جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای مکانیک شکست

علی فتحی، علی‌اکبر آقاکوچک و غلامعلی منتظر، ،
دوره 26، شماره 2 - ( 10-1386 )
چکیده

در اتصالات لوله ای جوشی زمانی که عمق ترک خستگی کمتر از 20 درصد ضخامت جدارۀ عضو اصلی است، رشد ترک بیش از هر چیز تحت اثر هندسۀ جوش در اتصال است. از این رو حل اتصال T شکل و ضریب بزرگنمایی جوش (Mk) ابزار مناسبی برای محاسبۀ سرعت رشد ترک در این محدوده اند. در این تحقیق توانایی شبکه های عصبی مصنوعی برای تعیین Mk در اتصالات T شکل مورد آزمون قرار گرفته است. چهار شبکه از نوع پرسپترون چندلایه (MLP) طراحی و آموزش داده شده اند تا مقادیر Mk را در عمیقترین نقطۀ ترک و نقاط انتهایی آنها تحت تنشهای غشایی و خمشی تخمین بزنند. داده های استفاده شده برای آموزش و آزمون شبکه ها از داده های معتبر اجزای محدود استخراج شده است. مقایسۀ بین نتایج به دست آمده از شبکه ها و جدیدترین روابط منتشر شده برای محاسبۀ Mk نشان دهندۀ قابلیت بالای شبکه-های عصبی برای استفاده در این زمینه است.
سحر اسمی زاده، حامد هفت برادران، فرشید مسیبی،
دوره 39، شماره 2 - ( 12-1399 )
چکیده

آزمایش‌ها نشان داده‌اند که جدایش فازی در الکترود باتری‌های یون لیتیومی می‌تواند باعث تشکیل خرابی‌های مکانیکی و کاهش ظرفیت در این باتری‌ها شود. هدف این تحقیق، محاسبه‌ عددی و تحلیلی ضریب شدت تنش ترک‌های سطحی در الکترودهای متشکل از ذرات کروی ‌شکل در حضور جدایش فازی طی فرایند الکتروشیمیایی دشارژ است. به این منظور، توزیع غلظت و تنش‌های ناشی از نفوذ در یک ذره‌ کروی با حل عددی معادلات حاصل بر اساس مدل میدان فازی به‌دست می‌آید. به کمک یک مدل هندسی که در مطالعات پیشین پیشنهاد شده، ضریب شدت تنش برای عمیق‌ترین نقطه از ترک با هندسه‌ نیم‌بیضوی به کمک روش تابع وزن به‌دست می‌آید. به علاوه، به کمک مدل هسته- پوسته با مرز فازی تیز و بهره‌گیری از یک روش تحلیلی، ضریب شدت تنش حداکثر که در عمیق‌ترین نقطه‌ ترک‌های سطحی طی فرایند دشارژ کامل حادث می‌شود، تخمین زده می‌شود. نتایج عددیِ توزیع غلظت و توزیع تنش حلقوی ارائه، و همچنین ضرایب شدت تنش به‌دست آمده بر اساس مدل میدان فازی با نتایج مدل هسته- پوسته مقایسه می‌شود. نتایج حاصل از مدل عددی نشان می‌دهد که با کاهش اختلاف غلظت در دو فاز، ضرایب شدت تنش حداکثر، وابستگی بیشتری نسبت به تغییر نرخ جریان اعمالی بر سطح ذره داشته و می‌تواند با افزایش نرخ جریان اعمالی در محدوده پارامترهای مورد بررسی در این مطالعه تا بیش از دو برابر افزایش یابد.
پوریا شیخ بهائی، فرشید مسیبی،
دوره 41، شماره 1 - ( 6-1401 )
چکیده

پریداینامیک نسخه‌ غیرمحلی مکانیک محیط‌های پیوسته است که در آن از معادلات انتگرالی به‌جای معادلات دیفرانسیل استفاده شده است. به‌دلیل عدم استفاده از مشتقات مکانی متغیرها در روابط این تئوری، استفاده از آن برای تحلیل مسائل دارای ناپیوستگی امکان‌پذیر است. در اولین پژوهش‌های منتشر شده، از پریداینامیک برای تحلیل رشد ترک در مواد ترد استفاده شده است. با اثبات قابلیت‌های این تئوری، ایده‌‎ استفاده از آن برای بررسی رفتار مواد شبه‌ترد و تحلیل رفتار پلاستیک نیز به ‌تدریج مطرح شده است. بدین منظور، فرمول‌بندی‌ها و مدل‌های جدید مبتنی بر پریداینامیک توسعه یافته‌اند. در کنار این موارد، هزینه محاسباتی زیاد روش‌های مبتنی بر پریداینامیک همواره به‌عنوان نقطه‌ ضعف اصلی این تئوری عنوان شده است. با توسعه‌ روش‌های پریداینامیک و نیز معرفی روش‌های ترکیبی مبتنی بر پریداینامیک و تئوری‌های محلی، مشکل هزینه ‌محاسباتی روش‌های پریداینامیک تا حد زیادی رفع شده است. مقاله‌ حاضر به معرفی پریداینامیک و مدل‌های مبتنی بر آن می‌پردازد. بدین منظور، ابتدا تئوری پریداینامیک، فرمول‌بندی‌ها و روش‌های مبتنی بر آن مرور شده است. سپس در مورد نحوه‌ مدل‌سازی مواد شبه‌ترد، تعریف رفتار پلاستیک و نیز استفاده از عملگرهای دیفرانسیلی در این تئوری بحث شده است.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به روشهای عددی در مهندسی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Computational Methods in Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb

64579f77e436cd7