۴ نتیجه برای سهرابی
محسن کمالیان و عبداله سهرابی بیدار،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده
این مقاله، الگوریتم کامل تحلیل مستقیم پاسخ لرزهای عوارض توپوگرافی دوبعدی ناهمگن در فضای زمان توسط روش اجزای مرزی را ارائه داده است.
پاسخ لرزهای چند عارضه توپوگرافی متنوع، شامل دره خالی، نیم فضا، دره آبرفتی و تپه، در برابر امواج مهاجم درونصفحه SV و P محاسبه شدهاند که کارایی الگوریتم ارائه شده و امکان جایگزینی روشهای مشابه در فضاهای تبدیلیافته توسط آن را در حوزه تحلیل لرزهای ساختگاههای دوبعدی ناهمگن بیان میدارند.
محسن کمالیان، محمدکاظم جعفری و عبداله سهرابی بیدار،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده
اگرچه هندسه و مشخصات مکانیکی تپه دوبعدی نیم سینوسی از عوامل تعیین کننده پاسخ لرزه این نوع ساختگاه به شمار می روند، اما هنوز مطالعه جامعی بر روی حساسیت پاسخ یاد شده به عوامل فوق الذکر و همچنین طول امواج مهاجم در ادبیات فنی ثبت نشده است. این مقاله حساسیت پاسخ لرزه ای تپه های نیم سینوسی را در برابر هندسه و مشخصات مکانیکی آن و نیز طول امواج مهاجم درون صفحه ای قائم P و SV مورد بررسی قرار داده است. شکلهای ارائه شده در فضای زمان، به خوبی تفرق فازهای مختلف شامل امواج طولی، عرضی و سطحی را نشان داده است. شکلهای ارائه شده در فضای تبدیل یافته نیز به روشنی وابستگی بزرگنمایی نقاط مختلف تپه مزبور به پارامترهای فوق الذکر را تعیین کرده است. در خاتمه رابطه و جداولی ارائه شده اند که می توانند، با براورد پارامترهایی چون پریود مشخصه و بزرگنمایی متوسط تپه دوبعدی نیم سینوسی، در تکمیل و تدقیق مطالعات ریزپهنه بندی ژئوتکنیک لرزه ای به کار گرفته شوند.
محسن کمالیان، کیاوش مهذب، عبدالله سهرابی بیدار، ابراهیم حق شناس،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
تحقیقات عددی پیشین بر روی رفتار لرزه ای عوارض توپوگرافی عمدتاً به انواع منفرد آنها محدود بوده است. در همین حال نگاه واقع بینانه به طبیعت اطراف نشان می دهد که تنوع و پیچیدگی ناهمواری های سطح زمین بسیار بیشتر است و عوارض توپوگرافی غالبا به شکل مرکب ظاهر می شوند. هدف این مقاله بررسی عددی رفتار لرزه ای تپه های دوبعدی مرکب دوگانه است که در برابر امواج مهاجم قائم برشی (SV) قرار گرفته اند. نتایج بدست آمده بیانگر آن است که الگوی کلی رفتار لرزه ای تپه های مرکب دوگانه با حالت تپه منفرد مشابه است. نفس مجاورت تپه ها با یکدیگر، پتانسیل بزرگ نمایی قله ها را، خصوصا در تپه های کوچکتر، افزایش می دهد. اگرچه فضای میان دو تپه به لحاظ کیفی رفتاری شبیه رفتار دره ی منفرد دارد، اما به لحاظ کمی نمی توان آن را با یک دره دارای نسبت شکل معادل شبیه سازی کرد. کناره داخلی تپه دوگانه در قیاس با قعر دره منفرد دارای نسبت شکل همسان، خصوصاً در برابر امواج مهاجم کوتاه و متوسط، پتانسیل و بیشینه بزرگنمایی بزرگتری دارد. عامل مجاورت تپه ها می تواند در رمزگشایی مقادیر بزرگ نسبت های بزرگ نمایی ثبت شده در مطالعات تجربی مؤثر واقع شود.
رامین قیاسی*، محمدرضا قاسمی، محمدرضا سهرابی،
دوره ۳۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه استفاده از مدلهای جایگزین مبتنی بر الگوریتمهای هوش مصنوعی در زمینه عیبیابی سازهها مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. در این تحقیق، جهت افزیش دقت الگوریتم تشخیص عیوب چندگانه در سیستمهای سازهای، کرنل جدیدی مبتنی بر موجک لیتلود پالی برای الگویتم هوش مصنوعی ماشین یادگیری حداکثر، توسعه داده میشود. بهمنظور کاهش حجم محاسبات بهروزرسانی مدل سازه از ماشین یادگیری حداکثر بهعنوان مدل جایگزین برای تحلیل اجزای محدود دقیق سازه استفاده میشود. در روش دو مرحلهای پیشنهادی در مرحله اول با استفاده از شاخص مبتنی بر تابع پاسخ فرکانسی سازه، المانهای معیوب مشخص میشود و در مرحله دوم شدت خرابی در این اعضا با استفاده از مدل جایگزین مبتنی بر ماشین یادگیری حداکثر تعیین میشود. برای مقایسه کارایی سیستم مبتنی بر ماشین یادگیری حداکثر، نتایج حاصل از کرنل پیشنهادی با سایر کرنلهای پیشنهاد شده برای ماشین یادگیری حداکثر و همچنین الگوریتم ماشین بردار پشتیبان حداقل مربعات، مقایسه شده است. مثالهای عددی حلشده بیانگر افزایش قابل توجه دقت الگوریتم ماشین یادگیری حداکثر در فرایند عیبیابی سازهها در صورت استفاده از کرنل موجکی لیتلود پالی است.