جستجو در مقالات منتشر شده


9 نتیجه برای حیدری

علی حیدری منفرد، سعید هاتفی پور و عباسعلی آهنگر،
دوره 16، شماره 2 - ( 10-1376 )
چکیده

در ربع قرن گذشته فعالیتهای پژوهشی قابل توجهی در رابطه با کاهش مصرف انرژی در سیستمهای برودتی و بالاخص در خصوص طراحی و ساخت مناسب یخچال – فریزرهای خانگی انجام شده است. اهمیت موضوع به دلیل استفاده از مبرد فرئون R-12 در یخچال – فریزرها و نقش آن در آلایش محیط زیست از جمله تخریب لایه ازن و همچنین گرمایش زمین و به علاوه مصرف زیاد انرژی توسط این وسایل بوده است. طرح قوانین بین المللی در ارتباط با جایگزینی مبردهای آلایندۀ لایه ازن، مانند پروتکل مونترال، و همچنین آیین نامۀ اجرایی هیئت محترم دولت جمهوری اسلامی در خصوص اجرای طرح کاهش مصرف انرژی وسایل انرژی بر از جمله مواردی بوده که باعث انجام تحقیقات جامعی در رابطه با طراحی بهینه یخچال – فریزرهای خانگی شده است. در این مقاله به اقدامات پژوهشی انجام یافته در ارتباط با مدلسازی تحلیلی و آزمونهای تجربی انجام یافته برای تعیین روشهای طراحی یخچال- فریزرهای خانگی کم مصرف در ایران می پردازیم. با استفاده از مدل عددی ایجاد شده، نتایج حاصل از انجام تحلیل پارامتر یک اجزای تشکیل دهندۀ یک یخچال – فریزر نمونۀ تولیدات داخلی در کاهش میزان مصرف برق و افزایش بازدهی ارائه شده است. همچنین تأثیر جایگزینی مبرد R-12 با مبرد جایگزین R-134a روی مصرف برق و عملکرد یخچال – فریزر انتخاب شده مورد بررسی قرار گرفته است.
مسعود کهریزی، عباسعلی حیدری مزرعه آخوند و مسعود کیوانفر،
دوره 16، شماره 2 - ( 10-1376 )
چکیده

در این مقاله آنتن ریز نوار با کوپلینگ روزنه ای که یک لایه عایقی به نام روبنا1 نیز روی هادی آنتن قرار دارد، تحلیل می شود. برای تحلیل آنتن، از روش ممان تمام موج در حوزۀ مکان2 استفاده می شود و در آن هر دو مؤلفۀ جریان الکتریکی روی هادی آنتن در نظر گرفته شده است. برای محاسبۀ توابع گرین حوزۀ مکان، از فرم بستۀ توابع گرین استفاده شده و در آن تمهیداتی برای دقت بیشتر صورت گرفته است. این روش با داشتن دقت مناسب، سرعت محاسبات را افزایش می دهد. پس از محاسبۀ جریانهای الکتریکی روی هادی آنتن، نماد تشعشعی3 با استفاده از شکل مجانبی انتگرالهای سامرفلد محاسبه می شود. امپدانس ورودی آنتن نیز با استفاده از توزیع جریان الکتریکی روی خط تغذیه و از روش GPOF4 به دست آمده است. ضمناً از آنجا که پارامترهای آنتن به عنوان پارامتر ثانویه محاسبه شده اند، امکان بینش فیزیکی بیشتری در نتایج ایجاد می شود. با مقایسۀ نتایج حاصل و نتیجۀ تجربی و نتایج که قبلاً انتشار یافته، از درستی روش و برنامه ها اطمینان حاصل شده است. همچنین تأثیر روبنا بر روی امپدانس ورودی آنتن و نماد تشعشعی آن بررسی شده است.
علی حیدری، بهرام ثقفیان و رضا مکنون،
دوره 23، شماره 2 - ( 10-1383 )
چکیده

عدم قطعیت پارامترهای بارش ـ رواناب نقش مهمی در شبیه سازی هیدروگراف سیلاب دارد. در مقاله حاضر ارزیابی عدم قطعیتها با استفاده از روش مونت کارلو در حوزه قره سو واقع در حوزه کرخه بررسی می گردد. برای شــبیه سازی حوزه از مدل توزیعی ـ مفهـومی موسوم به مادکلارک استفاده گردید که در آن شبیه سازی بارش ـ رواناب در گستره یک شبکه مربعی حوزه انجام می‌شود و سپس هیدروگراف خروجی حوزه از ترکیب رواناب سطحی مربعات شبکه حاصل می‌شود. به کارگیری روش مونت کارلو برای تحلیل عدم قطعیت پارامترها، منجر به تعیین محدوده مناسب تغییرات پارامترها شد که دامنه حاصله بستگی به معیارهای نیکویی برازش داشت. نتایج معیارهای مختلف نیکویی برازش1 در این مقاله مورد بحث قرار می‌گیرد و بهبود شبیه سازی بخش اوج هیدروگراف با اعمال اثر وزنی در دبی اوج ارزیابی می‌شود.
محمدرضا حیدری، محمدرضا سلطانی، محمد طیبی رهنی و محمد فراهانی، ،
دوره 24، شماره 2 - ( 10-1384 )
چکیده

در این تحقیق، آزمایشات مختلفی برای اندازه‌گیری توزیع فشار روی یک بدنه استوانه‌ای طویل با دماغه اجایو، در جریان مافوق‌صوت در مجموعه تونل باد سه‌منظوره دانشگاه امام حسین (ع)، انجام شده‌‌است. میدان جریان اطراف این مدل به کمک شیلیرین1 مشاهده و توزیع فشار کل در زوایای حمله مختلف اندازه‌گیری و مورد بررسی قرار گرفته است. زاویه موج ضربه‌ای به دست ‌آمده از تصویرهای آشکارسازی با نتایج نظری تطابق نزدیکی را نشان می‌دهد. در هر زاویه حمله، فشار استاتیک روی بدنه و فشار کل اطراف آن در نقاط مختلف اندازه‌گیری شده‌است. نتایج نشان می‌دهند که توزیع فشار محیطی در موقعیتهای طولی مختلف روی دماغه و نزدیک به آن متأثر از زاویه حمله است، ولی در بخش استوانه‌ای حساسیت کمتری ‌نسبت به زاویه حمله و نیز موقعیت زاویه‌ای گرداگرد یک طول معین دارد. همچنین، توزیع فشار کل اطراف بدنه نسبت به زاویه حمله تغییر می‌کند و ضخامت لایه مرزی روی مدل با پیشروی در راستای جریان بیشتر می‌شود. در قسمت ابتدا و میانی بدنه، با افزایش زاویه حمله تا شش درجه، ضخامت لایه مرزی افزایش می‌یابد، اما در بخش انتهای بدنه، ابتدا ضخامت این لایه افزایش و سپس کاهش می‌یابد. پروفیلهای لایه مرزی در کلیه موقعیتهای اندازه‌گیری شده نشانگر آشفته بودن جریان است.
محمدرضا فروزان، علی حیدری، سیدجعفر گلستانه،
دوره 28، شماره 1 - ( 6-1388 )
چکیده

در این تحقیق تحلیل اجزای محدود غیرخطی ترمومکانیکال غیرکوپل از فرایند جوشکاری زیرپودری لوله‌های درز جوش مستقیم با رویکرد بررسی تنشهای پسماند ناحیه جوش ارائه شده است. تحلیل با بخش گرمایی آغاز می‌شود جایی که توان گرمایی بر اساس معادلات دوبیضوی گلداک به جسم اعمال می‌‌شود. سپس با تعیین تاریخچه گرمایی هر یک از المانها و با توجه به نمودارهای سرمایش پیوسته ماده هرگونه تغییر فاز در ساختار ماده بر اساس زمان سرمایش 800 به 500 ( t 8/5) برای یک المانها در نواحی متاثر از جوشکاری و مذاب بررسی و فاز نواحی مختلف محاسبه شده است. بر این اساس و بر اساس خواص ترموفیزیکی ماده در فازهای مختلف برای هر المان خواص ترمومکانیکی مربوط توسط کد داخلی تعریف شده است. پس از تحلیل تنش و به منظور اعتبار سنجی روش، مقایسه‌ای بین نتایج حاصل از شبیه‌سازیها با نتایج تجربی حاصل از متالوگرافی و آزمون تست سوراخکاری کرنش سنجی به عمل آمده است که انطباق بسیار خوبی را نشان می‌دهد. از جمله جنبه‌های نو در این تحقیق علاوه بر نتایج به دست آمده مترتب بر شرایط خاصِ مورد مطالعه، می‌توان به تحلیل فرایند جوشکاری برای فولاد API 5L-X70 که باعث ایجاد منابع غیرخطی شدید هنگام تفکیک خواص ساختاری ماده می‌شود و استفاده از خواص معادل در بیان تغییر فازها و حالات فیزیکی ماده اشاره کرد.

علی حیدری، محمدرضا فروزان، سیدعلیرضا طباطبایی،
دوره 28، شماره 1 - ( 6-1388 )
چکیده

در این تحقیق اثر سه مورد از مهمترین عملیاتهای تکمیلی بر روی لوله‌های درزدار قطور مورد استفاده در انتقال نفت و گاز بر تنشهای پسماند ناشی از جوشکاری زیر پودری مطالعه شده است. بدین منظور از برنامه‌نویسی پارامتری در محیط نرم‌افزار ANSYS در تحلیل غیر خطی مکانیکی-گرمایی و در شرایطی که جسم از قبل حاوی تنشهای پسماند ناشی از جوشکاری است بهره برده شده است. این عملیات عبارت‌اند از اعمال فشار داخلی به لوله که به هایدروتست معروف است، کوئنچینگ به‌کمک گرما دهی توسط حلقه القایی خارجی که به کوئنچینگ به روش هوش شناخته می‌شود و کوئنچینگ همزمان با جوشکاری که روشی بسیار اقتصادی است. از جمله جنبه‌های نو در این تحقیق بررسی فرایندهای مذکور برای لوله‌های API 5L-X70 و مقایسه همزمان آنها است. به‌علاوه شبیه‌سازی فرایند‌های کوئنچینگ مذکور به روش اجزای محدود تاکنون سابقه‌ای نداشته، ضمن آنکه در این تحقیق برای اولین بار اثر ترکیب این فرایندها با هایدروتست نیز ارائه شده است. نتایج شبیه‌سازیها به کمک مقایسه کیفی با دستاوردهای تجربی یافت شده در دیگر مراجع اعتبار سنجی شده است.

احمدرضا قاسمی، کیوان ترابی، بیژن حیدری،
دوره 33، شماره 1 - ( 4-1393 )
چکیده

در این تحقیق، ارتعاشات عرضی یک تیر کامپوزیت با در‌نظر گرفتن تعداد دلخواه جرم متمرکز بر‌روی آن، به‌صورت تحلیلی، مطالعه و ارزیابی شده است. از آنجایی که در تیرهای کامپوزیت ارتعاشات عرضی و پیچشی به‌یکدیگر وابسته می‌باشند، ارتعاشات پیچشی بر رفتار ارتعاشی عرضی اینگونه تیرها بسیار مؤثر است. در این تحقیق وجود جرم‌‌های متمرکز در تیر کامپوزیتی با چیدمان متعامد، به‌وسیله توابع دلتای دیراک مدل شده و روابط حاصل با در‌نظر گرفتن تعداد، موقعیت و اندازه جرم متمرکز بر‌روی تیر کامپوزیت توسعه داده شده است. بر این اساس معادله دینامیک تیر با استفاده از روش توابع پایه حل شده و توسط توابع پایه در حضور جرم متمرکز توسعه‌یافته است. پس از آن معادله فرکانسی و شکل مودها برای شرایط مرزی دو سر لولا و یکسر گیردار به‌‌دست آمده است. در پایان برای شرایط مرزی مختلف تأثیر مقدار، موقعیت و تعداد جرم بر‌روی فرکانس‌ها و مود‌شیپ‌ها مطالعه شده است و نتایج حاصل از این تحقیق با نتایج دیگر محققان مقایسه و ارزیابی شده است.

محمود مهرداد شکریه، حمیدرضا جراح، محمد حیدری رارانی،
دوره 33، شماره 2 - ( 10-1393 )
چکیده

در این مقاله اثر چیدمان لایه‌ها بر توزیع نرخ رهایی انرژی کرنشی در قطعه خمشی با ترک انتهایی (ENF) به‌صورت عددی بررسی شده است. ابتدا نمونه ENF در نرم‌افزار المان محدود ABAQUS به‌صورت سه بعدی مدل‌سازی شده و سپس مود دوم نرخ رهایی انرژی کرنشی (GII) با استفاده از روش مجازی بسته شدن ترک (VCCT) در امتداد پیشانی تورق محاسبه شده است. نتایج عددی به ازای لایه‌چینی‌های مختلف نشان می‌دهد که کمیت غیر یکنواختی معرفی شده توسط محققان دیگر که فقط تابعی از سفتی‌های خمشی است، برای بررسی تغییرات GII در امتداد پیشانی تورق کفایت نمی‌کند. لذا کمیت جدیدی که تابعی از سفتی‌های خمشی و کششی نمونه ENF متقارن است ارائه شده است. همچنین روشی برای محاسبه مود دوم نرخ رهایی انرژی کرنشی بحرانی در نمونه‌های ENF چند جهته متقارن با ترک بین دولایه صفر درجه با استفاده از روش لایه‌چینی معادل ارائه شده است. در واقع در این روش، هر چیدمان چند جهته دلخواه با یک چیدمان تک ‌جهته که دارای ضخامتی متفاوت با قطعه اصلی می‌باشد، معادل‌سازی می‌شود.

پرویز گیلاوند، حمیدرضا حیدری،
دوره 40، شماره 2 - ( 11-1400 )
چکیده

در این مقاله، تاثیر نانوسیال آب-اکسید‌آهن (Fe3O4) بر انتقال حرارت یک کانال در حضور میدان مغناطیسی متغیر عمود بر جریان، با ایجاد موانع به‌صورت محوری با استفاده از مدل تک‌فازی مخلوط مطالعه می‌شود. اثرات میدان مغناطیسی با نوشتن کدهایی به معادلات حاکم بر فروسیال اضافه شده و هندسه مسئله در نرم‌افزار Gambit 2.4 تولید و شبکه‌بندی می‌شود. شبکه حاصل به‌صورت سه‌بعدی تشکیل شده و معادلات دیفرانسیل غیر‌خطی حاکم بر مسئله نیز بر‌اساس روش حجم محدود با کمک نرم‌افزار فلوئنت تحلیل می‌شود. همچنین اثر پارامترهایی نظیر اثر موانع در مسیر جریان، عدد بی‌بعد شدت میدان مغناطیسی و عدد بی‌بعد رینولدز بر انتقال حرارت مطالعه شده است. نتایج نشان می‌دهد، ایجاد موانع در مسیر جریان باعث اغتشاش در جریان سیال شده، که این اغتشاش باعث افزایش انتقال حرارت کلی می‌شود. همچنین اعمال میدان مغناطیسی بر نانوسیال مغناطیسی سبب نفوذ لایه مرزی خنک در قسمت‌های مرکزی کانال شده و با افزایش شدت میدان مغناطیسی نفوذ این لایه نیز افزایش می‌یابد. در نتیجه مقدار عدد ناسلت و انتقال حرارت افزایش یافته که این بهبود انتقال حرارت و عدد ناسلت با افزایش عدد رینولدز بیشتر می‌شود.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به روشهای عددی در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Computational Methods in Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb

64579f77e436cd7