4 نتیجه برای کرمانپور
محسن اشراقیکاخکی، احمد کرمانپور، محمد علی گلعذار،
دوره 30، شماره 1 - ( تیر 1390 )
چکیده
در این تحقیق، یک مدل گرمایی- ساختاری سه بعدی برای شبیهسازی عددی فرایند سرد کردن پیوسته فولادها توسعه داده شد. مدل توسعه یافته، برای شبیهسازی فرایند سرد شدن قطعات چرخدنده از جنس فولاد ساده کربنی 1045 و فولاد کمآلیاژ 4140 مورد استفاده قرار گرفت. ضرایب انتقال گرما حین کوئنچ در دو محیط آب و روغن توسط روشهای تجربی و حل معکوس به صورت تابعی از دمای سطح ارزیابی شد. خواص ترموفیزیکی فولاد به صورت تابعی از دما و نوع فازها در نظر گرفته شد و اثر گرمای آزاد شده حین دگرگونیهای فازی در مدل اعمال شد. برای اعتبارسنجی و بررسی کارایی مدل، آزمایشهای تجربی شامل ثبت تاریخچه دمایی و متالوگرافی و سختیسنجی نمونهها انجام شد. مقایسه نتایج حاصل از شبیهسازی با نتایج آزمایشات تجربی، کارایی و دقت مدل را تأیید کرد. با استفاده از مدل حاضر، ریزساختار و سختی چرخ دندههای فولادی پس از فرایند سرد کردن پیوسته در شرایط مختلف پیشبینی شد.
علی برونی، احمد کرمانپور،
دوره 39، شماره 3 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی-پاییز 1399 )
چکیده
در پژوهش حاضر، اثر نسبت Ta/W بر ساختار میکروسکوپی و خواص تنش گسیختگی سوپرآلیاژ پایه نیکل PWA1483 تکبلور بررسی شده است. بدین منظور، نمونههای سوپرآلیاژ تکبلور با نسبتهای مختلف 0/75، 1، 1/3 و 1/5 از عناصر Ta و W بهروش انجماد جهتدار بریجمن با شرایط انجمادی یکسان تحت سرعت کشش سه میلیمتر بر دقیقه و شیب دمایی حدود هفت کلوین بر میلیمتر ساخته شد. سپس نمونهها تحت عملیات حرارتی پیرسازی استاندارد قرار گرفت. در ادامه بررسیهای ریزساختاری با استفاده از میکروسکوپ نوری (OM) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و خواص تنش گسیختگی در شرایط 248 مگاپاسکال بر 982 درجه سانتیگراد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش نسبت Ta/W اندازه و کسر حجمی تخلخلهای میکروسکوپی کاهش یافته، اندازه رسوبات فاز گاماپرایم ریزتر شده و عمر تنش گسیختگی افزایش مییابد. نمونه با نسبت 1/5= Ta/W دارای کمترین اندازه تخلخل (18/2 میکرومتر) و بیشترین عمر تنش گسیختگی (حدود 34 ساعت) بود. همچنین نمونه با نسبت 1=Ta/W از نظر جنبههای ساختاری و رفتار خزشی، یکنواختی بیشتری نسبت به سایر نمونهها نشان داد. بهنظر میرسد فازهای فشرده توپولوژیکی (TCP) از نوع η عامل اصلی کاهش عمر تنش گسیختگی در این سوپرآلیاژ بوده و تشکیل حفرهها در داخل این فاز و یا فصل مشترک آن با زمینه، منشأ شروع ترک و گسیختگی نمونه بوده است.
رعنا باقری، فتح الله کریم زاده، احمد کرمانپور، مهشید خرازیها،
دوره 40، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- تابستان 1400 )
چکیده
در این پژوهش، یک روش جدید و آسان برای سنتز نانوذرات اکسید مس (II) CuO)) بهروش اکسیداسیون شیمیایی توسط اسید نیتریک گزارش میشود. این روش بر پایه فرایند اکسیداسیون نانوذرات مس (Cu NPs) بر سطح الکترود طلا با تأثیر اسید نیتریک است که مورفولوژی سطح الکترود در آن ارزیابی شده است. نانوذرات مس با استفاده از روش پتانسیومتری بر سطح طلا رسوب یافت. غلظت و چگالی بالای نانوذرات مس توسط روش ولتامتری پالس تفاضلی محاسبه شد. فرایند رشد و توزیع نانوذرات اکسید مس روی سطح نانوذرات مس توسط آزمون ساختاری مادون قرمز تبدیل فوریه و طیفسنجی پراش پرتوی ایکس نشان داد که نیترات بهخوبی جذب سطح شده است و قله تیز هیدروکسیل ظاهر شده و نانوذرات اکسید مس (II) در سطح الکترود ایجاد شدهاند. تغییر مورفولوژی سطح با جذب نیترات بیانگر کاهش متوسط اندازه نانوذرات کروی از حدود 150 نانومتر به 50 نانومتر بود. این امر میتواند ناشی از اکسیداسیون نانوذرات مس در سطح و کاهش اندازه ذرات در مقایسه با شرایط عدم حضور اسید نیتریک باشد. با توجه به خواص نانوذرات اکسید مس (II)، این روش آسان و کمهزینه میتواند بهعنوان اصلاحسازی سطح الکترود ضد باکتری و فعال کاتالیست بهکار برده شود.
زهرا رضای مرند، احمد کرمانپور، فتح الله کریم زاده،
دوره 40، شماره 3 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز 1400 )
چکیده
بهدلیل افزایش نیاز بشر به منابع انرژی پاک، فناوری سلولهای خورشیدی با سرعت زیادی در حال گسترش است. از جمله مهمترین چالشها در ساخت سلولهای خورشیدی پروسکایت، عدم وجود یک ماده انتقال دهنده مؤثر حفره با پایداری و قیمتی مناسب است. نیمههادیهای نوع P غیرآلی مانند نیکل اکسید در مقایسه با انتقال دهندههای حفره آلی از نظر قیمتی بسیار مقرون بهصرفه هستند. علاوه بر این، ویژگیهایی از قبیل گاف انرژی پهن، رسانندگی بالا، پایداری و مقاومت در برابر رطوبت و فرایند ساخت بر پایه محلول، این انتقال دهنده حفره غیرآلی نانوساختار را بهعنوان گزینه مناسبی برای جایگزینی مواد آلی تبدیل کرده است. هدف از انجام پژوهش حاضر ارزیابی مشخصات و مکانیزم نیکل اکسید بهعنوان انتقال دهنده حفره در ساختار سلول خورشیدی پروسکایتی نانوساختار بهصورت معکوس و با استفاده از لایه محافظ میانی فولرین است. برای سلولهای خورشیدی با این ساختار فاکتور پرشوندگی حدود 71 درصد و چگالی جریان 21/5 میلیآمپر بر سانتیمتر مربع و ولتاژ مدار باز 1000 میلیولت و بازده 15/2 درصد بهدست آمد.