۸ نتیجه برای فتحی
محمدحسین فتحی، وجیه السادات مرتضوی، محمدعلی گلعذاروکاظم خسروی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده
– برای ارزیابی تاثیر احتمالی خوردگی آمالگام دندانی۱ بر بدن انسان، پژوهشهای کلینیکی۲ و آزمایشگاهی۳ در مورد سه نوع آمالگام اجرا شد. در بخشی از تحقیقات انجام شده که نتایج آن در مقالۀ حاضر ارائه می شود تغییررنگ۴ و خوردگی۵ سه نوع آمالگام دندانی تولید داخلی و خارجی از طریق اجرای آزمونهای غوطه وری۶ و الکتروشیمیایی۷ در آزمایشگاه بررسی و نتایج حاصل باهم مقایسه شد. آزمونهای غوطه وری برای ارزیابی میزان تغییررنگ آمالگام، در محلولهای سدیم سولفاید و سدیم کلراید صورت گرفت و آزمونهای الکتروشیمیایی پولاریزاسیون پتانسیودینامیکی۸ در محلول ۹/۰ درصد نمک طعام (سرم فیزیولوژی)، بزاق مصنوعی۹ و محلول رینگر۱۰ اجرا شد. نتایج نشان داد که پتانسیل خوردگی۱۱ و شدت جریان خوردگی۱۲ یک نوع آمالگام خاص بر حسب نوع محلول الکترولیت متغیر است اما ردیف و رده بندی پتانسیل و شدت جریان خوردگی آمالگام ها در سه نوع محلول تغییر نمی کند.
محمد حسین فتحی، قادر فیضی، غلامرضا جهانشاهی، مهدی صالحی، احمدساعتچی ووجیهه السادات مرتضوی، ،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۰ )
چکیده
استفاده از پوشش هیدروکسی آپاتیت بر روی زیر لایه فلزی برای تهیه ایمپلنت بدن ، در دهه اخیر ، با هدف ترویج رشد استخوان اطراف ایمپلنت ، تثبیت بیولوژیکی سریعتر ایمپلنت و کوتاهتر کردن زمان التیام و درمان ، توسعه یافته است . در این مقاله به بررسی تأثیر نوع زیر لایه فلزی بر حصول نتایج کلینیکی و پاتولوژیکی پرداخته شده است . در پژوهش حاضر ، ایمپلنت هایی از جنس فولاد زنگ نزن و آلیاژ پایه کبالت با و بدون پوشش هیدروکسی آپاتیت پاشش پلاسمایی شده، تهیه و در دندان گربه اندوایمپلنت شد . پس از گذشت ۴ ماه ، میزان ترویج رشد استخوان ارزیابی شد و بررسیهای هیستوپاتولوژیک صورت پذیرفت . نتایج نشانگر آن است که ایمپلنتهای با پوشش ، میانگین پاسخ بهتری از نظر ترویج رشد استخوان ارائه داده اند . بررسیهای هیستوپاتولوژیکی مؤید آن است که اگرچه ایمپلنتهای با پوشش تحریک بافتی کمتری در مقایسه با ایمپلنت های بدون پوشش ایجاد کرده اما هیچ یک از نمونه ها سازگاری بافتی کاملاً مناسبی نداشته اند . نوع زیرلایه فلزی در دستاوردهای حاصل نقش تعیین کننده داشته و آلیاژهای پایه کبالت با و بدون پوشش در مقایسه با فولاد زنگ نزن نتایج بهتری به بار آوردهاند. بررسی رفتار خوردگی آلیاژهای فلزی زیر لایه در آزمونهای آزمایشگاهی و تحلیل نتایج حاصل نیز مؤید تأثیر نوع زیر لایه فلزی و پیامدهای مرتبط با آنهاست
علی فتحی، علیاکبر آقاکوچک و غلامعلی منتظر، ،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۶ )
چکیده
در اتصالات لوله ای جوشی زمانی که عمق ترک خستگی کمتر از ۲۰ درصد ضخامت جدارۀ عضو اصلی است، رشد ترک بیش از هر چیز تحت اثر هندسۀ جوش در اتصال است.
از این رو حل اتصال T شکل و ضریب بزرگنمایی جوش (Mk) ابزار مناسبی برای محاسبۀ سرعت رشد ترک در این محدوده اند. در این تحقیق توانایی شبکه های عصبی مصنوعی برای تعیین Mk در اتصالات T شکل مورد آزمون قرار گرفته است. چهار شبکه از نوع پرسپترون چندلایه (MLP) طراحی و آموزش داده شده اند تا مقادیر Mk را در عمیقترین نقطۀ ترک و نقاط انتهایی آنها تحت تنشهای غشایی و خمشی تخمین بزنند. داده های استفاده شده برای آموزش و آزمون شبکه ها از داده های معتبر اجزای محدود استخراج شده است. مقایسۀ بین نتایج به دست آمده از شبکه ها و جدیدترین روابط منتشر شده برای محاسبۀ Mk نشان دهندۀ قابلیت بالای شبکه-های عصبی برای استفاده در این زمینه است.
بابک مستغاثی، محمدحسین فتحی، محمود شیخزینالدین و صبیحه سلیمانیانزاد، ،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده
سیدمحمد ابطحی، نادر فتحیان پور، حمید هاشم الحسینی،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده
اهمیت روز افزون استفاده از روش مگنتوتلوریک به دلیل دارا بودن عمق تجسس بیشتر برای مقاصد اکتشافی نفتی و زمین گرمایی و با توجه به پیچیدگیهای زمین شناسی که اغلب برای تفسیر دادههای مگنتوتلوریک مشاهده میشوند، انجام مدلسازی پیشرو با صحت بالا با قابلیت پوشش بهتر برای مدلهای زمین شناختی پیچیده ضرورت پیدا میکند. الگوریتم جدیدی که در تحقیق حاضر معرفی شده است قادر است با استفاده از روش عمومی تفاضلات محدود به صورت هم مبدا روابط حاکم بر میدانهای الکترومغناطیسی و شرایط مرزی اعمال شونده را به طور همزمان ارضا کند. با تقسیم نیم فضای هوا و زمین به بلوکهای مجزا، معادلات الکترومغناطیسی برای تشکیل یک معادله ماتریسی خطی گسستهسازی میشوند که به نوبه خود برای به دست آوردن مقادیر مجهول میدانهای الکتریکی و مغناطیسی به روش تکرار حل میشود. به دلیل وابستگی میدانهای الکتریکی و مغناطیسی حاکم بر مسئله به فرکانس و محدودیت در اندازه بلوکها در مدل، مشکلاتی نظیر نوسان در پاسخهای نهایی مسئله بروز میکند. همچنین مانند روش گسستهسازی ناهم مبدا، مشکل تکینگی کاذب باعث واگرایی در حل مسئله به روشهای تکرار میشود. برای کنترل و رفع این مشکلات بهینه سازی تظریف مش اثر نوسان در پاسخهای نهایی را به حداقل میرساند. همچنین با تغییر در شکل گسستهسازی و تغییر در شکل روابط مورد استفاده در روش هم مبدا، اثر تکینگی کاذب به طور مؤثر حذف میشود.
سعید نصرالهی بروجنی، محسن فتحی، اصغر اشرفی فر،
دوره ۳۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، قانون کنترلی مقاوم برای دینامیک طولی غیرخطی موشک براساس تئوری لیاپانوف و کنترل مدلغزشی برای ردیابی
زاویه حمله ارائه شده است. فرض بر این است که در معادلات غیرخطی، نامعینی غیرتطبیقی وجود دارد. در روش پیشنهادی، بهره های کنترل کننده توسط الگوریتم اجتماع ذرات بهینه شده است. برای این منظور تابع هزینه ای با استفاده از خطای ردیابی خروجی تعریف شده است. نتایج شبیه سازی برتری عملکرد کنترل کننده پیشنهادی را نسبت به کنترل کننده معمول PID در حضور نامعینی غیرتطبیقی نشان می دهد.
میرمحمد اتفاق، هادی میراب، رضا فتحی،
دوره ۳۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از روشهای جدید برای تأمین انرژی سیستمهای الکتریکی کم مصرف مورد استفاده در دریا، استفاده از انرژی مکانیکی امواج است. در این روش با استفاده از مبدل پیزوالکتریک، انرژی ناشی از امواج دریا به الکتریسیته تبدیل میشود. مزیت این روش عدم نیاز به تعویض یا شارژ باتری سیستم مورد نظر است. در تحقیقات پیشین، مطالعاتی در زمینه برداشت انرژی از امواج دریا انجام شده ولی تحقیقی کامل در زمینه برداشت انرژی با درنظر گرفتن مدل موج تصادفی جانسواپ انجام نشده است. مدل موج تصادفی جانسواپ تقریب بهتری برای شبیهسازی امواج دریا نسبت به مدل موج منظم ایری است. بههمین منظور در این مقاله یک تیر قائم متصل به کف دریا که مجهز به وصلههای پیزوالکتریک است، بهعنوان برداشت کننده انرژی درنظر گرفته شده و بعد از مدلسازی با استفاده از نرمافزار متلب شبیهسازی میشود. در ادامه با درنظر گرفتن مدل موج نامنظم جانسواپ پاسخ ارتعاشی تیر و به تبع آن توان تولیدی محاسبه شده و قابلیت اطمینان سیستم و تأثیر مقدار نامعینیهای وصلههای پیزوالکتریک روی توان تولیدی بهصورت آماری بررسی میشود. درنهایت احتمال خرابی برداشت کننده انرژی بر پایه تعریف مناسبی از معیار تخطی مطالعه شده است.
موسی رضائی، میر محمد اتفاق، رضا فتحی،
دوره ۳۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
اتوبالانسر دینامیکی ساچمهای علاوهبر مزیتهای مختلف، دارای دو عیب اساسی یعنی محدود بودن ناحیه بالانس پایدار و افزایش دامنه روتور در ناحیه گذرا است که سبب محدودیت استفاده از این نوع اتوبالانسر میشود. بههمین منظور بهتازگی مدل جدیدی از این اتوبالانسر با نام اتوبالانسر ساچمه- فنر ارائه شده است که تا حد قابل ملاحظهای عیبهای مذکور را رفع کرده است. با توجه به مزیت اتوبالانسر جدید و برای کاربردی کردن آن لازم است رفتار دینامیکی آن بهطور دقیق بررسی شود. در مطالعات پیشین رفتار دینامیکی روتور با یاتاقانهای خطی و مجهز به اتوبالانسر ساچمه- فنر بررسی شده است ولی در عمل ممکن است یاتاقانها دارای رفتار غیرخطی باشند. لذا در مقاله حاضر بهمنظور بررسی دقیقتر، برای اولین بار رفتار دینامیکی اتوبالانسر ساچمه- فنر برای بالانس روتور با یاتاقانهای غیرخطی با روش مقیاسهای چندگانه مطالعه شده است. نتایج نشان میدهد که یاتاقانهای غیرخطی خللی در مزیتهای اتوبالانسر ساچمه- فنر ایجاد نمیکند.