3 نتیجه برای شکل پذیری
فریبرز ناطقی الهی و نقدعلی حسین زاده،
دوره 20، شماره 2 - ( 1-1380 )
چکیده
در این مقاله یک روش تحلیلی برای ارزیابی ایمنی لرزهای ساختمانهای بتنی مسلح کوتاه و کم ارتفاع ارائه میشود. در این روش، ارزیابی براساس مشخصه نیرو – جابه جایی طبقه اول یا ضعیفترین طبقه انجام میگیرد. معیار ارزیابی ایمنی سازه براساس دو پارامتر مقاومت و شکل پذیری در حالت زلزله قوی (PGA=0.3 g) و زلزله شدید (PGA=0.45 g) استوار است. مکانیزم شکست سازه به صورت خمشی، برشی و برشی – خمشی طبقهبندی میشود. ارزیابی ایمنی در پنج گام متوالی انجام میگیرد که عبارتاند از: الف – مدل سازی سیستم سازهای، ب – تعیین مدل تحلیلی غیرخطی طبقه، ج – ارزیابی ایمنی مقاومت، د – ارزیابی ایمنی شکل پذیری و ه - ترکیب ارزیابی ایمنی. نحوه ارزیابی براساس یک ماتریس معیار پیشنهاد شده استوار است.
واژگان کلیدی : مقاومت، شکلپذیری، مکانیزم شکست، ساختمانهای بتن مسلح کوتاه
محمد خان محمدی و محمدصادق معرفت،
دوره 25، شماره 1 - ( 4-1385 )
چکیده
برای بررسی معیارهای عملکردی در ساختمانهای مسکونی با مشخصات متداول در ایران، شش نمونه تیر بتنی تحت آزمایش بارگذاری رفت و برگشتی و یک طرفه قرارگرفته است. نمونهها بر پایه میانگین مشخصات موجود در ساختمانهای سه تا پنج طبقه در تهران طراحی شده است. برپایه تعریف ها و ضوابط FEMA356 و ATC-40 ، ترازهای بهره برداری آنی، ایمنی جانی، وآستانه فروریزش، روی منحنی نیروی جانبی – تغییر مکان، برای یکایک نمونهها مشخص شده است. برپایه نتایج، معیارهای دوران پلاستیک،تغییرشکل نسبی ماندگار، شکل پذیری، کرنش متوسط در پوسته بتن و در آرماتور طولی، شاخص خسارت، و طول مفصل پلاستیک، برای ترازهای مختلف تعیین شده است. بر پایه نتایج آزمایشها، حدود ارایه شده توسط FEMA356 برای دوران پلاستیک و شکل پذیری محافظهکارانه به نظر میرسد. در تراز بهرهبرداری آنی، بزرگی کرنش در آرماتور طولی، انطباق نسبتا خوبی با مقدار (01/0) ارایه شده در FEMA356دارد. شاخص خسارت در تراز ایمنی جانی برابر 6/0 به دست آمده که بیانگر خسارت نسبتا شدید است، به گونه ای که امکان تعمیر تیرها دشوار است. مطالعات نشان داد که طول مفصل در تراز بهره برداری آنی تقریبا معادل 50% طول آن در تراز ایمنی جانی است. و نیز اختلاف طول مفصل در ترازهای ایمنی جانی و آستانه فروریزش
در حدود 20% است.
مرتضی شیخی و حسن حاجیکاظمی،
دوره 25، شماره 2 - ( 10-1385 )
چکیده
پوشش ستونهای بتنی با ورقهای فولادی یکی از روشهای مناسب مقاوم سازی این سازه هاست. با استفاده از این روش، ضمن افزایش مقاومت محوری و خمشی و برشی ستون، شکل پذیری آن نیز بهبود مییابد. در این پژوهش، با بررسی اثرات محصورشدگی بتن توسط خاموتها و یا ورقهای فولادی تقویتی پیرامون آن، تغییرات منحنیاندرکنش بارمحوری- لنگرخمشی ستونها مورد مطالعه قرار میگیرد. نتایج نشان میدهد که اثرات محصورشدگی در محدوده مکانیزم رفتاری شکست مواد ستونها بهویژه بر رفتار ستونهای لاغر با بارمحوری نسبتاٌ زیاد بسیار محسوستر است.