3 نتیجه برای قطره
محمد حسن رحیمیان و محمد فرشچی،
دوره 21، شماره 1 - ( 4-1381 )
چکیده
این مقاله نتایج شبیه سازی چگونگی جریان در داخل و خارج قطره ای که توسط جریان سیال اطراف به در حرکت آمده است را ارائه می کند. به علت تغییر شکل و محل قطره، کلیۀ محاسبات یک جریان دوفازی در محدودۀ عدد ماخ پایین به صورت دقیق نسبت به زمان1 محاسبه می شود. میدان جریان داخل و خارج قطره در دو حالت بررسی شده است. اول قطره ای که به علت حرکت سیال اطراف به حرکت در می آید، و به آن قطرۀ همراه جریان می گویند. دوم قطره ای که به علت نیرویی مانند ثقل در سیال ساکن در حال حرکت بوده و در واقع در مقابل جریان مقاومت می کند، و به آن قطرۀ مقابل جریان می گویند. در این مقاله نشان داده شده است که عامل اصلی چرخش در داخل قطره وجود تنش برشی، که خود ناشی از اختلاف سرعت قطره با جریان اطراف است، خواهد بود. در قطرۀ مقابل جریان که نیروی برشی مداوم بر روی سطح قطره اعمال می شود.، گردابۀ کاملاً بزرگی ایجاد خواهد شد به طوری که میدان جریان گاز اطراف را نیز متاثر کرده و نقطۀ جدایش کاملاً به تعویق می افتد. لیکن در قطرۀ همراه جریان ابتدا به علت وجود تنش برشی چرخش ایجاد شده و سپس از بین می رود. عوامل موثر در میرایی چرخش نیری لزجت و تغییر شکل هستند. با کم شدن عدد رینولدز گاز و مایع نیروی لزجت زیاد شده و چرخش با سرعت بیشتری میرا خواهد شد. از طرف دیگر با افزایش عدد وبر تغییر شکل افزایش یافته و چرخش داخل قطره را از بین می برد.
واژگان کلیدی: حل عددی، جریان دوفازی، حرکت قطره، چرخش داخلی قطره
سعید مرتضوی،
دوره 25، شماره 2 - ( 10-1385 )
چکیده
مهاجرت عرضی یک قطره قابل انعطاف درجریان دو بعدی پواسل1 در اعداد رینولدز محدود بهصورت عددی مطالعه شده است. درحالت حدی عدد رینولدز کوچک (1<) حرکت قطره به شدت تحت تاثیر نسبت چسبندگی سیال قطره به چسبندگی سیال محیطی است. برای نسبت چسبندگی 125/0 یک قطره به طرف مرکز کانال حرکت میکند درحالیکه برابر نسبت 1 بهسمت دیواره کانال حرکت میکند تا اینکه به دلیل وجود دیواره متوقف میشود. نرخ مهاجرت با افزایش تغییر شکل قطره زیاد میشود. در اعداد رینولدز بالاتر (50-5) قطره یا به یک نقطه تعادل که درحدود نصف فاصله از محورکانالتا دیوارهاست حرکت میکند که به اثر سگر- سیلبربرگ2 معروف است ویا یک حرکت نوسانی را دنبال میکند. محل تعادل قطره بهطور ضعیفی بستگی به پارامترهای فیزیکی جریان دارد. اما طول نوسانات گذرا با افزایش عدد رینولدز یا افزایش دانسیته قطره و یا کاهش چسبندگی سیال قطره زیاد میشود. با افزایش عدد رینولدز دیده میشود که نوسانات برای همیشه باقی میمانند وهیچ حالت دائمی مشاهده نمیشود. نتایج عددی با مشاهدات تجربی تطبیق خوبی دارند بهخصوص درحالتی که قطرات به یک نقطه تعادل دائمی میرسند. بیشتر تشابهسازیها برای یک قطره دو بعدی انجام گرفته است و دو تشابهسازی نیز برای یک قطره سه بعدی انجام شده است و با نتایج دوبعدی مقایسه شدهاند.
ندا بهرمندی طلوع، حمیدرضا سلیمی جزی، مهشید خرازیها، نیکلا لیسی، جولیانا فاگیو، السیو تامبورانو،
دوره 39، شماره 1 - ( 3-1399 )
چکیده
در سالهای اخیر گرافن بهدلیل خواص منحصر بهفردی چون هدایت الکتریکی بسیار بالا، استحکام مکانیکی بالا، ساختار متخلخل برای تبادل مواد مغذی و مواد زائد، زیستسازگاری، امکان بارگذاری دارو، متغیرهای رشد و ... در مهندسی بافتهای مختلف از جمله در ساخت کانال هدایت عصبی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، ساخت کانال هدایت عصبی بر پایه گرافن سهبعدی بهروش رسوب شیمیایی بخار با گرمایش القایی (ICVD) دنبال شد. گرافن در دمای 1080 درجه سانتیگراد روی فوم نیکلی سنتز و نمونهها با استفاده از آنالیز رامان و میکروسکوپ الکترونی روبشی مشخضهیابی شدند. آنالیز رامان نمونهها نشان داد که گرافن سنتز شده بهصورت گرافن چندلایه توربواستراتیک با عیبهای بسیار کم است. بهمنظور حذف نیکل از سایکلودودکان بهعنوان لایه محافظ استفاده شد. بعد از حذف نیکل، گرافن سهبعدی بهدست آمده با استفاده از روش قطرهای و غوطهوری در محلول پلیمری پلیکاپرولاکتون پوشش داده و کانال هدایت عصبی بهصورت کامپوزیتی از گرافن سهبعدی در هسته و پوشش پلیمری پلیکاپرولاکتون ساخته شد. مقایسه خواص الکترومکانیکی کانال هدایت کامپوزیتی با کانال پلیمری پلیکاپرولاکتون نشان داد که ابتدا حضور گرافن سهبعدی باعث افزایش هدایت الکتریکی کانال هدایت کامپوزیتی شده و انتظار میرود که این امر بهبود فرایند ترمیم عصب و رشد آکسونها را بهدنبال داشته باشد. سپس استحکام مکانیکی و انعطافپذیری آن در مقایسه با کانال هدایت پلیکاپرولاکتون افزایش یافته است.