4 نتیجه برای تقویت
محمد رضا طرقینژاد، مهدی صیادی و محمد محسن مشکسار،
دوره 25، شماره 1 - ( 4-1385 )
چکیده
از فرایند اکستروژن گرم پودر برای تولید کامپوزیتهای زمینه آلومینیومی تقویت شده با 5% حجمی ذرات سرامیکی Al2O3 و SiC استفاده شد. نمونهها در محدوده دمایی 500 تا 600 درجه سانتیگراد و کاهش سطح مقطع 90 و 95 درصد اکسترود شدند. خواص محصول تولید شده با اندازهگیری استحکام، انعطافپذیری، سختی و دانسیته نمونهها مورد ارزیابی قرار گرفت. ریز ساختار و سطح شکست نمونهها نیز با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)بررسی شد. نتایج نشان دادند که فرایند اکستروژن گرم پودر موجب توزیع مناسب ذرات تقویت کننده در زمینه و دستیابی به دانسیته نزدیک به دانسیته نظری میشود. حضور ذرات تقویت کننده افزایش سختی و استحکام را به دنبال خواهد داشت. به نظر میرسد که کاهش سطح مقطع 90% برای تولید نمونههای کامپوزیتی زمینه آلومینیومی با استفاده از فرایند اکستروژن گرم پودر مناسب باشد. افزایش دمای اکستروژن تا C°600 موجب بهبود استحکام کششی نمونهها شد. نتایج نشان داد که فشار لازم برای اکستروژن نمونههای پودری تابعی از سرعت سنبه است.
مرتضی شیخی و حسن حاجیکاظمی،
دوره 25، شماره 2 - ( 10-1385 )
چکیده
پوشش ستونهای بتنی با ورقهای فولادی یکی از روشهای مناسب مقاوم سازی این سازه هاست. با استفاده از این روش، ضمن افزایش مقاومت محوری و خمشی و برشی ستون، شکل پذیری آن نیز بهبود مییابد. در این پژوهش، با بررسی اثرات محصورشدگی بتن توسط خاموتها و یا ورقهای فولادی تقویتی پیرامون آن، تغییرات منحنیاندرکنش بارمحوری- لنگرخمشی ستونها مورد مطالعه قرار میگیرد. نتایج نشان میدهد که اثرات محصورشدگی در محدوده مکانیزم رفتاری شکست مواد ستونها بهویژه بر رفتار ستونهای لاغر با بارمحوری نسبتاٌ زیاد بسیار محسوستر است.
مجید طاووسی، شهرام ریزانه، غلامحسین برهانی،
دوره 36، شماره 1 - ( 3-1396 )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، بررسی تأثیر ذرات تقویت کننده سه جزئی Al2O3-TiB2/Fe بر خواص مکانیکی کامپوزیتهای زمینه آلومینیم میباشد. در این راستا ذرات تقویت کننده مورد بررسی با انجام واکنشهای مربوطه طی فرایند آسیاکاری و عملیات حرارتی تهیه شد. در ادامه، درصدهای مختلف (25/1، 5/2 و 5 درصد حجمی) از ذرات بههمراه پودر آلومینیم خالص بهمدت زمان 10 ساعت آسیاکاری گردید و سپس اکستروژن گرم شد. بررسیهای ساختاری، فازی و مکانیکی نمونههای حاصل توسط پراشسنج پرتوایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی و آزمون کشش انجام شد. نتایج نشان داد که رسوبات غنی از آهن در ذرات تقویت کننده کامپوزیتی بخش سرامیکی ذرات را به زمینه فلزی متصل نموده و نقش مؤثری در بهبود انعطافپذیری آنها دارد. بهینه درصد ذرات تقویت کننده مورد بحث برای استحکام بخشی آلومینیم 5/2 درصد حجمی تشخیص داده شد. استحکام و درصد ازدیاد طول حاصل از این نمونه کامپوزیتی بهترتیب 500 مگاپاسکال و 6 درصد تعیین شد.
مجتبی زادعلی محمدکوتیانی، خلیل رنجبر،
دوره 38، شماره 1 - ( 3-1398 )
چکیده
در این پژوهش، کامپوزیت هیبریدی درجای تقویتشده با ذرات آلومینایدی Al3Zr و Al3Ti با استفاده از فرایند اصطکاکی اغتشاشی (FSP) تولید شد. از ورق آلیاژ کار شده Al 3003-H14 بهعنوان فلز پایه و پودر فلزی خالص زیرکونیم و تیتانیم بهعنوان تقویتکننده استفاده شد. تعداد شش پاس فرایند اعمال شد. استحکام کششی و سختی فلز پایه و نمونههای تحت فرایند اصطکاکی اغتشاشی در شرایط قبل و بعد از عملیات حرارتی آنیل اندازهگیری شد. ریزساختار توسط میکروسکوپ نوری و الکترونی و همچنین شناسایی فازی توسط آنالیز پراش پرتو ایکس مورد مطالعه قرار گرفت. بررسیهای ریزساختاری نشان داد که اعمال فرایند اصطکاکی اغتشاشی منجر به تغییر ریزساختار فلز پایه از دانههای بزرگ و کشیده به دانههای ریز و هممحور میشود. همچنین مشاهده شد که وقوع واکنش شیمیایی در فصل مشترک بین ذرات فلزی با زمینه آلومینیوم باعث تشکیل درجای ترکیبات آلومینایدی Al3Zr و Al3Ti میشود. انجام عملیات حرارتی آنیل منجربه تشدید واکنشهای شیمیایی حالت جامد و تشکیل بیشتر ترکیبات آلومینایدی میشود. نتایج همچنین نشان داد که کامپوزیتهای هیبریدی پس از اعمال عملیات حرارتی آنیل بالاترین استحکام کششی و سختی را از خود نشان میدهد. استحکام کششی در فلز پایه از 110 مگاپاسکال به حدود 195 مگاپاسکال پس از عملیات حرارتی آنیل ارتقا یافت.