلیل تغییر مقدار ناگهانی ورودی کنترلی، مودهای انعطافی سیستم تحریک خواهند شد و اجزای انعطافپذیر ماهواره به ارتعاش در خواهند آمد. به منظور پیشگیری از این ارتعاشات و با سعی در حفظ حداقل بودن مدت زمان مانور، با هدف نرمتر کردن تغییرعلامت دادن تابع کنترلی از حالت ناگهانی، به طراحی کنترلر بهینه تقریبی پرداخته شده است. توجه داریم که در واقعیت نیز اعمال نیرو یا گشتاور کنترلی به صورت ناگهانی نبوده و با تأخیرات زمانی ناشی از ثابت زمانی اجزای سیستم کنترل، وجود جهش با نرخ نامحدود نا ممکن است. طراحی این کنترلر بهینه واقعگرایانه، با واردکردن قیود مشتقات اول و دوم این تابع در معادلات وضعیت، و تبدیل مسئله کنترل بهینه حداقل زمان به مسئله بهینه سازی با توابع مقید، صورت میگیرد. سپس برای بررسی عملکرد این کنترلر، اعمال آن بر یک ماهواره نمونه مورد بحث قرار میگیرد. در بهدست آوردن معادلات دینامیک مسئله، فرض میشود که بالکهای خورشیدی تنها اجزای انعطافی ماهوارهاند. در طراحی کنترلر، برای سادگی فقط مودجسم صلب استفاده شده، ولی اثرات ورودی کنترلی بهدستآمده بر روی مدل انعطافی سیستم مورد مطالعه قرارگرفته است. نتایج بدستآمده از شبیهسازی مجموعه، بیانگر عملکرد مطلوب کنترلر بهینه پیشنهادی است.
ملیحهسادات حسینیفراشی، مهران عامری و سیدمحمد فقیه،
دوره 27، شماره 2 - ( 10-1387 )
چکیده
روشهای گوناگونی برای تطبیق شبکه وجود دارد، که در میان آنها روش تطبیق شبکه جادادهشده و توزیع مجدد بیشترین کاربرد را دارند. همچنین استفاده از ترکیب روشهای تطبیق شبکه در سالهای اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته است. در این مقاله از ترکیب روشهای تطبیق شبکه جا داده شده و توزیع مجدد در شبکه نیمهسازمانیافته برای حل عددی معادلات اویلر دو بعدی استفاده شده است. با توجه به نیمه سازمان یافته بودن شبکه میتوان از روش تطبیق توزیع مجدد در هر مرحله از تطبیق شبکه جا داده شده استفاده کرد. برای ارزیابی نتایج، حل دو مسئله مدل با جریانهای تراصوتی و فراصوتی در کانال با انحنای دایروی مدنظر قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که ترکیب روشهای تطبیق شبکه جادادهشده و توزیع مجدد در شبکههای نیمهسازمانیافته تنها با افزایش کمی در زمان محاسبه، موجب افزایش چشمگیر دقت نسبت به روش تطبیق شبکه جادادهشده میشود.
مهران گودرزی، علی سعیدی،
دوره 30، شماره 2 - ( دى 1390 )
چکیده
درسالهای اخیر، تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از فرایند مکانوشیمیایی برای سنتز مواد پیشرفته صورت گرفته است. در این تحقیق، نانوکامپوزیت Al2O3-TiN به روش مکانوشیمیایی و با استفاده از ماده ارزان قیمت TiO2 (به جای تیتانیوم خالص که خیلی گران است) تولید شد. از پودرهای اکسید تیتانیوم و آلومینیوم به عنوان مواد اولیه استفاده شد. آسیابکاری در آتمسفر نیتروژن با فشار 5 آتمسفر انجام شد و محصولات به دست آمده با پراش اشعه ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آسیابکاری نشان داد در اولین مرحله از فرایند سنتز، اکسید تیتانیوم با آلومینیوم احیا میشود و در ادامه فرایند، تیتانیوم تولیدی با نیتروژن واکنش انجام میدهد. هنگامی که نسبت مولی آلومینیوم به اکسید تیتانیوم برابر 2.1 و 3.1 باشد، پس از 20 ساعت آسیابکاری، قلههای نیترید تیتانیوم در نتایج XRD نمایان میشود. همچنین نتایج نشان داد آسیابکاری منجر به تشکیل ذرات ریز و کروی می شود.
مهناز عنایتی جزی، مهران صولتی هشجین، علی نعمتی، عالیه امینیان، ارغوان فرزادی،
دوره 32، شماره 1 - ( تیر 1392 )
چکیده
به منظور بهبود خواص مکانیکی هیدروکسی آپاتیت به عنوان اصلی ترین فاز مینرالی بافت سخت، فاز تقویت کننده ی تیتانیا به ساختار هیدروکسی آپاتیت افزوده شد. نانوکامپوزیت های هیدروکسی آپاتیت/تیتانیا با استفاده از تکنیک رسوب گذاری در جا در محدوده ی دمای اتاق تا Cº 70 با موفقیت سنتز و در ادامه بدنه های متراکمی از آن با استفاده از روش پرس ایزواستاتیک گرم در فشار 200 مگا پاسکال و دمای Cº 1200 ساخته شد. ارزیابی خواص مکانیکی بدنه های هیدروکسی آپاتیت/تیتانیا، بر برتری خواص مکانیکی آن ها نسبت به بدنه های آپاتیتی خالص دلالت می کند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی این نانوکامپوزیت ها، نانوساختاری با یکنواختی بالا را چه از لحاظ شیمیایی و چه از لحاظ ساختاری نشان می دهد. با استناد به تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری ، بسته به ساختار کریستالی تیتانیا، مورفولوژی های متفاوتی برای نانوکامپوزیت های هیدروکسی آپاتیت/تیتانیا حاصل خواهد شد. نتایج آنالیزهای پراش اشعه ی X و انتقال فوریه مادون قرمز تشکیل فرم کریستالی دما بالای تیتانیا (روتایل) را در محدوده ی دمای اتاق و فاز دما پایین آن (آناتاس) را در دمای Cº 70 تایید می نماید.
مهران گودرزی، علی سعیدی،
دوره 33، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز 1393 )
چکیده
در سالهای اخیر، پژوهشهای زیادی در زمینه استفاده از فرایند مکانوشیمیایی برای تولید نانومواد صورت گرفته است. در این پژوهش، نانوکامپوزیت زمینه سرامیکی TixAly/Al2O3 به روش مکانوشیمیایی و با استفاده از ماده ارزان قیمت TiO2 تولید شد. از پودرهای اکسید تیتانیوم و آلومینیوم بهعنوان مواد اولیه استفاده شد و آسیابکاری در اتمسفر نیتروژن انجام شد. نتایج حاصله نشان داد در اولین مرحله از فرایند تولید، اکسید تیتانیوم بهوسیله آلومینیوم احیا میشود و در ادامه فرایند، تیتانیوم تولیدی با آلومینیوم باقیمانده واکنش انجام میدهد. محصول تولید پس از 10 ساعت آسیابکاری، اکسید آلومینیوم و آلومیناید تیتانیوم است و با افزایش زمان آسیابکاری تا 80 ساعت، مقدار آلومیناید تیتانیوم افزایش مییابد. همچنین نتایج نشان داد میزان تجزیه آلومیناید تیتانیوم با گرما دادن نمونههای حاوی آلومیناید تیتانیوم در اتمسفرهای آرگون و نیتروژن ناچیز و قابل چشم پوشی است.
مهران حق شناس گرگانی، محمد میرکاظمی، فرهاد گلستانی فرد،
دوره 37، شماره 4 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- زمستان 1397 )
چکیده
در این پژوهش، رفتار جریانی و پایداری دوغاب متشکل از نیترید سیلیسیم، آلومینا، ایتریا و نشاسته، با هدف توسعه روش ریختهگری ژلی با استفاده از نشاسته برای ساخت قطعات نیترید سیلیسیمی متخلخل بررسی شده است. برای پایدارسازی دوغاب، از پراکندهساز دولاپیکس سی ای 64 (Dolapix CE64) استفاده شد. تأثیر عواملی چون اکسید کردن سطحی پودر نیترید سیلیسیم، مقدار پراکندهساز، میزان بار جامد و مقدار نشاسته بر رفتار جریانی و گرانروی دوغابهای متشکل از نیترید سیلیسیم و نشاسته بررسی شد تا دوغابی پایدار و با گرانروی مناسب بهدست آید. اکسید کردن سطحی پودر نیترید سیلیسیم در دمای 800 درجه سانتیگراد بهمدت دو ساعت باعث کاهش گرانروی دوغاب شد. بهترین حالت مقدار پراکندهساز 4/0 درصد وزنی نسبت به بار جامد بهدست آمد. همچنین دوغابهایی با بار جامد 30 تا 40 درصد حجمی و مقدار نشاسته 5/7 تا 25 درصد حجمی نسبت به بار جامد دارای گرانروی مناسب و پایداری کافی برای ریختهگری بودند.
مهران افراشی، داریوش سمنانی، زهرا طالبی،
دوره 38، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1398 )
چکیده
در این پژوهش، ایروژل های سیلیس آبدوست و آبگریز بهروش سل- ژل دو مرحل های و خشککردن در دمای محیط سنتز شدند و بارگذاری داروی فلوکونازول در آنها بهروش غوطه وری ذرات ایروژل حاصل در محلول یک درصد دارو در اتانول بدون نیاز به استفاده از شرایط فوق بحرانی با موفقیت انجام شد. مشخص شد که بیشترین مقدار بارگذاری دارو در ایروژل آبدوست و آبگریز در مدت زمان 24 ساعت غوطهوری حاصل شده که بهترتیب برابر 92/1 و 98/1 درصد است. خواص فیزیکی ایروژل های سنتز شده توسط آزمون جذب و واجذب نیتروژن بررسی شد. حضور دارو در ساختار ایروژل با استفاده از آزمون طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه تأیید شد. نتایج نشان داد که ساختار ایروژل سنتزشده دارای تخلخل بالای 80 درصد، قطر حفرات 6-8 نانومتر و مساحت سطح در حدود 800-100 مترمربع بر گرم است. میزان رهایش دارو با استفاده از دستگاه طیف سنج ارزیابی شد و مشخص شد که سرعت رهایش فلوکونازول در ایروژل سیلیس آبدوست از نمونه آبگریز بیشتر است. همچنین مشاهده شد که رهایش دارو در هر دو نمونه ایروژل آبدوست و آبگریز از سازوکار فیکی پیروی میکند.
فرناز منصوری، مهدیه مهران،
دوره 39، شماره 1 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- بهار 1399 )
چکیده
در این پژوهش، سنتز نانوهرمهای وارونه روی بستر سیلیکونی تکبلوری بررسی شد. این ساختارها طی فرایند MACE و با استفاده از فلز مس در محلول نیترات مس، هیدروژن پراکساید و هیدروفلوئوریک اسید در زمانهای زدایش مختلف تهیه شدند. نتایج بهدست آمده از تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی نشان دادند که زمان، فاکتور مهمی در شکلگیری نانوساختارهای هرم وارونه بوده و با افزایش زمان سنتز، ساختارها بهمرور از بین میرود. پس از سنتز، برخی از نمونهها بهمدت یک دقیقه در محلول پتاسیم هیدروکسید دو درصد و شش درصد ایزوپروپیل الکل شدند که سبب شکلگیری هرمهای نانومتری در کنار نانوهرمهای وارونه روی سطح سیلیکون شد. رفتار خود تمیزشوندگی سطح سیلیکون تحت تأثیر این ساختارهای ترکیبی قرار گرفت. برای بررسی مشخصههای بلوری ساختارهای سنتز شده از الگوی پراش پرتو ایکس (XRD) استفاده شد. بهعلاوه رفتار خود تمیزشوندگی نمونهها مطالعه شد. نتایج نشان داد که نانوهرمهای وارونه رفتار آبدوستی سطح سیلیکونی را تقویت میکنند درحالی که پسزدایش، رفتار آبگریزی سطح را بهبود میدهد. این ساختارها با توجه به داشتن خاصیت جذب نور و رفتار خود تمیزشوندگی مناسب، میتوانند در بهبود عملکرد سلولهای خورشیدی مورد استفاده قرار گیرند.
فاطمه فارغدلی، مهسا کریمی، اشکان نوین، مهران صولتی هشجین،
دوره 40، شماره 3 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز 1400 )
چکیده
یکی از چالشهای تهیه کامپوزیتهای پلیمر/ سرامیک، عدم توزیع یکنواخت ذرات سرامیکی در ماتریس پلیمری است. در این مطالعه تأثیر دو عامل دما و زمان بر توزیع ذرات هیدروکسی آپاتیت در ماتریس پلی(لاکتیک اسید) بررسی شد. بدین منظور، سه دمای 25، 37 و 45 درجه سانتیگراد و چهار زمان 6، 12، 24 و 48 ساعت برای اختلاط سوسپانسون سرامیکی با محلول پلیمری درنظر گرفته شد. از آنالیز طیفسنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه برای ارزیابی کامپوزیتها استفاده شد که نشان داد که تشکیل پیوندهای فیزیکی مانند کربوکسیل-کلسیم- کربوکسیل بین هیدروکسی آپاتیت و زمینه پلیمر، بر نحوه پراکندگی ذرات تأثیر داشت. از تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی و طیفسنجی پراش انرژی پرتوی ایکس برای مشاهده توزیع ذرات و تعیین میزان همگنی نمونهها استفاده شد. بدین منظور ابتدا تصاویر حاصل از طیفسنجی انرژی پراش پرتوی ایکس که نقشه حضور کلسیم را ارائه میدهد؛ به نه بخش مساوی تقسیم و از روش جدیدی بر پایه فاکتور توزیع (α) برای محاسبه میزان همگنی نمونهها استفاده شد. نتایج نشان داد که نمونه تهیه شده در دمای 37 درجه سانتیگراد و مدت زمان 48 ساعت توزیع یکنواختتری نسبت به دیگر نمونهها داشت.