جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای طراحی آزمایش

سیدضیاءالدین شفایی، صمد بنیسی، محمد کارآموزیان و افسر اسلامی،
دوره 23، شماره 1 - ( 4-1383 )
چکیده

بهینه‌سازی فرایند یکی از مهمترین فعالیتها در صنعت پر رقابت امروز است. هزینه بالای پروژه‌های تحقیق و توسعه‌، بهره‌گیری از روشهای طراحی آزمایش را که با حداقل تعداد آزمایش، عوامل موثر بر فرایندها را مشخص کند ضروری ساخته است. استفاده از روشهای مختلف طراحی آزمایش برای رسیدن به این هدف در دو دهه گذشته گسترش زیادی داشته است. در مقایسه با دیگر روشهای رایج مانند طراحی فاکتوریل کامل، فاکتوریل جزیی، مربعات لاتین و … روش طراحی آزمایش تاگوچی1 ضمن دارا بودن این نقش به دلیل جامعتر بودن در بخشهایی از صنایع کاربرد وسیعتری پیدا کرده است. در مقاله حاضر، با به‌کارگیری روش طراحی آزمایش تاگوچی در عملیات فلوتاسیون سنگ معدن مسی که در آن کانی کالکوسیت2 غالب است، تأثیر عوامل مختلف در مقیاس آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. با مطالعه تأثیر هفت عامل تأثیر گذار بر فلوتاسیون مشخص شد که اگر عوامل قابل کنترل، از جمله میزان مصرف کلکتورهای Z11 (سدیم ایزو پروپیل گزنتات)وR407 (مرکاپتوبنزوتیازول)، کف سازهای روغن کاج و A65 (پلی پروپیلن گلیکول) ومیزان خردایش و pH در سطح بالای خود (مقدار بیشینه مورد آزمایش) قرار بگیرند، بالاترین بازیابی عملیات ( 2/89% ) حاصل خواهد شد. برای این عملیات زمان ماند بهینه یازده دقیقه به‌دست آمد. در این تحقیق علاوه بر کاهش قابل توجه در هزینه و زمان لازم برای آزمایش نسبت به سایر روشها، بازیابی عملیات حداقل به میزان 5% نسبت به مقدار متوسط آزمایشها بهبود پیدا کرد.
معاد سلطانی، بهزاد نیرومند، مرتضی شمعانیان،
دوره 36، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده

در این تحقیق به بهینه‌سازی کامپوزیت‌سازی سطحی آلیاژ منیزیم AZ31B با نانولوله‌های کربنی به کمک روش فرایند اصطکاکی- اغتشاشی پرداخته شد. بدین منظور پارامترهای مؤثر در فرایند شامل سرعت پیشروی، سرعت چرخش، درصد وزنی نانولوله‌های کربنی و تعداد پاس جوشکاری با روش طراحی آزمایش پاسخ سطح بررسی شد. جهت مشخصه‌یابی نمونه‌ها از آزمون‌های میکروسختی سنجی، کشش، پانچ برشی و سایش خشک پین برروی دیسک استفاده شد. نتایج مدل‌سازی برروی دو پاسخ سختی و کاهش وزن ناحیه جوش نشان می‌دهد که در سرعت پیشروی 24 میلی‌متر بر دقیقه، سرعت چرخش 660 دور بر دقیقه، چهار درصد وزنی نانولوله کربنی و سه پاس جوشکاری، شرایط بهینه قابل دستیابی است. همچنین شکست نگاری سطوح کشش و برش حکایت از توزیع همگن نانولوله‌های کربنی در زمینه و افزایش خواص کششی و برشی داشت.

حجت میرزائی قصبه، علیرضا ذاکری، شمس الدین میردامادی، میلاد قربانزاده،
دوره 37، شماره 3 - ( 9-1397 )
چکیده

در این پژوهش، بازگردانی باتری لیتیم- یون از نوع LiNixMnyCozO2 با هدف بازیابی لیتیم از کاتد باتری، مورد آزمایش قرار گرفته است. پس از دشارژ و پیاده‌سازی اجزای باتری، کاتد با استفاده از یک خردکن تا ابعاد زیر پنج میلیمتر ریز شد. سپس آلومینیوم محتوی با انحلال در محلول سدیم هیدروکسید 5/2 مولار تحت شرایط دمای محیط و زمان دو ساعت به‌طور انتخابی از ماده کاتدی حذف شد. در مرحله بعد انحلال انتخابی لیتیم از ماده کاتدی آلومینیومزدایی شده توسط اگزالیک اسید با استفاده از روش رویه پاسخ (طرح مرکب مرکزی) بررسی شد. سه پارامتر زمان (100-35 دقیقه)، دما (70-40 درجه سانتی‌گراد) و غلظت اگزالیک اسید (2/1-5/0 مولار) به‌عنوان متغیرهای کنترل شده و درصد بازیابی لیتیم و غلظت منگنز در محلول به‌عنوان متغیرهای پاسخ انتخاب شدند. درنهایت با تجزیه و تحلیل آماری نتایج و مدلهای تعیین شده، شرایط بهینه (زمان 122 دقیقه، دمای 70 درجه سانتی‌گراد و غلظت اگزالیک اسید 1/1 مولار) پیشبینی شد و تحت این شرایط، بازیابی لیتیم حدود 95 درصد و منگنز حل‌شده به میزان حدود 110 میلی‌گرم بر لیتر بهدست آمد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal)

Designed & Developed by : Yektaweb