جستجو در مقالات منتشر شده


19 نتیجه برای محمدی

احمد رضا عظیمیان و سیامک محمدی وند،
دوره 18، شماره 2 - ( 4-1378 )
چکیده


علی حاج شیر محمدی،
دوره 19، شماره 2 - ( 10-1379 )
چکیده

مطالعۀ حاضر یک نوع سیاست تعمیرات پیشگیری متناسب را برای کاربردهای صنعتی با در نظر گرفتن دو هدف متفاوت تدوین می کند. هدف اول، بهینه کردن جمع هزینه های نگهداری و تعمیرات، یا به عبارت دیگر، جمع هزینه های تعمیرات پیشگیری و تعمیرات اضطراری در واحد زمان است. هدف دوم آن است که سیاست به نحوی طراحی و تدوین شود که کاربرد آن در یک محیط صنعتی و تولیدی به سادگی امکانپذیر باشد. در این مطالعات یک مدل شبیه سازی، متکی بر روش مونت کارلو ساخته شده است. این مدل به تعداد کافی دفعات اجرا شده است تا از نتایج حاصله بتوان به مقدار بهینۀ یک پارامتر تصمیم گیری که TX نامیده شده است دست یافت. مقدار TX این امکان را برای برنامه ریزان نگهداری و تعمیرات فراهم می سازد تا براساس ملاحظات اقتصادی، اجرای بعضی از عملیات پیشگیری را در شرایط مشخصی تا یک دورۀ بعد به تعویق بیندازند. مثالهای عددی برای نشان دادن ارزش مدل ارائه شده اند و ضمن مقایسۀ سیاست پیشنهاد شده با سیاستهای رایج در صنعت و در ادبیات فنی و صنعتی، ارزش مدل از نظر اقتصادی و سادگی آن از نظر اجرا بررسی شده است.
محمد خان محمدی و محمدصادق معرفت،
دوره 25، شماره 1 - ( 4-1385 )
چکیده

برای بررسی معیارهای عملکردی در ساختمانهای مسکونی با مشخصات متداول در ایران، شش نمونه تیر بتنی تحت آزمایش بارگذاری رفت و برگشتی و یک طرفه قرارگرفته‌ است. نمونه‌ها بر پایه میانگین مشخصات موجود در ساختمانهای سه تا پنج طبقه در تهران طراحی شده است. برپایه تعریف ها و ضوابط FEMA356 و ATC-40 ، ترازهای بهره برداری آنی، ایمنی جانی، وآستانه فروریزش، روی منحنی نیروی جانبی – تغییر مکان، برای یکایک نمونه‌ها مشخص شده است. برپایه نتایج، معیارهای دوران پلاستیک،تغییر‌شکل نسبی ماندگار، شکل پذیری، کرنش متوسط در پوسته بتن و در آرماتور طولی، شاخص خسارت، و طول مفصل پلاستیک، برای ترازهای مختلف تعیین شده است. بر پایه نتایج آزمایشها، حدود ارایه شده توسط FEMA356 برای دوران پلاستیک و شکل پذیری محافظه‌کارانه به نظر می‌رسد. در تراز بهره‌برداری آنی، بزرگی کرنش در آرماتور طولی، انطباق نسبتا خوبی با مقدار (01/0) ارایه شده در FEMA356دارد. شاخص خسارت در تراز ایمنی جانی برابر 6/0 به دست آمده که بیانگر خسارت نسبتا شدید است، به گونه ای که امکان تعمیر تیرها دشوار است. مطالعات نشان داد که طول مفصل در تراز بهره برداری آنی تقریبا معادل 50% طول آن در تراز ایمنی جانی است. و نیز اختلاف طول مفصل در ترازهای ایمنی جانی و آستانه فروریزش در حدود 20% است.
حسین عسکریان‌ابیانه، رضا محمدی، حسین ترکمن، فرزاد رضوی و سیدابراهیم افجه‌ای،
دوره 27، شماره 2 - ( 10-1387 )
چکیده

در تمام روشهای محاسبه امپدانس دیده شده توسط رله دیستانس از مبدل آنالوگ به دیجیتال استفاده می‌شود. دقت بالای امپدانس اندازه‌گیری توسط رله دیستانس نقش مهمی در قطع صحیح و به‌موقع قسمت خطا شده سیستم قدرت دارد. در این مقاله نشان داده می‌شود که چگونه خطای بسیار کم در محاسبه دامنه در لحظه مورد نظر در فرایند نمونه‌برداری باعث به‌وجود آمدن خطاهای بزرگ در محاسبات امپدانس خواهد شد، به‌منظور حل این مسئله یعنی کم کردن خطاهای به‌وجود آمده روش جدیدی بر اساس درونیابی درجه3 برای نمونه‌برداری بهینه معرفی می‌شود. به‌عبارت دیگر در این روش زمان و مقدار نمونه‌های به‌دست‌آمده اولیه توسط تکنیک درونیابی به نمونه‌هایی در زمانهای واقعی و به‌مقدار دامنه واقعی تبدیل می‌شوند. با استفاده از این تکنیک می‌توان دقت بسیار زیادی در محاسبات به‌دست آورد. در این راستا الگوریتمهای مهمی همچون تبدیل فوریه گسسته، تبدیل فوریه گسسته نیم‌سیکل، مان‌موریسون، حداقل مربعات، حداقل مربعات با حذف مقدارDC و پرودار70 برای محاسبه امپدانس در نرم‌افزارPSCAD طراحی و پیاده‌سازی شده‌اند و تاثیر تکنیک جدید در هر یک از این روشها مورد بررسی قرار گرفته اند و مقدار کاهش خطا با به‌کارگیری روش جدید نشان داده‌ شده است.
داود مستوفی‌نژاد و محسن نورمحمدی،
دوره 27، شماره 2 - ( 10-1387 )
چکیده

با وجود گذشت بیش از یک صد سال از آغاز مطالعه تیرهای بتن آرمه تحت برش، همچنان مطالب حائز اهمیت و قابل توجهی در این زمینه وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این تحقیق مطالعه رفتار تیرهای بتن آرمه تحت برش و بیان پاره‌ای از این مطالب و مفاهیم اساسی و نوین در خصوص رفتار این اعضاست. به این منظور با استفاده از نظریه میدان فشاری اصلاح شده و مدل لایه‌ای و تدوین برنامه‌ای رایانه‌ای، تاثیر عواملی از قبیل نسبت فولاد عرضی، نسبت فولاد طولی و نسبت دهانه برش به عمق موثر تیر، ، در رفتار تیرهای بتن آرمه تحت برش را مورد بررسی و مطالعه قرار داده‌ایم. در این مطالعه مشاهده شد که همواره مقداری بهینه برای نسبت فولاد عرضی تیر یافت می‌شود که با افزایش نسبت فولاد عرضی بیش از این مقدار بهینه، قادر به افزایش ظرفیت برشی تیر نخواهیم بود. پس از بیان تعریفی کامل و جامع از نسبت بهینه فولاد عرضی، با مطالعه تاثیر نسبت فولاد طولی و نسبت در رفتار تیر، به این نتیجه رسیدیم که با افزایش نسبت فولاد کششی مقطع، نسبت بهینه فولاد عرضی افزایش یافته؛ و با افزایش نسبت تیر، نسبت بهینه فولاد عرضی کاهش می‌یابد.
آرش محمدی‌فارسانی، امیر مهدی حلبیان،
دوره 29، شماره 1 - ( 6-1389 )
چکیده

ماشین آلات ضربه‌ای نظیر چکشها و پرسها در طی عملکرد خود ارتعاشات بسیار بزرگی را تولید می‌کنند، که در محیط قابل توجهی به اطراف انتشار می‌یابند. وقتی امواج ناشی از این ارتعاشات به محیط اطراف گسترش می‌یابند، می‌توانند عملکرد ماشین آلات حساس مجاور خود را مختل کرده و یا بر روی ساکنین مجاور و یا کارگران ایجاد آلودگی صوتی کنند. یکی از راهکارهای مؤثر در کنترل و جداسازی اثرات ارتعاشی ناشی از عملکرد ماشین آلات به محیط اطراف، ایجاد گودالهای باز در خاک مجاور آنهاست. در تحقیق حاضر، به‌طور خاص، به بررسی اثر گودالهای باز دوردیفی، که با فاصله از یکدیگر قرار می‌گیرند، پرداخته می‌شود. در این راستا، عوامل مختلفی نظیر فاصله بین گودالها، موقعیت گودالها نسبت به چشمه ارتعاش و عمق لایه خاک، در نظر گرفته می‌شوند. یک مدل اجزای محدود دو بعدی برای این منظور ساخته و تحلیل در حوزه زمان انجام شده است. نتایج نشان می‌دهد که وجود گودال در فواصلی از منبع ارتعاش، دامنه ارتعاش را کاهش می‌دهد. همچنین تحلیلها نشان می‌دهد، استفاده از دو گودال باز برای یک لایه نیمه بی‌نهایت خاک که در آن استفاده از یک گودال باز عملا بی‌تأثیر است، می‌تواند دامنه ارتعاش را، به ویژه در مجاورت گودال دوم، به‌صورت قابل توجهی کاهش دهد.

بیژن محمدی، محسن مبارکیان،
دوره 33، شماره 2 - ( 10-1393 )
چکیده

در این تحقیق اثر متقابل ترک ماتریسی، جدایی بین‏ لایه‏ ای و میدان تنش ناهمگن الیاف و رزین بر روی خواص مکانیکی شکست مود اول کامپوزیت‏ های لایه ‏ای در نمونه DCB بررسی شده است. به نظر می‏ رسد که مهمترین عامل اختلاف نرخ رهایی انرژی کرنشی بحرانی کامپوزیت‏ های چندجهته با تک‏ جهته، تفاوت در نوع مکانیزم خرابی و یا میدان تنش ناهمگن است. یکی از مهمترین مکانیزم‏ های خرابی در کامپوزیت‏ های چندجهته، ترک ماتریسی است. در این تحقیق جهت شبیه ‏سازی ترک ماتریسی و جدایی بین‏ لایه‏ ای از المان‏ های واسط چسبنده در فواصل مشخص استفاده شده است. نتایج حاصل نشان می‏دهد که شبیه‏ سازی توأم ترک ماتریسی موجب افزایش حدود 15 درصد و مدل‌سازی ناهمگن باعث افزایش حدود 26 درصد در نرخ رهایی انرژی کرنشی بحرانی مود اول می‏ شود.

اردشیر کرمی محمدی، نسیم آل علی،
دوره 34، شماره 1 - ( 4-1394 )
چکیده

در این مقاله ، یک مدل غیرخطی میکروتیر دو سر گیردار تحت اثر بار الکترواستا ت یک، اثر ات کشش درون صفح ه ای و میرایی ترموالاستیک در نظر گرفته شده است. فرکانس ارتعاش آزاد با استفاده از گسسته سازی براساس روش تربیع دیفرانسیلی به دست آمده، که به دلیل اتلاف انرژی ناشی از میرایی ترموالاستیک، این فرکانس کمیتی مختلط است. با تفکیک مقادیر حقیقی و موهومی فرکانس می توان ضریب کیفیت میرایی ترموالاستیک را محاسبه کرد. اثرات کشش درون صفحه ای و میرایی ترموالاستیک در مقایسه با نتایج مقالات مرجع صحه گذاری شدند. تغییرات میرایی ترموالاستیک برحسب مدول الاستیسیته، ضریب انبساط گرمایی و متغیرهای هندسی شامل ضخامت، طول و فاصله خازنی بررسی شده و نتایج مدلهای خطی و غیرخطی در ولتاژهای بالا مقایسه شده اند. همچنین نشان داده شده است که در ولتاژهای بالا مدل خطی در محاسبه میرایی ترموالاستیک خطای زیادی دارد و در این ولتاژها باید از مدل غیرخطی استفاده شود .

احمدرضا قاسمی، محمد محمدی،
دوره 35، شماره 2 - ( 11-1395 )
چکیده

در این تحقیق با توسعه مدل دیسک دایره‌ای (CDM)، به مطالعه تنش‌های پسماند در یک سلول واحد دو فازی و سه فازی پرداخته شده است. سلول واحد درنظر گرفته شده، ‌به‌صورت دو فازی شامل رشته کربن و ماتریس و ‌به‌صورت سه فازی، شامل رشته کربن، نانولوله کربنی و ماتریس است. در حالت سه فازی، رشته کربنی توسط نانولوله‌های کربنی، با استفاده از روش الکتروفورز تقویت شده است. برای درصدهای حجمی متفاوت نانولوله‌های کربنی، خواص حرارتی نانولوله کربنی و رشته کربنی در راستای طولی و عرضی و نحوه قرارگیری نانولوله‌ها به‌صورت متفاوت درنظر گرفته شده است. همچنین توزیع تنش‌های پسماند در سلول واحد دو فازی و سه فازی، به شکل جداگانه مطالعه شده است. نتایج تحلیل میکرومکانیک تنش‌های پسماند به‌دست آمده، با استفاده از دو روش مجزا المان محدود و مدل دیسک دایره‌ای، نشان‌دهنده صحت ارزیابی انجام شده و توسعه روش دیسک دایره‌ای را در حالت سه‌بعدی است.


حسین لکزیان، اردشیر کرمی محمدی، امیر جلالی،
دوره 36، شماره 1 - ( 6-1396 )
چکیده

کار حاضر به بررسی عملکرد جاذب‌های ارتعاشی دینامیکی خطی و غیرخطی، برروی تیر اولر- برنولی با تکیه‌گاه‌های ساده، در معرض بارهای درحال حرکت می‌پردازد. جاذب‌های مورد استفاده متشکل از یک جرم، دو فنر و یک میراگر خطی هستند، که هریک از فنرها می‌توانند خطی و یا غیرخطی باشند. هدف از این کار، بررسی عملکرد این نوع جاذب‌ها نسبت به جاذب‌های دینامیکی کلاسیک و غیرخطی است. معادلات دیفرانسیل جزئی حاکم بر مسأله، با استفاده از روش گلرکین- بوبنو، به معادلات دیفراسیل معمولی تبدیل می‌شوند. عملکرد جاذب‌های دینامیکی در کاهش ارتعاشات تیر، از روش ماکزیمم دامنه ارتعاشی و سهم انرژی اتلافی توسط میراگر تخمین زده می‌شوند. در نهایت با بهینه‌سازی‌ که صورت پذیرفت، اثربخشی این جاذب‌ها برای شرایط و موارد مختلف تعیین شدند.

حسن زهلی، بهمن نادری، محمد محمدی،
دوره 36، شماره 2 - ( 12-1396 )
چکیده

در این مقاله مسئله تعیین اندازه انباشته و زما‌ن‌بندی چند محصول در محیط جریان کارگاهی انعطاف‌پذیر با ماشین‌های موازی یکسان بررسی می‌شود. مراحل تولید به‌صورت سری بوده و بافر محدود بین مراحل متوالی درنظر گرفته شده است. تابع هدف مسئله، کمینه سازی مجموع هزینه‌های راه‌اندازی و نگهداری در واحد زمان است. مدل ریاضی موجود در ادبیات مسئله دارای پیچیدگی اندازه و پیچیدگی محاسباتی زیادی است. در این مقاله، یک مدل ریاضی خطی مختلط عدد صحیح جدید برای مسئله ارائه می‌شود. همچنین یک الگوریتم فرا ابتکاری کارآمد برای حل ابعاد بزرگ مسئله پیشنهاد می‌شود. نتایج حاصل از انجام آزمایشات عددی، بیانگر برتری قابل توجه مدل و الگوریتم پیشنهادی این مقاله در مقایسه با مدل و الگوریتم‌های موجود در ادبیات مسئله است.

مهدی محمدی‌مهر، سجاد علی‌میرزایی،
دوره 36، شماره 2 - ( 12-1396 )
چکیده

در این پژوهش، تحلیل کمانش غیرخطی نانوتیرکامپوزیتی مدرج تابعی تقویت شده با توزیعهای مختلف نانو لولۀ نیترید-بور براساس تئوری الاستیسیته غیرمحلی به‌روش اجزاء محدود بررسی میشود. نانوتیرکامپوزیتی تحت بارگذاری‌های الکتروترمومکانیکی و نقص هندسی اولیه درنظر گرفته میشود. نانولوله‌های نیترید- بور در راستای ضخامت تیر به‌صورت یکنواخت و مدرج تابعی با چیدمان کاهشی- افزایشی توزیع شده‌اند و از مدل مخلوط توسعه یافته، برای تخمین خواص نانوتیر کامپوزیتی استفاده شده است. محیط الاستیک اطراف نانوتیر کامپوزیتی هوشمند به‌صورت بستر الاستیک مدل‌سازی شده است. معادلات حاکم با استفاده از روش انرژی و تئوری غیرموضعی الاستیسیته استخراج شده و بار کمانش بحرانی برای نانوتیر کامپوزیتی با شرایط مرزی مختلف شامل دو طرف تکیه‌گاه ساده یا دو طرف تکیه‌گاه گیردار به‌روش اجزاء محدود به‌دست می‌آیند. نتایج نشان می‌دهد با افزایش پارامتر نقص هندسی، سفتی نانوتیر کامپوزیتی افزایش یافته، درنتیجه پایداری سازه افزایش می‌یابد. استحکام چیدمان کاهشی- افزایشی، بیشتر از توزیع یکنواخت است. همچنین با اعمال پارامترهای میدان الکتریکی و بستر الاستیک بار کمانش بحرانی نانوتیر کامپوزیتی افزایش می‌یابد.

مهتاب باشی ورشوساز، بهمن نادری، محمد محمدی،
دوره 37، شماره 1 - ( 6-1397 )
چکیده

این پژوهش به بررسی مسئله زمان‌بندی جریان کارگاهی مونتاژ دومرحله‌ای می‌پردازد. در این مسئله تعدادی محصول مشابه، هر یک متشکل از چندین قطعه مختلف سفارش داده شده است. ساخت هر قطعه شامل m عملیات است که در ایستگاه اول به‌وسیله m ماشین مختلف انجام می‌شوند. قطعات پس از تکمیل فرایند ساخت، در ایستگاه دوم به‌وسیله چندین ماشین ناهمسان به محصول نهایی مونتاژ می‌شوند. هدف مسئله، یافتن توالی بهینه قطعات در ایستگاه ساخت، تخصیص و توالی بهینه محصولات در ایستگاه مونتاژ است. یک مدل برنامه‌ریزی خطی عدد صحیح مختلط و دو الگوریتم فرا ابتکاری ازدحام ذرات با جستجوی محلی (MPSO) و شبیه‌سازی تبرید (SA) برای حل مسئله پیشنهاد شده است. برای ارزیابی عملکرد مدل و الگوریتم‌های پیشنهادی آزمایشات محاسباتی مطرح شده که نتایج ‌نشان‌دهنده برتری الگوریتمMPSO نسبت به SA است
فاطمه شیرمحمدی، محمدمهدی سعادت‌پور،
دوره 37، شماره 1 - ( 6-1397 )
چکیده

در این نوشتار روش مودال طیفی به منظور مطالعه انتشار امواج عرضی در ورق‌های نازک مستطیلی با ضخامت ثابت و متغیر در راستای عرضی و با شرایط مرزی مختلف که تحت بارهای ضربه­ای قرار می­گیرند، توسعه داده می­شود. روش مودال طیفی که ترکیبی از روشهای سختی دینامیکی (DSM)، آنالیز طیفی و یا آنالیز فوریه (SAM) و روش نوار محدود کلاسیک (FSM) است، با مدل­سازی دقیق توزیع جرم و سختی در حوزه فرکانسی منجر به پاسخ­هایی با دقت کافی می‌شود. این روش برخلاف سایر روش­های عددی از تعداد محدودی از اجزا برای نیل به پاسخ در حوزه زمانی بهره می‌گیرد که موجب کاهش زمان و هزینه لازم برای انجام محاسبات می­شود. در ادامه پارامترهای حائز اهمیت در این روش معرفی و ضمن حل مثال­هایی تأثیر هر یک از این پارامترها در دستیابی به پاسخ با دقت کافی مورد بررسی قرار می­گیرد.

حمید محمدیون، محمد محمدیون، محمدحسین دیبایی بناب، محسن دارابی، سیدرضا حجازی، وخید جانی پور بیدسردره،
دوره 39، شماره 1 - ( 6-1399 )
چکیده

در این تحقیق، دمای بی‌بعد و تولید آنتروپی در جریان سکون شعاعی نانوسیال تراکم‌ناپذیر روی استوانه نامحدود درحالت پایا بررسی شده است. جریان آزاد نیز پایا بوده و قدرت اولیه جریان K    است. حل تشابهی معادلات ناویر استوکس و معادله انرژی دراین مساله ارائه شده است. این معادلات، با استفاده از تبدیلات مناسبی که در این تحقیق معرفی شده است ساده‌سازی شده‌اند. معادلات کاملا تشابهی در شرایطی حل شده‌اند که دیواره استوانه تحت تاثیر شار حرارتی ثابتی قرار دارد. کلیه حل‌های فوق برای محدوده اعداد رینولدز  Re=ka^2/2vf بین 0/1تا 1000 و مقادیرمعینی ازکسر حجمی نانوذرات ارائه شده است که در آن    a شعاع استوانه است و  vf   لزجت سینماتیکی سیال پایه است. نتایج نشان می­دهند برای اعداد رینولدز بررسی شده، با افزایش کسر حجمی نانوذرات، عمق نفوذ مؤلفه محوری میدان سرعت کاهش می‌یابد درحالی که عدد ناسلت افزایش می­یابد همچنین بیشترین مقدار آنتروپی تولیدی محاسبه شده است.
 
امید باطنی پرور، نیما نورمحمدی، علی محمد صالحی،
دوره 39، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده

در این مقاله، حل مسائل مهندسی با معادلات هارمونیک که دارای تکینگی ضعیف یا ناپیوستگی در گرادیان تابع حل هستند برای مواد همگن و ناهمگن بررسی می‌شود. از آنجا که سایر روش‌های عددی استاندارد از جمله روش اجزای محدود از پایه‌های هموار برای تقریب پاسخ مسئله استفاده می‌کنند و این پایه‌ها قادر به تطبیق خود با شرایط مجاور محدوده تکین نیستند، توابع دیگری نیز باید به پایه‌های اصلی اضافه شوند تا کیفیت حل را بهبود ببخشند. برای این منظور از توابع پایه متعادل‌شده به‌عنوان پایه‌های جدید در کنار پایه‌های چندجمله‌ای معمول روش اجزای محدود برای ساخت مجموعه‌ای از توابع شکل جدید استفاده می‌شود. این توابع از ارضای صورت همگن انتگرال وزنی معادله دیفرانسیل به‌دست می‌آیند و مرتبه تکینگی مسئله را به‌صورت خودکار تشخیص می‌دهند. توابع مذکور در المان‌های مجاور نقطه تکین در نظر گرفته می‌شوند. در نتایج عددی نشان داده خواهد شد که ترکیب این پایه‌ها با پایه‌های معمول در روش اجزای محدود، همگام با حفظ خواص مهم این روش منجر به بهبود کیفیت پاسخ آن به‌ویژه در مجاورت نقطه دارای تکینگی ضعیف می‌شود.
محمد عزیزپوریان، نیما نورمحمدی،
دوره 40، شماره 1 - ( 6-1400 )
چکیده

در این مقاله تحلیل خمش ورق کامپوزیت لایه‌ای غیرهمگن در صفحه به‌صورت عددی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به ضخامت نسبتاً زیاد، از تئوری میندلین که تغییر شکل برشی در ضخامت را به‌صورت خطی در نظر می‌گیرد استفاده می‌شود. معادله دیفرانسیل حاکم بر تعادل مسئله به‌صورت انتگرال وزنی ارضاء می‌شود. توابع پایه برای تخمین پاسخ، چند جمله‌ای‌های چبی‌شف نوع اول بوده و وزن‌های مورد استفاده نیز از جنس توابع نمایی هستند. با توسعه فرمول‌بندی در یک ناحیه مجازی مستطیلی در برگیرنده سطح ورق، امکان محاسبه انتگرال وزنی به‌صورت ترکیب خطی تعدادی انتگرال یک‌بعدی و نرمال شده وجود دارد که سرعت عملیات را بسیار بالا می‌برد. به‌منظور صحت‌سنجی روش ارائه شده، مثال‌هایی از ورق کامپوزیت لایه‌ای همگن و ناهمگن با انواع جهت‌گیری الیاف و شرایط تکیه‌گاهی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به‌دست آمده با جواب‌های حاصل از روش‌های تحلیلی و نیز حل عددی از نرم‌افزارهای تجاری تطابق خوبی دارد که کارایی روش پیشنهادی را نشان می‌دهد.
حسن اسدی گرجی، اردشیر کرمی محمدی،
دوره 40، شماره 1 - ( 6-1400 )
چکیده

رفتارهای پیچیده غیرخطی مانند حرکت آشوبناک، اثرات نامطلوب و مخربی بر سیستم‌های دینامیکی دارند. در این تحقیق رفتار غیرخطی ورق ویسکوالاستیک مستطیلی با لبه‌های مفصلی، تحت اثر جریان آیرودینامیکی مافوق صوت مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و نتایج با ورق الاستیک غیرخطی مقایسه شده است. معادلات ورق با استفاده از تئوری ورق کلاسیک به‌دست آمده و از روابط کرنش- جابه‌جایی ون- کارمن نیز به‌منظورملاحظه اثرات غیرخطی‌ هندسی استفاده شده است. مدل کلوین ویت برای توصیف خاصیت ویسکوالاستیک و "تئوری شبه پایای پیستون مرتبه اول" نیز به‌منظور مدل‌سازی جریان آیرودینامیکی مافوق صوت به‌کار گرفته شدند. معادلات حرکت ورق از روش لاگرانژ استخراج و سپس با روش رایلی- ریتز گسسته‌سازی شد. معادلات با استفاده از روش رانگ کوتای مرتبه چهار حل و برای بررسی رفتار دینامیکی ورق، مقادیر ویژه سیستم و نیز نمودارهای پاسخ زمانی، فضای فازی، نگاشت پوانکاره، طیف توانی و نمودار چندشاخگی مورد مطالعه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهد که در برخی نسبت‌های منظری، آستانه وقوع فلاتر در ورق ویسکوالاستیک پایین‌تر از ورق الاستیک است. از سوی دیگر با افزایش پارامتر کنترلی، به‌جای رفتارهای پیچیده غیرخطی مانند آشوب در ورق الاستیک، در ورق ویسکوالاستیک رفتارهای ساده‌تری نظیر حرکت پریودیک رخ می‌دهد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به روشهای عددی در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Computational Methods in Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb

64579f77e436cd7