علی نوری، آرش میرعبد اله لواسانی،
دوره 24، شماره 1 - ( 4-1384 )
چکیده
در این مقاله ضریب انتقال گرمای متوسط سه لوله افقی در یک ردیف قائم واقع در یک کانال و در یک جریان از هوا که کاملا توسعه یافته نیست، بهطور تجربی اندازهگیری شده است.
اساس روش اندازهگیری بر پایه روش رطوبت سنجی استوار است و ضریب انتقال گرما به کمک تشابه بین مکانیزمهای انتقال جرم و گرما محاسبه شده است. قطر لولهها mm 11 و فاصله بین آنها mm 40 و نسبت بین قطر لولهها به فاصله بین دیوارههای مجاور22/0 ›D/W ›055/0 است. عدد رینولدز جریان بین 6000› ReD › 500 تغییر میکند. نتایج نشان میدهدکه عدد ناسلت هریک از لولهها، با افزایش D/W، افزایش مییابد. همچنین افزایش عدد ناسلت لوله دوم بیشتر از لوله سوم است.
منصور طالبی، ابراهیم شیرانی و محمود اشرفیزاده، ،
دوره 25، شماره 2 - ( 10-1385 )
چکیده
در کار حاضر جریان متلاطم غیر دائم عبوری از روی دسته لولهها با استفاده از روش ادیهای بزرگ وموازی سازی معادلات کاملا همبسته ناویر- استوکز در شبکه غیر متعامد شبیه سازی شده است. در روش ادیهای بزرگ برای مدل کردن رفتار ادیهای کوچک، از یک مدلی ترکیبی استفاده شده است. در این مدل علاوه بر اثرات اتلافی ادی ویسکوزیته اثرات متقابل ادیهای ریز و درشت روی همدیگر نیز در نظر گرفته شده است. معادلات کاملا همبسته ناویر- استوکز با استفاده از روش چند بلوکی موازی سازی شدهاند. بدین صورت که دامنه حل به چند زیر دامنه تقسیم شده و باتوجه به اصل توزیع یکنواخت بار محاسباتی بین پردازنده ها، توسط مجموعهای از رایانهها به صورت موازی حل شده است. معادلات حاکم بر روی هندسه غیر متعامد و شبکه هم مکان با روش مرتبه دو برای زمان و مکان گسسته سازی شده است. برای حل مشکل عدم کوپل بودن فشار و سرعتها از روش میان یابی ممنتم استفاده شده است. با این روش مشکل شطرنجی شدن فشار برطرف میشود. نتایج نشان میدهد که راندمان موازی سازی بسیار بالاست. برای جریان حول پنج ردیف لوله خطوط جریان و دیگر مشخصههای جریان بهدست آمده است. نتایج بهدست آمده تطابق خوبی با نتایج تجربی دارد. مقایسه نتایج حاصل از مدل اسمگورینسکی و مدل ترکیبی با نتایج تجربی نشان میدهد که مدل ترکیبی دقت بیشتری دارد و در پیشبینی مشخصههای جریان و تغییرات نیروهای لیفت و درگ روی استوانهها بهتر از مدل اسمگورینسکی است.