جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای ظرفیت باربری

محمود وفائیان،
دوره 22، شماره 1 - ( 4-1382 )
چکیده

با استفاده از یک برنامه رایانه‌ای اجزای محدود به نام Afena، ظرفیت باربری خاک زیر پی باریکه‌ای تحت اثر بار قائم محوری مورد بررسی قرار گرفت و مبتنی بر مدل رفتاری الاستیک - موهرکولمب و برای وضعیتهای مختلف مشخصات خاک ، ضرایب ظرفیت باربری محاسبه شد. همچنین اثر نوع توزیع بار وارد بر سطح خاک از طرف پی به صورت یکنواخت و نایکنواخت به صورت توزیع سهمی‌، و اثر ابعاد پی و تأثیر زاویه اتساع مورد مطالعه قرار گرفت . ضرایب ظرفیت باربری که از این مطالعه به دست آمد با بعضی از مطالعات دیگر که مبتنی بر همین معیار انجام گرفته ،‌تطابق قابل قبول دارد ولی نسبت به نتایج بعضی از نظریه‌های سابق فاصله دارد و بیشتر به اعداد نظریه‌های “ترزاگی” ، “وسیک”، “سوکولفسکی” و تحلیل “بری” و “راید” نزدیک است. با وجود این اگر با افزایش تراکم خاک، ‌افزایش زاویه اتساع خاک در نظر گرفته شود، منحنیهای حاصل از این مطالعه، به اعداد تحلیلهای دیگر و به نتایج بعضی آزمایشها هم نزدیک می‌شود. از این مطالعه دو نتیجه کلی زیر حاصل شد: اولاً بیان مقادیر ضرایب ظرفیت باربری خاک به صورت اعداد بسیار دقیق و منحصر به فرد نمی‌تواند بیانگر واقعیت باشد زیر عوامل متعددی ممکن است بر رفتارنهایی خاک تأثیر گذار باشند، از این رو مقادیر ضرایب ظرفیت باربری را باید به صورت متغیری که در محدوده طیف حداقل تا حداکثر قرار دارد در نظر گرفت. ثانیاً باتوجه به اینکه ارقام به دست آمده ، بسیار نزدیک به تحلیلهای نظریه است، ‌از این رو می‌توان در شرایطی که برای آنها تحلیل مشخصی وجود ندارد (مثل بار مایل، ‌یا نامحوری[21]، یا در شرایط لایه‌ای بودن خاک و شرایط دیگر) بر اساس همین محاسبات رفتار خاک را بررسی کرد. واژگان کلیدی: ضرایب ظرفیت باربری خاک، اجزای محدود، موهر- کولمب
ابوالفضل اسلامی، مهران کریم‌پور فرد و نادر شریعتمداری،
دوره 24، شماره 1 - ( 4-1384 )
چکیده

در سالهای اخیر تعیین ظرفیت باربری پی‌های عمیق(شمعها) براساس نتایج آزمونهای درجا به عنوان مکمل روشهای تحلیل استاتیکی و دینامیکی مورد توجه مهندسان ژئوتکنیک قرارگرفته است. روشهای مختلف تعیین ظرفیت باربری شمعها برمبنای نتایج آزمایش نفوذ استانداردSPT)) در این مقاله نقد و بررسی شده است. روشی جدید برای تعیین ظرفیت باربری براساسN (شماره ضربات حاصل ازSPT) برای شمعهای کوبیدنی در خاکهای دانه‌ای ارائه شده است. در روش جدید به چگونگی پردازش داده‌ها، محدوده گسیختگی و بار نهایی شمع در حالت فرورفت کامل پرداخته شده است. یک بانک اطلاعاتی حاوی 42 مورد عملی شمع شامل نتایج آزمایش بارگذاری استاتیکی و نتایج SPT انجام شده در مجاورت شمعها، برای ارزیابی روشها تدوین شده است. نتایج حاصل از بررسی خطاهای روشهای مختلف درتعیین ظرفیت باربری شمعها به روشهای آماری و احتمال تجمعی نشان می‌دهد که روش جدیدمبتنی بر نتایجSPT، ظرفیت باربری شمعها را با دقت بیشتر و پراکندگی کمتری نسبت به روشهای رایج پیش بینی کرده و به عنوان یک راه حل مناسب می‌تواند در طراحیهای ژئوتکنیکی مورد استفاده قرار گیرد.
علی محمد مومنی،
دوره 24، شماره 1 - ( 4-1384 )
چکیده

به علت استفاده گسترده از سقفهای تیرچه و بلوک و همچنین به علت مسائل اقتصادی و عدم وجود تنوع کافی در نیمرخهای نورد شده، کاربرد تیرهای لانه زنبوری در ساختمانهای با اسکلت فلزی رواج زیادی یافته است . این تیرها در هنگام بتن‌ریزی به صورت اجتناب ناپذیر در بتن مدفون می‌شوند که باعث ایجاد اثرات کمکی قابل ملاحظه از جمله حذف اثرات لنگر ثانویه، افزایش ظرفیت باربری و بهبود رفتار آنها در خمش و برش می‌شود. به علت عدم انجام تحقیقات کافی بر روی تیرهای لانه زنبوری مدفون در بتن، از میان روشهای مختلف طراحی این تیرها، نمی‌توان روش اقتصادی و مناسبی را توصیه کرد. لذا در این تحقیق ابتدا پنج روش مختلف طراحی ذکر می‌شود. یکی از روشهای اشاره شده روش پلاستیک است که در مورد آن توضیح کامل داده شده و معادلات مربوط به آن ارائه می‌شود. سپس نتایج حاصل از انجام آزمایش بر روی هشت نمونه تیر لانه‌زنبوری مدفون در بتن ذکر شده و نتایج حاصله از آنها با روشهای مختلف نظری مقایسه و ضریب اطمینان هر روش و نیز روش اقتصادی برای طراحی این تیرها ارائه می‌شود.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهشی مواد پیشرفته در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Advanced Materials in Engineering (Esteghlal)

Designed & Developed by : Yektaweb