۹ نتیجه برای رفیعی
محمد اقدسی، فریماه مخاطب رفیعی و قاسم مصلحی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۷ )
چکیده
مقالۀ حاضر خلاصه ای از نتایج شبیه سازی یک سیستم تولیدی دومرحله ای۲ است که براساس فلسفه JIT بنا شده است. این سیستم تولیدی دومرحله ای یک خط مونتاژ اتوماتیک است که از دو ایستگاه مونتاژ تشکیل شده است. محصول نهایی با سوار کردن دو پیش مونتاژی۳ با یک قطعه، کامل می شود. مدل ارائه شده برای این سیستم دومرحله ای با استفاده از زبان SLAM ساخته شده است. با ثابت در نظر گرفتن ظرفیت گاریهای ۴ حامل این پیش مونتاژیها، سعی در براورد تعداد آنها شده است و این کار با هدف به حداقل رساندن موجودی در جریان۵ صورت گرفته است. همچنین اثرات تغییر متوسط تقاضا و پراکندگی۶ آن بر تعداد گاریها نیز مورد بررسی قرار گرفته اند. در انتها یک مدل شبیه سازی از یک سیستم سنتی کارگاهی برای سیستم فوق ساخته شده و برخی خصوصیات دو سیستم تولیدی با یکدیگر مقایسه گردیده اند.
فریماه مخاطب رفیعی و محمد معطر حسینی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۷۷ )
چکیده
این مقاله روشی در خصوص حل مسئلۀ ELSP۲ که در آن محصولات چندین بار و با اندازه های مختلف در یک سیکل روی یک ماشین با معیار حداقل کردن هزینه های نگهداری و آماده سازی تولید می شوند را ارائه می کند. مسئله به دلیل ماهیت ترکیبی آن که ناشی از تأثیر فرکانس، اندازه و ترتیب تولید هر محصول است از نوع Np-hard است و یافتن جواب بهینه آن با روشهای معمول مستلزم صرف وقت بسیار است. از روشهای جدید ابتکاری مناسب برای حل این نوع مسائل ترکیبی می توان از SA نام برد که تاکنون برای حل مسئله ELSP استفاده نشده است. در این مقاله علاوه بر بررسی چگونگی استفاده از SA برای این مسئله، اثرات تغییرات فرکانس تولید بر ترتیب و اندازه تولید مورد بررسی قرار گرفته اند. نتیجۀ به دست آمده نشاندهندۀ کاهش هزینه است.
مسعود سبحانی و منصور رفیعیان، ،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۷۸ )
چکیده
در این مقاله، روش جدیدی به منظور طراحی کنترل کنندۀ مقاوم برای فرایندهای چند متغیرۀ خطی و نامعین که دارای محدودیتهای سخت زمانی۱ بر روی بردار خروجیها و سیگنالهای کنترل در پاسخ به اغتشاشات ورودی پله ای هستند، ارائه می شود. در این روش، فرایند چند متغیرۀ m×m به ۲m فرایند یک متغیره تجزیه می شود و سپس با استفاده از نظریه پس خور کمّی۲ (QFT) کنترل کننده-های مطلوب طراحی می شوند. کنترل کننده هایی که با این روش به دست می آیند قطری بوده و از آنجا که هریک از کنترل کننده ها جداگانه طراحی می شوند، امکان خوبی برای به دست آمدن پهنای باند۳ مناسب فراهم می شود که این خود باعث اقتصادی شدن طرح می شود. کاربرد این روش توسط یک مثال نشان داده شده است.
فریماه مخاطب رفیعی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۱ )
چکیده
یک مدل دو مرحله ای برای طراحی سلولهای ساخت ارائه شده است. در مرحلۀ اول این مدل برای اولین بار با تعداد سلول به صورت یک متغیر تصمیم گیری برخورد شده است. در مرحلۀ دوم با استفاده از تعداد معلوم سلول و استفاده از دو تابع هدف حداقل کردن ظرفیت بدون استفادۀ سیستم و حداکثر کردن مشابهت در گروه قطعات تخصیص داده شده به سلولها، طراحی سلول انجام می شود. به دلیل اینکه جواب حاصل از مرحلۀ دوم با دو تابع هدف متفاوت منجر به جوابهایی می شود که نمی توانند همزمان اهداف فوق را ارضا کنند. یک روش ابتکاری با استفاده از مفهوم ضریب مشابهت سلولی پیشنهاد شده است که جوابهای خوبی را ایجاد می کند.
واژگان کلیدی: سلول سوخت، ضریب مشابهت سلولی، مدل دومرحله ای، الگوریتم ابتکاری
علیاصغر وطنیاسکویی، محمدحسین رفیعی،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۸ )
چکیده
ساختمانهای بتن مسلح برای سه حد سرویس دهی، ایمنی جانی و آستانه فروریزش طراحی میشوند. لذا با توجه به سطح و شدت زلزله اعمالی، در اعضای تشکیل دهنده سیستم، امکان عملکرد در محدوده غیر الاستیک و اجازه ایجاد ترک و تغییر شکلهای زیاد همراه با تشکیل مفاصل پلاستیک داده میشود. در این مقاله ۸ عدد قاب بتن مسلح با ارتفاع کوتاه تا متوسط (یک تا هشت طبقه) که دارای شکل پذیری متوسطاند انتخاب و طراحی شده اند. سپس با انجام تحلیلهای غیر خطی، مقدار آسیبهای ایجاد شده در نقطه عملکرد (ایمنی جانی)، سختی، مقاومت کاهش یافته قاب و همچنین تغییر شکلهای ماندگار سیستم مورد مطالعه قرار گرفته است. بر مبنای آسیبهای ایجاد شده درسطح عملکرد ایمنی جانی، قابهای آسیب دیده مجدداً مدلسازی شدند. در قابهای مورد مطالعه سختی قاب آسیب دیده حدود۳۰ درصد، مقاومت حدود ۱۰درصد وتغییر مکان قاب آسیب دیده در حدود ۵۰ درصد تغییر مکان قاب در قبل از آسیب دیدگی شده است. در انتها برای ترمیم سازه و بازگرداندن ظرفیت سازه به منظور عملکرد مناسب در زلزلههای آتی، از مهاربندهای هم مرکز ضربدری، حداقل سختی مورد نیاز برای ترمیم با توجه زمان تناوب و سختی اولیه ارائه شده است.
مهدی خاشعی، فریماه مخاطب رفیعی، مهدی بیجاری،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
مدل های میانگین متحرک خودرگرسیون انباشته فازی (FARIMA) از جمله مدل های بهبودیافته مدل های میانگین متحرک خودرگرسیون انباشته کلاسیک (ARIMA) اند که به منظور مرتفع ساختن محدودیت تعداد داده های مورد نیاز این گونه از مدل ها ارائه شده اند. در این مقاله، به منظور حصول نتایج دقیقتر در شرایط داده های قابل حصول کم، یک مدل ترکیبی از مدل های میانگین متحرک خودرگرسیون انباشته فازی با طبقه بندی کننده های احتمالی، ارائه شده است. نتایج حاصله از بکارگیری روش ترکیبی پیشنهادی در بازارهای ارز (پوند انگلستان، دلار امریکا و یورو همگی در مقابل ریال ایران) بیانگر کارآمدی روش پیشنهادی است، لذا مدل مذکور قابلیت بکارگیری بعنوان ابزار و جایگزینی مناسب برای پیش بینی نرخ ارز، بویژه مواقعی که با داده های اندک سروکار داریم، را دارد.
مهدی خاشعی، مهدی بیجاری، فریماه مخاطب رفیعی،
دوره ۳۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده
پیش بینی از ابزارها و راهکارهای مؤثر به منظور برنامه ریزی و تدوین استراتژی های مالی است. دقت پیش بینی ها از مهمترین فاکتور های مؤثر در انتخاب روش پیش بینی است. امروزه علی رغم وجود روش های متعدد پیش بینی، هنوز پیش بینی های دقیق، به ویژه در بازارهای مالی کار چندان ساده ای نبوده و اکثر محققان درصدد به کارگیری و ترکیب روش های متفاوت به منظور حصول نتایج دقیق ترند. ترکیب مدل های مختلف یا استفاده از مدل های ترکیبی یک راه معمول در غلبه بر محدودیت های روش های تکی و بهبود عملکرد آنهاست. در ادبیات موضوع، روش های ترکیبی متعددی بر اساس مدل های پرسپترون های چندلایه و به منظور رفع نقایص و محدودیت های موجود در این گونه از روش ها طراحی و به کارگرفته شده اند. دراین مقاله، یک روش ترکیبی جدید از پرسپترون های چندلایه با استفاده از شبکه های عصبی احتمالی ارائه شده است. روش پیشنهادی با به کارگیری قابلیت های منحصر به فرد شبکه های عصبی احتمالی در تشخیص نقاط شکست، تغییرات و الگوهای خاص موجود در سری های زمانی مورد مطالعه را بهتر و کامل تر مدل سازی کرده و لذا عملکرد و دقت مدل در پیش بینی سری های زمانی را افزایش می دهد. نتایج حاصله از بکارگیری روش ترکیبی پیشنهادی به منظور پیش بینی نرخ ارز بیانگر کارامدی روش پیشنهادی در افزایش دقت پیش بینی ها بوده است.
مهدی خاشعی، مهدی بیجاری، فریماه مخاطب رفیعی،
دوره ۳۳، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
شبکههای عصبی پرسپترون چندلایه از مهمترین و پرکاربردترین شبکههای عصبی در پیشبینی بازارهای مالی هستند. اما اینگونه از شبکهها، علیرغم تمام مزایای منحصر به فردشان، دارای محدودیتهایی نیز میباشند که از جمله مهمترین آنها میتوان به محدودیت تعداد متغیرهای ورودی به شبکه اشاره نمود. در شبکههای پرسپترون چندلایه برخلاف روشهای سنتی پیشبینی، با افزایش تعداد ورودیها ممکن است عملکرد شبکه کاهش یابد. در ادبیات موضوع، ترکیب مدلهای مختلف و یا استفاده از مدلهای ترکیبی یک راه معمول بهمنظور برطرف ساختن محدودیتهای مدلهای تکی و بهبود دقت پیشبینیها است. در این مقاله با استفاده از نگاشتهای خودسازمانده که از دقیقترین روشهای حال حاضر در شناخت و تحلیل فضاهای چندبعدی غیرخطی هستند، یک روش ترکیبی از شبکههای پرسپترون چندلایه ارائه گردیده است. در روش پیشنهادی، ورودیهای شبکه در ابتدا با استفاده از نگاشتهای خودسازمانده خوشهبندی شده و سپس متغیرهای موجود در هر خوشه با توجه به میزان تأثیرگذاریشان با یکدیگر ترکیب میگردند. نتایج حاصله از بهکارگیری روش پیشنهادی در پیشبینی قیمت محصولات فولادی در بورس فلزات تهران بیانگر کارآمدی روش ترکیبی در تقابل با سایر روشها است.
مسعود ربانی، فهیمه تقی نیام، حامد فرخی اصل، حامد رفیعی،
دوره ۳۵، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله حل یک مدل غیرخطی تولید سلولی در شرایط پویا و قطعی با در نظرگیری هزینههای درونسلولی و برونسلولی، هزینه ایجاد سلول، هزینه استقرار مجدد و هزینه حمل و نقل ماشینآلات بهازای مسافت طی شده مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجا که تعداد سلولها در هر دورهای از تولید مهم بهشمار میآید و در صورت بهینه بودن تعداد سلولها میتوان هزینههای دیگر را نیز به حداقل مقدار خود رسانید بههمین دلیل در این تحقیق تعداد بهینه سلولها هدف اصلی این تحقیق قرار گرفته است. الگوریتم فرا ابتکاری بهینهسازی بر مبنای جغرافیای زیستی برای اولین بار در این حوزه مورد استفاده قرار گرفته و نتایج حاصل از آن با الگوریتم شناخته شده ژنتیک مقایسه شده است. نتایج حاصل از آزمایشات صورت گرفته نشان از عملکرد خوب الگوریتم ژنتیک در این مسأله است. در ادامه نیز نتایج حاصل از تحلیل آزمایش برروی برخی از پارامترهای مسأله ارائه شده است. در پایان نیز نتیجهگیری عنوان شده و پیشنهادهای برای تحقیقات آتی ارائه شده است.