4 نتیجه برای گودرزی
محسن گودرزی و احمدرضا عظیمیان،
دوره 22، شماره 2 - ( 10-1382 )
چکیده
در شبیه سازی
جریانهای با سطح آزاد، اعمال شرط مناسب در سطح آزاد از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای شبیه سـازی سطح آزاد دو روش به کار رفته که در یکی از آنها از شرط مرزی تقارنی (تقریبی) و در دیگری از شرط مرزی دقیق استفاده شده است. برای اعمال شرط مرزی دقیق الگوریتمی معرفی شده که آن را به صورت یک زیربرنامه به یک برنامه رایانهای سه بعدی منطبق بر مرز، که برای جریانهای دائم بدون سطح آزاد به کار میرود، اضافه کرده و به برنامهای برای حل جریان دائم با سطح آزاد تبدیل کردهایم. این الگوریتم به گونهای است که به میزان قابل توجهی از ناپایداریهای ناشی از امواج سطحی میکاهد. برای اثبات کارایی این برنامه آن را برای دو کانال رو باز اجرا کردیم. از مقایسه نتایج حاصل از این برنامه با نتایج موجود، صحت عملکرد برنامه به اثبات رسید. پس از آن برنامه را برای دو جریان که با هم مخلوط میشوند به کار برده و نتایج آن را با نتایج حاصل از مدل سطح تقارنی مقایسه کردیم. این مقایسه نشان داد که اگر جابهجایی سطح آزاد کوچک باشد، هر دو مدل منجر به نتایج تقریباً مشابهی میشوند
مهران گودرزی، علی سعیدی،
دوره 30، شماره 2 - ( دى 1390 )
چکیده
درسالهای اخیر، تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از فرایند مکانوشیمیایی برای سنتز مواد پیشرفته صورت گرفته است. در این تحقیق، نانوکامپوزیت Al2O3-TiN به روش مکانوشیمیایی و با استفاده از ماده ارزان قیمت TiO2 (به جای تیتانیوم خالص که خیلی گران است) تولید شد. از پودرهای اکسید تیتانیوم و آلومینیوم به عنوان مواد اولیه استفاده شد. آسیابکاری در آتمسفر نیتروژن با فشار 5 آتمسفر انجام شد و محصولات به دست آمده با پراش اشعه ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آسیابکاری نشان داد در اولین مرحله از فرایند سنتز، اکسید تیتانیوم با آلومینیوم احیا میشود و در ادامه فرایند، تیتانیوم تولیدی با نیتروژن واکنش انجام میدهد. هنگامی که نسبت مولی آلومینیوم به اکسید تیتانیوم برابر 2.1 و 3.1 باشد، پس از 20 ساعت آسیابکاری، قلههای نیترید تیتانیوم در نتایج XRD نمایان میشود. همچنین نتایج نشان داد آسیابکاری منجر به تشکیل ذرات ریز و کروی می شود.
مهران گودرزی، علی سعیدی،
دوره 33، شماره 2 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاییز 1393 )
چکیده
در سالهای اخیر، پژوهشهای زیادی در زمینه استفاده از فرایند مکانوشیمیایی برای تولید نانومواد صورت گرفته است. در این پژوهش، نانوکامپوزیت زمینه سرامیکی TixAly/Al2O3 به روش مکانوشیمیایی و با استفاده از ماده ارزان قیمت TiO2 تولید شد. از پودرهای اکسید تیتانیوم و آلومینیوم بهعنوان مواد اولیه استفاده شد و آسیابکاری در اتمسفر نیتروژن انجام شد. نتایج حاصله نشان داد در اولین مرحله از فرایند تولید، اکسید تیتانیوم بهوسیله آلومینیوم احیا میشود و در ادامه فرایند، تیتانیوم تولیدی با آلومینیوم باقیمانده واکنش انجام میدهد. محصول تولید پس از 10 ساعت آسیابکاری، اکسید آلومینیوم و آلومیناید تیتانیوم است و با افزایش زمان آسیابکاری تا 80 ساعت، مقدار آلومیناید تیتانیوم افزایش مییابد. همچنین نتایج نشان داد میزان تجزیه آلومیناید تیتانیوم با گرما دادن نمونههای حاوی آلومیناید تیتانیوم در اتمسفرهای آرگون و نیتروژن ناچیز و قابل چشم پوشی است.
مسعود گودرزی، پردیس محمدپور،
دوره 36، شماره 3 - ( نشریه مواد پیشرفته در مهندسی- پاييز 1396 )
چکیده
در این تحقیق، نمودار فاز و خواص ترمودینامیکی سیستم Ti-O تا 30 درصد مولی اکسیژن با استفاده از روش کالفاد محاسبه شده است. در این سیستم تا 30 درصد مولی اکسیژن فازهای محلول جامد αTi، βTi و فاز مایع وجود دارند. فازهای αTi و βTi براساس مدل "زیرشبکه" و فاز مایع بهوسیله مدل "مایع یونی" مدلسازی ترمودینامیکی شدند. بهینهسازی پارامترهای روابط انرژی آزاد گیبس هر یک از فازها توسط نرمافزار ترمو- کلک انجام شد و نمودار فاز و همچنین نمودارهای خواص ترمودینامیکی توسط این نرمافزار رسم شدند. نتایج حاصل با نتایج بهدستآمده از محاسبات دیگر محققان و همچنین نتایج تجربی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج بهدستآمده تطابق بسیار خوبی را بین نتایج محاسبه شده و نتایج تجربی نشان میدهد. همچنین مشاهده میشود با افزایش دما و کسر مولی اکسیژن، استفاده از مدل "مایع یونی" بهجای استفاده از مدل"زیرشبکه"برای توصیف ترمودینامیکی فاز مایع، تطابق بهتری را با نتایج تجربی، در محاسبه نمودار فاز نشان میدهد.