۱۲ نتیجه برای ربانی
عباس نجفی زاده، مسعود قربانی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده
در این مقاله اثر کربن و رفتار تغییر فرم گرم بر روی مکانیزمهای نرم شدن استاتیکی و دینامیکی فولادهای میکروآلیاژی تیتانیم دار در دو ناحیه فریت و اوستنیت مورد بررسی قرار می گیرد. پژوهش به عمل آمده نشان می دهد که افزایش مقدار کربن در محدودۀ (۰۰۳۵/۰ تا ۱۱۰/۰ درصد) می تواند تبلور مجدد اوستنیت را به تأخیر اندازد؛ که این امر ناشی از کربن آزاد و رسوبات Ti(CN) و TiC است. در فاز فریت نیز امکان فعال شدن تبلور مجدد دینامیکی وجود دارد و مانع اصلی آن وجود عناصر بین نشین C و N و تشکیل رسوبات حاصل از تغییر فرم است. نتایج آزمایشهای فشار دو مرحله ای نشان می دهد که با افزایش دما، نرخ بازیابی و تبلور مجدد استاتیکی در هر دو ناحیه فریت و اوستنیت افزایش می یابد و افزایش کربن موجب کاهش نرخ تبلور مجدد استاتیکی در هر دو ناحیه می شود.
سید محمدتقی فاطمی قمی و مسعود ربانی، ،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۷۸ )
چکیده
در مطالعۀ شبکه های پرت احتمالی، توجه به ساختار شبکه به عنوان یک راهکار جدید مطرح است. در مقالۀ حاضر، شبکه های هامنی۱ به عنوان یک کلاس ویژه از شبکه ها بررسی می شوند. دو مکانیزم ساختاری تحت عناوین انقباض و حذف کمانی به منظور تبدیل شبکه های هامنی به شبکه های سری – موازی معرفی می شوند. ساختار شبکه های سری – موازی به گونه ای است که فقط با استفاده از دو عملیات ضرب و پیچش۲ می توان تابع توزیع زمان تکمیل شبکه را محاسبه کرد. در مقالۀ حاضر برای اولین بار، شبکه های سری – موازی از نظر ساختاری مطالعه می شوند. نتیجۀ بررسی مزبور مؤید تعلق این شبکه ها به کلاس شبکه های هامنی است.
یک قضیه کلیدی قابلیت و امکانپذیری مکانیزمهای انقباض و حذف کمانی را برای شبکه های هامنی غیرسری – موازی تبیین می کند.
مسعود ربانی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۱ )
چکیده
در اکثر مدلهای کنترل موجودی در حالت احتمالیف همچون مدلهای مرور دائم۱ و دوره ای۲ فرض می شود که مدت کمبود موجودی در یک سیکل، کاملاً کوچک است. لذا آن را حذف کرده و متوسط تعداد سیکلها در یک سال را با کمک رابطۀ D/Q که D متوسط تقاضای سالانه و Q مقدار سفارش است، تخمین می زنند. این فرض، مسئله را ساده می کند. ولی برای وقتی که هزینه های فروش از دست رفته۳ و پس افت۴ کوچک باشند، واقع بینانه نیست. در این مقاله به جای فرض مزبور، مدت کمبود موجودی در محاسبه طول سیکل موجودی منظور می شود و تأثیر این موضوع در یک سیستم موجودی مرور دائم بررسی می شود.
واژگان کلیدی: کنترل موجودی، تقاضای احتمالی، مرور دائم، سیکل موجودی
مسعود ربانی، کامران رضائی و محمدمهدی لطفی محمدآبادی، ،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۳ )
چکیده
در این مقاله روشی جدید برای ایجاد یک کران پایین روی تابع توزیع دقیق زمان تکمیل شبکههای پرت احتمالی ارائه میشود که مبتنی بر سادهسازی ساختار این گونه شبکهها است. مکانیزم طراحی شده با بهرهگیری از مضاعفسازی برداری، ساختار شبکه را ساده میکند، به نحوی که تابع توزیع شبکه با استفاده انحصاری از دو عامل ضرب و پیچش قابل محاسبه باشد. نحوه انتخاب بردارهای قابل مضاعفسازی در روش جدید با روش مضاعفسازی دودین متفاوت است به گونهای که باید آن را روشی کاملاً متمایز قلمداد کرد. در این روش با استفاده از مکانیزمی جدید بهترین بردارها برای مضاعفسازی انتخاب میشوند. اثبات میشود که تعداد مضاعفسازی برداری با استفاده از این روش کمینه میشود. تابع توزیع حاصل از این روش کران پایین تابع توزیع دقیق شبکه و البته کران بالای توزیع روش کلیندورفر و دودین است. بعد از ارائه الگوریتم این روش، کارایی آن مورد بررسی قرار میگیرد و با ارائه مثالهایی نتایج عددی الگوریتم با تابع توزیع دقیق شبکه و همچنین الگوریتم دودین مقایسه میشود
مسعود ربانی، کامران رضائی و نسیم صیدفروش لاهیجی،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۴ )
چکیده
مسئله تعادل بین هزینه و زمان، یکی از مهمترین مباحث در مدیریت پروژه و مورد علاقه پیمانکاران پروژه هاست.
هدف مسئله تعادل بین هزینه و زمان، تحلیل حساسیت هزینههای پروژه، نسبت به تغییرات مدت زمان انجام فعالیتها به منظور به دست آوردن بهترین ترکیب کاهش زمانی فعالیتها به نحوی است که مجموع هزینههای پروژه مینیمم شود. در الگوریتمهای ابتکاری ارائه شده در این زمینه، تصمیم گیری در زمینه کاهش زمان فعالیتها، بر مبنای مینیمم شیب هزینه فشرده سازی فعالیت صورت میگیرد. اما از آنجایی که پروژهها دارای بازههای زمانی طولانیاند، میتوان گفت که نرخ بهره بر آنها تأثیرگذار است. در این مقاله، یک روش ابتکاری نوین به منظور به دست آوردن بهترین ترکیب کاهش زمانی فعالیتها با احتساب نرخ بهره و با هدف مینیمم کردن ارزش فعلی هزینه های پروژه ارائه شده است
محمد قربانی و امیرمهدی ساعدی،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده
نانووایر به ساختاری استوانه ای شکل گفته میشود که دارای سطح مقطعی در حد ابعاد نانومتری باشد. نانووایر مورد بحث در این تحقیق از جنس آلیاژ مغناطیسی Ni-Fe-Co است.
از حفرات منظم و استوانه ای شکل پوشش اکسید آندی آلومینیم به عنوان قالبی برای ساخت نانووایر استفاده شد. بعد از تهیه این لایه اکسیدی، رسوب الکتروشیمیایی نانووایر در حمام سولفاتی ساده با روش ولتاژ AC در حفرات مذکور انجام شد. در مرحله بعد ارتباط پارامترهای ساخت با ترکیب شیمیایی و ساختار نانووایرهای به دست آمده بررسی شد. مشاهده شد که برای انجام موفق رسوب الکتروشیمیایی در نانوقالب اکسید آندی آلومینیوم، ضخامت لایه مانع نقش اساسی داشته و تحلیل عنصری نانووایر در امتداد طول نانووایرها متغیر است.
رضا توکلیمقدم، مسعود ربانی و محمدعلی بهشتی، ،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۷ )
چکیده
در این مقاله، یک مدل برنامهریزی غیرخطی عدد صحیح ترکیبی با هدف کاهش هزینه توقف خط در خطوط مونتاژ چند مدلی ارایه میشود. امروزه با توجه به دلیل تنوع زیاد محصولات برای پاسخگویی سریع به تقاضاهای متنوع مشتریان، اکثر شرکتهای تولیدی از خطوط مونتاژ چند مدلی استفاده میکنند. از آنجا که معمولا زمان مونتاژ، ترکیب و مقدار قطعات مورد نیاز برای هر مدل متفاوت است، حداقل کردن توقف خط یک عامل عمده که در تعیین توالی پردازش محصولات مطرح میشود. توقف خط موجب بیکاری اپراتورها، بیکاری ماشینها، کاهش تولید و افزایش هزینه سربار و در نهایت کاهش بهره وری میشود. به علت پیچیدگی این مدل که جزء خانواده مسایل NP-hard است، یک روش فراابتکاری بر اساس الگوریتم ژنتیک برای به دست آوردن حلهای نزدیک به بهینه در ابعاد بزرگ و در زمان معقول طراحی و پیشنهاد میشود. برای نشان دادن کارایی این الگوریتم پیشنهادی، نتایج محاسباتی با حلهای به دست آمده از نرمافزار لینگو مقایسه شده است.
مسعود ربانی، رضا توکلیمقدم و هاشم وحدانی، ،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده
در این مقاله، رویکردی جدید برای حل مدل موجودی برای اقلام فاسد شدنی با جریان نقدی تنزیل یافته ارائه شده است. اقلام تولیدی با نرخی متغیر با زمان که از یک توزیع ویبول پیروی میکند، دچار خرابی میشوند. در این مدل موجودی، دو نوع کمبود یعنی تقاضای پس افت۱ و فروش از دست رفته۲ در نظر گرفته شده که در این حالت تقاضا برای اقلام تولیدی با نرخی متغیر، که تابعی از زمان است دچار پس افت می شود. در حالت کلی تقاضا تابعی خطی و نزولی از قیمت محصول است. هدف از مدل موجودی ارائه شده، تعیین سیاست بهینه قیمتگذاری محصول و طول مدت تولید در یک سیکل کامل است بهطوری که ارزش فعلی کل سود حاصله در طی افق برنامهریزی محدود، بیشینه شود. در انتها مثال عددی برای حل مدل موجودی با استفاده از رویکرد ابتکاری پیشنهادی به صورت سه مرحله ای ارائه شده است.
حسین ربانی، منصور وفادوست، شهره کسایی،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۸ )
چکیده
تحلیل و فهم تصاویر پزشکی، از لحاظ کلینیکی برای تشخیص بیماریها و درمان، همچنین در بینایی ماشین و تشخیص الگو دارای اهمیت است. یکی از مهمترین مباحث در این زمینه، تشخیص مرز اشیاست که غالباً پایهای برای پردازشهای بعدی همچون تشخیص عضو و بافت، بخش بندی تصویر، تحلیل حرکت، اندازهگیری پارامترهای فیزیولوژیکی و آناتومیکال و غیره است.گرچه یکی از بهترین روشهای تشخیص لبه استفاده از تبدیل ویولت است، اما تبدیل ویولت معمولی از نقایصی نیز برخوردار است. ازجمله نقاط ضعف این تبدیل وابستگی آن به شیفت ورودی و ضعف در تشخیص جهتهای صحیح در زیرباندهای حاصله در حالت چند بعدی است. تبدیل ویولت مختلط، با استفاده از ویولت مادرمختلط، بر این نقاط ضعف غلبه کرده و در عین حال افزونگی و میزان محاسبات در این تبدیل قابل قبول است. این تبدیل به خصوص برای حالتهای چند بعدی و برای پردازشهای با دقت بالا از جمله پردازش تصاویر پزشکی، مفید است. در این مقاله پس از اشاره به نقاط ضعف تبدیل ویولت معمولی و معرفی تبدیل ویولت مختلط گسسته و مقایسه خصوصیات این دو تبدیل، از تبدیل ویولت مختلط گسسته برای بهینهسازی تصویر و تشخیص لبه تصاویر نویزی، استفاده شده است. نتایج شبیه سازیها حاکی از سادگی وکیفیت بالای روش مطرح شده در این مقاله نسبت به دیگر روشها در حوزه ویولت معمولی و یا حوزه تصویر به ویژه برای حالات نویزی است.
مسعود ربانی، فهیمه تقی نیام، حامد فرخی اصل، حامد رفیعی،
دوره ۳۵، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله حل یک مدل غیرخطی تولید سلولی در شرایط پویا و قطعی با در نظرگیری هزینههای درونسلولی و برونسلولی، هزینه ایجاد سلول، هزینه استقرار مجدد و هزینه حمل و نقل ماشینآلات بهازای مسافت طی شده مورد بررسی قرار گرفته است. از آنجا که تعداد سلولها در هر دورهای از تولید مهم بهشمار میآید و در صورت بهینه بودن تعداد سلولها میتوان هزینههای دیگر را نیز به حداقل مقدار خود رسانید بههمین دلیل در این تحقیق تعداد بهینه سلولها هدف اصلی این تحقیق قرار گرفته است. الگوریتم فرا ابتکاری بهینهسازی بر مبنای جغرافیای زیستی برای اولین بار در این حوزه مورد استفاده قرار گرفته و نتایج حاصل از آن با الگوریتم شناخته شده ژنتیک مقایسه شده است. نتایج حاصل از آزمایشات صورت گرفته نشان از عملکرد خوب الگوریتم ژنتیک در این مسأله است. در ادامه نیز نتایج حاصل از تحلیل آزمایش برروی برخی از پارامترهای مسأله ارائه شده است. در پایان نیز نتیجهگیری عنوان شده و پیشنهادهای برای تحقیقات آتی ارائه شده است.
مسعود ربانی، محمدحسین افرازه، ساسان امینی، حامد فرخیاصل،
دوره ۳۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
موضوع نگهداری و تعمیرات و یکپارچه کردن آن با مسئله زمانبندی تولید، با توجه به نقش تأثیرگذار آن در قیمت تمام شده محصول نهایی، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این پژوهش حالات مختلف برای هر خط تولید بهصورت مستقل و مجزا، در زمانهای کاری عادی و اضافهکاری و با درنظر گرفتن امکان برونسپاری، مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف این پژوهش پیدا کردن استراتژی بهینه نگهداری و تعمیرات و یکپارچهسازی آن با برنامهریزی تولید در یک سیستم تولید دستهای است، به نحوی که بدون سفارش عقب افتاده، پاسخگوی تقاضا باشد و جمع هزینههای تولید و نگهداری و تعمیرات را در یک افق برنامهریزی محدود حداقل کند. بدینمنظور یک مدل ریاضی برای این مسئله مورد بررسی پیشنهاد شده است. برای حل مدل ریاضی، از دو روش فرا ابتکاری شبیهسازی تبرید و جستجوی هارمونی استفاده شده است و پاسخها مورد مقایسه قرار گرفتهاند. دو الگوریتم از نظر کیفیت جوابها عملکرد قابل قبول و نزدیکی را فراهم آوردهاند.
مسعود ربانی، عرفان عسگری، علی قوامی فر، حامد فرخی اصل،
دوره ۳۷، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
در دهههای اخیر، مواد خام و منابع از جمله موضوعهای قابل توجه محققان بودهاند، بهعبارت دیگر، نقش مهمی در صنایع تولیدی و یا سازمانهای خدماتی دارند. از سوی دیگر، جمعیت هر روز افزایش مییابد و افزایش جمعیت بهمعنی افزایش تقاضا برای کالاها یا خدمات است. بنابراین لازم است که منابع بیشتری برای ارائه خدمات یا کالاها مصرف شود. بههمین دلیل، سازمانهای دولتی و آژانسهای محیط زیستی، به وضع و اجرای قوانین سختگیرانه نسبت به تولیدکنندگان و خدمتدهندگانی که باعث ضربهزدن بیش از حد مجاز به محیط زیست هستند، اقدام کردهاند که در پارهای موارد استفاده از منابع را برای آنها محدود میکند. در این میان زنجیره تأمین به یکی از مسئلههای مهم که تأثیر بسیاری از این موضوع میپذیرد، تبدیل شده است. در این تحقیق، زنجیره تأمین حلقه بسته با توجه به عدم اطمینان، اختلالات و هزینه تولید نیز مدلسازی شده است. هدف از این مسئله، به حداقل رساندن هزینه سیستم مورد نظر بر اساس تصمیمات مکان، میزان جریان بین سطوح و فروش از دست رفته است. روش حل آزادسازی لاگرانژی برای حل این مسئله NP-hard استفاده شده است. در پایان، از یک مثال عددی برای آزمایش مدل و روش حل پیشنهادی استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که زمان اجرای مسئله در مقیاس بزرگ با GAMS نسبت به روش پبشنهادی بالاتر است.