جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای محمدمهدی سعادتپور

محمدمهدی سعادتپور،
دوره 9، شماره 1 - ( 10-1369 )
چکیده

سیستم های سازه ای زیادی با رفتار غیرخطی موضعی یافت می شوند. یک سازه خطی متکی بر ایزولاتور ارتعاشی غیرخطی یک مثال نمونه عملی اینگونه سیستمها می باشد. چنین سیستمی برای محافظت سازه اصلی در مقابل زلزله، در صورت وقوع این پدیده، مورد استفاده قرار می گیرد. آنالیز دینامیکی این سیستمها با استفاده از برنامه های کامپیوتری غیرخطی با اهداف چندمنظوره، اقتصادی نبوده و لذا یک الگوریتم کارآ می تواند بسیار با صرفه باشد. اگر یک خط مرزی برای تمایز سازه خطی از ایزولاتورهای ارتعاشی غیرخطی پایه با درجات آزادی مشترک فرض شود. این قسمتها را می توان به طور جداگانه آنالیز نمود و به حل نهائی رسید. البته، جابجائیهای درجات آزادی مشترک در هر دو سیستم یکسان بوده و این امر می تواند برای مربوط ساختن حل های استخراج شده مورد استفاده قرار گیرد. برای آنالیز سیستم سازه اصلی خطی روش رویهم گذاری مودها به خدمت گرفته می شود. اگر عکس العمل سیستم تنها شامل اثر تعداد کمی از مودهای طبیعی ارتعاش باشد، رجحان این روش پیشنهادی روشن تر خواهد شد.
محمدمهدی سعادتپور،
دوره 10، شماره 1 - ( 4-1370 )
چکیده

پاسخ دینامیکی اکثر سازه­های حقیقی تحت اثر حرکت قوی زلزله علاوه بر مولفه­های خطی دارای مولفه­های پیچشی نیز می­باشد که با مولفه­های خطی کوپله است. برای تضعیف پاسخ این گروه سازه­ها، می­توان از یک سیستم ایزولاتور ارتعاشی مناسب استفاده کرد. در این مقاله یک روش برای آنالیز دینامیکی این دسته از سازه­های ایزوله شده، مبتنی بر استفاده از یک سازه جایگزین (معادل)، ارائه شده است. در مطالعه انجام شده، اثرات هریک از مشخصه­های سازه اصلی و ایزولاتورها بر روی مشخصه­های معادل تعیین گردید. به منظور تأیید نتایج استخراج شده، هر دو سازه اصلی ایزوله شده و سیستم جایگزین به طور جداگانه تحت اثر حرکت زلزله ال سنتر و آنالیز گردیدند و جوابهای کاملاً منطبق بدست آمد.
محمدرضا بهبهانی فرد، محمدمهدی سعادتپور،
دوره 15، شماره 1 - ( 4-1373 )
چکیده

بررسی دینامیکی سیستمهای سازه ای متکی بر پایه های انعطاف پذیر که به صورت کاهش دهنده های اثرات لرزه ای زمین عمل می-کنند، در شرایطی که خاک زیر پی نیز نسبتاً نرم باشد، نیازمند حل در میدان فرکانس و نتیجتاً وقت گیر و پرهزینه است. خوشبختانه معمولاً درجه سختی این پایه ها در مقایسه با درجه سختی سازه در حدی است که به جرأت می توان لرزش سازه را در مود اول ارتعاشی فرض کرد. با چنین استنباطی ضمن استفاده از یک سیستم ساده معادل برای حل سیستم سازه و پایه، این سیستم معادل توأم با خاک انعطاف پذیر زیر آن را می توان در مرحله ای دیگر به یک دستگاه سازۀ معادل تبدیل کرد. در این صورت حل سازۀ معادل در حوزه فرکانس بسادگی امکانپذیر است. با توجه به این توضیحات، مشخصات دینامیکی مستقل از فرکانس تحریک سازۀ معادل در شرایط وجود هر دو اثر پایه انعطاف پذیر و اندرکنش خاک و سازه استخراج و نتایج تحلیل دینامیکی سیستم سازه اصلی در برابر زلزله و حل بر مبنای استفاده از سازه معادل به فرم طیفهای پاسخ رسم شدند. این طیفها نشان می دهند که برای حل سیستم حقیقی می توان بسادگی از سازۀ معادل استفاده کرد و ضمن دستیابی به نتایج قابل اطمینان حجم عملیات را به میزان بسیار زیادی کاهش داد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal)

Designed & Developed by : Yektaweb