۱۸ نتیجه برای منیزیم
محمدرضا افشارمقدم، محمد رضا ابوطالبی، میحیلا آیزاک، رادیریک گاتری،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده
در این مقاله، یک مدل ریاضی سه بعدی برای شبیهسازی حذف الکترومغناطیسی پیوسته آخال از مذاب فلزات توسعه یافته و معرفی شده است. این مدل شامل محاسبه نیروی الکترومغناطیس و جریان سیال در حضور نیروی الکترومغناطیس است. نتایح محاسبات میدان سرعت مذاب و نیروی الکترومغناطیس برای محاسبه مسیر حرکت ذرات آخال در مذاب فلزات مورد استفاده قرار گرفت. مدل توسعه یافته برای شبیهسازی حذف آخال از مذاب منیزیم در شرایط مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعات پارامتری به منظور بررسی تاثیر عوامل مختلف نظیر چگالی شار مغناطیسی، اندازه آخال و سرعت مذاب بر راندمان حذف آخال صورت گرفته است. به منظور مشاهده تاثیر نیروی الکترومغناطیس بر حرکت ذرات آخال و نیز ارزیابی مدل توسعه یافته، یک مدل فیزیکی طراحی و ساخته شد. نتایج تجربی حاصل از مدل فیزیکی برای مسیر حرکت آخال و نیز راندمان حذف آخال بیانگر دقت قابل قبول مدل ریاضی بوده است.
مازیار عاشوری، فتح الله مضطرزاده، نادر نظافتی، علی انصاری همدانی، محمدرضا تحریری،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
در این تحقیق یک بیومتریال کامپوزیتی زمینه سرامیکی با خواص مکانیکی مناسب و دارای قابلیت تشکیل آپاتیت در سطح در محیط برون تنی (In Vitro)، به وسیله ی تف جوشی مخلوط پودرهای هیدروکسی آپاتیت (HA) و شیشه ی زیست فعال سل- ژل ۴ جزئی SiO۲-CaO-MgO-ZnO در دمای ºC ۱۱۰۰ تولید شد. هیدروکسی آپاتیت به روش هم رسوبی سنتز شد و بنا بر مطالعات TG/DTA دمای پایدارسازی شیشه ی زیست فعال ºC۷۰۰ تعیین شد. استفاده از روش تعیین اندازه ی ذرات به وسیله ی لیزر (LPSA) برای مقایسه ی ابعاد پودرهای سنتزشده نشان داد ابعاد ذرات پودرها دارای اختلاف اندازه ی مناسبی با هم هستند که این برای ساخت کامپوزیت های ذره ای مناسب است. زمینه ی کامپوزیت، هیدروکسی آپاتیت انتخاب شد و ذرات شیشه-ی زیست فعال با درصدهای وزنی ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵ و ۳۰ به آن افزوده شدند و سپس پودرهای مخلوط شده تحت فشار MPa ۸۰ فشرده شد. قرص های فشرده شده در دمای ºC ۱۱۰۰ تف جوشی شدند. از نمونه ها آزمون فشار تک محوری گرفته شد و نمونه-ی با بیشترین استحکام فشاری (نمونه ی حاوی ۲۰ درصد وزنی شیشه ی زیست فعال) به عنوان نمونه ی بهینه انتخاب شد. این نمونه به مدت زمان های ۳، ۷ و ۱۴ روز درون محلول شبیه سازی شده ی بدن (SBF) قرار گرفت. آزمون ICP برای بررسی رفتار رهایش یون کامپوزیت در SBF انجام شد. همچنین، به منظور شناسایی بهتر ساختار و خواص کامپوزیت، آزمون هایی برای شناسایی فازهای موجود (XRD)، ریخت شناسی میکروساختار (SEM) و تعیین گروه های عاملی موجود (FTIR) در نمونه نیز انجام شد. نتایج این پژوهش حاکی از این بود که استحکام نمونه ی بهینه پس از قرارگیری در محلول SBF کاهش یافته است. دلیل این امر به وجود فاز بتا-تری کلسیم فسفات در ساختار کامپوزیت بازمی گردد زیرا این فاز در محیط های بیولوژیک ناپایدار است. پس از قرارگیری نمونه ی بهینه در SBF غلظت یون ها خصوصاً منیزیم و سیلیسیم دستخوش تغییر می شوند که افزایش غلظت این دو یون می تواند نشانه ای از زیست فعالی کامپوزیت در محیط درون تنی (In Vivo) باشد.
خدیجه بیرالوند، محمدحسن عباسی، علی سعیدی،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
مطالعه ترمودینامیکی احیای مولیبدنیت با کربن، در حضور اکسیدمنیزیم، انجام شد. دیاگرام های پایداری مربوط به دو سیستم MoS۲-MgO و MoS۲-MgO-C در دمای ثابت K۱۲۰۰ رسم و مورد بررسی قرار گرفتند. این بررسی ها نشان داد که فرآیند با اکسیداسیون مستقیم مولیبدنیت به وسیله اکسید منیزیم و در ادامه با تشکیل فازهای میانی اکسیدمولیبدن، نظیر MoO۲ وMgMoO۴، پیش می رود. ترکیب فازهای گازی موجود در فرآیند، حاکی از آن بود که بخش اعظم فازگازی به CO اختصاص دارد. همچنین دیاگرام های پایداری مربوط به سیستم های Mo-O-C(احیای MoO۲ با کربن) وMo-O-Mg-C (احیای MgMoO۴با کربن) رسم و مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی ها نشان داد که محصولات احیا شاملMo،Mo۲C وMoC خواهند بود.
ساسان اطرج، فاطمه محمدی، محمررضا نیلفروشان،
دوره ۳۳، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق تاثیر افزودن کلرید منیزیم بر سینتیک تشکیل اسپینل آلومینات منیزیم مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور، مخلوط استوکیومتری از کربنات منیزیم و آلومینای کلسینه شده به مدت یک ساعت در دمای °C ۱۱۰۰ کلسینه شد. این ماده پس از آسیاب، به ترکیب ۶ درصد وزنی کلرید منیزیم افزوده، پس از شکل دهی با پرس در دماهای۱۳۰۰ و °C ۱۵۰۰ و در زمان های متفاوت تحت پخت قرار گرفت. مقدار فاز اسپینل تشکیل شده به کمک تحلیل فازی نیمه کمی تعیین شد. سپس با کمک معادله جاندر مقدار ثابت سرعت واکنش تشکیل اسپینل و مقدار انرژی فعالسازی آن با استفاده از معادله ی آرنیوس بهدست آمد. نتایج نشان داد که افزودن کلرید منیزیم باعث تسریع واکنش تشکیل اسپینل می شود. در این ارتباط مقدار انرژی فعالسازی برای نمونه بدون افزودنی کلرید منیزیم ۰۶/۹۳ و برای نمونه حاوی ۶ درصد افزودنی ۷۱/۵۵ کیلوکالری بر مول محاسبه شد.
رامین جهادی نائینی، محمد صدیقی، حمید رضا جاهد مطلق،
دوره ۳۳، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله، تاثیر فرایند پرس با کانالهای همسان زاویهدار (ECAP۱) بر ساختار و خواص مکانیکی آلیاژ AM۳۰ منیزیم مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج، تأثیر قابل توجه فرایند ECAP را در ایجاد ساختار ریز دانه نشان میدهد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که اندازه دانه ها از ۴/۲۰ میکرومتردر حالت اکسترود شده به ۲/۷ میکرومتردر پاس اول و ۹/۳ میکرومتردر پاس چهارم کاهش یافت. نتایج پاس چهارم افزایش چکش خواری و کاهش استحکام تسلیم را در مقایسه با حالت اکسترود شده نشان داد. این رفتار میتواند بر اساس میزان بالای نرم شدن ناشی از تشکیل بافت در مقابل اثر ریز دانه شدن بر استحکام توضیح داده شود. نتایج آزمون سختی در مقطع عرضی نمونهها، افزایش سختی و توزیع یکنواخت کرنش در پاسهای بالاتر فرایند ECAP را نشان داد.
محمد رجبی، روح الامین صدیقی ، سید محمود ربیعی،
دوره ۳۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش، اثر آلیاژسازی مکانیکی بر ریزساختار و اجزای فازی سیستم Mg-۶Al-۱Zn-۱Si بررسی شد. برای مطالعه رفتار گرمایی، آنیل هم دما در سه دمای ۳۵۰، ۴۰۰ و °C۴۵۰ برای یک ساعت انجام شد. نتایج نشان داد که اندازه دانه ابتدا با افزایش زمان آسیاب تا ۳۵ ساعت کاهش و سپس اندکی افزایش مییابد. در مقابل، کرنش شبکه با افزایش زمان آسیاب تا ۳۵ ساعت بهطور محسوسی افزایش و سپس کاهش مییابد. فاز ثانویه بین فلزی Mg۲Si در حین آنیل ایجاد میشود و مقدار آن با افزایش دمای آنیل افزایش مییابد. فرایند آلیاژسازی مکانیکی دمای تشکیل فاز بین فلزی Mg۲Si را کاهش داد.
مجتبی جعفریان، مسلم پایدار، مرتضی جعفریان،
دوره ۳۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش، خواص ریزساختاری و مکانیکی اتصالات نفوذی آلیاژهای ۵۷۵۴، ۶۰۶۱ و ۷۰۳۹ آلومینیوم به آلیاژ AZ۳۱ منیزیم بررسی شد. اتصالات نفوذی بین آلیاژهای مورد نظر در دمای ۴۴ درجه سانتیگراد، زمان ۶۰ دقیقه، فشار ۲۹ مگاپاسکال و خلاء ۴-۱۰×۱ تور صورت گرفتند. فصل مشترک اتصالات با استفاده از میکروسکوپهای نوری و الکترونی روبشی مجهز به تحلیلگر نقطهای و خطی بررسی شدند. طبق نتایج تحلیل نقطهای حضور ترکیبات بینفلزی Al۱۲Mg۱۷ و Al۳Mg۲ و مخلوطی از این دو فاز در ناحیه نفوذ مربوط به تمامی اتصالات انجام شده، مشاهده شد. همچنین طبق نتایج تحلیل خطی، مقدار سختی آلیاژ آلومینیوم تأثیر بهسزایی در نفوذ هر چه بیشتر اتمهای منیزیم به سمت آلیاژ آلومینیوم داشت و بیشترین نفوذ منیزیم در حالت استفاده از آلیاژ آلومینیوم ۶۰۶۱ مشاهده شد. نفوذ بیشتر منجر به ایجاد پیوند قویتری بین اتمهای منیزیم و آلومینیوم شد و در نتیجه بیشترین میزان استحکام در حدود ۴۲ مگاپاسکال در حالت استفاده از آلیاژ ۶۰۶۱ آلومینیوم حاصل شد.
مرتضی سروری، مهدی دیواندری،
دوره ۳۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
در پژوهش حاضر فرایند ریختهگری گریز از مرکز برای تولید جفت فلزی منیزیم-آلومینیم مورد استفاده قرار گرفت. مذاب منیزیم در دمای ۷۰۰ درجه سانتیگراد با نسبتهای حجمی مذاب-جامد ۵/۱ و ۳ درون جامد آلومینیمی پیشگرم شده تا دمای ۴۵۰ درجه سانتیگراد و در حال دوران در سرعتهای ۸۰۰، ۱۲۰۰، ۱۶۰۰ و ۲۰۰۰ دور بر دقیقه ریختهگری شد. نمونهها درون دستگاه ریختهگری گریز از مرکز تا رسیدن به دمای ۱۵۰ درجهی سانتیگراد به آرامی سرد شدند. بررسیهای تاثیر نسبت حجمی مذاب-جامد نشان داد که افزایش نسبت حجمی از ۵/۱ به ۳، به دلیل غلبه نیروی انقباضی بر برایند نیروهای وارد بر فصل مشترک، منجر به از بین رفتن اتصال متالورژیکی در فصل مشترک منیزیم-آلومینیم میشود. بررسیهای تحلیل میکروسکوپی الکترونی مجهز به طیفسنج پراش انرژی پرتو ایکس (EDS) و پرتو ایکس (XRD) نشان داد که ترکیبات بین فلزی Al۳Mg۲ و Al۱۲Mg۱۷ و ساختار یوتکتیک δ+Al۱۲Mg۱۷ (δ محلول جامد منیزیم در آلومینیم) در فصل مشترک تشکیل میشوند. تصویر میکروسکوپی نیروی اتمی (AFM) از سطح آلومینیم نشان داد که سطح در ابعاد اتمی دارای پستی و بلندی است که میتواند منجر به تشکیل حفرههای گازی در فصل مشترک شود.
سید تقی محمدی بنهی، سهراب منوچهری، محمدحسن یوسفی،
دوره ۳۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
نانوپودرهای فریت منگنز-منیزیم MgxMn۱-xFe۲O۴ که x دارای مقادیر۰ تا ۱ با گامهای ۲/۰ است به روش همرسوبی تهیه و سپس تحت فشار هیدرولیکی به قرص تبدیل شدند و سرانجام در دماهای ۹۰۰، ۱۰۵۰ و ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد تفجوش شدند. میکروسکوپ تونلی روبشی اندازه ذرات پودرهای حاصل را در حدود ۱۷ نانومتر نشان داد. الگوهای پراش پرتو ایکس تشکیل ساختار اسپینل مکعبی تکفاز را برای نمونههای تفجوش شده در دمای ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد تأیید نمودند. در این نمونهها با جانشانی یونMg۲+ بهجای Mn۲+، ثابت شبکه از مقدار ۴۹/۸ به ۳۵/۸ آنگستروم و مغناطش اشباع از مقدار ۷/۷۴ به emu/g ۲/۲۱ کاهش یافت. همچنین نیروی وادارندگی از مقدار ۵ به Oe ۲۳ و دمای کوری از مقدار ۲۶۹ به ۳۹۲ درجه سانتیگراد افزایش یافت. نمونههای با x برابر با ۲/۰ ، ۴/۰ ، ۶/۰، تفجوش شده در دمای ۱۲۵۰ درجه سانتیگراد بهدلیل ویژگیهای مغناطیسی مناسب، برای کاربردهای هایپرترمیا و جابجاگرهای فازی پیشنهاد میشوند.
معاد سلطانی، بهزاد نیرومند، مرتضی شمعانیان،
دوره ۳۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
در این تحقیق به بهینهسازی کامپوزیتسازی سطحی آلیاژ منیزیم AZ۳۱B با نانولولههای کربنی به کمک روش فرایند اصطکاکی- اغتشاشی پرداخته شد. بدین منظور پارامترهای مؤثر در فرایند شامل سرعت پیشروی، سرعت چرخش، درصد وزنی نانولولههای کربنی و تعداد پاس جوشکاری با روش طراحی آزمایش پاسخ سطح بررسی شد. جهت مشخصهیابی نمونهها از آزمونهای میکروسختی سنجی، کشش، پانچ برشی و سایش خشک پین برروی دیسک استفاده شد. نتایج مدلسازی برروی دو پاسخ سختی و کاهش وزن ناحیه جوش نشان میدهد که در سرعت پیشروی ۲۴ میلیمتر بر دقیقه، سرعت چرخش ۶۶۰ دور بر دقیقه، چهار درصد وزنی نانولوله کربنی و سه پاس جوشکاری، شرایط بهینه قابل دستیابی است. همچنین شکست نگاری سطوح کشش و برش حکایت از توزیع همگن نانولولههای کربنی در زمینه و افزایش خواص کششی و برشی داشت.
صادق یوسفی، بهروز قاسمی، محمد تجلی، علیرضا اصغری،
دوره ۳۶، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله، نانوصفحات هیدروکسید منیزیم با خلوص بالا توسط روش رسوبدهیتر با استفاده از شورابه غنی از یونهای منیزیم بهعنوان پیشماده و NaOH بهعنوان عامل رسوبدهی بدون استفاده از عامل پراکندهساز در دمای اتاق با موفقیت سنتز شد. مشخصهیابی و بررسی خصوصیات مختلف نانوپودر بهدست آمده توسط آزمون پراش پرتو ایکس، میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی، طیف سنجی انرژی پرتوایکس، طیف سنجی مادون قرمز و طیف جذبی انجام شد. نتایج آزمون پراش پرتو ایکس و میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی نشان داد که پودر هیدروکسید منیزیم دارای نانوصفحاتی با میانگین اندازه کریستالیت ۱/۱۷ نانومتر و فاقد هرگونه ناخالصی است؛ که با نتایج طیف سنجی انرژی پرتوایکس و طیف سنجی مادون قرمز کاملاً در توافق بود. علاوه بر این، بررسی خصوصیات نوری نانوصفحات هیدروکسید منیزیم توسط طیفسنجی UV-Vis، یک گاف نواری نوری ۵/۵ الکترون ولت را نشان داد. این گاف نواری پهن میتواند نوآوری مفید در وسایل نوری- الکترونیکی زیرمیکرون باشد.
فاطمه زهرا اکبرزاده، محمد رجبی،
دوره ۳۶، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
در این تحقیق، ماده کامپوزیتی با ترکیب هیدرید منیزیم- ۱۰ درصد وزنی (۲۵ سریم- ۷۵ نیکل) با آسیاکاری پودر هیدرید منیزیم و آلیاژ سریم- نیکل که بهروش ذوب مجدد قوسی تحت خلاء تولید شده است، تهیه شد. اثر زمان آسیا و افزودنی بر ساختار هیدرید منیزیم شامل اندازه کریستالیت، کرنش شبکه و اندازه ذره و همچنین خواص واجذب هیدروژن کامپوزیتهای حاصل ارزیابی شد و با هیدرید منیزیم خالص آسیاکاری شده مقایسه شد. نشان داده شد که افزودن آلیاژ ۲۵ سریم- ۷۵ نیکل به هیدرید منیزیم منجر به اندازه ذره کوچکتر میشود. بهعنوان یک نتیجه، دمای واجذب هیدرید منیزیم فعال شده مکانیکی، از ۳۴۰ به ۲۸۰ درجه سانتیگراد برای کامپوزیت یک (پنج ساعت آلیاژسازی مکانیکی) و به ۲۹۰ درجه سانتیگراد برای کامپوزیت دو (۱۵ ساعت آلیاژسازی مکانیکی) کاهش یافته است. بهبود بیشتر در دمای واجذب کامپوزیت یک میتواند مربوط به اندازه ذرات ریزتر و مقدار بیشتر فاز Mg۲NiH۴ مرتبط باشد که با نتایج آنتالپی محاسبه شده مطابقت دارد.
صادق قدیری، علی حسن زاده تبریزی،
دوره ۳۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش، سنتز کلسیم منیزیم سیلیکات نانو متخلخل بهمنظور بهبود خواص دارورسانی و رهایش دارو انجام و مورد مطالعه قرار گرفت. این سنتز توسط پیش ماده تترااتیل اورتوسیلیکات (TEOS) و فعال کننده سطحی ستیل تریمتیل آمونیوم برومید (CTAB) در محیط بازی به روش سل- ژل انجام شده است و ترکیب تولید شده در دماهای ۶۰۰ و ۸۰۰ درجه سانتیگراد مورد عملیات حرارتی قرار گرفت. هدف از این پژوهش بررسی اثر دمای کلسیناسیون بر پتانسیل بارگذاری و رهایش داروی ایبوپروفن توسط ترکیب تولیدی است. محصول بهدست آمده توسط روشهای پراش پرتو ایکس (XRD)، جذب- واجذب نیتروژن، طیفسنجی فروسرخ (FTIR)، طیفسنجی فرابنفش (UV)، میکروسکوپی الکترونی عبوری (TEM) و میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی (FE-SEM) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمون جذب- واجذب نیتروژن حاکی از مساحت سطحی در گستره ۴۲ تا ۱۴۰ مترمربع بر گرم است. رهایش دارو پس از ۲۴۰ ساعت نشان داد که نمونه کلسینه شده در دمای ۶۰۰ درجه سانتیگراد رهایش کندتری داشته است که دلیل آن اندازه کوچکتر حفرات و مساحت سطحی بیشتر نسبت به نمونه دیگر است. همچنین عناصر کلسیم و منیزیم باعث افزایش قابلیت بارگذاری و ایجاد بستر مناسب جهت رهایش آرامتر دارو شده است. این پژوهش نشان داد که کلسیم منیزیم سیلیکات نانو متخلخل قابلیت بارگذاری و رهایش داروی ایبوپروفن را داراست و میتواند بهعنوان یک سامانه نوین دارورسانی در حوزه مهندسی بافت استخوان مورد استفاده قرار گیرد.
آفاق پناهی، معصومه سیف اللهی، سید مهدی عباسی، سید مهدی قاضی میرسعید،
دوره ۳۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی تأثیر افزودن جزئی منیزیم بر رفتار مکانیکی دما بالا و تغییرات ریزساختاری سوپرآلیاژ Hastelloy X است. نتایج نشان میدهد که با افزایش منیزیم از صفر تا ppm۴۷، اندازه دانه از ۶۴ به ۳۸ میکرومتر کاهش و میزان کسر حجمی کاربیدها از ۲/۲ به ۶/۴ درصد افزایش یافته است. همچنین منیزیم توزیع ذرات کاربیدی در زمینه را از درشت و پیوسته بهصورت مجزا تغییر داده است. منیزیم با مکانیزم جدایش در مرزدانه و در مرز کاربید/ زمینه منجر به تغییر ترکیب شیمیایی کاربیدها شده و خواص مکانیکی آلیاژ را تحت تأثیر قرار میدهد. افزایش منیزیم از صفر تا ppm ۴۷ باعث افزایش استحکام کششی از ۳۰۹ به ۳۴۵ مگاپاسکال، کاهش داکتیلیته و افزایش عمر گسیختگی از ۱۶ به ۳۰ ساعت شده است. اندازه دانه و میزان کاربیدها عوامل تأثیرگذاری در میزان عمر گسیختگی است و در این پژوهش افزایش میزان کاربیدها در اثر افزودن منیزیم مکانیزم غالب بر افزایش عمر گسیختگی است.
بیتا پوربهاری، حامد میرزاده، مسعود امامی،
دوره ۳۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
تحولات ریزساختاری در حین عملیات آنیل دمای بالا برای آلیاژهای منیزیم حاوی آلومینیوم و گادولینیمپس از فرایند اکستروژن مورد ارزیابی قرار گرفت و با آلیاژ ۶۱AZ مقایسه شد. با قرارگیری آلیاژها در دمای بالا مشخص شد که حضور فاز Gdز۳(Mg,Al) که پس از اکستروژن بهشکل ذرات ریز و پراکنده در ریزساختار قرار میگیرد اثر مثبتی بر جلوگیری از رشد دانهها دارد. همچنین مشخص شد که ذرات Gd۲ Al نمیتوانند به شکل مؤثری جلوی رشد دانه را بگیرند. از طرف دیگر، رشد دانه در آلیاژ ۶۱AZ بهعنوان یک مشکل جدی مطرح شد که میتواند بهدلیل حل شدن ذرات بین فلزی ۱۲Al ۱۷Mg در دماهای بالاتر از ۳۰۰ درجه سانتیگراد باشد. در آلیاژهای منیزیم حاوی آلومینیوم و گادولینیم، بهبود پایداری آلیاژ در دمای بالا دیده شد که به افزایش دمای ذوب نسبت داده شد. درنهایت، رشد دانه غیریکنواخت در حضور ذرات Al۲Gd مشاهده شد که به اثر پینکنندگی غیریکنواخت مرزدانهها توسط این ترکیب بین فلزی مرتبط شد.
نرگس صفری، محمدرضا طرقی نژاد، مهشید خرازیها، وحیده سعیدی،
دوره ۳۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، ساخت آلیاژهای Mg-Al-Cu حاوی مقادیر مختلف مس (۰، ۲۵/۰، ۵/۰ و ۱ درصد وزنی) بهکمک روش تفجوشی جرقه ای و ارزیابی نرخ تخریب و خواص بیولوژیکی آنها است. نتایج نشان داد که با افزودن ۲۵/۰ درصد مس نرخ تخریب از ۰۳۹/۰ سانتیمتر بر ساعت در منیزیم خالص به ۰۰۵۸/۰ سانتیمتر بر ساعت کاهش یافت. بهعلاوه درصد زیستپذیری سلولهای MG۶۳ در تماس با آلیاژ Mg-۱Al-۰,۲۵Cu بهطور قابل توجهی بالاتر (۲۵/۱ برابر) از آن در تماس با منیزیم خالص بود که بهدلیل نرخ مناسب رهایش یون عناصر بود. همچنین، آلیاژ Mg-۱Al-۰,۲۵Cu مس رفتار ضدباکتریایی قابل توجهی از خود نشان داد. بنابراین آلیاژ Mg-۱Al-۰,۲۵Cu با نرخ تخریب مناسب، زیست سازگاری مطلوب و خواص ضدباکتریایی می تواند به عنوان کاشتنی ارتوپدی زیستتخریب پذیر معرفی شود.
منصور طورانی فرانی،
دوره ۳۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش، اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی (PEO) در سه فرکانس ۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۳۰۰۰ هرتز روی سطح منیزیم، اعمال و سپس تأثیر آمادهسازی سطح بر رفتار حفاظتی سه نوع پوشش پلیمری اپوکسی، اپوکسی پیوند ذوبی (FBE) و پلییورتان بررسی شد. خواص ریزساختاری و حفاظتی پوششهای PEO توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی و آزمونهای پلاریزاسیون پتانسیودینامیک و طیفسنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) مطالعه شد. نتایج نشان داد که در فرکانس ۳۰۰۰ هرتز پوشش از حفرات ریزتر و رفتار حفاظتی بهتری برخوردار است. برای بررسی رفتار حفاظتی پوششهای دولایه از آزمون EIS در محلول ۳/۵ درصد NaCl استفاده شد. نتایج بهدست آمده بیانگر تأثیر مطلوب آمادهسازی سطح توسط فرایند PEO روی رفتار حفاظتی لایههای پلیمری بود. همچنین بهترین رفتار حفاظتی مربوط به سیستم PEO/FBE بوده است.
محمد سلطانی، امیر سیف الدینی، سعید حسنی،
دوره ۳۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش، تأثیر نرخ حرارتدهی بر سینتیک فرایند اکسیداسیون ذرات پودری منیزیم در شرایط غیرهمدما مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور، آزمون گرماسنجی افتراقی (DTA) و آزمون وزنسنجی حرارتی (TGA) در سه نرخ حرارتدهی ۵، ۱۰ و ۲۰ کلوین بر دقیقه تا دمای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد تحت اتمسفر هوا، روی ذرات پودری منیزیم انجام شد. همچنین برای درک بهتر فرایند اکسیداسیون پودر منیزیم، با توجه به منحنی DTA اکسیداسیون پودر منیزیم در سرعت حرارتدهی ۲۰ کلوین بر دقیقه، سه دمای مشخصه انتخاب شد. سپس نمونههایی از پودر منیزیم تا این سه دما با نرخ ۲۰ کلوین بر دقیقه حرارتدهی شدند و برای بررسیهای فازشناسی و ریزساختاری بهترتیب تحت آزمونهای پراش پرتو ایکس (XRD) و دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) قرار گرفتند. سپس با استفاده از روشهای همتبدیلی استارینک و فریدمن و همچنین روشهای انطباقی مستقیم و غیرمستقیم بررسیهای سینتیکی انجام شد. انرژی فعالسازی (E) و ضریب پیشنمایی (lnA) بهدست آمده برای فرایند اکسیداسیون پودر منیزیم بهترتیب در محدوده ۹۵۶-۳۲۷ کیلوژول بر مول و ۱۳۵-۴۵ بر دقیقه قرار داشت. مدل واکنش برای نرخهای حرارتدهی ۵، ۱۰ و ۲۰ کلوین بر دقیقه، بهترتیب R۲ ،A۳/۲ و D۱ تعیین شد.