۳ نتیجه برای کهرم
محسن کهرم، کامران علوی و مجید ملک جعفریان،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۴ )
چکیده
تحلیل پایداری خنثی برای یک جریان برشی برای نیمرخ سرعت در پشت صفحه تخت به کمک روش طیفی انجام شده است. پس از نگاشت معادله ماتریسی شده اور سامرفلد و نیمرخ سرعت حاکم توسط تابع تبدیل مناسب، مسئله مقادیر ویژه تعمیم یافته، با سری چند
جمله ای کسینوسی چبی شف، تقریب زده شده است. با اعمال یکسری شرطها و توابع بر اساس تعداد جمله های به کار رفته سری و نقاط تصحیح، به انطباق ضرایب سری در نقاط ابتدایی و پایانی دامنه پرداخته میشود و در نهایت با اعمال شرایط مرزی نیومن برنامه محاسبات عددی مورد نیاز تهیه شده است. نتایج به دست آمده به صورت منحنیهای مختلف پایداری خنثی و همچنین جدول نتایج ارائه شده است. درستی و صحت عملکرد روش با نتایج عددی بدست آمده برای حالتی که نتایج عددی و آزمایشگاهی برای آن موجود بوده است برای نیمرخ سرعت در پشت سیلندر انجام شده است. مقایسه نشان میدهد که پاسخ به دست آمده انطباق کامل بر نتایج گزارش شده از روشهای دیگر و نتایج آزمایشگاهی دارد.
محسن کهرم، علی فرهبد و داوود خدادادزاده، ،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۷ )
چکیده
یک مانع با مقطع چهار گوش در مسیر جریان آزاد قرار داده میشود و تاثیر نسبت ابعادی چهار گوش در شکلگیری و تعداد گردابههای رها شده از انتهای مانع بر حسب تغییرات نسبت ابعادی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. سپس مقطع مستطیلی به سمت یک صفحه تخت که با جریان اصلی در حال تبادل گرماست حرکت داده میشود و ضمن نزدیک شدن به لایه مرزی مغشوش روی صفحه اثر نسبت ابعادی و فاصله از صفحه تخت بر ضریب انتقال گرما از صفحه تخت و تاثیر لایه مرزی بر شکلگیری گردابهها و عدد اشتروهال بررسی میشود. برای شبیهسازی جریان مغشوش از مدل اصلاح شده و گسستهسازی معادلات جریان از تقریب سه جملهای کوئیک و روش حجم محدود استفاده شده است. عدد رینولدز برای چهارگوش با استفاده از مشخصه طولی چهار گوش (حدود ۵۰۰۰)، معادلات جریان در شکل گذرا و در دستگاه مختصات کارتزین دو بعدی، تراکمناپذیر بررسی میشوند. نتایج نشان میدهند که تغییرات عدد اشتروهال تا زمانی که جسم خارج از لایه مرزی قرار دارد بهصورت پلهای تابعی از تغییرات نسبت ابعادی جسم است. با نزدیک شدن مقطع به دیواره، عدد اشتروهال به سمت صفر میل کرده و خاصیت رهایی تناوبی گردابه به حضور دائمی یک گردابه و فقط با نوسانات ابعادی، تبدیل میشود. ملاحظه میشود که نزدیک شدن مقطع به صفحه تخت موجب افزایش ضریب انتقال گرمای متوسط تا ۵۰% و افزایش ضریب انتقال گرمای موضعی تا ۲۰۰% میشود.
محسن کهرم، سید محمد جوادی مال آباد، مرتضی عنبرسوز،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
در این مقاله با استفاده از پدیده تحریک لایه مرزی سعی بر افزایش راندمان یک نمونه بخاری گازسوز دودکش دار شده است. مدل سه بعدی از یک نمونه بخاری با ظرفیت ٦٠٠٠ کیلوکالری در ساعت تولید و پس از شبکه بندی محیط حل، معادلات بقای جرم، مومنتوم، انرژی، گونه های شیمیایی و تابش در جریان آشفته با استفاده از روش حجمهای محدود حل شده و صحت آنها با استفاده از نتایج آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفته اند. تحریک لایه مرزی با استفاده از دو مانع با مقطع مثلث در مسیر جریان محصولات احتراق داخل تنوره انجام شده است و اثر وجود آنها با استفاده از شبیه سازی عددی و همچنین تولید مدل آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد در اثر جت سیال ایجاد شده بین موانع و جدار تنوره و نیز گردابه های پشت موانع، کل انتقال گرما از تنوره به محیط اطراف۲۴/۱۶ درصد و راندمان بخاری۷/۲ درصد نسبت به حالت بدون تحریک افزایش یافته است.