3 نتیجه برای پوششدهی غوطهوری
سحر صالحی، محمدحسین فتحی، کیوان رئیسی،
دوره 29، شماره 1 - ( 4-1389 )
چکیده
پوششهای تکفاز هیدروکسی آپاتیت به دلیل چقرمگی شکست پایین و چسبندگی ناکافی بین پوشش و زیرلایه، با انواع پوششهای کامپوزیتی حاوی تقویتکنندههای سرامیکی مثل زیرکونیا جایگزین شدهاند. ساخت پوشش بیوسرامیکی کامپوزیتی حاوی اجزا نانومتری میتواند زیستسازگاری و زیستفعالی مطلوب، کنترل نرخ اضمحلال پوشش و بهینه ساختن خواص مکانیکی را موجب شود. در پژوهش حاضر، ساخت و مشخصهیابی پوشش نانوساختار هیدروکسی آپاتیت- زیرکونیا و پوشش هیدروکسی آپاتیت تک فاز بر روی زیرلایه فولاد زنگنزن 316 ال به روش سل- ژل موردنظر قرار گرفت و مقاومت خوردگی و میزان انحلال آن ارزیابی شد. نتایج آزمون طیفسنجی جذب اتمی حاکی از افزایش غلظت یون کلسیم آزاد شده از پوششها با گذشت زمان بود و میزان یون کلسیم آزاد شده در پوششهای کامپوزیتی نسبت به پوشش تکفاز هیدروکسیآپاتیت کمتر بود. در دمای کلسینه کردن 950 درجه سانتیگراد، فاز غالب در پوشش کامپوزیتی تهیه شده، هیدروکسیآپاتیت و زیرکونیا با شبکههای بلوری مختلف بود. تعیین اندازه دانهها به کمک معادله شرر، حضور نانوذرات زیرکونیا با اندازه (20-30 نانومتر) در زمینه هیدروکسیآپاتیت (40-80 نانومتر) را تأیید کرد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی، حصول پوششهای بدون ترک ولی متخلخل را نشان داد. نتایج حاصل از آزمون خوردگی بیانگر آن است که پوشش کامپوزیتی هیدروکسی آپاتیت- زیرکونیا با ساختار متخلخل و داشتن ریزترکها قادر نیست به طور کامل از برهمکنش زیرلایه با الکترولیت جلوگیری کند و احتمالا نمیتواند از آزادشدن یونهای فلزی ممانعت جدی به عمل آورد. به نظر میرسد که پوشش نانوساختار هیدروکسیآپاتیت- زیرکونیا به دلیل ساختار و ابعاد نانومتری فازهای تشکیلدهنده، بتوانند موجب کاهش مدت زمان تثبیت کاشتنی در مجاورت بافت سخت شده و ضریب اطمینان درمان را افزایش دهد.
علی مغزیان، احمد منشی، محمد حسین فتحی،
دوره 29، شماره 2 - ( 10-1389 )
چکیده
در دهه اخیر تیتانات کلسیم به عنوان بیوسرامیکی با خواص مکانیکی مطلوب و خواص زیستی قابل قبول برای کاربردهای ارتوپدی مورد استفاده در بدن معرفی شده است. در این پژوهش، پوشش نانوساختار تیتاناتکلسیم با استفاده از روش پوششدهی غوطهوری سل-ژل بر روی زیرلایه تیتانیومی برای استفاده در کاربردهای زیستی-پزشکی تولید شد. از تیتانیوم ایزوپروپوکساید و نیترات کلسیم به عنوان مواد اولیه استفاده شد. پس از پوششدهی، نمونهها تحت عملیات گرمادهی سریع دردمای 800 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. برای بررسی ساختار فازی، گروههای عاملی و مورفولوژی سطحی پوششهای تولید شده از روش پراش پرتو ایکس (XRD)، طیفسنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. نتایج نشان داد که پوشش نانوساختار یکنواخت و عاری از ترک با ساختار کریستالی پرووسکایت با موفقیت تهیه شده است.
ندا بهرمندی طلوع، حمیدرضا سلیمی جزی، مهشید خرازیها، نیکلا لیسی، جولیانا فاگیو، السیو تامبورانو،
دوره 39، شماره 1 - ( 3-1399 )
چکیده
در سالهای اخیر گرافن بهدلیل خواص منحصر بهفردی چون هدایت الکتریکی بسیار بالا، استحکام مکانیکی بالا، ساختار متخلخل برای تبادل مواد مغذی و مواد زائد، زیستسازگاری، امکان بارگذاری دارو، متغیرهای رشد و ... در مهندسی بافتهای مختلف از جمله در ساخت کانال هدایت عصبی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، ساخت کانال هدایت عصبی بر پایه گرافن سهبعدی بهروش رسوب شیمیایی بخار با گرمایش القایی (ICVD) دنبال شد. گرافن در دمای 1080 درجه سانتیگراد روی فوم نیکلی سنتز و نمونهها با استفاده از آنالیز رامان و میکروسکوپ الکترونی روبشی مشخضهیابی شدند. آنالیز رامان نمونهها نشان داد که گرافن سنتز شده بهصورت گرافن چندلایه توربواستراتیک با عیبهای بسیار کم است. بهمنظور حذف نیکل از سایکلودودکان بهعنوان لایه محافظ استفاده شد. بعد از حذف نیکل، گرافن سهبعدی بهدست آمده با استفاده از روش قطرهای و غوطهوری در محلول پلیمری پلیکاپرولاکتون پوشش داده و کانال هدایت عصبی بهصورت کامپوزیتی از گرافن سهبعدی در هسته و پوشش پلیمری پلیکاپرولاکتون ساخته شد. مقایسه خواص الکترومکانیکی کانال هدایت کامپوزیتی با کانال پلیمری پلیکاپرولاکتون نشان داد که ابتدا حضور گرافن سهبعدی باعث افزایش هدایت الکتریکی کانال هدایت کامپوزیتی شده و انتظار میرود که این امر بهبود فرایند ترمیم عصب و رشد آکسونها را بهدنبال داشته باشد. سپس استحکام مکانیکی و انعطافپذیری آن در مقایسه با کانال هدایت پلیکاپرولاکتون افزایش یافته است.