۴ نتیجه برای آندایزینگ
عبدالله افشار و محمدرضا واعظی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده
تیتانیم
فلز بسیار فعالی بوده و در صورتی که در معرض هوا و یا محیطهای حاوی اکسیژن قرار گیرد، یک لایهنازک اکسیدی بــر روی سطح آن تشکیل شده و در نتیجه مقاومت به خوردگی آن را افزایش میدهد. تشکیل این لایهبه روش الکتروشیمیایی توسط عملیات آندایزینگ نیز امکانپذیر است. در این مقاله، تیتانیم در محلولهای آبی پایهفسفاتی نظیر: اسید فسفریک، فسفات هیدروژن دی سدیم و فسفات دی هیدروژن سدیم با غلظتهای مختلف دردمای ۳۵ درجه سانتیگراد از روش گالوانواستاتیک در دانسیته جریان ۷۵/۹ میلی آمپر بر سانتیمتر مربع آندایز شده است . نتایج به دست آمده از منحنیهای پتانسیل ـ زمان نشان میدهند که لایههای آندایز ایجاد شده، فشرده و ضخامت آنها تابعنوع و غلظت محلول است. ساختار لایههای آندایز توسط تکنیکهای تفرق اشعه ایکس و میکروسکپ الکترونیروبشی بررسی و نشان داده شده است که این ساختارها آمورف اند. تأثیر غلظت، ترکیب شیمیایی محلول ومقاومت الکتریکی در ولتاژ شکست با توجه به مدل تجمع و تسریع الکترونی اینوپیزو بررسی و نتایج نشان داد که باافزایش غلظت محلول، ولتاژ شکست کاهش مییابد. مهمترین پارامتر مؤثر در کاهش ولتاژ شکست، افزایش غلظتالکترولیت است که سبب افزایش جریان الکترونی اولیه (J۰) میشود.
محمدرضا گرسیوزجزی، محمدعلی گلعذار ، کیوان رئیسی،
دوره ۳۳، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در پژوهش حاضر، ترکیب شیمیایی، ضخامت و رفتار تریبوخوردگی لایه اکسیدی بر روی آلیاژ Ti-۶Al-۴V، ایجاد شده به روش آندایزینگ۱ در محلول H۲SO۴/H۳PO۴ و ولتاژهای بالاتر از ولتاژ شکست دیالکتریک مورد بررسی قرار گرفت.
اندازهگیری ضخامت لایههای اکسیدی نشان داد که ضخامت پوشش با افزایش ولتاژ آندایزینگ به صورت خطی افزایش
مییابد. تحلیل طیفسنجی پراکنش انرژی (EDS۲) از فیلم اکسیدی، حضور عناصر فسفر و گوگرد از الکترولیت را درون فیلم اکسیدی نشان داد. نتایج حاصل از آزمونهای تریبوخوردگی۳ مشخص کرد که فرایندآندایزینگ، باعث بهبود رفتار تریبو خوردگی نمونهها میشود. به علاوه لایههای اکسیدی ایجاد شده در ولتاژهای بالاتر، رفتار تریبوخوردگی بهتری از خود نشان دادند. بررسی سطح سایش توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی۴ و تحلیل EDS نشان داد که لایه اکسیدی در نمونههای آندایزشده در ولتاژهای کمتر به طور کامل برداشته شدهاند؛ اما در نمونههای آندایزشده در ولتاژهای بیشتر، تخریب لایه به صورت جزئی در سطح سایش رخ داده است. حجم ساییده شده نمونهها پس از آزمون تریبوخوردگی نیز مقدار کمتری را برای نمونههای آندایز شده در ولتاژهای بالاتر نشان داد.
فاطمه ابراهیمی، فخرالدین اشرفی زاده، سعید رضا بخشی،
دوره ۳۶، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
در این تحقیق با بهکارگیری آندایزینگ دو مرحلهای، تمپلت آلومینایی منظم با قطر حفره ۳۰ نانومتر و طول ۱۵ میکرومتر ساخته شد. سپس با کمک روش غوطهوری در محلول سل، نانوسیمهای فریت استرانسیوم تهیه شدند. نانوپودرهای فریت مورد نظر نیز با استفاده از روش سل- ژل سنتز شد. مشخصهیابی نانوساختارها با استفاده از پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) و آزمون طیفسنجی توزیع انرژی (EDS) انجام شد. منحنی مغناطش برای نانوپودر و نانوسیمها (در جهت موازی و عمود با محور نانوسیم) با استفاده از دستگاه تداخلسنج کوانتومی ابررسانایی (SQUID) رسم شد. نتایج بیانگر آن است آندایز دو مرحلهای در اگزالیک اسید ۳/۰ مولار در دمای چهار درجه سانتیگراد با آندایز مرحله اول ۱۲ ساعت منجر به ایجاد تمپلت کاملاً منظم میشود. روش غوطهوری در دمای ۸۰ درجه سانتیگراد به مدت دو ساعت منجر به ایجاد نانوسیمهای یکنواخت و منظم فریت استرانسیوم میشود؛ نانوسیمهای مغناطیسی درون تمپلت ناهمسانگردی عمودی از خود نشان دادند.
سیدحمید هاشمی ریزی، ابوالقاسم نورمحمدی آبادچی،
دوره ۴۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
دستیابی به جذب اپتیکی نزدیک به یک جسم سیاه ایدهآل که بتواند تمام طیف طول موج مرئی را جذب کند، بسیار مطلوب است. چنین مادهای سبب افزایش بازده سلولهای خورشیدی و افزایش کارایی تجهیزات کنترل دمای غیرفعال و انتقال گرما و نیز پوششهای تزئینی و محافظت در برابر نور خورشید خواهند شد. تولید پوششهای آندایزینگ سیاه به این منظور مطلوب است، زیرا پوششهایی هستند که انعکاس نور از سطح آنها کم است. این پوششها را میتوان از طریق آندایزینگ آلیاژهای آلومینیوم و سپس رنگکاری پوششهای آندیک تولید کرد. در این پژوهش تأثیر تکرار آندایزینگ بر ضریب جذب آلیاژ آلومینیوم ۲۰۲۴ بهعنوان یک مدل بررسی شد. تمام پارامترهای مرحله رنگکاری یکسان بودند تا صرفاً تأثیر مرحله آندایزینگ ارزیابی شود. پس از آندایزینگ تک-مرحله ضریب جذبی پوششهای حاصل برابر با ۰/۹۵۶ در ناحیه مرئی و ۰/۹۱۱ در دامنه طول موج ۲۲۰ تا ۲۲۰۰ نانومتر بود درحالی که پس از آندایزینگ سه- مرحله ضرایب جذب آنها تا ۰/۹۸۲ در ناحیه مرئی و تا ۰/۹۶۶ در دامنه طول موج ۲۲۰ تا ۲۲۰۰ نانومتر افزایش یافت. در نتیجه، پژوهش حاضر نشان میدهد که تکرار آندایزینگ سبب میشود جذب اپتیکی پوششهای آندایزینگ سیاه به جذب یک جسم سیاه ایدهآل نزدیک شود.