6 نتیجه برای مدلسازی
سهیلا یغمائی، علی اکبر سیف کردی و هومن شیرزادی،
دوره 21، شماره 1 - ( 4-1381 )
چکیده
یک مدل ریاضی برای بررسی فرایند زیست درمانی در محل، با هدف پاکسازی خاکهای آلوده به مواد آلی ارائه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. با عبور آب حاوی اکسیژن از بستر متخلخل خاک، میکروارگانیزمهای هوازی فعال شده و تجزیه بیولوژیکی آلاینده ها انجام می شود. مدل ریاضی سیستم بر اساس پدیده های انتقال جابه جایی، پراکندگی و واکنش بیولوژیکی شامل سه معادلۀ دیفرانسیل جزئی و یک معادلۀ دیفرانسیل معمولی است. بدین ترتیب دستگاه معادلات دیفرانسیل از طریق تحلیل ابعادی، ابتدا بدون بعد شده و سپس با استفاده از روش تفاضل محدود به طور عددی حل شده اند. بدین ترتیب اثرات پارامترهایی نظیر کمبود ذخیره اکسیژن، رشد توده سلولی و مقاومت در مقابل حرکت آلاینده ها در قالب اعداد بدون بعد مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. نتایج شبیه سازی عددی، بیانگر آن است که سرعت تجزیه بیولوژیکی آلاینده ها در قالب اعداد بدون بعد مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. نتایج شبیه سازی عددی، بیانگر آن است که سرعت تجزیه بیولوژیکی آلاینده ها در خاک نه تنها با کمبود ذخیره اکسیژن، همچنین به دلیل مقاومت در مقابل حرکت آلاینده ها در داخل شبکه متخلخل محدود می شود.
واژگان کلیدی: زیست درمانی، خاک، بستر متخلخل، مدلسازی
احمد غلامی و محمد میرزایی،
دوره 22، شماره 1 - ( 4-1382 )
چکیده
خطوط انتقال نیرو به علت عوامل مختلفی که عمدتا الکتریکی و مکانیکی اند، تحت تأثیر قرار دارند. این عوامل میتوانند باعث بروز اشکال در کار خطوط، اختلال در شبکه و حتی خروج خط شوند. در طراحی خطوط انتقال، همواره پس از انتخاب هادی مناسب و محاسبه فواصل فازی به لحاظ خصوصیات الکتریکی، آنها را از نظر مکانیکی هم مورد ارزیابی قرار میدهند. یکی از پارامترهای مهم مکانیکی در طراحی خط به عنوان عامل اصلی در تعیین فواصل فازی، نوسانات خط است. وزش بادهای تند یا ریزش یخ از روی هادیها یا وجود همزمان یخ و باد، ممکن است باعث بروز نوسانات گوناگون در هادی بشود. این نوسانات به سه دسته، موجی1، جهشی2، افقی3 (تاب خوردن) تقسیم بندی میشوند. نوسان موجی دارای فرکانس بالا (5 تا 100 هرتز) و دامنهای کم (در حدود چند سانتی متر)، نوسان جهشی دارای فرکانس کم (1/0 تا 3/0 هرتز) و دامنهای بالا (تا فلش اسپن) است. در ضمن نوسان افقی، به تاب خوردن هادی اطلاق میشود. در این مقاله، معادلات دیفرانسیل حاکم بر حرکت هادی، بر اساس مدل جرم متمرکز سطح مقطع هادی استخراج و از آنها برای شبیه سازی انواع نوسانات جهشی استفاده میشود. بدین ترتیب میتوان میزان دامنه نوسان جهشی را در هر شرایط محیطی براورد کرد.
واژگان کلیدی: گالوپینگ- خطوط انتقال هوایی – هادیهای منفرد- مدلسازی
سعید روشن بین، محمود رضا ماهری و عبدالرسول رنجبران،
دوره 24، شماره 1 - ( 4-1384 )
چکیده
رفتار دینامیکی و لرزه ای پلها چه به لحاظ ایمنی و پایداری پل در هنگام وقوع زلزله و چه جنبه ایمنی و آسایشی پل در زمان حرکت خودروها از اهمیت بسیار برخوردار است. رفتار دینامیکی و پاسخ لرزه ای پلها متاثر از عوامل و پارامترهای متعددیاند. از جمله عواملی که در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته است شرایط مرزی اعضای پل و واسطه های تکیه گاهیاند. در این مقاله دو مورد مهم از عناصر تکیه گاهی، یکی نئوپرنهای مورد استفاده در اتصال شاهتیرها به ستون و دیگری خصوصیات خاک تکیه گاهی زیر سازه پل، مورد توجه قرار گرفته و در یک مطالعه موردی تاثیر این دو بر رفتار دینامیکی و پاسخ لرزه ای پل غدیر اصفهان مورد بررسی قرار گرفته است. از نتایج اصلی بهدست آمده میتوان به اهمیت تاثیر سختی برشی نئوپرنها بر فرکانس مودهای عرضی پل و در نتیجه پاسخ پل به مولفه عرضی زلزله و تاثیر قابل ملاحظه مدول برشی خاک بر فرکانس مودهای طولی پل نام برد. در این خصوص و با توجه به اینکه اندرکنش خاک و سازه اثر قابل توجهی در رفتار دینامیکی پل دارد، مطالعات وسیع ژئوتکنیک در بهدست آوردن خصوصیات دقیق خاک محل احداث پل برای رسیدن به مدلهای رفتاری صحیح ضروری بهنظر میرسد.
منصور طالبی، ابراهیم شیرانی و محمود اشرفیزاده، ،
دوره 25، شماره 2 - ( 10-1385 )
چکیده
در کار حاضر جریان متلاطم غیر دائم عبوری از روی دسته لولهها با استفاده از روش ادیهای بزرگ وموازی سازی معادلات کاملا همبسته ناویر- استوکز در شبکه غیر متعامد شبیه سازی شده است. در روش ادیهای بزرگ برای مدل کردن رفتار ادیهای کوچک، از یک مدلی ترکیبی استفاده شده است. در این مدل علاوه بر اثرات اتلافی ادی ویسکوزیته اثرات متقابل ادیهای ریز و درشت روی همدیگر نیز در نظر گرفته شده است. معادلات کاملا همبسته ناویر- استوکز با استفاده از روش چند بلوکی موازی سازی شدهاند. بدین صورت که دامنه حل به چند زیر دامنه تقسیم شده و باتوجه به اصل توزیع یکنواخت بار محاسباتی بین پردازنده ها، توسط مجموعهای از رایانهها به صورت موازی حل شده است. معادلات حاکم بر روی هندسه غیر متعامد و شبکه هم مکان با روش مرتبه دو برای زمان و مکان گسسته سازی شده است. برای حل مشکل عدم کوپل بودن فشار و سرعتها از روش میان یابی ممنتم استفاده شده است. با این روش مشکل شطرنجی شدن فشار برطرف میشود. نتایج نشان میدهد که راندمان موازی سازی بسیار بالاست. برای جریان حول پنج ردیف لوله خطوط جریان و دیگر مشخصههای جریان بهدست آمده است. نتایج بهدست آمده تطابق خوبی با نتایج تجربی دارد. مقایسه نتایج حاصل از مدل اسمگورینسکی و مدل ترکیبی با نتایج تجربی نشان میدهد که مدل ترکیبی دقت بیشتری دارد و در پیشبینی مشخصههای جریان و تغییرات نیروهای لیفت و درگ روی استوانهها بهتر از مدل اسمگورینسکی است.
سعید فراهانی و احمد عاصم پور،
دوره 26، شماره 1 - ( 4-1386 )
چکیده
در این مقاله یک روش تحلیلی برای اکستروژن مقاطع غیر دایروی ارائه شده است. برای تحلیل فرایند از روش حد بالا استفاده شده که بر این اساس می توان منحنی خط جریان مواد را برای حداقل فشار اکستروژن بهینه کرد و از این طریق به شکل قالب بهینه رسید. تفاوت عمده این روش با روشهای قبلی در نظر گرفتن میدان تغییر شکل غیر خطی است که به حالت واقعی نزدیکتر است. همچنین اکستروژن مقطع شش ضلعی و T شکل نامتقارن از بیلتهای دایروی توسط این روش تحلیل شده و با نتایج موجود در مراجع که از روشهای دیگری استفاده کرده بودند مقایسه شده است که موافقت خوبی با آنها نشان می دهد. همچنین مدلسازی فیزیکی اکستروژن مقطع شش ضلعی از مقطع دایره نشان داد که قالب غیر خطی بهینه می تواند نیرو و کرنش را در مقایسه با قالب خطی کاهش دهد.
محمدرضا افشارمقدم، محمد رضا ابوطالبی، میحیلا آیزاک، رادیریک گاتری،
دوره 28، شماره 1 - ( 4-1388 )
چکیده
در این مقاله، یک مدل ریاضی سه بعدی برای شبیهسازی حذف الکترومغناطیسی پیوسته آخال از مذاب فلزات توسعه یافته و معرفی شده است. این مدل شامل محاسبه نیروی الکترومغناطیس و جریان سیال در حضور نیروی الکترومغناطیس است. نتایح محاسبات میدان سرعت مذاب و نیروی الکترومغناطیس برای محاسبه مسیر حرکت ذرات آخال در مذاب فلزات مورد استفاده قرار گرفت. مدل توسعه یافته برای شبیهسازی حذف آخال از مذاب منیزیم در شرایط مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعات پارامتری به منظور بررسی تاثیر عوامل مختلف نظیر چگالی شار مغناطیسی، اندازه آخال و سرعت مذاب بر راندمان حذف آخال صورت گرفته است. به منظور مشاهده تاثیر نیروی الکترومغناطیس بر حرکت ذرات آخال و نیز ارزیابی مدل توسعه یافته، یک مدل فیزیکی طراحی و ساخته شد. نتایج تجربی حاصل از مدل فیزیکی برای مسیر حرکت آخال و نیز راندمان حذف آخال بیانگر دقت قابل قبول مدل ریاضی بوده است.