2 نتیجه برای آسیاب مکانیکی
سهیل میرطالبی، داوود قاسمی ،
دوره 33، شماره 2 - ( 12-1393 )
چکیده
در پژوهش حاضر پودر آلومینیوم خالص به همراه 5 درصد وزنی دی اکسید تیتانیم، در زمانهای مختلف تحت فرایندآسیاب کاری مکانیکی قرار گرفتند. با استفاده از تحلیل فازی به وسیله پراش پرتو ایکس(XRD) مشخص شد که افزایش زمان آسیاب به بیش از 10 ساعت سبب احیای تیتانیم توسط آلومینیوم شده و Al2O3 در ساختار تشکیل میشود. با ادامه فرایند، آلومینیوم با تیتانیم واکنش میدهد و سبب تشکیل Al3Ti در ترکیب میشود. این واکنشها با استفاده از روابط ترمودینامیکی، مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین پس از توزیع ذرات تقویت کننده در زمینه، با استفاده از پهنشدگی پیک های الگوی حاصل از پراش پرتوی ایکس(XRD)، مطابق با رابطه ویلیامسون- هال، اندازه متوسط دانه و کرنش شبکه تعیین شد و به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM)، ساختار و مورفولوژی ذرات پودر مورد بررسی قرار گرفت.
دیناه پزشکی، محمد رجبی، سید محمود ربیعی، غلامرضا خیاطی،
دوره 34، شماره 4 - ( 12-1394 )
چکیده
در این پژوهش، اثر افزودن آلومینا بهعنوان رقیق کننده بر سنتز احتراقی خود انتشار دما بالای فعال شده مکانیکی کامپوزیت آلومینا- دی بوراید زیرکونیم بررسی شد. بدین منظور، مخلوط ترمیت شامل آلومینیوم، اکسید زیرکونیم، اسید بوریک و مقادیر متفاوت اکسید آلومینیوم (0، 3، 6 و 9 درصد وزنی) بهعنوان ماده اولیه استفاده و برای 5 ساعت فعالسازی مکانیکی شد، سپس تفجوشی در کوره در دمای
650 درجه سانتیگراد انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش اکسید آلومینیوم تا 6 درصد وزنی، شدت قله گرماگیر در منحنی های تحلیل گرماسنجی افتراقی افزایش، اما با افزودن مقادیر بیشتر، شدت قله کاهش مییابد. در اینحالت، توزیع یکنواختتر ذرات دی بوراید زیرکونیم با اندازه دانه ظریفتر مشاهده شد.