۴ نتیجه برای یاس
یاسر میرباقری، حسن نحوی، جمشید پرویزیان،
دوره ۳۴، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
تحلیل پراکندگی شبکه یکی از معیارهای بررسی کارآیی روش اجزای محدود در شبیه سازی انتشار امواج صوتی یا امواج الاست یک است. مشکلی که معمولا در استفاده از این روش درشبیه سازی مسائل انتشار موج به وجود می آید به ناپیوستگی های میدانی برمی گردد که نهایتاً منجر به تغییر در اندازه و جهت بردار سرعت موج از یک جزء به جزء مجاور می شوند. برای حل این مشکل و بهبود دقت پاسخ ها دو راه حل پیشنهاد شده اند که عبارتند ازتغییر روش انتگرالگیری و تغییر توابع شکل. در این تحقیق از روش اجزای محدود ایزوجئومتریک استفاده شده- است. در این روش از توابع شکل بی-اسپلاین و نربز استفاده می شود که باعث بهبود دقت پاسخ ها خصوصاً در مسائل دینامیک سازهای یک بعدی شده اند. درجه پیوستگی این توابع شکل در مرز دو جزء مجاور می تواند بزرگتر از صفر باشد. در این تحقیق، تحلیل دو بعدی پراکندگی شبکه درانتشار موج در حالت کرنش صفحه ای برای اولین بار ارائه شده است. نتایج نشان می دهند که پراکندگی شبکه در درجات آزادی یکسان، در مقایسه با روش اجزای محدود کلاسیک، به نصف کاهش می ییابد.
محمد حسین یاس، محمد نجاتی، سید سجاد جعفری،
دوره ۳۵، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله ارتعاش آزاد ورق دایرهای سوراخدار تابعی هدفمند که با نانولولههای کربنی تقویت شدهاند بررسی شده است. توزیع نانولولههای کربنی بهصورت پیوسته و تغییرات تدریجی و هدفمند مواد در راستای ضخامت ورق، بهصورت کسر حجمی است. با توجه به درنظر گرفتن تغییرات خطی و غیرخطی ضخامت ورق دایرهای در راستای شعاع و نیز با توجه به تابع درنظر گرفته شده برای ضخامت، ضخامت ورق میتواند بهصورت مقعر یا محدب باشد. همچنین معادلات حرکت ورق با استفاده از تئوری تغییر شکل برشی مرتبه سه استخراج شده است. این معادلات یکسری معادلات دیفرانسیل درگیر شده هستند که با استفاده از بسط سری مثلثاتی توابع تغییر مکانها، بهطوری که شرط تقارن محوری را برآورده کند، به معادلات دیفرانسیل معمولی تبدیل میشود که حل دقیق آنها بسیار مشکل است بههمین دلیل از روش عددی تفاضل مربعات برای حل این معادلات استفاده شده است. نتایج بهدست آمده با نتایج دیگر محققان مقایسه و مطابقت بسیار خوبی بین آنها مشاهده شده است. در نهایت اثرات پارامترهای مختلف هندسی و همچنین درصد کسر حجمی مختلف از نانولولهها برروی فرکانسهای طبیعی بررسی شده است.
رامین قیاسی*، محمدرضا قاسمی، محمدرضا سهرابی،
دوره ۳۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه استفاده از مدلهای جایگزین مبتنی بر الگوریتمهای هوش مصنوعی در زمینه عیبیابی سازهها مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. در این تحقیق، جهت افزیش دقت الگوریتم تشخیص عیوب چندگانه در سیستمهای سازهای، کرنل جدیدی مبتنی بر موجک لیتلود پالی برای الگویتم هوش مصنوعی ماشین یادگیری حداکثر، توسعه داده میشود. بهمنظور کاهش حجم محاسبات بهروزرسانی مدل سازه از ماشین یادگیری حداکثر بهعنوان مدل جایگزین برای تحلیل اجزای محدود دقیق سازه استفاده میشود. در روش دو مرحلهای پیشنهادی در مرحله اول با استفاده از شاخص مبتنی بر تابع پاسخ فرکانسی سازه، المانهای معیوب مشخص میشود و در مرحله دوم شدت خرابی در این اعضا با استفاده از مدل جایگزین مبتنی بر ماشین یادگیری حداکثر تعیین میشود. برای مقایسه کارایی سیستم مبتنی بر ماشین یادگیری حداکثر، نتایج حاصل از کرنل پیشنهادی با سایر کرنلهای پیشنهاد شده برای ماشین یادگیری حداکثر و همچنین الگوریتم ماشین بردار پشتیبان حداقل مربعات، مقایسه شده است. مثالهای عددی حلشده بیانگر افزایش قابل توجه دقت الگوریتم ماشین یادگیری حداکثر در فرایند عیبیابی سازهها در صورت استفاده از کرنل موجکی لیتلود پالی است.
رامین قیاسی، محمد رضا قاسمی،
دوره ۳۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
پژوهش حاضر به مبحث کلان دادهها در حوزه پایش سلامت سازهها میپردازد. بدین منظور، بعد از استخراج ویژگیهای پاسخ شتاب سازه، با استفاده از الگوریتم بهینهساز ویژگیهای کماثر و اضافی حذف میشوند و با انتخاب ویژگیهای تاثیرگذار و کاهش ابعاد دادهها دقت و سرعت روند عیبیابی سازهها افزایش مییابد. انتخاب زیرمجموعهای از ویژگیها با استفاده از الگوریتم فراکاوشی هارمونی-پرندگان پیشنهادی در این پژوهش صورت خواهد پذیرفت که موجب افزایش تطبیقپذیری روند پیشنهادی در مواجه با کلان دادههای ناشی از حسگرها و عدم قطعیتهای ناشی از اختلال در دادههای ورودی میشود. در روش پیشنهادی، برای استخراج ویژگیهای پاسخ شتاب از شاخصهای مبتنی بر خصوصیات آماری و انرژی بستههای موجکی استفاده شده است. بهعلاوه از دو الگوریتم ماشینبردار پشتیبان حداقل مربعات موجکی وزندار و شبکه عصبی تابع پایه شعاعی بهعنوان مدل جایگزین تحلیل اجزای محدود سازه استفاده شده و با استفاده از آنها شدت و مکان خرابی در سازهها شناسایی میشود. بهعنوان مسائل کاربردی، عیبیابی سازه بنچ مارک گروه پایش سلامت سازه IASC-ASCE و سازه فضاکار ۱۲۰ عضوی مدنظر قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که انرژی بستههای موجکی حساسیت بالاتری نسبت به وجود خرابی در سازه نسبت به خصوصیات آماری دارد. بهعلاوه مقایسه الگوریتم ترکیبی هارمونی-پرندگان ارائه شده با چهار الگوریتم مطرح در حوزه عیبیابی، نشاندهنده سرعت و بازدهی بهتر این الگوریتم است. درنهایت استفاده از روش پیشنهادی موجب کاهش ۹۰ درصدی ابعاد دادهها در روند پایش سلامت سازهها میشود