۷ نتیجه برای مشایخی
علینقی مشایخی و بهروز ارباب شیرانی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۱ )
چکیده
دانایی یکی از مهمترین داراییهای سازمانها به حساب می آید. از این رو باید در سازمانهای اقتصادی- اجتماعی به درستی مورد استفاده قرار گرفته و به نحو مؤثری مدیریت شود. شرط لازم برای مدیریت مؤثر دانایی، اندازه گیری دانایی است. با این همه روشهای محدودی برای اندازه گیری دانایی توسعه داده شده است. روشهای موجود دارای نقاط ضعف قابل توجهی هستند. یکی از نقاط ضعف مهم آنها عدم توجه کافی به تعریف، ابعاد و ویژگیهای مختلف دانایی است.
در این مقاله روشی جدید برای اندازه گیری سطح دانایی یک سازمان مهندسی معرفی می شود. به این ترتیب که روش پیشنهادی با در نظر گرفتن ویژگیهای مختلف دانایی، سطح دانایی یک سازمان مهندسی را تابعی از دو مؤلفه سلسله مراتب و ابعاد در نظر می-گیرد. روش پیشنهاد شده برای اندازه گیری سطح دانایی یک سازمان مهندسی در دو مقطع زمانی به کار رفته و نتایج آن به ترتیب ارائه شده است.
واژگان کلیدی: دانایی، مدیریت دانایی، اندازه گیری دانایی، سلسله مراتب دانایی، ابعاد دانایی
محمد مشایخی، سعید ضیاییراد و جمشید پرویزیان، ،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
امروزه مکانیک آسیب پیوسته به عنوان یک ابزار کارا در شبیهسازی شکست نرم شناخته میشود. در این مقاله اعتبار مدل مکانیک آسیب پیوسته لمتر، به صورت تجربی و عددی برای فولاد A۵۳۳B-C۱ تحت شرایط تنش سه بعدی سنجیده میشود .ابتدا پارامترهای آسیب مدل توسط یک آزمایش کشش بر روی یک نمونهی شیاردار در شرایط تنش سه بعدی به دست میآید. سپس این مدل برای نمونهی تحت آزمایش به روش اجزای محدود شبیهسازی میشود. نتایج حاصل از آزمون و پیشبینیهای تحلیل اجزای محدود تطابق قابل قبولی را نشان میدهند. در ادامه توانایی مکانیک آسیب در پیشبینی توزیع تنش در نقطه گلویی، تغییر شکل نهایی و زمان بروز شکست در یک نمونه کشش ساده به صورت عددی و تجربی محک زده میشود. نتایج نشان میدهد پیشبینیهای مدل آسیب نرم، تطابق خوبی با نتایج تجربی دارد. از دیگر نتایج این تحقیق، نشان دادن توانایی مکانیک آسیب در پیشبینی پدیدهگلویی شدن و شکست نهایی برای نمونهی کششی است.
محمد مشایخی،
دوره ۲۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۹ )
چکیده
مکانیک آسیب پیوسته یکی از شاخههای مکانیک کاربردی است که به منظور پیشبینی وقوع شکست و یا بروز ترک در فرایندهای شکلدهی به کار گرفته میشود. در این مقاله یک مدل مکانیک آسیب نرم اصلاح شده برای پیشبینی وقوع ریز حفرهها، که به ترکهای مرکزی در فرایند اکستروژن مستقیم میانجامد، مورد استفاده قرار میگیرد. در تحلیل اجزای محدود، از یک روش کارا در انتگرالگیری معادلات ساختاری سود برده میشود. تأثیر پارامترهای مؤثر از جمله: زاویه قالب، ضریب کاهش سطح مقطع، ضریب اصطکاک و نرمی ماده تحت فرایند در بروز ترکهای مرکزی در فرایند اکستروژن مستقیم مورد ارزیابی قرار میگیرند. مقایسههای انجام گرفته، تطابق خوبی را بین پیشبینیهای مکانیک آسیب در محصول فرایند و نتایج تجربی موجود نشان میدهد.
محمد رضا وزیری سرشک، محمود سلیمی، محمد مشایخی،
دوره ۳۰، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۰ )
چکیده
در روش اصلاح شده لاگرانژی برای شبیه¬سازی فرایند ماشینکاری، جدایی براده از قطعه کار به کمک حذف اجزای دارای آسیب بحرانی ازمقابل نوک ابزار فراهم می¬شود. در این مقاله یک ارزیابی سیستماتیک از سه مدل انباشت (تجمع) آسیب صورت گرفته است تا بهترین معیار شکست در شبیه سازی شناسایی شود. سه مدل در نظر گرفت شده عبارتاند از مدلهای جانسون- کوک، کاکرافت- لاتم و ویلکینز. همچنین الگوریتم جدیدی برای توسعه اینگونه از مدلهای آسیب در دامنه بالای کرنش، نرخ کرنش، دما و فشار ماشینکاری در حضور ترکیب دو اثر مکانیزم شکست کششی و برشی ارائه می¬شود. در این مورد، نتایج بهدست آمده¬ از تحلیلهای اجزای محدود با فرمولبندی لاگرانژی- اویلری اختیاری به عنوان منبعی برای انباشت آسیب مورد استفاده قرار میگیرند. شرایط پایدار برش فولاد ۱۰۴۵ مورد ملاحظه قرار میگیرد تا از اطلاعات موجود و داده-های آزمایشهای طرح "دستیابی به مدلهای ماشینکاری" در عملکرد این فولاد در برش متعامد به عنوان معیار بررسی دقت مورد استفاده قرار گیرد. کالیبره کردن این نوع مدلها و شرایط واقعی جدایش براده مهمترین مزیت مدل است. براساس نتایج این تحقیق مدل آسیب جانسون-کوک بهترین توانایی را درمعیار جدایی براده عرضه میکند.
محمد مشایخی،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
اخیراً مدل آسیب دو مقیاسی به عنوان یک روش کارا برای تحلیل مسایل خستگی پر چرخه ارایه شده است. در این مدل رفتار ماده در مقیاس میکروسکوپی الاستیک-پلاستیک همراه با آسیب و در مقیاس ماکروسکوپی الاستیک ارزیابی می شود. در این تحقیق، یک آلگوریتم عددی مقاوم -که بتواند میلیون ها سیکل بارگذاری را دنبال نماید- برای مدل آسیب دو مقیاسی پیاده سازی می شود. برای بهنگام کردن تنشها از یک روش صریح استفاده می شود تا پیش بینی زمان شکست برای انواع بارگذاریها از جمله دوره ای، اتفاقی، مکانیکی و گرمایی-مکانیکی میسر شود. یک لوله استوانه ای تحت بار خستگی گرمایی-مکانیکی و شافت روتور اصلی یک بالگرد با بارگذاری غیر تناسبی به روش آسیب دو مقیاسی مورد بررسی و تحلیل عمر قرار می گیرد.
محمد مشایخی، هادی هدایتی، احسان برزآبادی،
دوره ۳۲، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
در این پژوهش با ارایه یک آلگوریتم کارا تأثیر استحالهی فازی حالت جامد بر شکلگیری تنشهای پسماند، در جوشکاری لب به لب محیطی لولههای فولادی کربنمتوسط مورد بررسی قرار می¬گیرد. برای این منظور یک تحلیل ترمو- الاستیک- پلاستیک که با یک تحلیل متالورژیکی همبسته است به روش اجزای محدود انجام می¬گیرد. فرایند جوشکاری به صورت دوبعدی و سهبعدی به کمک دو زیربرنامه؛ یک زیربرنامه برای اعمال شار گرمایی و دیگری برای اعمال استحاله¬ی فازی - تبدیل آستنیت به مارتنزیت- شبیهسازی شده است. نتایج شبیهسازی نشان میدهد تغییرات حجمی ناشی از تبدیل فاز آستنیت به مارتنزیت تأثیر قابل توجهی بر مقدار و توزیع تنشهای پسماند دارد و در مواردی می¬تواند ماهیت تنشها را از حالت کششی مخرب به فشاری تغییردهد.
امیرحسین مهدیزاده، محمد مشایخی، محمود کدخدایی،
دوره ۳۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
این مقاله به پیشبینی عمر در بارگذاری خستگی پرچرخه با استفاده از مدل آسیب شابوش- لمتر میپردازد. مدل آسیب شابوش-لمتر اثر تنش میانگین و همچنین اثر تنشهای فشاری را که باعث بسته شدن ترک می شود، درنظر میگیرد. در این مقاله، یک الگوریتم عددی بهروش ضمنی برای انتگرالگیری این مدل ارائه و در یک زیربرنامه در نرمافزار اجزای محدود آباکوس پیادهسازی میشود. برای کاهش زمان حل از روش پرش در چرخهها استفاده شده است. برای راستی آزمایی الگوریتم پیشنهادی، یک نمونه شیاردار Vشکل تحت بارگذاری خستگی با نسبت تنشهای متفاوت انتخاب شده و عمر آن با نتایج تجربی مقایسه میشود. در ادامه یک قطعه صنعت هوایی، اسپیندل روتور اصلی پرههای یک بالگرد، که تحت بارگذاری خستگی متغیر قرار دارد مورد تحلیل قرار میگیرد.