جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای اتانول

شهرام سیدین، سیدمحسن حسینی گلگو، محمد حسین قزل‌ایاغ، فریما آگند،
دوره 33، شماره 2 - ( 12-1393 )
چکیده

در این مقاله، نحوه ساخت و ارزیابی حسگرهای گاز مبتنی بر لایه‌ نازک اکسید قلع نانوساختار به دو روش تبخیر گرمایی (نوع I) و کَند و پاش (نوع II) نسبت به اتانول بررسی شده است. لایه‌ نازک اکسید قلع برروی زیرلایه‌هایی از ویفر سیلیکن ایجاد و برروی آن‌ها عملیات حرارتی انجام شد. با استفاده از روش‌های ساختارسنجی و تحلیل مختلف SEM)، AFM، XRD و (EDS ریزساختار بدنه‌های نیمه‌هادی مورد ارزیابی قرار گرفت. تصاویر SEM، وجود دانه‌بندی یکنواخت با ابعاد نانومتری در هر دو نوع نمونه را نشان داد. مقاومت حسگرها در هوای تمیز و تغییرات گذرای مقاومت آن‌ها در پاسخ به تغییرات آنی بخار اتانول ppm)3000) مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. پس از پایداری حسگرها، پاسخ 3 برای حسگر نوع I و 18/1 برای حسگر نوع II به‌دست آمد که بیانگر خواص حسگری بهتر لایه‌ نازک اکسید قلع نانوساختار ایجاد شده به روش تبخیر گرمایی بود. دلیل آن‌را می‌توان ناشی از سطح مؤثر، مکان‌های جذب و مقاومت بیس‌لاین بیش‌تر به واسطه داشتن دانه‌های ریزتر دانست هرچند به لحاظ زمان پاسخ و بازیابی، عملکرد کندتری داشت.
وحید محمدپور، منصور سلطانیه، ماندانا عادلی،
دوره 37، شماره 1 - ( 3-1397 )
چکیده

در مطالعه حاضر، از تشویه قلیایی و لیچینگ به‌وسیله اسید اگزالیک به‌منظور استخراج دیاکسیدتیتانیم از ایلمنیت استفاده شده و اثر اتانول و اسید آسکوربیک بر مقدار خلوص و بازیابی دیاکسیدتیتانیم بررسی شدهاست. روند انجام مراحل شامل تشویه قلیایی ایلمنیت توسط نمک کربنات سدیم به مدت چهار ساعت در دمای 900 درجه سانتیگراد، لیچینگ ایلمنیت تشویه شده توسط آب مقطر به مدت یک ساعت در دمای اتاق و لیچینگ توسط مخلوطی از اسید اگزالیک 47/0 مولار و مقادیر متفاوتی از اسید آسکوربیک و اتانول در دمای 65 درجه سانتی‌گراد بوده است. نتایج نهایی نشان داد که استفاده از اتانول باعث افزایش میزان بازیابی و به‌کار بردن اسید آسکوربیک سبب افزایش میزان خلوص دیاکسیدتیتانیم استخراج شده می‌شود و حضور توأم این دو عامل سبب افزایش هم‌زمان میزان خلوص و بازیابی محصول نهایی میشود. درنهایت پس از انتخاب اسید اگزالیک 47/0 مولار، اسید آسکوربیک 005/0 مولار و اتانول 48 درصد به‌عنوان شرایط مناسب برای محیط لیچینگ، با افزایش زمان و دمای لیچینگ به 16 ساعت و 80 درجه سانتی‌گراد، امکان رسیدن به دیاکسیدتیتانیم با خلوص 3/93 درصد و 9/90 درصد میسر شد


علی قاسمی، محمدرضا لقمان استرکی، شهاب ترکیان، غلامرضا گردانی،
دوره 39، شماره 2 - ( 6-1399 )
چکیده

هدف این پژوهش، بررسی اثر آلایش مقادیر مختلف نئودیمیم بر ریخت، تغییرات فازی و خواص مغناطیسی نانوذرات فریتی (0/10، 0/07، 0/05، 0/03، 0/01، 0 = x)رNi0.7Zn0.3NdxFe2-xO4 سنتز شده به‌روش سل-ژل کمپلکس شونده است. در این روش، از تری‌اتانول آمین (TEA) به‌عنوان عامل ژل‌شونده و عامل کی‌لیت‌ کننده استفاده شد. مشخصه‌یابی نمونه‌ها با آنالیزهای پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) و تفکیک انرژی پرتو ایکس (EDX) انجام شد. نتایج فازیابی نمونه‌ها نشان داد همه نمونه‌های سنتز شده دارای فاز فریت اسپینلی بودند. ارزیابی مغناطیسی نمونه‌ها نشان داد که نمونه آلایش شده با Nd0.01، ریخت شبه- کروی و اندازه ذرات در محدوده 60 نانومتر با بیشترین مغناطش اشباع emu/gر50 و نیروی وادارندگی Oeر103 دارد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal)

Designed & Developed by : Yektaweb