۴ نتیجه برای پتانسیل
علی قربان پور آرانی، سعید گلابی و مریم ستوده، ،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۶ )
چکیده
ایرج کاظمی نژاد، ندا منزوی زاده، منصور فربد،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده
در این تحقیق نانوسیمهای آلیاژی CoCu و NiCu درون حفرههای قالب پلیکربنات با قطر اسمی ۳۰nm به روش الکتروانباشت تهیه شدند. به منظور رشد نانوسیمهای CoCu و NiCu به ترتیب از دو الکترولیت مجزای حاوی نمکهای Co، Cu وNi ، Cu استفاده شد. برای بررسی رفتار پتانسیودینامیکی الکترولیتها و تعیین ولتاژ بهینه انباشت، منحنی CV مربوط به هر یک از الکترولیتها تهیه و مورد مطالعه قرار گرفت. ساختار نانوسیمها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری مطالعه شد و نتایج نشان داد که نانوسیمهای ایجاد شده دارای ساختار بسبلوری، طولهای مختلف و قطر میانگین ۸۰nm هستند. سپس به منظور کنترل میزان ترکیب شیمیایی محصولات، نانوسیمها تحت ولتاژ انباشت مختلف تهیه شدند. تحلیل EDX نشان داد که به ازای پتانسیلهای انباشت بین V -۰,۵ تا V -۰.۸ فقط Cu انباشت شده و درصد وزنی اتمهای Ni و Co همه نمونهها صفر است. از پتانسیل V -۰.۸۵ علاوه بر انباشت Cu انباشت Co و از پتانسیل V -۰.۹ علاوه بر انباشت Cu انباشت Ni آغاز میشود و به این ترتیب نانوسیمهای آلیاژی CoCu و NiCu با میزان ترکیب شیمیایی متفاوت از هر یک از الکترولیتها حاصل میگردند.
آرش فتاح الحسینی، محمد علی گلعذار، احمد ساعتچی، کیوان رئیسی، بهزاد باوریان،
دوره ۳۲، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
در این تحقیق، تاثیر پتانسیل بر ترکیب شیمیایی و پروفیل غلظتی عناصر در لایه رویین تشکیل شده روی فولاد زنگ نزن ۳۱۶ کم کربن در محلول ۰۵/۰ مولار اسید سولفوریک با استفاده از تحلیل طیف سنجی فوتوالکترون پرتو ایکس بررسی شد. برای تشکیل لایه رویین در بازه رویین شدن، چهار پتانسیل ۲/۰-، ۲/۰، ۵/۰ و VSCE ۸/۰ انتخاب و نمونه ها در پتانسیل های تشکیل مربوطه به مدت ۶۰ دقیقه نگه داری شدند. نتایج آزمون های طیف سنجی فوتوالکترون پرتو ایکس نشان داد که غلظت اتمی آهن و کروم در ابتدا با افزایش پتانسیل تا VSCE ۵/۰ افزایش و پس از آن کاهش می یابد. این کاهش، نشان دهندهی انحلال سطحی کاتیون های آهن و کروم از لایه رویین به درون محلول است. برای دو عنصر آلیاژی نیکل و مولیبدن تغییر آشکاری در غلظت اتمی با افزایش پتانسیل لایه مشاهده نمی شود. نتایج نشان داد که با افزایش پتانسیل و نزدیک شدن به منطقه رویین گذرا، اکسید شدن کاتیون کروم سه ظرفیتی به شش ظرفیتی در لایه رویین اتفاق می افتد.
حمداله صالحی، دکتر پیمان امیری، یاسمین لویمی مطلق،
دوره ۳۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله ویژگیهای الکترونی و اپتیکی ساختار انبوهه تیتانیوم کاربید و نانوسیمهای باریک آن در چارچوب نظریه تابعی چگالی و با استفاده از بسته محاسباتی کوانتوم اسپرسو مورد بررسی قرار گرفتهاند. نتایج حاکی از آن است که این ترکیب در ساختار انبوهه رفتار فلزی از خود نشان میدهد ولی قطرهای کوچک نانوسیمها برخلاف ساختار انبوهه، رفتار نیمرسانا را نشان میدهند. این خصوصیت نیمرسانایی در قطرهای بزرگتر قابل اغماض است. در هر دو ساختار نتایج الکترونی با محاسبات اپتیکی مربوط به ساختار مورد بررسی، سازگار است. با توجه به نتایج اپتیکی، ساختار انبوهه تیتانیوم کاربید دارای بیشترین مقدار ضریب شکست است، این مقدار با کاهش قطر نانوسیمها، کاهش خواهد یافت. همچنین نتایج اپتیکی نشان میدهند که با افزایش اندازه نانوسیمها مقدار تابع اتلاف افزایش مییابد و به مقدار متناظر آن در ساختار انبوهه نزدیک میشود