جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آلیاژ تیتانیوم

اصغر شیروانی کرچگانی و محمود فرزین،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۲ )
چکیده

در این مقاله تمرکز سیلان به واسطه نرم شدن (کار نرمی) ناشی از تغییر شکل در فشردن جانبی استوانه مورد بررسی قرار گرفته است. تمرکز سیلان منجر به تشکیل نوارهای برشی قابل رویت با چشم می‌شود که می‌توان آنها را پس از متالوگرافی سطح مقطع رویت کرد. در این مقاله برای اولین بار با استفاده از مدل ساده، دو برشه روشی برای پیش بینی تشکیل یا عدم تشکیل نوارهای برشی ارائه شده و با نتایج تجربی موجود برای آلیاژ تیتانیوم ۶۲۴۲Si – Ti با دو ساختار میکروسکوپی و مقایسه شده که کاملا مطابقت دارد. همچنین یک روش پیشنهادی برای تعیین درصد کاهش ارتفاعی که در آن نوارهای برشی شروع می‌شود نیز ارائه شده است که این مورد با نتایج تجربی با حداکثر ۵ درصد خطا مطابقت دارد. واژگان کلیدی: تمرکز سیلان، نوارهای برشی، مدل دو برشه، آلیاژ تیتانیوم Ti-۶۲۴۲Si
رضا عشقی، سید محمد مهدی هادوی، ولی‌ا... ورمزیار،
دوره ۳۳، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

در این پژوهش اتصال آلیاژ V۴-Al۶-Ti به فولاد زنگ نزن ۴۱۰ با استفاده از سه فلز پرکننده مختلف پایه نقره، پایه نیکل و پایه تیتانیوم با استفاده از عملیات لحیم‌کاری سخت در شرایط خلا مورد بررسی قرار گرفته است. برای دست‌یابی به فاصله توقف بهینه، عملیات لحیم‌کاری در سه فاصله توقف ۰۲/۰ ، ۰۴/۰ و ۰۶/۰ میلی‌متر انجام شد. بعد از انجام عملیات لحیم‌کاری اتصال‌ها از لحاظ استحکام و سختی مورد بررسی قرار گرفت. اندازه‌گیری استحکام اتصالات لحیم شده نشان می‌دهد که اتصالات ایجاد شده با فلز پرکننده پایه تیتانیوم در فاصله توقف ۰۲/۰ میلی‌متر، دارای استحکام ۵/۱۴۹ مگاپاسکال است که حداکثر استحکام را نسبت به سایر نمونه‌های لحیم شده دارد.
امیرحسین شیخعلی، مریم مرکباتی، سید مهدی عباسی،
دوره ۳۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

در این پژوهش، به‌منظور بررسی رفتار سیلان گرم و ازدیاد طول نسبی شمش‌ریختگی آلیاژ تیتانیوم SP-۷۰۰، آزمایش کشش گرم در مناطق دوفاز β/α و تک‌فاز β با نرخ کرنش ۱/۰ بر ثانیه انجام شد. نتایج نشان داد که رفتار کشش گرم آلیاژ SP-۷۰۰ در ناحیه دوفاز β/α (دماهای ۹۰۰-۷۰۰ درجه سانتی‌گراد) به‌دلیل ماهیت فازهای آلفا و بتا و ساختار بلوری آنها، متفاوت از ناحیه تک‌فاز β (دماهای ۱۱۰۰-۹۵۰ درجه سانتی‌گراد) است. زیرا تعداد سیستم­های لغزش و درنتیجه مکانیزم تغییر شکل در ساختار هگزاگونال فشرده متفاوت از ساختار بلوری مکعبی مرکزدار است. از سوی دیگر، تغییرات شدید میزان ازدیاد طول نسبی در محدوده دمایی ۹۰۰-۸۵۰ درجه سانتی‌گراد، ناشی از حذف تدریجی فاز آلفا از زمینه در اثر وقوع استحاله فازی آلفا به بتا بود. بررسی ریزساختار نشان داد که مکانیزم غالب تغییر شکل گرم آلیاژ SP-۷۰۰ هنگام کشش گرم، بازیابی دینامیکی است. بنابراین علت افزایش میزان ازدیاد طول نسبی آلیاژ با دما، به تضرس مرزدانه‏ها و وقوع بازیابی دینامیکی نسبت داده شد. درحالی‌ که با افزایش دما در محدوده ۱۱۰۰-۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد، رشد دانه­های بتا و وقوع شکست مرزدانه­ای باعث کاهش میزان ازدیاد طول نسبی شده است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal)

Designed & Developed by : Yektaweb