14 نتیجه برای کبالت
محمد حسین فتحی، قادر فیضی، غلامرضا جهانشاهی، مهدی صالحی، احمدساعتچی ووجیهه السادات مرتضوی، ،
دوره 20، شماره 1 - ( 4-1380 )
چکیده
استفاده از پوشش هیدروکسی آپاتیت بر روی زیر لایه فلزی برای تهیه ایمپلنت بدن ، در دهه اخیر ، با هدف ترویج رشد استخوان اطراف ایمپلنت ، تثبیت بیولوژیکی سریعتر ایمپلنت و کوتاهتر کردن زمان التیام و درمان ، توسعه یافته است . در این مقاله به بررسی تأثیر نوع زیر لایه فلزی بر حصول نتایج کلینیکی و پاتولوژیکی پرداخته شده است . در پژوهش حاضر ، ایمپلنت هایی از جنس فولاد زنگ نزن و آلیاژ پایه کبالت با و بدون پوشش هیدروکسی آپاتیت پاشش پلاسمایی شده، تهیه و در دندان گربه اندوایمپلنت شد . پس از گذشت 4 ماه ، میزان ترویج رشد استخوان ارزیابی شد و بررسیهای هیستوپاتولوژیک صورت پذیرفت . نتایج نشانگر آن است که ایمپلنتهای با پوشش ، میانگین پاسخ بهتری از نظر ترویج رشد استخوان ارائه داده اند . بررسیهای هیستوپاتولوژیکی مؤید آن است که اگرچه ایمپلنتهای با پوشش تحریک بافتی کمتری در مقایسه با ایمپلنت های بدون پوشش ایجاد کرده اما هیچ یک از نمونه ها سازگاری بافتی کاملاً مناسبی نداشته اند . نوع زیرلایه فلزی در دستاوردهای حاصل نقش تعیین کننده داشته و آلیاژهای پایه کبالت با و بدون پوشش در مقایسه با فولاد زنگ نزن نتایج بهتری به بار آوردهاند. بررسی رفتار خوردگی آلیاژهای فلزی زیر لایه در آزمونهای آزمایشگاهی و تحلیل نتایج حاصل نیز مؤید تأثیر نوع زیر لایه فلزی و پیامدهای مرتبط با آنهاست
مرتضی شمعانیان، احمد ساعتچی، مهدی صالحی و توماس نورث،
دوره 21، شماره 2 - ( 10-1381 )
چکیده
در این تحقیق ریز ساختار و خواص مکانیکی جوشهای اصطکاکی Ti6Al4V/(WC-Co) مورد بررسی قرار گرفته است. ریزساختار منطقه مجاور جوش در نمونه تیتانیمی در کلیه حالتها متشکل از فریت سوزنی و هم محور همراه با فاز بتا بوده و در کلیه نمونه ها مخلوط شدن مکانیکی و نفوذ متقابل عناصر در یکدیگر رخ داده است. استحکام شکست جوشهای اصطکاکی Ti6Al4V/(WC-Co) با افزایش درصد کبالت موجود در زمینه کاربید تنگستن- کبالت به طور برجسته ای افزایش می یابد.
در طی آزمایش خمش جوشهای Ti6Al4V/WC-6wt.%Co ترک در قسمت محیطی فصل مشترک اتصال جوانه زده و به سمت زمینه کاربید تنگستن کبالت (WC-6wt.%Co) رشد می کند، در حالی که در جوشهای Ti6Al4V/WC-11wt.%Co و Ti6Al4V/WC-24 wt.%Co پس از جوانه زنی ترک در قسمت محیطی موضع اتصال، ترک در فصل مشترک رشد می کند.
واژگان کلیدی: جوشکاری اصطکاکی، آلیاژ Ti6Al4V، کاربید تنگستن کبالت، ریزساختار، استحکام شکست
محمد مهدی دیبند خسروی و محمود عبدالهی،
دوره 24، شماره 1 - ( 4-1384 )
چکیده
برای انحلال فلزات موجود (کبالت، آهن، منگنز) در سنگ معدن کبالت تیدراقلید فارس به ویژه کبالت از روش لیچینگ احیایی استفاده شد. در این مقاله انحلال نمونه حاوی کبالت در حضور فنل با اسید سولفوریک انجام و تأثیر عوامل مختلف بر لیچینگ تعیین شد. عوامل مورد بررسی شامل دما، غلظت اسید، زمان انحلال، میزان فنل، نسبت مایع به جامد و ثاثیر متقابل بعضی از عوامل مذکور بود که در این تحقیق مشخص شد دما بیش از سایر عوامل بر نسبت SN تأثیر گذاشته که تحلیل واریانس، میزان تأثیر آن را برابر 98/79 درصد محاسبه کرد. زمان با سهم 68/7 درصد و غلظت اسید با 17/4 درصد از دیگر عواملی بود که بر نسبت SN اثر گذاشت. علی رغم اینکه تأثیر مقدار فنل ناچیز بود ولی آزمایش لیچینگ در غیاب فنل منجر به کاهش بازیابی کبالت شد که نشان داد فنل بربازیابی کبالت تاثیر مثبت دارد ولی علت کم اثر بودن آن در این تحقیق را میتوان میزان سطوح انتخاب شده بیان کرد. این مطلب در مورد تاثیر نسبت مایع به جامد و غلظت اسید نیز صادق بود. در هر حال سه عامل دما، زمان و غلظت اسید به عنوان عاملهای برتر انتخاب شدند که سطوح بالایی این عوامل به عنوان شرایط بهینه در نظر گرفته شدند. ولی با توجه به ناچیز بودن اثر دو عامل دیگر سطوح پایین آنها به عنوان سطوح برگزیده انتخاب شد.
lمژگان بهرامی، محمد حسین فتحی، مهدی احمدیان،
دوره 32، شماره 1 - ( 4-1392 )
چکیده
طول عمر کوتاه کاشتنی های فلزی مفصل ران به طور کلی وابسته به شل شدن کاشتنی است که یکی از دلایل آن عدم انطباق ضریب کشسانی بین استخوان و کاشتنی می باشد. یک راه مناسب برای افزایش عمر کاشتنی فلزی در بدن می تواند ساخت کاشتنی با ضریب کشسانی کمتر جهت انطباق بهتر آن با استخوان باشد. آلیاژ پایه کبالت به طور گسترده به عنوان کاشتنی بدن استفاده شده است ولی ضریب کشسانی آن در مقایسه با استخوان بسیار زیادتر است. بیوسرامیک فورستریت نانومتری از جمله موادزیستی مورد استفاده در پزشکی است که از خواصی نظیر زیست سازگاری، زیست فعالی و خواص مکانیکی مناسب برخوردار است. در این پژوهش نانوکامپوزیت آلیاژ کبالت-کرم- مولیبدن حاوی 10، 15 و 20 درصد وزنی نانوپودر فورستریت به عنوان تقویت کننده تهیه شد و مشخصه یابی و ارزیابی خواص مکانیکی آن ها به انجام رسید. جهت تهیه نانوکامپوزیت ها از روش آسیاکاری پودر آلیاژ، پرس سرد و تف جوشی استفاده شد. جهت آنالیز فازی و ارزیابی مورفولوژیکی از تکنیک پراش پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. چگالی، سختی، استحکام فشاری و ضریب کشسانی نانوکامپوزیت های تهیه شده اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که ضریب کشسانی نانوکامپوزیت های تهیه شده به طور قابل ملاحظه ای در مقایسه با آلیاژ پایه کبالت اولیه کاهش یافته است. استحکام فشاری نانوکامپوزیت ها با افزایش مقدار فورستریت کاهش یافت ولی سختی نانوکامپوزیت ها با افزایش مقدار فورستریت افزایش یافت.
مریم یوسفی، شهریار شرفی،
دوره 33، شماره 1 - ( 4-1393 )
چکیده
آلیاژهای آهن-کبالت دارای خواص مغناطیسی منحصر به فردی هستند. در بین این آلیاژها، آلیاژ Fe65-Co35 دارای بالاترین مقدار مغناطش اشباع است. از طرفی اضافه کردن سیلیسیم به آهن می تواند سبب کاهش در ناهمسانگردی مغناطیسی شود. در این پژوهش به منظور استفاده همزمان از مزایای کبالت و سیلیسیم در کنار آهن، اثر افزودن 10 و 20 درصد اتمی سیلیسیم بر خواص ریزساختاری و مغناطیسی، آلیاژ Fe65-Co35 مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور مخلوط پودرهای اولیه با ترکیب مشخص در یک آسیاب سیاره ای در زمان های مختلف تحت عملیات آسیابکاری قرار گرفتند .خواص ریزساختاری پودرهای حاصل توسط تحلیل پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی و خواص مغناطیسی توسط آزمایش مغناطیس سنج ارتعاشی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که در زمان های بالای آسیابکاری، کریستالیت ها ریزتر و همگن تر شده و کرنش شبکه به میزان جزئی کاهش می یابد. همچنین در اثر حضور سیلیسیم، اندازه ذرات نهایی کوچکتر شده، پارامتر شبکه و نیروی پسماندزدا با نرخ بیشتری کاهش می یابند. به این ترتیب که کاهش پارامتر شبکه پس از 40 ساعت آسیابکاری برای سه ترکیب Fe65Co35، (Fe65Co35)95Si10 و (Fe50Co50)90Si20 به ترتیب 12/0درصد، 16/0 درصد و 19/0 درصد میباشد.
پرویز رزمجویی، سیدمحمد میر کاظمی،
دوره 34، شماره 1 - ( 2-1394 )
چکیده
در این پژوهش اثر مقدار افزودنی پلی وینیل پیرولیدن (PVP) بر ساختار، ریخت شناسی1 و ویژگیهای مغناطیسی فریت کبالت تهیه شده بهروش هیدروترمال بررسی شد. بررسی فازی نمونهها با پراش سنجی پرتو ایکس (XRD) در شرایط گوناگون فرایند تولید، نشاندهندهی تشکیل فریت کبالت است. در دمای °C ۱۹۰ با کاهش مقدار PVP به ۱/0 درصد حجمی افزون بر فریت کبالت، قلههای اکسید کبالت نیز دیده شد. تهیهی طیف-های فروسرخ افزودنی PVP، نمونهی آماده سازی شده پیش از فرایند هیدروترمال و C-0.1PVP3, 190 با طیف سنجی FTIR و مقایسهی آنها بیانگر تشکیل پیوند بین زنجیرههای افزودنی PVP و سطح ذرات هیدروکسید فلزی و فریت کبالت بود که این کار مانع از رشد و درشت شدن آن-ها بههنگام فرایند تولید میشود. برای دیدن ریخت شناسی نمونهها از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) استفاده شد. بر پایهی یافتههای بهدست آمده از اندازهگیری ویژگیهای مغناطیسی نانو ذرات با مغناطومتر نمونهی ارتعاشی (VSM)، با افزایش مقدار افزودنی PVP از 1 /0 به 3/0 درصد حجمی، میدان پسماندزدای مغناطیسی از 298 به 684 اورستد افزایش و مغناطش اشباع از emu/g 58 به emu/g 51 کاهش یافت.
حمید امیری، سید محمد میرکاظمی، علی بیت اللهی،
دوره 34، شماره 2 - ( 4-1394 )
چکیده
در این پژوهش رفتار غیربلورینه شدن ترکیب و تاثیر عملیات حرارتی بر ریزساختار و خواص مغناطیسی شیشهسرامیک سیستم
Na2O-Fe2O3-CoO-B2O3-SiO2 برای دستیابی به فریت کبالت از روش شیشه-سرامیک مورد بررسی قرار گرفت. شیشه اولیه توسط عبور مذاب از غلطکهای فولادی در حال چرخش با سرعت 240 دور بر دقیقه،بهدست آمد. نتایج XRD شیشه حاصله دستیابی به یک ماده غیربلورینه را تایید کرد. در ادامه، تحلیل گرمایی در اتمسفر نیتروژن تا حداکثر دمای 1200 درجه سانتیگراد روی پولکهای شیشهای با دو دانه بندی ریز (کوچکتر از µm53) و درشت (mm6/0-5/0) و با سرعت گرمادهی 10 درجه بر دقیقه انجام شد و براساس نتایج بهدست آمده، عملیاتحرارتی پولکهای شیشهای در بستری از گرافیت و در دماهای 521، 570 و 670 درجه سانتیگراد بهمدت یک و دو ساعت صورت گرفت. همچنین رفتار تبلور فریت کبالت از شیشه با افزودن 1% مولی ZrO2 بهعنوان جوانهزا بررسی شد. نتایج XRD نمونههای عملیاتحرارتی شده نشان داد که بخشی از فازهای تبلور یافته فریت کبالت است. با توجه به بررسی خواص مغناطیسی توسط مغناطومتر نمونه مرتعش (VSM) بهترین دما و زمان عملیات-حرارتی برای رسیدن به بالاترین حد اشباع مغناطیسی دمای 670 درجه سانتیگراد و زمان دو ساعت انتخاب شد که میزان آهنربایش آن emu/g 8/11 بهدست آمد. مطالعات ریزساختاری این نمونه با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) انجام شد. با توجه به نتایج، میانگین اندازهای حدود
200 نانومتر برای ذرات فریت کبالت ساخته شده تخمین زده شد.
شهره خرسند، کیوان رئیسی، فخرالدین اشرفیزاده،
دوره 34، شماره 4 - ( 12-1394 )
چکیده
در این پژوهش، پوشش های فوق آبگریز نیکل و نیکل- کبالت با ساختار مخروطی میکرو- نانومتری توسط یک و دو مرحله رسوبدهی با جریان های مستقیم روی زیرلایه مسی تولید شدند. با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، آزمون اندازهگیری زاویه تماس، آزمون امپدانس الکتروشیمیایی و پلاریزاسیون تافل، ساختار، ترشوندگی و مقاومت به خوردگی نمونه ها ارزیابی شد. نتایج نشان داد که با قرارگیری نمونه ها در معرض هوا بهمدت دو هفته، رفتار ترشوندگی پوشش های میکرو- نانو ساختار پایه نیکل از حالت فوقآبدوستی به فوقآبگریزی تغییر میکند. نتایج حاصل از آزمون های خوردگی نشان داد که تغییر رفتار ترشوندگی از حالت آبدوستی به آبگریزی سبب افزایش مقاومت به خوردگی پوشش نیکل (10 برابر) و پوشش نیکل- کبالت (100 برابر) نسبت به پوششهای اولیه آنها شده است. مقایسه رفتار دو نوع پوشش نشان داد که پوشش فوق آبگریز نیکل از مقاومت به خوردگی بالاتری نسبت به پوشش فوق آبگریز نیکل-کبالت برخوردار است.
محسن حکیمی، پرویز کاملی، باقر اصلی بیکی، علی فقیه،
دوره 35، شماره 4 - ( 11-1395 )
چکیده
در این پژوهش نانوبلورهای فریت کبالت از بازپخت ترکیب آلیاژی Co-Fe حاصل از آسیابکاری در اتمسفر هوا بهدست آمد. تاثیر دمای بازپخت بر تشکیل فاز فریت کبالت و ویژگیهای ساختاری و مغناطیسی محصول مورد مطالعه قرار گرفت. فازیابی نمونه بازپخت شده در دمای 450 درجه سانتیگراد نشان داد که حدود 46درصد وزنی نمونه به فریت کبالت CoFe2O4 تبدیل شده است. این میزان در نمونههای بازپخت شده در دماهای 800 و 900 درجه سانتیگراد به ترتیب به 95 و 90 درصد میرسد. کاهش مغناطش اشباع نمونه با بازپخت به تبدیل فاز Co-Fe به فریت کبالت ارتباط داده شد. اثر اندازه دانهها و کم شدن نسبت سطح به حجم منجر به یک افزایش در مغناطش اشباع نمونه 900 درجه سانتیگراد نسبت به نمونه 800 درجه سانتیگراد شده است. بیشترین وادارندگی در نمونه بازپخت شده در 800 درجه سانتیگراد مشاهده شد که کوچک بودن اندازه بلورکها در این نمونه دلیل اصلی این افزایش نسبی است.
فاطمه سعیدپور، مرتضی زندرحیمی، دکتر هادی ابراهیمی فر،
دوره 38، شماره 1 - ( 3-1398 )
چکیده
فولاد زنگنزن فریتی Crofer 22 APU بهعنوان مادهای مناسب برای ساخت اتصالدهنده در پیلهای سوختی اکسید جامد مورد استفاده قرار میگیرد. از مشکلات مهم این فولاد، افزایش مقاومت الکتریکی و تبخیر کروم از آن در دمای بالاست. بهمنظور رفع این مشکلات میتوان از یک لایه پوشش محافظ روی آن استفاده کرد. در این پژوهش، از پوشش کامپوزیتی کبالت/اکسید ایتریم تشکیل شده بهروش آبکاری الکتریکی استفاده شد. سپس مقاومت به اکسیداسیون و مقاومت الکتریکی نمونههای پوششدار و بدون پوشش مورد بررسی قرار گرفت. بهمنظور بررسی اثر اکسیداسیون روی ریزساختار و ترکیب نمونهها، از آنالیزهای میکروسکوپی الکترونی روبشی و پراش پرتو ایکس استفاده شد. نتایج نشان داد نرخ اکسیداسیون نمونه بدون پوشش پس از 500 ساعت اکسیداسیون در هوا در 800 درجه سانتیگراد حدود چهار برابر نرخ اکسیداسیون نمونه پوشش داده شده است. تشکیل ترکیبات اسپینلی Co3O4 وMnCo2O4 روی نمونه پوششدار هدایت الکتریکی را بهبود داد. مقدار مقاومت ویژه سطحی نمونه پوششدار و بدون پوشش بعد از 500 ساعت اکسیداسیون بهترتیب برابر 8/15 و 9/25 میلیاهم بر سانتیمتر مربع اندازهگیری شد.
مهین اشراقی، زهرا مصلح، مژده رحیمی،
دوره 38، شماره 1 - ( 3-1398 )
چکیده
در این پژوهش، ویژگیهای ساختاری و مغناطیسی فریت کبالت آلایش داده شده با روی و کروم (Zn وCr )، با فرمول شیمیایی (7/0، 5/0، 3/0، 1/0 x=) Co1-xZnxFe2-xCrxO4، که بهروش سل- ژل تهیه شده، مطالعه شده است. ویژگیهای ساختاری، ریختشناسی و مغناطیسی نمونههای تهیه شده با آنالیزهای مختلفی از جمله پراش پرتو ایکس (XRD)، طیفسنج مادون قرمز (FT-IR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و مغناطشسنج ارتعاشی (VSM) بررسی شد. نتایج پراش پرتو ایکس بههمراه آنالیز ریتولد نشان داد که نمونههای تهیه شده تکفاز و دارای گروه فضایی Fd-3m هستند. نتایج میکروسکوپ الکترونی نشان داد که اندازه ذرات در محدوده نانومتری هستند. بررسی ویژگیهای مغناطیسی نمونهها نشان داد که بهازای آلایش 1/0x= مغناطش کاهش یافته و به کمترین میزان خود میرسد و سپس افزایش مییابد. این رفتار به توزیع کاتیونها در جایگاههای چهار و هشتوجهی ساختار اسپینلی مربوط میشود. میدان وادارندگی نمونهها نیز با آلایش بهطرز چشمگیری کاهش یافت که علت اصلی آن کاهش ناهمسانگردی مغناطوبلوری بهدلیل جایگزینی یون غیرمغناطیسی روی است.
علی حسین کیانفر، نسرین اسکندری، محمد امین ارایش،
دوره 39، شماره 2 - ( 6-1399 )
چکیده
در این پژوهش سنتز کمپلکسهای باز شیف [Co(Salen)(PPh3)}4{Fe(CN)6}و}] و [وCo(Salophen)(PPh3)}4{Fe(CN)6}و}] گزارش شده است. آنگاه نانوذرههای مغناطیسی CoFe2O4/Co3O4 از کلسینهکردن این کمپلکسها در دماهای 500، 550 و 600 درجه سانتیگراد بهدست آمدند. کمپلکسها توسط طیفسنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR) و طیفسنجی مرئی- فرابنفش (UV-Vis) شناسایی شدند. نمونهها با پراش پرتو ایکس (XRD) ، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و طیفسنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه (FT-IR) مشخص شدند. رفتار مغناطیسی این نانوذرهها بهوسیله دستگاه مغناطیسسنج نمونه مرتعش، مطالعه و بررسی شد. پارامترهای مغناطیسی مانند مغناطش اشباع، پسماند مغناطیسی، میدان بازدارنده و نسبت مربعی پسماند در دمای اتاق اندازهگیری شدند. استوکیومتری و ترکیب نسبی نمونه تهیه شده با استفاده از طیفسنجی توزیع انرژی پرتو ایکس (EDX) بررسی شد. نانوکامپوزیتهای آماده شده ویژگیهایی مانند آهنربایی بالا، پایداری شیمیایی خوب و پراکندگی را نشان میدهد که در برخی از کاربردهای عملی مفید است.
مصطفی اطمینان، مریم مرکباتی، سید مهدی قاضی میرسعید،
دوره 39، شماره 2 - ( 6-1399 )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، بررسی تأثیر دما و زمان عملیات همگنسازی بر ریزساختار، توزیع عناصر آلیاژی و سختی سوپرآلیاژ پایه کبالت نسل جدید با ترکیب Co-7Al-7W-4Ti-2Ta است. به این منظور نمونهها تحت عملیات همگنسازی در دو دمای 1250 و 1300 درجه سانتیگراد طی زمانهای 2، 4، 6 و 8 ساعت قرار گرفته و سپس در آب سرد شدند. در ادامه نمونهها تحت بررسیهای ریزساختاری بهوسیله میکروسکوپ نوری و الکترونی و سختیسنجی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش دمای عملیات همگنسازی تا 1300 درجه سانتیگراد، تخلخل حاصل از اکسیداسیون تیتانیم بههمراه ذوب موضعی ترکیبهای یوتکتیکی حاوی Al-Co-Ti، منجربه کاهش سختی تا 90 ویکرز شده است. این پدیده بهعلت جدایش زیاد عناصر آلیاژی در ساختار ریختگی است که با ذوب مجدد آلیاژ از شدت و آثار مخرب این جدایش کاسته شد. اما با همگنسازی در دمای 1250 درجه سانتیگراد ذوب موضعی مناطق یوتکتیک یا تخلخل در نمونهها مشاهده نشد و با افزایش زمان ساختار یکنواختتری حاصل شده است. حداقل و حداکثر سختی حاصل شده پس از همگنسازی در دمای 1250 درجه سانتیگراد بهترتیب 348 و 406 ویکرز بهدست آمد. همچنین در این دما با افزایش زمان عملیات همگنسازی ساختار یکنواختتری حاصل شده است.
نادر قبادی، سید علی حسینی مرادی، مجید امیرزاده،
دوره 40، شماره 4 - ( 12-1400 )
چکیده
در این پژوهش پودر فریت کبالت (CoFe
2O
4) و نیز کامپوزیت فریت کبالت / اکسیدگرافن احیاشده (CoFe
2O
4/RGO) با پیشمادههای کلریدی به روش هم-رسوبی سنتز شد و ساختار فازی، ریخت، ویژگیهای مغناطیسی و جذب امواج ماکروویو آن در نوار ایکس بررسی شد. آزمون پراش پرتو ایکس نشاندهنده تشکیل تک فاز CoFe
2O
4 و همه قلههای اصلی به فاز اسپینل مربوط میشود. طبق تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی گسیل میدانی، مورفولوژی بیشتر ذرات در CoFe
2O
4 و کامپوزیت CoFe
2O
4/RGO تقریباً کروی است. نتایج آزمون مغناطشسنج نمونه ارتعاشی نشان میدهد که مغناطش اشباع CoFe
2O
4 و کامپوزیتهای دارای 5 و 10 درصد اکسیدگرافن احیاشده برابر با emu/g
و71/6،
و56 و 37 است. در آخر نتایج حاصل از تحلیلگر شبکهبرداری نشان داد که بیشینه تلفات در نوار ایکس فریت کبالت برابر با dB
و3/5- بوده که با افزودن 10 درصد اکسیدگرافن احیاشده به مقدار dB
و21/5- رسید. همچنین میزان جذب موج تابیده شده نیز از 41 درصد برای نمونه فریتی به 99/5 درصد برای نمونه با 10 درصد اکسیدگرافن احیاشده رسید.